Tulimanu sofa i le potu malolo totonu

Pin
Send
Share
Send

O le sofa i le potu malolo nofo ai i se tulaga maualuga; o lana filifiliga e tatau ona faʻalatalata atu i ai ma le faʻaeteete faʻapitoa, aua o le a avea ma sui o le pito i luma o lou fale. Ae aua le faʻatapulaʻaina na o ona foliga aulelei. O le sofa tulimanu i totonu e tatau ona faʻatagaina oe e malolo, faʻaopopo le mafanafana ma le mafanafana. O le laʻititi o le potu e sili atu ona faʻamalosia ia talafeagai mo le tele o gaioiga a tagata o le fale.

Ole faʻatinoga tele ole mea e taoto e le gata ile agavaʻa e liu ai ile mea e moe ai: ole faʻataʻitaʻiga, mea e suʻe ai, mea faʻatumu, mea faʻaaoga e afaina ai. O ata musuia o tulimanu sofa ata o le a faʻatagaina ai oe e filifili tonu le tasi e mafai ona faʻamatalaina le lagona o lou potu malolo, ma le faʻavae mo le filifilia o le sili ona mafai e le faʻatagaina oe e faia se mea sese.

Faʻamanuiaga: manino ma faʻaalia

E le pei o masani laina laina, o le tulimanu sofa ei ai ona aoga, uma mo laiti ma tele potu malolo, ma tutusa lava paketi eseese tuʻuina atu mo teuteu potu. I se faʻaopopoga i le eseesega o foliga, tapega, lapoʻa ma foliga faʻa foliga vaaia, e mafai ona e mauaina ponesi nei:

  1. Sefe le avanoa: e leai se mea e manaʻo ai e faʻatau ni nofoa tele e fausia ai se kulupu vaivai mo le mauaina o malo.
  2. Tala o le tupe. Ole tele o suiga ua suia: e te maua se nofoaga atoatoa moe e sui ai, suia le moega.
  3. Lava potu avanoa e teu ai.
  4. Modular models faʻatagaina oe e suia le gaioiga e aunoa ma le fetuʻunaʻi o foliga vaaia o le potu.
  5. Faʻataʻitaʻiga ma le chaise longue o le a aumaia le malologa i se fou, sili atu le mafanafana tulaga e aunoa ma le faʻaalia.

O faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei ua matua faʻalauteleina galuega faʻatino ona o faʻaopoopoga masini, lea e sili ona talafeagai mo totonu o se tamai potu malolo:

  • laulau kofe tuʻufaʻatasia;
  • Tu laptop ma isi masini komepiuta;
  • siʻi i luga ma faʻasolosolo faʻamau;
  • moli faʻaopopo;
  • fata mo tusi ma mea teuteu teuteu;
  • faʻapipiʻi armrests ma headrests ma se feaveaʻi faiga;
  • ufiufi taga itu mo fetaomi ma faamafanafanaga;
  • failauga i totonu

Moe maloloina: talafatu poʻo le mea moni?

O le talafeagai mo le moe, ma faifai pea ma le mafanafana, o se sili ona masani ona manaʻomia mo tulimanu sofa. Afai o le aoga o le potumoe e manaʻomia mo se ulugaliʻi faʻaipoipo, ona aoga lea o le iloiloina o faʻataʻitaʻiga ma le tele mai le 160 * 200 cm. O foliga o nisi faʻataʻitaʻiga e faʻapea, ma le sili atu ona mataʻina, tele foliga vaaia pe a tatalaina, o le lautele lautele e le sili atu i le 140 cm, lea e le lava. O le a se isi mea ua fautuaina e tepa taulaʻi i ai:

  1. Le tikeri o le maaa. O le togafiti atonu o le faʻaopoopo moega i le tulaga o se natia elemeni o le a ese se maaʻa nai lo le autu. E aʻafia ai e le gata i le lelei o le moe a le tagata lona lua, ae mafai foi ona atili suia i le taimi o faʻagaioiga. Afai e faʻamoemoe e tu i le isi itu o le malologa, ona amata ai lea ona le toʻafilemu e moe naʻo oe: o le tasi vaega o le tino o le a i luga o se faigata pe faʻamalulu luga, lea o le a le faʻaopopoina maloloina.
  2. O vaipuna e faʻatumu ai vaipuna, ae maise lava ma vaipuna e faʻapipiʻiina, e fai ma sui taugata masani e taugata, o nisi taimi e faʻaaluina ai le tau ile afa.
  3. O le ie e tatau ona le seʻeʻe e faʻaseʻe ai ma le maanuminumi o ie moega.
  4. Pe a moe i le sofa, e tatau ona i ai se faʻaloaloa umi e avea o se ulu ulu ina ia tumau ai pea le aluga i lona tulaga.
  5. Faigofie, faigofie o le tatalaina o le a sefe taimi ma taumafaiga. E ui lava i le mea moni o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauupegaina i se fesoasoaniga dolphin, e tatau ona e filifilia sili faʻatuatuaina eurobooks mo masani moe.

Faʻavaʻa ma gaugau auala

O le soifuaga tautua o le faʻatauina o meaafale faʻalagolago faʻatatau i le tulaga lelei o le faʻavae o se faʻavae. E le mafai ona mateina pe o le laupapa faʻavaʻa o le a mago lava e le ova. O le mea lea, tagata faʻatau filifili mo uʻamea, lea e tatau ai ona manatu o se faʻatuatuaina filifiliga. Ae o le soona totogi tele mo tuʻusaʻo uʻamea faʻavae poʻo thermoplastic e le o taimi uma e tauamiotonuina. Tele tulaga faʻaosofia:

  • Ole tautua fautuaina e 25 tausaga. E mafai lava i ni nai tausaga, o le a e manaʻomia ni mea fou.
  • Talia le avega i luga o le nofoa i luga i le 1000-1500 kg. E le manaʻomia, aua e faigata ona mafaufauina i le moni olaga le tele o tagata o momoe i luga o le nofoa.

Ae o le faʻamaeʻaina o totonu o vaega e tatau ona faia i le sili-lelei chipboard, ae le o le laupapa laupapa.
Faʻatasi ai ma le tele o suiga suiga, Eurobooks e sili ona fiafia i ai. Talu ai nei na toe faʻaleleia atili teisi faaleleia:

  • o le soʻoga o aluga e masani lava e le lagonaina;
  • faʻamatalaga ma se savali savali faʻatagaina oe e aua le fegalegaleʻi ma le foloa ufiufi;
  • o le pa puipui (tsar) i tua o le sofa o le a avea o se ituaiga o itu e puipuia luga o le puipui pe a tatala.

O le maliega o se isi fesuiaʻiga o le a talisapaia e tagata faʻafiafia o vaega lautele o loʻo tatala. Ae masani o nei o ni mamafa lava faʻataʻitaʻiga, ma ona lelei ai o itu e mou atu ma masani ona tatalaina.

O ituaiga faʻataʻitaʻiga e pei o le "Falani gaugau moega" poʻo le "Amerika", "dolphin" e talafeagai mo poʻa malo masani ai, ma e le mafai ona suia se moega atoa. Faʻatasi ai ma le maualuga tulaga o le castors, faʻamau faʻamaonia o le retractable vaega, o le luga luga o le a avea e le-toniga.

Faʻatumu: e le o se filifiliga manino

Po nei polyurethane foam (faʻasino i le polyurethane foam) e sili atu ona maualuga i le lelei nai lo le paʻu masani paʻu. O nisi fale gaosi meaafale faʻaaoga lelei maualuga lelei mea faʻatumu, lea e faʻatagaina ai oe e filifili e aunoa ma le masalosalo i lona anagata, ae le o punavai poloka. O le vaega mulimuli, e le o taimi uma e faʻamaonia ai le faʻatuatuaina, i se tulaga sili atu, o le ola tautua faʻalagolago i le faʻamau ma le sila mai le mea na aumai ai.

I le i ai o tamaiti laiti ma a latou osooso, o le "gata", lea e avea ma faʻavae mo polyurethane foam, mafai ona toilalo, lea e masani ona filemu le au fai mea.

