Pepa faʻapipiʻi taualuga: lelei ma leaga, laasaga o faʻapipiʻiina

Pin
Send
Share
Send

Lanu, foliga ma volumetric faʻataʻitaʻiga luga o tile e faʻatagaina ai oe e faia taualuga o soʻo se foliga mai, latou mafai ona faʻataʻitaʻi le gaoi-faiga malo vali, ma le taugata o stucco i le Rococo style, ma anamua-faiga caissons. Soʻo se mamanu talosaga e mafai ona faʻafetauiina ma faʻamaʻa faʻapipiʻi maa.

O se faʻaopoopoga tatau i sea faʻalo o loʻo teuteuina plinths, e ufiufi soʻoga ma faʻaletonu. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻapipiʻiina se moli Uila mo moli ia latou. Ina ia puipuia le pupula mai le susulu, pe a maeʻa ona faapipiiina ua valiina i le vai-faʻavae poʻo acrylic vali.

Ituaiga

O loʻo avanoa nei ituaiga o tile faʻalo e faʻatau atu:

  • Faʻamau E oʻo atu i le 7 mm le mafiafia.
  • Tui E oʻo atu i le 14 mm le mafiafia. Na faia e le sinter foam i le vevela maualuga.
  • Faʻaosooso Latou faia e ala i le faʻaopoopoina o polystyrene tele, mulimuli ane o tile o le a valiina pe ufiufi i se ata ma se faʻataʻitaʻiga.

E eseese foi foliga o maa. Tele taimi latou sikuea ma le itu o le 50 cm, ae o loʻo i ai foi ma maa i le tulaga o sikuea, rhombus, masani hexagons (honeycombs). Faʻapea foi lauiloa o se tile e faʻataʻitaʻia le foliga ma le lanu o se laupapa-ie faʻamoeina.

I le itu i luma, o le maa mafai ona faʻalelei pe i ai se mapusaga, manino pe ufiufi i tifaga, laminated. Ata tifaga, pei o le valiina, mafai ona faʻataʻitaʻi i le maʻa o le maʻa, ie, sima, laupapa, stucco, poʻo le vaneina foʻi o vaneina. O laʻau faʻamago e faʻaaogaina i totonu o vaega o umukuka. Mo faletaele ma faletaele, panels ma meatotino susu e sili atu ona talafeagai.

Lelei

O le aoga sili o sea ufiufi pupuni o le faigofie tele ona faʻapipiʻi foam foam i luga o le taualuga, ma e oʻo lava i se tagata le sauniuni mafai ona gafatia lenei.

I se faʻaopopoga, o mea lelei nei e mafai ona maitauina:

  • Maualalo mamafa faʻatagaina le faʻaaogaina o maa i faʻalo o soʻo se ata.
  • O le tile o le leo ma le vevela faʻamamaina uiga, ma e le fefe i le vevela ma sūsū suiga.
  • O le maualalo o le mamafa o tile mafai ai ona faʻaaoga se kelu faigofie e leai se malosi maualuga, ma, o lea, o se tau maualuga.
  • Lenei faʻalo ufiufi o le a sefe e le gata i meafaitino, ae faʻapena foi galuega - a uma mea uma, e mafai ona faia tutoʻatasi.

MANATUNATUGA! O maa olo i luga o le taualuga e mafai ona suia a latou meatotino faʻaletino (liusuavai) i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le mea lea e le fautuaina ai e faʻapipiʻi moli mamana i le nofoaga lata mai. E sili atu le faʻaogaina o moli tautau ma tuʻu i latou i le mamao e le itiiti ifo ma le 20 cm mai luga o le tile. E mafai e le tile ona tatalia le vevela o le vai vevela e aunoa ma le suia o ona foliga, o lea e mafai ai ona fesoʻotaʻi ma paipa e alu atu ai le faʻamafanafana.

Le lelei

E eseese le faʻapipiʻi o taualuga i le auala e maua mai ai, i le lelei ma le tau. O maa taugofie e vave ona liu samasama i lalo ole aʻafiaga ole ultraviolet radiation, ma o isi tulaga e faʻatamaia e le susū. Ina ia puipuia mai le aʻafiaga o le malamalama ma le susu, ua lava lea e vali ai le faʻalo i luga o le vai ma faʻavae vai.

