Lanu moli i totonu - tuʻufaʻatasiga ma filifiliga filifiliga

Pin
Send
Share
Send

Lanu ei ai sona taua tele i le fausiaina o totonu. O le autu lanu o le siʻosiʻomaga i totonu o se potu e mafai ona faia ni aoga aoga i le taimi e tasi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, oe mafai vaʻaia suia le tapulaʻa o se tapulaʻa avanoa, fetuʻunaʻi le tulaga lelei o vaʻaia malamalama. O le mea lea, e mafai e ia ona faʻatosina saʻo le lagona o lē ana. Ina ia ausia le manaʻoga aafiaga, oe manaʻomia le iloa o le masani lanu tuufaatasiga. O paolo fealofani o le a fausia ai se siosiomaga lelei mo le sailia po o le nofo i lenei potu. O se tasi o faiga sili ona susulu talu ai nei e taʻu o moli i totonu. Fetuunaiga o se lelei, ae fai si faʻamalosi lanu i tulaga o le potu o se luitau. Ina ia gafataulimaina, e aoga le faamasani ia oe lava i ona uiga faʻaletino ma le mafaufau i le aʻafiaga o se tagata.

Uiga o le paleta

O le moli e iloagofie i lona taʻutaʻu atu, foliga le fiafia. Na te manaʻomia le uaʻi ia te ia lava ma faʻatosina malosi tagata uma, aunoa ma se tuusaunoa, tusa lava pe na ia faia i auala eseʻese. Faʻamoemoeina i le mafuaʻaga o le potu (o se potumoe poʻo se umukuka), o ona paolo tatau ona fesuisuiaʻi. Talu ai o le mea e ave i ai le faʻamuamua e tatau ona tuʻuina atu e le o le tele i le fausiaina o se foliga matagofie i totonu e pei o le saunia o le potu ma se siosiomaga o le mafanafana.

I le lanu fusi o alaleo, moli o le sili mafanafana paolo, ma e nofo i le va o mumu ma samasama. O lenei tele faʻamoemoeina lona faʻatusa vaega, lea e mafai ona faʻaigoaina o le ola-faʻamaoniaina, tino, malosi. O le palu faatasi o tulaga taua o lanu e lua o loʻo siʻosiʻomia e le foliga mai iinei, ae faʻaputuputu lo latou malosi masani.

Faʻatasiga ma le malosi, saoasaoa, talavou, nisi faʻaleagaina naʻo faʻaopoopoina le ata o se charismatic lanu. Latou te fesoasoani e faʻafetauia ma le lelei amioga a le tagata, ia faʻamamaina o ia lava mai le eleelea ma naʻo se lagona faʻanoanoa. Lona afio mai mafai faʻailoga suiga lata mai, le tatalaina o fou tafailagi.

Foliga lanu

E aofia ai manatu nei:

  • Lanu moli e le aofia ai malulu malulu, naʻo le mafanafana o loʻo i totonu;
  • E i ai sona aoga aoga i le tino o le tagata, faʻaosofia le faʻaleleia o le galuega o le sili ona taua totoga (faiʻai, manava);
  • Sili afaina ai lagona, faatupuina ai se lagona o le fiafia. O le foaʻiina o le fiafia o se tasi o ona autu faʻagaioiga;
  • O le agavaʻa e faʻagaoioia malosiaga o se tagata ma faʻamalieina lona malosi na alu i le moli mai se tuaoi mumu. I le taimi lava e tasi, e leai se osofaʻiga le lelei poʻo se lagona o le popole faʻatasi i le lanu mumu;
  • Moli e mafai ona vaʻaia faʻalauteleina le avanoa ma faʻateleina le tele o mea;
  • O lona aʻafiaga i mea faʻataʻaliʻoliʻo e mafai ona faʻailoaina e se suiga i le mama aʻiaʻi o latou taimi lata mai. Na te faʻamaluluina i latou;
  • O le iai o moli i totonu o se mea taua lea mo le talitonuina o fesoʻotaʻiga a tagata. O lona tuinanau ma lagona e mafai foi ona alu ese ma le fua.

Lanumoli ei ai atoa le atulaulau o lanu eseese, faʻalagolago i le tikeri o le faʻalatalata atu i le mumu poʻo le samasama tuaoi i le fusi o alaleo. E mafai foi ona mitiia isi lanu (piniki, efuefu), aʻo fausiaina atoa ni leo fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, moli malamalama e aofia ai kulimi, paʻu paʻepaʻe po o moli malamalama apricot ata.