E le o faleoloa uma e gaosia meaafale e ofaina le faʻaopopoina o kose faʻamama i lalo mo sili atu le faʻamafanafanaina ma le agamalu i aluga aveʻeseina. I le avea ai o se tulafono, o gaosiga faʻatusa o fulufulu, lalo ma le faʻanatura latex o loʻo faʻaaogaina e faʻatumu ai. Hypoallergenic ma le siosiomaga faʻauo, e faʻaopoopo i le latex, e mafai ona saunia e le "periotek" system, ma le faʻavae e faia i filo faʻapitoa polyester e aunoa ma se kelu poʻo ni resins. E taua tele lenei tulaga peʻa iai se manaʻoga mo se sofa e avea o se nofoaga moe atoa.

Vaega o ie ufiufi paʻu

E le masalomia, o le paʻu tino taugata e setiina le leo mo totonu atoa o le potu malolo. Ae i se tau maualuga, o se sili capricious mea e tausia. O nisi tagata mamanu latou te faʻatulagaina le matua, tamaloloa matua o se muamua maualuga-ufiufi o se lelei, ae o lenei mea e mafai naʻo le faʻaeteete togafitiga ma faʻaopopo tausiga oloa.

E aoga le mafaufau e uiga i sea mauaina, pe a fai o mea taua e le taofia.

  1. Tamaiti, fagafao mafai ona faʻatelevave le ofuina o lenei sili finicky mea, ma aunoa ma le avanoa o le toe faʻaleleia.
  2. O se ituaiga iila o le paʻu e faʻamalosia i nisi taimi i le nitro enamel poʻo le polyurethane, e faʻateleina ai le tulaga lelei, ae o le tutusa tulaga masani masani ua leiloa, lea e matua aoga ai le paʻu masani.
  3. Aniline paʻu e manava ma sili ona mafanafana, ae o le fua o le sofa otometi lava siitia le tau faʻailoga.
  4. Faʻamaonia lelei tulaga o meaafale ma mea teufale - le manaʻoga e soona totogi foi mo le ituaiga.

Faʻasao-paʻu ma ona ituaiga o se taua sui:

  • aoga;
  • paketi;
  • faaletagata

Ma e ui lava o tagata gaosiina o le tino paʻu sofas e oʻo lava i le ultra-fashionable lanu, e pei o le turquoise poʻo le denim blue, eco-leather i le tulaga o le lanu o loʻo faʻaali mai ai le tele o palette o paolo. O faʻataʻitaʻiga e sili atu le lelei e faʻailoa atu uma meatotino o le paʻu masani, foliga eseese mo ituaiga eseese. Ua leva na latou le toe tilotilo "faʻafoliga", mafua ai fegalegaleaiga ma leatherette, ma latou manava foi ona o micropores, o lona uiga latou te le pipii.

O filifiliga tuʻufaʻatasia o se faʻaopopoga auala e maua ai se sofa ma se manaia foliga, pe a faʻapipiʻi lima lima ma le pito i lalo o le fausaga i paʻu, ma o le vaega autu o le ie.

Ie ie: ufiufi lelei

O ie meaafale e faʻaleleia lava i taimi uma, ae faʻafefea ona paleni le paleni i le va o le aoga ma aga masani? O nisi tamaʻi-faiga e liliu atu i ai tagata mamanu e mautinoa lava o le a le toe aoga, ma o se tali faʻavavau:

  1. Lavalava ie: tweed, houndstooth teuteu, pepa ma masima, laʻititi masani pa mo teuga.
  2. Vvett ma tutusa "matagofie" ie. Latou foliga foliga lelei i loloto lanu, mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana, lilac.
  3. Boucle, melange - latou malamalama atoatoa i le aitia o le mafanafana, mafanafana, o le fatu moni o le fale, ae o laei teteʻe e le o taimi uma i le sili ona lelei ona o le ono maua o puffs.
  4. Fala, ie lino - e le mafai ona suia i ie sofa, o le faʻavae o le ala i tua (Provence, atunuʻu).

