Manatu mo le tuʻuina o le malamalama i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le iʻuga o le toe faʻafouga sili ona taugata e mafai ona faʻanoanoa pe a fai o tagata o le fale e leʻi tausia le faʻamalamalamaina o moli i le taimi. Filifili saʻo filifilia moli e faʻatatau i le totonugalemu ogatotonu o le potu, vaevaeina i gaioiga sone, ma aveʻese faʻatulaga sese.

O vaega taua o se fale o le avanoa ma na elemeni o loʻo i ai. O le nofoaga, o le numera o moli moli o loʻo fuafuaina i le tulaga pe a ua uma ona i ai se mafaufau lelei-fafo fuafuaga mo le faʻatulagaina o meaafale, le tulaga o le sofa, mea filifilia e filifilia, o le umi o le 'aiga' ai e fuafuaina.

Ituaiga o moli i totonu

Talu ai nei lava, o le toʻatele na faʻamalieina lava ile 2-3 malamalama na maua ile potu. I le taimi nei o le malamalama i totonu e tautua e le gata e maua ai vaʻaiga, o le moli auala faʻamatalaina le autu ma faʻaopopo punaoa. Mafaufau i le itu ma nofoaga o tufatufaina o le malamalama fesuiaʻiga, o le autu autu ituaiga o moli e iloga:

FaʻatonuE sau mai se faʻavae masani. Fesoasoani e faʻamalamalamaina ia mea talafeagai i totonu, saunia faʻamalamalamaga o le nofoaga faigaluega.
FaʻasalalauO se vaitafe o le malamalama e agai i le taualuga e oso mai luga o le taualuga ma maua ai moli vaivai.
TuusaoO le vaega autu o le malamalama fesuiaʻiga o loʻo faʻasino atu i le foloa, teisi i puipui ma faʻalo. I lenei auala talafeagai, e maua ai le malamalama tele.

    

O faiga faʻaonapo nei i teuteuga o fale ua faʻaleagaina ai le leva faʻavae tulaga masani. Eseese masini moli, o tulafono fou mo le latou tuʻuina atu, e avatua ai i le au mamanu le avanoa e faʻaoga ai:

  • moli lautele;
  • oloa fausia i le foloa;
  • feaveaʻi polokalama.

Ao

Uma faʻaletino, faʻagasologa o le mafaufau e fesoʻotaʻi vavalalata ma le aofaʻi o le ao. O le galuega faʻatinoina o tagata matutua, o le faʻatinoina o tamaiti ma e oʻo lava i le tulaga o le faʻatau atu o faleoloa faʻalagolago tonu i ai.

O le faʻaaogaina o le "moli lona lua" ma le leai o interloor overlap, tuʻufaʻatasia moli, pe a ulufale le malamalama e le gata i luga o faʻavaʻa o faʻavaʻa, ae faʻapea foʻi ma mea na faʻapipiʻi luga o le taualuga poʻo le tulaga lua, fesoasoani e faʻamautinoa lelei malamalama masani.

Ina ia "puʻeina" nisi malamalama mai le la, o mea uma e mafaufauina e oʻo lava i luma o le fausiaina. E manaʻomia ona tatou galulue ma le fale mautotogi o loʻo iai. Latou te faʻaaogaina metotia ia:

  • faʻatele faʻamalama;
  • faʻalauteleina le faʻamalamalamaina ma luga e atagia mai le malamalama, faʻasalalau solo i totonu o le potu;
  • i se tamaʻi avanoa, latou te taumafai ai e faʻaaoga moli malamalama o teuteuga ma meaafale;
  • faaaoga faʻata, faʻalelei;
  • aveese laau maualuluga i luma o le fale.

O le malosiaga lelei o se fale e faʻaleleia atili pe a fai o le natura ma faʻamalamalama moli faiga ua saʻo tuʻufaʻatasia.

Moli pepelo

O se potu e susulu e le 2-3 60 W matauila e le ausia tulaga tumama ma e le toʻafimalie. O le filifilia faʻamalamalama moli o se tasi o tuutuuga mo le faʻafaigofieina o se aso nei nofo avanoa.

Ma moli e sau mai luga, o totonu e foliga maai. Moli faʻaputuga faʻaputuga i mata tulaga faʻamamaina lenei aʻafiaga. O se potu e sili atu ona malosi pe a fai o le malamalama e sau mai le foloa.