O pupula pupula, e oʻo lava i pupuni mu e aofia ai le tangerine, amu poʻo le amber, e matua ogatasi lelei ma isi lanu, ma fausia ai se oa tele. Mūmū aofia aofia ai na aofia ai taofiofi paʻu o beige, ma e le teteʻe i le natura (terracotta, oker). E masani ona faʻaaogaina o le lanu autu pe a teuteuina potu malolo.

Matafaioi i totonu

O le filifiliga o lenei lanu malosi e masani lava mo tagata faʻamautinoa e tumu i le soifua maloloina ma lelei. O lo latou talitonuga i lo latou lava agavaʻa e feagai ai ma faigata o le olaga e matagofie. O le faʻaalia o le silisili ese, o le mafanafana e afua mai ia latou, e molimauina ma le manino i le leai o se vaega o se lagona faʻanoanoa.

O le tumau i fegalegaleaiga ma le la, sami oneone ma moli e le mafai ona galue i se isi auala. O tagata atamamai o Sasaʻe anamua na latou faʻatumauina faʻatasi ma logo o falesa, e iai sona aoga i le itu faʻaleagaga o le olaga o le tagata. Ua leva na faʻaaogaina e tagata folau ma faʻatoʻilaloina tumutumu mauga lenei lanu e fai ma faʻailoga o le faʻaola, e oʻo lava i mea mamao.

O nei meatotino uma o loʻo tauʻavea foʻi le fausiaina o totonu i totonu o le fale. Lanu moli e faʻaaogaina i sitaili eseese, talafeagai mo potu o soʻo se autu. O le agavaʻa o lanu e le faia ai se eseʻesega i le va o ai tonu e nofo i se potu atofaina - o se aliʻi poʻo se fafine, o se tama poʻo se teine. O le mea lea, moli o le sili filifiliga mo le teuteuina o le potu a tamaiti.

O le tulaga ese agavaʻa o le moli moli i totonu o totonu o le mea moni foi na te aumaia latalata ane mea faitino - a avea o se meafale seti po o puipui. Lenei manaʻomia se agavaʻa auala i mamanu, talu ai le faʻasaua e mafai ona taitai atu ai i se vaʻaia faʻaititia o avanoa. I le faʻaopopoga i le latalata atili atu, e vaʻaia foʻi faʻateleina le latou leo. Kapeta i moli moli e foliga mai e lapoʻa tele nai lo a latou paga i isi lanu.

I totonu o le fale, o paolo e masani ona faʻaaogaina o le paʻu, maukeni ma le terracotta, talu ai latou te malamalama lelei e sili atu nai lo o foliga pupula malosi.

Eseesega ole faʻaaogaina i totonu ole fale

  1. Tuʻufaʻatasia ma pastel shade. O le ute o lenei metotia o le fausiaina o se lagona maumaututu: ina ia mafai ai ona aliali mai sina moli, e tatau ona malelemo i le le mautonu, taofiofi lanu. Nei o pastel mint ma malu kulimi tone e le faʻatagaina le gaioiga lanu e feoaʻi ai. E faʻamoemoeina naʻo le toe faʻaolaolaina o le totonu i totonu, a o le malelemo i le malamalama lautele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai na faʻatau e le e ona le fale se sofa malamalama moli e tosina tele i ai le tagata, o lona faʻamoega faʻaofuofu e mafai ona lilo atoa i se ieie malamalama. O sea ituaiga metotia o le a faʻatagaina ai oe ona faʻalelei mai se paolo soona oona, ae i le taimi lava e tasi tuʻu ai ona susulu lona vaʻaiga vaʻaia.

  1. Faʻaliliuina o le lanu fusi o alaleo. Ina ia faʻamalieina le vevesi o le susulu o le afi lanu, naʻo le manatuaina o le taofiofia o le lanumoana. O le palette malulu o paolo o le mulimuli mafai ona faʻamamaina le tangerine valea o le muamua. E fautuaina e faʻaaoga ia lanu e lua i tutusa tutusa e faʻapaleni ai manatu. Oe tatau foi ona mataala i le fealofani o latou tuʻufaʻatasia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le terracotta faʻautauta o le a foliga lelei ma paolo uʻamea o le lanumoana (tuu i le faitalia - cobalt). Susulu, karoti poʻo moli, tatau ona tuʻufaʻatasia ma malulu paʻu pei o le turquoise poʻo le azure.