O mea gaosi, e faʻaopoopo i le tau temokalasi, e iai le avanoa e maua ai le hypoallergenic. Microfiber, 100% polyester (PE), e le gata faʻataʻitaʻi silika poʻo suede, ae i se tau talafeagai e aoga ma faigofie e fufulu. O ie mai nisi faʻaputuga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lafu masani e togafitia ma faʻamamaina ina ia maua ai ni vai-faʻafouina meatotino pe faʻaeʻeina ile "anti-claw" function.

O le anoanoaʻi o ie gaosiina o latou ie ma a latou lava masani, o le tofiaina o vasega i nisi taimi e le fetaui ma le mea moni. E aoga le uai atu i uiga nei oe lava:

  • le ono mafai ona faʻaoga tumau;
  • tele mea (fua i kalama / sq. m);
  • O faʻaiuga o suʻega a Martindale e faʻaalia ai le anagata (e le itiiti ifo i le 15,000 taʻamilosaga, ma sili atu - sili atu).

E tatau ona manatuaina o le lanu ma le tino e fesoʻotaʻi. Pe a filifilia ni mea e faʻapipiʻi ai mea i totonu o le fale, latou te amanaʻia le agavaʻa o ie eseese ma le faʻaumaina o mea e faʻaalia ai latou lava pe a sui moli.

Nofoaga mo le faʻapipiʻiina

Tele taimi, o le faamalama nofoa e nofoia e le nofoa tulimanu. Mo se potu faatafafa masani, e avea lenei ma se faʻaola. O le faʻatulagaina e fai si suia e aunoa ma le vaʻaia faʻalauteleina o le potu sili atu, pe a tupu pe a tuʻuina se laina tasi. O le fautuaga e aua le faʻatulagaina meaafale i luga o puipui e masani ona le galue mai le upu "uma" pe a fai o le eria o le hall e le sili atu i le 15-18 sikuea mita. m

Ae a tuʻu se sofa i tafatafa o le faʻamalama, oe o le a feagai ma isi mea moni - o se faʻavevela maa ma faʻamalama teuteuina:

  • O elemene elemeni o le a sili ona pagatia mai le latalata i le vevela mafuaʻaga, taʻeina ma suia lanu i se paʻu tasi, lea, i le auala, e mafai foi ona tupu mai le faʻaalia i susulu susulu o le la.
  • O le moe latalata ile radiator e le manaia tele ile taumalulu.
  • O se pito i tua e maualuga tele i nisi taimi e taofia ai le faʻavaʻa mai le tatalaina.
  • Latalata i pupuni, o se taua taua elemeni elemeni i le ata o le potu malolo, o le a manaʻomia ai se faʻapitoa, matua saʻo lanu tuufaatasiga.

E le o faʻataʻitaʻiga uma e iai le fesuiaʻiga o le tulimanu ma le toe faʻatulagaina o lima: e naʻo le tauagavale pe naʻo le taumatau.

Fale tatala-potu poʻo sikuea potu o se sili lelei auala e maua ai ni mea fou ma meaafale faʻatulagaina e ala i le faʻatulagaina o le tulimanu sofa e le gata i autafa o le puipui (poʻo le lua). I lenei tulaga, oe tatau ona sili atu ona uaʻi i le faʻatinoina o le pito i tua o le sofa, atonu o le faʻapipiʻiina o se umi faʻamafanafana iina. Lenei faʻatagaina oe e sone le avanoa, fausiaina aoga vaega o lau filifiliga.

Faigofie sofa tulimanu: tausisi i taimi

Modular faiga o loʻo mauaina le sili atu ma sili atu lauiloa, ma o lenei e le o se mea e ofo ai. I se faʻaopopoga i le teuga vaega, ua faʻaeeina ia i latou:

  • eseʻese lapoʻa, faʻatulagaina (mo nisi kamupani, o le numera e fuaina i le sefulu);
  • tagata lava ia aoga faʻamoemoega, aofia ai ona o fesoʻotaʻiga elemeni;
  • sefeina avanoa ona o ergonomic foliga;
  • lelei mo avanoa tatala avanoa;
  • le agavaʻa e faʻamaeʻa le fale ona o le fesuisuiaʻi o manaʻoga.