    

Ma moli sao, o totonu o le a faia i se ese ese foliga eseʻese. Faatasi ai ma lana fesoasoani, latou te nanaina ni faaletonu, faʻalauteleina le avanoa, aveese le faʻalo ma puipui ese. O se sulu malamalama faʻatonu e taulaʻi le mafaufau i se faaputuga o ata po o atavali, o se magalafu.

O le filifiliga o luminaire ituaiga e noatia i mamanu manaʻoga. Afai e manaʻomia le natia o le mafuaʻaga, o loʻo faʻapipiʻi i le foloa poʻo le faʻalo, natia i tua o pa, pupuni. Afai e te manaʻomia se tamaʻi tulimanu o le faʻataʻapeʻapeina o ave, susulu malamalamaina o le avanoa atoa, fausiaina o se sili atu malologa siʻosiʻomaga, nai lo le tasi moli moli, e tele togi totoga faʻapipiʻiina.

Ina ia faʻaleleia atili le malamalama o lanu i totonu, e tuʻufaʻatasia malamalamaaga e eseese ma le "vevela o lanu". O se mafanafana moli paolo e talafeagai i le laulau 'ai e fausia ai se mafanafana siosiomaga i le potumoe. O le moli samasama e malolo. E le aoga le paʻepaʻe i le faigaluega ile umukuka, faitau, bluish e aoga naʻo totonu o se fale mataʻaga poʻo se faleoloa teuoloa.

Eseese o lamepa

Masini moli e tatau ona filifilia faʻavae i luga o uiga o le potu. O se moli uila tele ma le tele o paolo i luga o se umi taofia tumau foliga lelei i le potu malolo po o le faletalimalo faletalimalo. A faʻapea e le maualuga le taualuga, e faʻapuʻupuʻu le faʻamalologa, ma faʻasino i luga laupapa e "siʻi" ai.

I potu laʻititi ma maualalo, o molī e faʻamauina ma le faʻamau i le faʻalo e talia lelei, ma le eseesega o le susulu o moli, moli uila e naʻo le faʻamalologa tumau ma e sili atu le paʻu i paolo. Lenei o le a maua ai moli vaivai mo se tamai avanoa. I totonu o se potu vateatea, o le tele o nei faʻavae o le a faʻailoa ai vaega aoga.

    

Pa, fola, fausia-i totonu, laulau masini, nofoaga, point punavai masani faʻamalieina moli tutotonu. O le lotoifale e sili atu ona aoga, e suia ai le siosiomaga.

O moli uila e taʻutaʻua e le gata i faleoloa ma ofisa, ae faʻapea foʻi i potu mautotogi fofo i totonu. O le ala lava ia e masani ona i ai se minimalistic foliga; e faʻaaogaina e tagata mamanu i loft faʻaonapo nei, hi-tech, ma totonugalemu o laau. Ala moli taʻitaʻi e tamaoaiga, saogalemu ma anagata.

O se ituaiga fou o moli, faia faʻaogaina faʻapitoa talaaga i luga o le faʻalo faʻalo, laina malamalama, e faʻaaogaina e le gata mo moli, sone. E fesoasoani e faʻasaʻo le le lelei foliga potu.

O a lamepa ma lamepa e sili atu ona faʻaaoga

Pe a teuteuina totonu o aso nei, e mafai ona faʻaaoga mea nei:

  1. Moli mumū E lelei mo mata, ae naʻo le tasi vae sefulu o lo latou malosi e liua i le malamalama, o le isi mea o le vevela vevela e faʻaaluina le potu.
  2. Moli uila. E le vevela le ea, ae e pe, ma e le o tagata uma e fiafia i o latou pupula sinasina. Sili atu faʻaonapo nei faʻataʻitaʻiga e leai se mea leaga ua taua.
  3. O le Halogen, uʻamea halide masini e faʻamalamalamaina ave faʻataʻatitia, o le mafuaʻaga lea e sili atu ai ona talafeagai i le mea e tatau ai e faʻamalamalamaina se faʻailoga, pou poʻo se ata.
  4. Moli uila E leai se afaina faʻaleagaina i la latou fusi o alaleo, latou te le faʻatauaina le nofoaga lata ane, latou e anagata. Ae o le malamalama output output o se mea latou te le faʻaaogaina tutoʻatasi. Fetaui lelei o se po malamalama po o teuteu moli.
  5. Moli uila e fesoʻotaʻi ma LED, "duralight". Fetaui lelei mo le teuteuina o tagata taʻitoʻatasi elemeni, auala.
  6. aafiaga moli pe a o ese mai le autu autu.