O le faʻaletonu sili o le impermeability i susū ausa. Afai e te ufiufi le faʻalo i maa foam i totonu o le potu o ona puipui o loʻo ufiufiina i pupuni pepa puipui, o le susū i totonu o le potu o le a siʻi maualuga, lea e mafai ona taitai atu ai i le foliga mai o le fungus.

Totogi

Ae e leʻi faʻapipiʻiina pupuni o le taualuga i le taualuga, e manaʻomia le filifili poʻo le a ma le a le maa e manaʻomia, e fai ai se fuafua, faʻatau le aofaʻi manaʻomia, ma sauni le faʻalo i luga mo le faʻapipiʻiina.

  • Metotia 1: numera

Ina ia saʻo le aofaʻi o tile e manaʻomia mo le toe faʻaleleia, e tatau ona e iloa le umi ma le lautele o le potu. O le faʻateleina o nei fuainumera o le a maua ai le taualuga, ae le tatau ona e faʻatauina na o maa na o lenei fuainumera. Talu ai o nisi o maa e mafai ona faʻaleagaina pe a tipiina, e le gata i lea, o le foliga o le faʻalo e le lelei, o le soʻona faʻaoga e le maalofia. O le mea lea, ia mautinoa ia saunia se faʻasoa e tusa ma le 15% o le aofaʻi o le eria.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i se potu fuaina 2x3 mita, o le taualuga o le eria o 6 sikuea mita. Mo le ufiufi o le 1 sikuea mita, e te manaʻomia ni sikuea se 4 o se tulaga masani 50x50 cm. O lea la, e manaʻomia ni 24 maa mo le faʻapipiʻiina atoa o le faʻalo, ma le isi 2-3 tile e avea ma se faʻaleoleo. I le aofaʻi, oe o le a manaʻomia le faʻatau 26-27 tile.

  • Metotia 2: luga o pepa

I luga o se laupepa, oe manaʻomia tusia se ata o le potu, a o tausia le fua. Le isi, e manaʻomia ona e tusia ni diagonals ma faʻapipiʻi ni maa ma le saʻo atoatoa mai le vaega tutotonu i pito o le potu.

Afai o le puipui o loʻo i ai se avanoa i lalo o le 1/2 tile, ona 1 fasi tile o le a ufiufi ai 2 ia va. Afai o le avanoa e sili atu i le 1/2 o le tile, ona tatau lea ona maitauina o le atoa tile o le a faʻaumatia.

Kelu

E faʻapipiʻi tile o le laupapa i le faʻalo ma le kelu, ma a e filifilia, e tatau ona e iloa ni tamaʻi laʻititi. Ma, e taua tele pe faʻapefea ona vave seti kelu, pe o le a le umi e faʻamamago atoa ai, ma faʻapea foi le tele o ona. O nei mea uma o le a aʻafia ai le lelei, saoasaoa ma le galue malosi o le galuega.

