Maa i totonu o le auala savali: faʻauma foliga vaaia, ituaiga, lanu, sitaili ma tuʻufaʻatasiga

Pin
Send
Share
Send

Faʻamaeʻaina foliga

O le teuteuina o maʻa o le a fausia ai totonu o le auala tele, e umi ma faigofie ona faʻamama. O mea e gaosia e faigofie lava ona faʻapipiʻi ma e taugofie lona tau. O mea le lelei aofia ai le le masani ai amataga.

Natura maa e sili atu ona faigata ona faʻataʻatia ma o lona tau e sili atu maualuga nai lo faʻafoliga. Ae o lenei o se matua siʻosiʻomaga faʻauo mea ma se tulaga ese fa' mapusaga. O le iʻuga o le a faʻafiafiaina e oʻo lava i le sili ona faigata pule.

E taua le manatuaina o le faʻaumaina i se maʻa i totonu o le potu o le a faʻaititia ai le vaʻaia.

Faʻavae pe faʻanatura maa?

Faʻatasi

O le maʻa faʻavae e lafo mai i se faʻapitoa. E i ai le tele o gaosiga filifiliga, latou eseese i metotia ma le tuufaatasiga o le tali. Faʻafetai i lenei, o mea e mafai ona avea ma soʻo se foliga, foliga ma o le a faʻatagaina oe e fausia se faʻataʻitaʻiga o soʻo se ituaiga.

O maʻa faʻapitoa e le mafai ona faʻatagaina le susū maualuga pea, ae le manaʻomia lea i fale mautotogi i taulaga.

Vao

A teuteuina o se auala savali ma mea masani, e taua le faia o ni taumafaiga atili, e sili atu ona faigata ona faʻataʻatia, ae ui i lea, o se tutasi totonu na faia i le maeʻa faʻamatalaga. E iloga ile malosi, teteʻe ile susu male aoga.

I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina o mea taua-faʻalelei mea e lauiloa i aso nei; laupapa, maʻa, koroka, uʻamea e masani ona faʻaaogaina.

Ituaiga maʻa ma filifiliga faʻataʻitaʻi

Fasi

O elemene taʻitasi e teuteuina ofu, pei o le faʻataʻitaʻi piliki, e taʻua o le fasi. O foliga o vaega taʻitasi e mafai ona tutusa pe eseʻese foi. O lenei filifiliga e faʻatasia e tusa ma le mosaic mataupu faʻavae.

Pa laupapa

O panels e faʻatulagaina i vaega o tutusa tutusa, lea o le maʻa ma le manaʻoga manaʻomia o loʻo teuina mai. O lenei metotia e faigofie ona potopoto, ae o le natura aafiaga e le leiloa.

Maa maa

O le tile o loʻo i ai se mapusaga ma maʻa lanu. O le pito i luga e mafai ona iila ma matte.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai se vaʻaiga puʻupuʻu; o totonu e faʻaaoga eseese iuga mo mea masani.

Maʻa gypsum

E i ai se tau maualalo, lea ei ai se taua matafaioi pe a filifilia se maeʻa mea. E matua malamalama lava, lanu lanu e faʻaopoopoina i le taimi o le gaosiga, e faʻatagaina ai oe e kopi le fafo fafo maʻa masani pe filifili se matua le faʻamoemoeina lanu.

I le ata o loʻo i ai se potu ulufale e laina i maʻa maa. Lanu paʻepaʻe vaʻai faʻalauteleina le avanoa.

Maa fetuutuunai

Maʻa fetuutuunai faʻatagaina le ufiufi luga o soʻo se foliga, o mea e mafai ona piʻo ifo i le 90 tikeri. O se faʻapitoa foliga o se le masani ai metotia o gaosiga, e faia saʻo i le nofoaga o toʻesea mai.

Maama vali

Lenei ituaiga o maeʻa aofia ai extruding le manaʻoga mamanu o eseese loloto i luga o le saunia luga.