    

Aafiaga o le malamalama i lanu lanu

O le lanu lanu o mea eseese i le potu e tasi e eseese, fuafua i le tuʻufaʻatasia o eseʻese punaoa ma eseese vevela.

E taua le tausisia o le fealofani, a leai o le "disco lanu" o le a afaina ai mata, ma o le ana le tofo o le a fesiligia.

  • Malamalama manino mumu e faʻamaluluina i moli moli.
  • O se lanu moli malosi e avea ma pastel pe a faʻamalamalamaina i se moli samasama.
  • Lanu samasama o le a liua i se efuefu efuefu pe a fai susulu ma se lanumoana samasama e masaa i le potu.
  • E maua se malamalama lanumeamata manaia mai le lanumeamata, faʻasasaʻo le moli moli luga, ma le fesoasoani a le lanumoana pupula, latou te avatua se paolo o se sami taumafanafana.
  • Lanumoana o le a tumau le suia pe a fai o le paʻepaʻe papaʻe e susulu atu ai.
  • O se moli samasama e fesoasoani e iloa ai se lanu viole i totonu e lanu mumu.

    

O pupula mafanafana o le malamalama e faʻamalosia ai le alafaʻi mai o le taeao, faʻamafanafana i le afiafi. E faʻapipiʻi, faʻagaoioi moli paʻepaʻe.

Faʻasaʻoina tele mea sese i le malamalama

Pe a fuafuaina moli, e taua le filifilia o faʻamau saʻo ma le nofoaga o loʻo tu ai. E leaga a o le potu ua pouliuli, ma e ui lava e le tele ni moli, e le manaia foi le lagona e pei o luga o tulaga ma moli faʻapitoa.

  1. I potu malolo, ina ia aveʻesea tulimanu pogisa ma fausia sone, latou tuʻufaʻatasia tele-tulaga punaoa, tuʻufaʻatasia moli. I totonu o se potu taʻeitiiti, naʻo le tasi lava le mea e faʻaopoopo ai ni ata le talafeagai.
  2. O le malamalama susulu tele, lea e te vave lelava ai, e faʻasusu e ala i le faʻaaogaina o mea laiti ma moli moli.
  3. E le toafimalie le 'ai i le malamalama pupula. Ma mo le faitauga i le potu malolo poʻo le tafi i totonu o le faletaele, moli i luga e mafai ona faʻamalosia atili.
  4. E leai se aoga o moli e fausia i totonu, e sili atu ona talafeagai i potu vaiti, potu e fai ai ofu. O le faʻaaogaina o ia ituaiga faʻavae o le a avea ai le faʻalo e pei o sisi Suiselani.
  5. A faʻatulagaina totonu, e taua le filifilia o malamalama malamalama e fetaui ma le sitaili. Mo le malamalama mama, o le "lamepa a Ilyich" ua lava, ae ia avea ma se atoaga o vaega totonu, o le moli masini e tatau ona faʻaalia se amataga mamanu aitia.
  6. I le taimi o le faʻagaioiga, o le moli malamalama e faʻapipiʻi i le agavale, pe a faitau - mai tua, o le malamalama mai le moli e le tatau ona faʻasino i ou mata. E leaga pe a fai o le moli mai le tele o moli e faʻateleina paolo i luga o le laupepa.

    

Faʻafefea ona faʻasaʻo le avanoa ma le malamalama:

  • faʻalauteleina lona maualuga malamalamaaga ma lelei atagia meatotino o le tini;
  • O moli tuusao e faʻatulagaina mo potu tetele;
  • o le leo e fetuunai e le susulu o le malamalama;
  • faʻalauteleina ma atagia malamalama faʻalauteleina le avanoa;
  • moli malamalama mai le taualuga i le puipui vaʻaia faia le faʻalo i lalo;
  • o le faʻalo pupula malamalama mai i puipui o le a foliga maualuga;
  • moli malamalama i se tasi o puipui o le auala faʻalauteleina ia, pe a latou o atu i le ogatotonu o le faʻalo, ona vaapiapi lea;
  • o moli uumi e uumi ai le avanoa;
  • e faʻalauteleina vaʻaia le auala, e tatau ona e faʻamalamalamaina le puipui i lona pito i le tele e mafai ai.