  1. Faʻaali le lototele o mafaufauga. Lenei e faʻasino i le mafaufau taimi. E te le manaʻomia se tele o le atamai e teuteuina ai se potu ma moli, ae o lona faʻaaogaina saʻo o le a atili ai ona faʻafefe loto totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona faʻaaogaina le saturated i se tamaʻi avanoa, e sili atu ona talafeagai mo se potu ateatea. A leai, o se pupula paolo o le a mafua ai le popole i se tagata. O se itu taua o le filifiliga foi o se meaafale seti meaafale. E tatau ona faia se faʻatusatusaga ma le eseʻese paolo o moli. Mo lenei, e fautuaina e faʻaaoga moli malamalama.

  1. Fausia se moli moli. E mafai ona tele ni aitema i le sitaili o le a tu mai fafo se lane moli. O le faʻaaogaina o se paolo loloto o le ele poʻo le tangerine e iloga i le lototele, talu ai ona o lona uiga o le a masani ai ona faʻalataʻi uma atu ai manatu ia te ia lava. O le toega o paolo o moli o le a tuʻuina atu i nisi o ona mamafa, faʻamamafaina le puleʻaga tulaga.

I le faia o lea, e taua le aloese mai le faʻaleagaina o lanu. Ina ia faia lenei mea, o le avanoa i tafatafa o le tuʻufaʻatasiga e tatau ona faia ia le tutoʻatasi pe a mafai, paʻepaʻe, oneone pe pogisa efuefu.

  1. Lanu moli i luga o ni mea e le masani ai. Mo se lagona o le atoaga o totonu, e masani ona le lava "afi", o se mailei elemene. Lenei mafai ona avea ma soʻo se vaega o se meaafale seti - o se laulau laʻau poʻo moli moli i luga o aitema uma. Tele mea o le a faalagolago i lē ana ia lava. Naʻo ia na te iloa tonu le mea e tatau ona totonugalemu. E leai ni tulafono poʻo ni tuusaunoaga iinei, o mea uma i le alofa mutimutivale o le tagata lava ia. Lototele ma naunautaiga e tatau ona o faatasi ma le filifiliga saʻo.

  1. Teuteuina moli o tamaʻi teuteuga elemene. O se auala sili ona saʻo ma faʻaeteete. Faʻatagaina oe e faʻavave ona faʻatulagaina se leo pupula i totonu, e mafai ona aveʻese i se taimi o i luma. I moli moli, o le mea lea e sili atu ona taua, talu ai o le tagata e le masani, e masani ona suia. I se faʻaopopoga, oe le tatau ona faʻaititia le tele o ituaiga sitaili i mamanu. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o ie pupula, a le o se ie afu i totonu o le potumoe poʻo se laulau ie i le umukuka. E mafai foʻi ona e teuteuina au mea umukuka i se auala manaia. E tele lava filifiliga iinei.

Fale talafeagai

O le tele o tisaini malilie o le faʻaaogaina o pupula moli moli e talafeagai i le umukuka (lea o le a faia ai se faʻauo talanoaga), i le vasega pepe (o le faʻailoga o le la ma le fiafia e faigofie lava mo tamaiti), i le suʻesuʻega (e taua tele le mafaufau lelei), faʻapea foʻi ma le potu 'ai ( a e faʻaosofia ai le manaʻo).

I se isi itu, e le tatau ona e faʻaaogaina se lanu susulu i potu malolo, aua o le a le mafai ai ona e malolo atoa, o se mea o le a faʻalavelave. E le gata i lea, o le pupuni o le tangerine e mafai ona faʻateʻaia uma le alofa i totonu o le potumoe.

O le faʻaaogaina o le moli moli i totonu o potu susulu e faʻavasegaina faʻafitauli. Ma o lea o le vevela avanoa o le a susulu mumu-vevela. O lenei aʻafiaga e tatau ona 'aloʻalo ese, faʻamamaina ma isi paolo.

Ae o le sitaili, iinei o le sili ona lauiloa o retro (o lenei sitaili aofia ai le 60s), Mekisiko sitaili, atunuʻu. Lanumoli e faʻaaogaina foi i sili atu ona pop pop art, oriental minimalist design. Ae o ia ituaiga sitaili pei o Emepaea poʻo Rococo taumafai e aloese mai ai, na o taimi tuʻufaʻatasia ia ma enaena.