Pepa pepa puipui

O le pepa puipui o se auala sili lea ona faigofie e teuteuina ai se alatele. O le gaosiga o tekonolosi ua suia teisi, nei o le mamanu mafai ona embossed, lea e faʻatagaina ai oe e toe fausia le manaʻoga siosiomaga.

Tuʻufaʻatasia ma isi mea

Maa ma pepa puipui

O le tuʻufaʻatasia o pepa puipui ma fale faigaluega e fausia ai se lagona mafanafana i le alatele. O le lanu ma le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia i totonu o se lanu lanu e tasi i ni maa poʻo ni, i se isi itu, eseʻesega.

Maa ma fafie

O lenei tuʻufaʻatasiga e faʻatatau i le pito i luga o le fale ma le atunuʻu, lea e masani ona faʻaaogaina i totonu o piliki ma laupapa.

O elemeni laupapa e faʻatumuina totonu totonu i le mafanafana, ma o mea eseese teuteu o lanu pupula e faʻaopoopoina lanu i le ata atoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu ulufale e faia i se faiga faʻaonapo nei. O totonu e faʻatumuina e malamalama susulu i lanu lanumeamata malamalama.

Pepa puipui suavaia ma maa

O le pepa puipui suavaia o le a vaʻaia fealofani i totonu o soʻo se ituaiga fetuʻunaʻiga. Faʻamoemoeina i le lanu filifilia, oe mafai ona fausia se po nei poʻo le masani ai o le alatele i totonu.

Teuteu teuteu ma maʻa

Faatasi ai ma lenei metotia metotia, oe mafai ona fausia se tulaga ese pa foliga. I le tuʻufaʻatasia ma maʻa, o totonu o le a liua e tulaga ese.

Frescoes ma maʻa

O le fresco o le a avea ma autu elemeni o le potu, faʻapipiʻi maʻa o le a faʻaopoopoina le ata atoa i totonu.

Wallpaper ma maʻa

O atavali i puipui e matua fausia lava se ata. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, oe mafai ona faamamafaina le autu o le potu tele potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata o le Eiffel Tower tuʻufaʻatasia ma eseese teuteuga elemeni ma Farani mafuaaga.

Atavali ma maʻa

I lenei tulaga, o le autu matafaioi e faia e masonry, o se lamolemole puipui o le a na faʻalilolilo le le masani ai toomaga. O puipui vali e talafeagai mo potu laiti.

Filifiliga o filifiliga

Pa tele

O puipui e mafai ona maeʻa ma le tasi pe eseʻese ituaiga.

I le ata o loʻo i ai se avanoa lautele ulufale. E faʻaaoga i totonu e le lua ituaiga maʻa ma eseʻese eseʻesega.

Tasi le puipui

Mo se tamaʻi auala savali, piliki faʻamaeʻaina luga o le tasi puipui o le a lelei filifiliga. O le a avea ma faʻamamafaina, ma e mafai foi ona fesiliaʻi ma elemeni o isi potu, e pasi ai le auala savali.

I le ata o loʻo i ai le ulufale ulufale e liliu i totonu o le potu malolo. O le pa piliki e faʻalogoina i se taʻinaafi pepelo, teuteuina i le tutusa mea.

Vaega o le puipui

Masonry mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi mea poʻo ni vaega teuteuina le puipui o le auala savali.

Faasologa ma faitotoʻa

O faʻamau faʻamau ma matala o le a foliga fealofani i totonu o fale vateatea, ona o le vaʻaia latou te nanaina le tele o avanoa.

Tulimanu

Faatasi ai ma le fesoasoani o maa maa, oe mafai ona faʻatulaga suiga i potu poʻo tulimanu o le auala savali. O sea fofo o le a le mamafa ai le avanoa, ae o le a na o le avatua o se "zest" i totonu o le ata.