Tulafono mo le nofoaga o lago ma ki

O le tulaga sili ona lelei o le ki o 80-90 cm mai le foloa ma 10 cm mai le faitotoʻa, i le itu o loʻo tu ai le 'au. Afai o le moli e fuafuaina fetuʻunaʻi, o le ki ma le le malamalama o le a le "pule". O moli faʻaopopo e pulea e fesuiaʻiga, e tusa ma le ata.

O le aofai o outlet ua faʻamaopoopoina ma le numera o masini eletise. O le maualuga o lo latou nofoaga e le o taua taua, o le mea autu o le numera e tutusa ma le numera o moli moli. E sili atu pe a fai o potu taʻitasi o loʻo i ai le tasi pe lua "faʻaopoopo".

E le tele o latou i le auala, o le maualuga e tusa ai ma le "Europa tulaga", 15 cm mai le foloa, o lea e sili atu ona talafeagai e faʻafesoʻotaʻi se seevae solo. I totonu o le faletaele, e faʻaaogaina ni lago faʻapitoa e puipuia mai le susū. O le mataʻitusi latalata i le TV i le potu malolo ua "natia" i tua o le lau. I le umukuka, latou te tutu i le 60 cm i le ogaumu ma magoto. O se numera tele o faleoloa o loʻo manaʻomia iinei, o le lisi o mea faigaluega a le fale e faʻaalu ai le eletise o loʻo tupu. I le vasega pepe, o le avanoa mo tui e puipuia ma faʻapitoa afuala.

Faʻatuina o faʻapipiʻi ile potu ituaiga

Moli masani e masani ona le maeʻa ona o le le faʻamalieina fuafuaga, laiti faʻamalama matala, ma le le lelei tulaga storey nofoaga. Tutotonu, i le lotoifale pe teuteu moli faʻasolosolo ulufale o se fesoasoani.

E i ai le tutotonu i soʻo se potu, ae e le o le pau lea o le moli e tautau i le ogatotonu o le potu. E tatau ona tuʻu saʻo i luga ulu se moli moli ma moli tuʻu i luga o ulu. O se isi vaega o le a faia i luga o moli foloa, i le ogatasi ma le faʻaaliga o sconces, talafeagai laulau lamepa. Soʻo se ituaiga o potu o le a mauaina le maeʻa pe a fai o teuteu teuteuina o le a faʻamalamalamaina ai sili sili ona lelei faʻamatalaga: o se aquarium, o se maʻa ma se faʻatagata, o se fola fola teuina.

Faʻalauiloaina o ituaiga sulu malamalama i totonu o le a faʻatagaina ai le faʻaaogaina o tua, lalo, faʻamalama malamalama, faʻamalamalama moli masini. O moli i luga o paʻu e mafai ona aveʻese, suia le itu o le sulu faʻamalama ma le latou fesoasoani.

Potumoe

Lenei o le a manaʻomia se sili atu faʻatoʻilalo malamalama malamalamaaga. O le fola moli e tu i tafatafa o le ottoman, o le sconce e tuu i luga o le laulau laei, mo faitau mo le sau moe, i le ulu o le moega o se lamepa. O le sitaili ma le faʻatulagaina o mea moli uma e faʻalogoina ai le ogatotonu.

    

E sili atu le malamalama i le laei laei e le maua ai ni ataata, susulu, e sili ona latalata i le natura. E le i fafo o nofoaga e aiaia ai mo le faʻatulafonoina o le tikeri o le susulu o le potu malamalama.

Potu malolo

O le pendant chandelier ma le tele o paolo o le a avea ma teuteuga o se potu tele. Lenei oe mafai ona faʻataʻitaʻi ma le malamalama: faʻamalama pupuni, loloto faʻamalama sills, punavai, matagofie meaafale.

    

O le ogatotonu laina i le potu e mafai ona faʻavasega i luga o le tasi ki. Afai e i ai se laulau 'ai i le potu malolo, oe manaʻomia le moli atoa. O le nofoaga malolo ua faʻaauupegaina i le moli lamepa poʻo se mafanafana moli foloa.

Faapaologa

E le fautuaina le afiafi mo lenei potu; e faʻamalamalamaina i le moli tutotonu. O le auala vaʻaia faʻalauteleina avea lautele pe a faʻaaogaina se faʻata ma le perimeter moli.

    

O le vaaiga i le afiafi e faʻapea o le pito i lalo o le malamalama, ma i le iuga o le iʻuga - o se malamalama pupuni niche.

Kapeneta

Malamalama i le lotoifale e puleʻi ii. E le tatau foi ona lafoa le moli lautele, o le a maua i le ono ao e galue i le komepiuta, o lea la ua tau lelava ou mata.