  • Filifili se kelu mafiafia, o le a le "tuʻufaʻatasia" mai le tile ma palapala. Kelu "Faʻavaʻa-suavaia fao", mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai lona talafeagai talafeagai, i se faʻaopopoga, e seti i le 10 minute - o lona uiga e te le tau tu mo se taimi umi ma ou lima faʻaloaloa mai e faʻatali mo le taimi e mafai ai ona e tatalaina le tile. I se faʻaopopoga, o le taumafaina o lenei kelu e laʻititi - i le averesi, tusa o le 6 ml e faʻaaogaina mo le tasi sikuea mita, pe mo le fa o maa. Mo lenei, mo se potu feololo-tele, tasi le faagaau ma le gafatia o le 400 ml ua lava, ae e sili atu le aoga e ave se paipa ma le tele o le 450 ml - o sea fana ua faʻaauupegaina e faigofie ai ona faʻapipiʻi kelu, faʻaopoopo i ai, o ni laina e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o le faʻalo i lalo i le iʻuga o le galuega.
  • O le isi pipiʻi talafeagai o le Titanium. E matua anagata ma seti vave, ae e tasi le faitogafiti i lana talosaga: pe a uma ona faʻaaogaina i le tile, e tatau ona faʻaoga i le nofoaga, ona aveʻese lea, ma teu mo le tasi minute i le ea, mulimuli ane ona toe faʻaaogaina lea i le nofoaga e tasi ma oomi mau. Ole faʻafitauli sili ile mea lea ole alu saʻo ile nofoaga tutusa, a e maise ile amataga ole galuega.
  • E mafai ona faʻapipiʻi faʻaputuga maa i le taualuga e faʻaaoga ai ni pipiʻi taugofie pei o Dragon, Eltitans, Power. Na faia i Saina ma e le o tulaga maualuga. Ole faʻaletonu sili ole faʻapipiʻi ole taimi tuʻu umi, o lea e tatau ai ona e tu mo se taimi umi ma ou lima i luga, e faigata tele mo tagata e leʻi aʻoaʻoina.

Mea faigaluega

E i ai ni nai mea faigaluega mo le galulue faʻatasi ma maa maa, ma e matua taugofie uma.

Oe o le a manaʻomia:

  • vali vali mo le makaina o le faʻalo aʻo leʻi faʻapipiʻiina;
  • seleulu poʻo se naifi faʻapotopotoga faʻapitoa mo le tipiina o maa;
  • naifi putty (faʻapea foi ma putty) mo le faʻapaugofieina o le faʻalo i luga ae o le faʻapipiʻiina;
  • faasee talosaga ma muamua;
  • filo, mea faʻapipiʻi ma penitala mo le faʻailogaina o maa;
  • se pulumu (poʻo se fana) mo kelu, o se ie mama e aveʻese sili kelu.

Toleniga

Ae e te leʻi amata galue i maa faʻapipiʻi maa, e tatau ona faʻataunuʻuina luga sauniuniga galuega.

  1. O le afifiina o maa e tatau ona tatala i ni nai itula ae leʻi amataina galuega. I lenei taimi, o le a faʻamamaina ia lava o le faʻaletonu deformation e aliali mai o se faʻaiuga o le teuina i le polyethylene, ma o le a ave i luga o le vevela ma le susu o le potu lea o le a faʻapipiʻi ai.
  2. E le mafai ona e aveʻeseina le ufiufi tuai mai le faʻalo pe a fai e tutusa ma malosi, i isi tulaga e manaʻomia e faʻateʻa ese ai. O le tile o le a le pipiʻi i le paʻepaʻe, e tatau ona aveʻesea aunoa ma le toilalo.
  3. Afai e i ai ni faaletonu taua i luga o le taualuga - alualu, taʻetaʻe, e tatau ona latou faʻatumuina. O nai faaletonu laiti e le manaʻomia ona lipea, o le a ufiufiina e tile.
  4. Ae e te leʻi amata faʻapipiʻiina maa, e tatau ona faʻapipiʻi le taualuga i se faʻaseʻe e mautinoa ai sili atu le pipiʻi o luga e lua. E tatau ona mago le primer a itiiti mai e tolu itula, pe sili atu foi, fa. A maeʻa lena, e mafai ona e amata makaina.

Faʻailoga

Ae e te leʻi faʻapipiʻiina maa o le taualuga i le faʻalo, e tatau ona e faʻailoaina le faʻavae. Lenei e faia faʻapea:

  • Fuafua le ogatotonu o le faʻalo. Mo lenei, o diagonals e tosoina mai tulimanu o le potu e ala i le faʻalo, ma o le ogatotonu o la latou fetaulaʻiga e makaina. Oe manaʻomia le faia o lenei i soʻo se tulaga, oe o le a faʻapipiʻi tiles tutusa i puipui, pe faʻasolosolo ia latou.
  • I puipui taʻitasi, saili ma maka le ogatotonu, ma tusi se filo i le va o puipui tutusa - mai le tasi faʻailoga i le isi. O le filo tatau ona pasi i le ogatotonu.
  • Masalo o puipui o le a eseese uumi, ma o le filo o le a sifi - ona tatau lea ona e faia se teuteuga.
  • Tusi ni laina i luga o filo tautusi ma se penitala - o le a avea ma taʻiala pe a faʻapipiʻi ia tile.