I totonu o le potu malolo

O lona faʻaaogaina i totonu o le potu malolo e mafua ona o le vaega o le faʻauo, agafesoʻotaʻi o lanu. Peitaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina pastel shade e le faʻatiga ou mata. O le faʻaaogaina o moli e mafai ona alu ese ai le potu malolo i le itu i matu.

Ona e tatau lava lea ona faʻaaoga moli moli e faʻamafanafana ai o ia i lenei auala. E mafai ona avea moli pupuni tuʻufaʻatasia ma se sofa susulu i le paolo tutusa. Poʻo lavalava mea faʻaaoga i luga o mea malamalama-lanu.

E le aoga le valiina o le avanoa atoa o le potu i le moli moli. Mo se fealofani lautele i le vaʻaiga o moli moli, e fautuaina e faʻaaoga se tuʻufaʻatasia ma ia lanu e pei o le lanumoana, efuefu, faʻapena foi le paʻepaʻe.

O nisi tagata mamanu, i se isi itu, e fautuaina i le potu malolo e faʻaalia le lototele ma foaʻi fua le mafaufau. Mo se faʻataʻitaʻiga, valivali le moli moli. Lenei mautinoa le mafanafana ma le lelei lagona mo malo uma. Tau lava o le manatuaina o le moli moli mama e tatau ona sili atu i ai paolo paolo poʻo le tutusa oketi.

I totonu o le umukuka

Talu ai ua leva ona faʻamaonia e saienitisi aʻafiaga aoga o le lanu i luga o le digestive tract, o lona faʻaaogaina i totonu o le umukuka e toeititi lava o se auala sili lea.

O le mafanafana o peach tone o le a matua faateleina ai lou manaʻo. E mafai ona le gata i pepa puipui pe faʻapipiʻi luga o puipui, ae faʻapea foʻi ma solo, mea faʻaaoga i le umukuka, ipu i se lanu moli. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i meaafale, e lelei la ona tuʻufaʻatasia ma le pupula o foliga.

O le tulaga autu i lenei tulaga o le mama o le pito i luga filifilia, talu ai eleeleti moli o le a faʻateʻaina uma le mafanafana aʻafiaga.

I totonu o le faletaele

Ina ia malolo i totonu o se potu mafanafana, ua lava le faʻaoga o felanulanuaʻiga meafale, loka eseese.

O lo latou faʻaata i le faʻata o le a saofaga i le mea moni o le tagata foliga o le a foliga mai e sili atu ona fou ma laiti. O le paʻu lanu o le a mauaina se matagofie matagofie leo.

Ina ia faʻatulagaina lelei oe, o sea lagona e matua talafeagai lava. O le mea lea, o se vavalalata avanoa mafai faʻamafanafana le totonu totonu lalolagi.

I totonu o le vasega pepe

O lenei lanu e iloga mo tamaiti ma faʻailoa mai se lagona o le fiafia, ola ola.

Pe a tuʻufaʻatasia ma paʻu lagi, mai le paʻepaʻe i le loloto lanumoana, o lona i ai o le a matua afaina ai le atoa atinaʻe o se tamaititi lelei.

Aua neʻi galo o le moli e paʻu mo le fiafia, fiafia ma le fiafia. Aisea, e oʻo lava i le lanu o le teʻi a se tamaititi mafai ai ona ata ai matua.

I totonu o le potu moe

E le o le faʻapea mai e masani ona faʻaaoga i totonu o le potumoe, ae o le pastel shade o moli o le a fesoasoani i se lagona o le toʻafilemu, mafanafana i le agaga.

E fautuaina e faʻaaoga le malamalama piniki, apricot poʻo le salmon shade. O mea faʻasusu e sili ona totoe mo le potu malolo poʻo le umukuka. E leai ni tapulaʻa ii.

E mafai ona e filifilia le pepa puipui e fai ma mea e teuteu ai le moli, pe e te filifili ai foʻi ie mafanafana.

Faaiuga

E leai se lanu e sili atu ona fiafia ma faʻamoemoeina. E iloga i lona mafanafana ma le agavaʻa e i ai se aoga faʻamanuiaga i le soifua maloloina o tagata. Ae ui i lea, e tatau ona e manatua e uiga i le uiga o le faʻatusatusaga, ona o le tele o moli o le a le taʻitaʻia ai i se mea lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAMOAN TRANSLATION GAME. Memories with Samoan Grandma (Mae 2024).