O le ofisa o le fale e masani ona avea ma nofoaga o fonotaga le fuafuaina. I tafatafa o le laulau, sofa ma nofoa faʻanofilima, se sconce poʻo le moli moli ma se moli samasama samasama e foliga lelei, e faʻafaigofie ai le talanoaga. Ia faʻaosofia le malosi o gaioiga, halogen, moli malamalama e sili ona lelei.

Laʻititi aloaʻia nai lo meafale a le ofisa faʻatagaina le faʻaaogaina o lamepa laʻau sili atu ona toʻafilemu ma lamepa ie nai lo moli matatioata ma uʻamea.

Umukuka

O moli i le umukuka e tele lava ina aoga. O mea faigaluega i luga e faʻamalamalamaina lelei i moli uila poʻo moli moli. Afai e leai se tua-i totonu moli, e faʻaaoga lamepa talafeagai. O loʻo latou mafaufau i tekonolosi mo le tuʻuina o moli tuʻuila poʻo le tuʻuina i totonu o faʻamau faʻapitoa i luga ole afifi pito i luga o pa puipui o loʻo faapipii i ai tuugalamepa.

    

O le ogaumu e faʻamalamalamaina e malamalama malamalama o loʻo tu i luga o le pulou. I luga o le ogaumu, i isi galuega o loʻo i luga, o moli malamalama e puipuia e paolo ma se lamolemole, e faigofie ona fufulu. E le manaʻomia i taimi uma le malamalama i le lotoifale, o le mea lea e fai ai suiga eseese mo ia.

Faletaele ma faleuila

O se potu susulu malamalama lelei, ma moli saʻo i luga ma lona lua i tafatafa o le faʻata, faʻatutuina ai se lagona fiafia, ma avanoa. E sili le filifili lamepa ma sconces semi-hermetic, laʻititi i le lapopoa ae le faʻapipiʻi saʻo i luga aʻe o le faletaele, e le saogalemu.

Mo le sili ona faigata, o loʻo i ai se moli fausia i totonu o le ata o le taʻele. O le fua o moli moli o loʻo i totonu o le faletaele poʻo le faletaele potu e fuafuaina e lona eria.

    

I totonu o le faleuila, o nofoaga o le faʻalo e maualalo tele, moli moli o le sili filifiliga. O le mea taua e le tatau ona paʻi pe a ulufale ma ulufafo.

Mo se faletaele tuʻufaʻatasi, o se seasea fetaiaʻi ituaiga o moli, lalo moli, e talafeagai. E foliga teuteu, malu i le po, pe a e le manaʻo e ala i luga ma se susulu malamalama pe a uma ona e alu i le faleuila.

Tamaiti

O le tulafono masani a o faapipii moli moli i totonu o le potu a tamaiti o le tatau ona latou saogalemu, tu i se lava mamao mai fiailoa tamaiti tamaiti, ma e sili atu le aloese mai le gagauina vaega tioata.

    

Lenei oe manaʻomia sili malamalama natura, faʻavae mea e le tatau ona maʻai ma susulu. Latou te taumafai e faʻatumu avanoa uma le avanoa i le malamalama. O moli moli e sili ona faʻaoga i potu o tamaiti, moli uila ma "pendants" e le talafeagai iinei, latou "faʻatosina" polo ma pucks.

O se lamepa laulau lelei ma le agavaʻa e fetuʻunaʻi le maualuga ma faʻatonutonu o le a avea le matafaioi o le ola moli. O le potu taʻalo e avea ma nofoaga sili ona malamalama. O sina malamalama matagofie o le po e faʻamalosia ai le alu i le moega, ma e faigofie tele mo matua ona feoaʻi faʻatasi pe a pogisa.

Faaiuga

O le lagona o le potu atoa mafai ona suia, pe a na o le masani incandescent lamepa suia i le halogen poʻo le LED. Metamorphoses mai le atoa suia o chandeliers uma ma sconces mafai ona le mautinoaina. A leai ni tupe mo se suiga atoa o totonu, e mafai ona e maua le fiafia i le filifilia o ni moli uila mai le lisi.

O le saʻo moli o le fale e taua e le gata mo le tausia o le soifua maloloina mata, e saofaga i le sili atu malologa, ma le taeao kofe e ala i se matagofie lamepa o le a foliga mai e sili atu suamalie ma o le a faʻatuina oe mo se aso lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Beauty salon software (Mae 2024).