Pipiʻi

O maa e mafai ona faʻapipiʻiina i laina, laina faʻafuaseʻi, faʻatusa i puipui poʻo le faʻasoesa. Kelu e faʻapipiʻi i le tile i fasi pepa, ma tuʻu ai le tasi ma le afa i le lua senitimita i le va o latou - a leai, o le sili atu aofaʻi o le a oomiina pe a oomiina ma ono paʻu i le pito i luma o le tile, faʻaleagaina ona foliga vaaia.

O le muamua foam tile o loʻo faʻataʻatia luga o le faʻalo i soʻo se itu, mai le fetaulaʻiga ole axial ile ogatotonu. E tatau ona matua oomiina luga ma taofi seʻia faʻapipiʻi le kelu. Afai e sili atu le pipiʻi e aliali mai i tafatafa, o le a aveʻesea i se ie mago poʻo se omomi. O le tile lona lua o loʻo faʻapipiʻi mulimuli-i-iʻuga i le muamua i le tulimanu lona lua mai le fetaulaʻiga o le axial. O loʻo taofia foʻi ile nofoaga seʻi vagana ua faʻapipiʻi le kelu, ona faʻasaʻoloto lea ma amata ona galue.

MANATU: Ae e te leʻi amata galue i luga o ou faʻalo o le styrofoam, siaki itu ma afai e iai ni puʻe, tipi faʻalelei i latou i se naifi maai, a leai o le a e vaʻai i soʻoga.

O loʻo faʻaauau pea le galuega ile liʻo, e amata mai le ogatotonu ma agaʻi atu i tafatafa o le faʻalo. A tulaʻi mai le manaʻoga, ona tipiina lea o maa, e fai ai le faʻailoga muamua i se penitala. E sili atu le faia o le tipiina i se naifi failautusi.

MANATUNATUGA! Aua neʻi galo e tipi se pu i le ogatotonu mo le moli uila! A maeʻa le faʻapipiʻiina, faʻamau le sooga pe a vaʻaia. O le auala sili ona faigofie e faia ai lenei o le acrylic faʻamau faʻamau. I le faʻaiuga o le galuega, tuʻu le faʻalo mo le tasi aso, ona ufiufi ai lea i le vali, faʻavae vai poʻo le acrylic.

Faʻapipiʻi laupapa faʻasolosolo

A maeʻa ona valiina, oe mafai ona amata faʻapipiʻi le taualuga plinth. O lenei pisinisi e i ai ana lava togafiti e faʻafaigofie ai le galuega:

  • E sili atu le faigata ona taofi le laupapa faʻaseʻe ile puipui nai lo tile aua e umi atu. O le mea lea, o le sikuea laupapa faʻasusu i le kelu ma faʻapipiʻi i le nofoaga e faʻamau i tamaʻi fao i le afa mita uma, aveina i latou i totonu o le puipui. A maeʻa le aso, e mafai ona aveʻese fao, ma o pu mai latou e mafai ona faʻamau i le acrylic putty.
  • E faigata tele ona faʻatumauina vaega o le laupapa viliina e faʻapipiʻi i tulimanu o le potu. Ina ia latou foliga matagofie, oe manaʻomia le faʻaaogaina o se pusa miter - o se meafaigaluega kamuta faapitoa mo le tipiina o mea i se tulimanu. Ua faʻatulagaina le tulimanu ile 45 tikeri. A maeʻa ona faʻapipiʻi le palasi, ona faʻapipiʻi lea o avanoa i tulimanu ma le pute acrylic.
  • O le vaega mulimuli o le galuega o le valivaliina o skirting laupapa ma vai-faʻavae poʻo acrylic vali.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: lydiacintatammy- practice o le taualuga (Mae 2024).