O le sofa tulimanu, potopoto mai modules, i le taimi nei lanu, avea ma autu elemeni i le potu malolo e seti sili ona foliga faʻatonuina i lau lelei faʻamatalaina totonu mamanu:

  • aso nei minimalism;
  • faasao-faiga;
  • Scandinavian;
  • falefaigaluega.

O i latou uma e tuʻufaʻatasia e le laconic faatinoga, o le mafai ona tuʻufaʻatasia ma faʻatusatusa ona o le tino o mea.

Faʻamatalaga auiliili

E ui lava i le mea moni o le minimalism o loʻo i ai foliga, e tele lava isi togafiti eseese e faʻamamafaina ai le aitia o le ata. O auiliiliga ia e faʻatauaina e le au mamanu le taua tele, aua latou te mafaia ona suia se mea tauagafau i le tepa muamua o le faʻataʻitaʻiga, faʻaopopo le tagata, aʻo faʻaalia le lelei tofo:

  • screed "capitone" - ua leva ona alu i tala atu o le faʻavae o masani totonu;
  • paipa teuteu teuteuga feteʻenaʻi ma le autu mea faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga veloveta;
  • pito i lalo o le teuga o se manaia faʻaopopo e le i ofuina i le tele o gaosiga;
  • fafo fafo, vaʻaia ma eseesega.

Afai e leai ni faʻatapulaʻaina luga o le eria, ona i lenei tulaga o le foliga o le sone malu lava ia mafai ona galue o se manaia auiliiliga o totonu. E le gata i le saʻo o le geometric configur o loʻo iai le aia tatau e iai. Semicircular models with soft-touch fulufulu mamoe mea e gaosi ai ofu e toe fausia ai se nofoaga malolo moʻi.

Foafoa tagata e ona oe ua sauni e faʻaalu tupe i luga o se le masani ai mamanu tatau ona vaʻai mo faʻataʻitaʻiga e le o le tele maketi, ae i faʻapitoa faʻaaliga ma 'upega tafaʻilagi, mai tagata taʻitasi tisaini. Le-tulaga masani geometry, laʻasaga faʻamalieina ma isi fiafia o mea e teu ai ie teuina lenei fasi meaafale mai le autu i le vaega o ata tusi, aumaia le potu malolo totonu i se fou tulaga. Tau lava o le manatuaina o le futuristic, eccentric foliga masani ona le aofia ai gaugau.

Valivali tali

O faiga i totonu e fai lava si leva, ae maise pe a oʻo mai i lanu. O le mea lea, pe a filifilia se lanu mo se tulimanu sofa i le potu malolo, e tele ni manumalo-malo filifiliga o le a sili ona talafeagai mo tamaʻi potu:

  • Leo le mautonu: oketi, leo o le lalolagi, tele fesuiaiga o efuefu.
  • Le paʻepaʻe lanu paʻepaʻe i totonu o leiloa eleele: latou te faʻaaogaina se teuteuina potu i le nofoaga e aloese ai mai le tuʻufaʻatasia o meaafale ma le puipui.
  • Faʻalelei paʻu kulimi beige shade - toʻafilemu ma masani ai. O se aofaʻi laʻititi o le uliuli, lanumoana, lanumoana-lanumoana o le a faʻaopopoina manino i le foliga lautele o le potu.
  • Uliuli poʻo se isi paolo pei o le pogisa mafai - e taua o le fola o le moli e mama.

Faʻatusatusaga eseesega e ave le monochrome mamanu i le isi tulaga. Afai e te fiafia i se lanu faapitoa, ae e te le o mautinoa o le a fetaui ma lanu lanu o le isi vaitau, latou te saunia mo le avanoa o le faʻaaogaina e mafai ona aveʻeseina ufiufi pe tuʻufaʻatasia ma le tasi-leo lanu le mautonu o le faʻamaeʻaina o mea taua i luga. Ona o le manaia o le tele o lenei meaafale, e tatau ai i se tasi ona faʻaeteete pe a filifilia se lanu vaʻaia ma maopoopo.

O le sili ona lata mai aoina o tetele meaafale faʻailoga faʻamoemoe i lalo o lanu:

  • sami lanumoana;
  • lanu mūmū sesega;
  • penina paolo, pei o le lanumoana sesega, lanumeamata.

TalafeagaiMalamalama, sili ona malosi i totonu o le potu, o le lanu o le sofa o le a manaʻomia ni tamaʻi lagolago leo - blotches i luga o kapeta, o se tamaʻi moli moli poʻo se tuʻamea.

Elemene teuteu

Leai se totonu e mafai ona faia e aunoa ma ni faʻaopoopoga aluga teuteu. E i ai ni metotia faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e suia le ata mo le sili atu ona o latou lanu, foliga, foliga. Ae i le moni olaga, le pei o faʻaosofia ata o tulimanu sofa, ma lenei mautinoa le taua taua teuteuina e sili atu le taofiofia.

Afai o se fasi meaafale e tatau ona faʻaaoga soʻo pe o aso uma foi e avea o se mea e moe ai, ona suia lea o aluga ma le mulimuli ane faʻalelei calibrated faʻatulagaina e tele taimi. Ina ia aloese mai le vevesi, faʻafilemu faʻaputu luga, oe tatau ona faʻalogo i le fautuaga o le faʻataʻitaʻia o tagata mamanu: pe a suia le lagona o le potu i le tau o mala ma rollers, tausisi i le faʻafaigofieina. O totonu o le potu malolo ma le tulimanu sofa o le a faʻamanuiaina mai lenei:

  • O faʻavalea o se auala faigofie e tuʻufaʻatasia ai lanu eseʻese ma faʻamaeʻaina o loʻo i ai i le potu malolo i totonu o le ata e tasi.
  • Tasi le le-masani aluga i le tulaga o le laulau poʻo le faasee ua lava.
  • E mafai ona okaina faʻatasi ma aluga i le taimi e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le itu laugatasi ma le itu fugalaʻau e faafeagai).
  • Aua le amanaʻiaina le teuteuga laupapa - vaega o le lima, itu laulau, fata. E tatau ona faʻateʻa dissonance ma le toega o meaafale: TV sone, fola, cornices, faitotoʻa lau. O lenei tulafono e faʻatatau foi i elemeni elemeni.

Faia o se faʻaiuga mulimuli

A faʻatau se sofa, e taua e le gata i le iloiloina o le "ola", ae ia malamalama lelei foʻi i uiga e tatau ona i ai. I nofoaga tetele o meaafale e faigata ona iloiloina fua ma e faigofie ona galo taua taua. Uma ki manatu o filifiliga o loʻo i le laulau.

Criterias o filifiligaTulaga masaniVaega:
Vaega ieFaigofie 1 i le 7-8Faʻatusatusa Martindale Suʻega Iʻuga ma Density
Faiga suigaEurobook, maliega - sili atu faʻatuatuaina, aemaise lava mo paketi faʻatusaIa mautinoa o loʻo iai se avanoa e toe faʻaleleia ai le auala
FaʻatumuPuna poʻo le PPUE leʻo gaosi uma e i ai se taua taua eseʻesega
Tele Berth140 * 190, 135 * 195 - laititi le lautele.

Mai le 160 * 210 cm - mo ni tagata se lua

Tele gaosi e mafai ona faʻateleina le umi ile 10 cm faʻaopoopoga.
ApitagaI le ogatotonu o le potu - o le tua e tatau ona faia i autu 'ieO auiliiliga le vaʻaia i luma e ufiufi i mea taugofie (aemaise lava i le paʻu)

Pe a faʻaavanoaina se potu malolo, e taua le tuʻufaʻatasia o le tino ma le vaʻaiga mafanafana. O ia manaʻoga faʻatatau i meaafale. O le fealofani o le faʻatinoina faʻamoemoeina i le tagata lava ia manaʻoga ma tofo, faʻatagaina le sofa filifilia e faʻatosina mai mafaufau pe tumau tutoʻatasi ma toʻafilemu, ae i taimi uma le mafanafana ma le maualuga tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pei O Peau (Mae 2024).