Faʻata

O le faʻata o se vaega taua o le alasavali, lona faʻavasegaina tatau ona tutusa ma le lautele sitaili o le potu. O teuteuga e mafai ona i ai i le lanu lanu e tasi ma puipui poʻo se faʻavae e faia faʻapitoa.

Vaega

Le masani ai ma le matagofie teuteuga o soʻo se vaega o le fale mautotogi. O se ata na faia i luga o se maʻa faʻavae poʻo se laupapa faʻamau i luga o se puipui mafai ona lagolagoina le atoa sitaili o le auala savali.

Niches ma fata

O le maʻa niche i le auala savali e le gata o se teuteuga gaioiga, ae avea foi ma aoga avanoa. O fata ma mea e le masani ai teuteuina e fai mai i mea masani i totonu o totonu o lanu malu o le a avea ma autu taua.

Lanu lanu

Lanu paʻepaʻe

O le paʻepaʻe lanu masani foliga sili ona lelei i totonu o soʻo se eria. Paʻepaʻe lanu e talafeagai mo soʻo se sitaili, o totonu o le a faʻaopoopoina teuteu i lanu susulu.

O le uliuli

O le maʻa uliuli i le alasavali foliga foliga lilo ma matagofie ona o lona le masani ai.

Lanu efuefu

O se lanu lautele e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se paolo. Faʻamoemoeina i le lanu o meaafale ma isi elemeni, o totonu o le potu o le a matua eseʻese lava.

I le ata o loʻo i ai se auala savali i se sitaili faʻaonapo nei.

Lanu mumu

Lanumoana pupula ma le fefe e foliga fealofani ma pogisa auiliiliga i totonu.

Lanu enaena

O le mafanafana enaena paolo alu lelei ma toeititi lava o soo se ituaiga faiga. Malulu moli o le a faʻaopoopoina totonu o le auala savali.

Beige

Lanu masani malu. O le matagofie matagofie foliga o meaafale e manuia tuʻufaʻatasia ma le puipui i lenei mamanu.

Lanu

Tekonolosi faʻaonapo nei e faʻatagaina oe e faia soʻo se paolo. E tele lanu e mafai ona tuʻufaʻatasia lelei i totonu o le hall.

Filifiliga faiga

Aso nei

O le sitaili faʻaonapo nei e faʻailoaina e ala taofiofi ma laina saʻo ma sili atu faʻaaogaina o avanoa avanoa.

Masani

O paolo malu o pa, meaafale mananaia ma mea teuteu e teuteuina i le lanu o le a fausia ai se potu maaleale i totonu o le auala savali.

Provence

O le Provence style e faʻapelepele ma malamalama; o totonu e masani ona faia i moli malamalama ma faʻamalosia e fasi laupapa meaafale. O le puipui piliki o le a avea o se faʻaopoopoga faʻaopoopo.

Maualuga

Loft style ma maʻa e toetoe lava a le vaeluaina manatu; e faʻaaogaina i toeititi lava uma mamanu.

I le ata o loʻo i ai se auala savali teuteuina i piliki pepa puipui. O totonu e fai i totonu ole auala maualuga.

Features o le mamanu o se tamai auala savali

I fale fausiaina i le seneturi talu ai, aemaise i Khrushchev, o se tulafono, matua laiti lava auala savali. O i latou o se tamaʻi sikuea e tusa ma le 3 m2. Afai e te manaʻo e faʻaaoga se maʻa i le auala o se tamaʻi eria, o le a fesoasoani ni togafiti. Muamua, e aoga le manatuaina o le tulafono autu, malamalama paolo o le a vaʻaia lautele le vaega o le potu. I se isi itu, o lanu pupula e nanaina ai.

O le maeʻa o puipui o pa uma o le a foliga fealofani i avanoa tatala, vave pasi atu i le potu malolo. I lenei tulaga, o le maʻa e mafai ona alu i totonu o le potu malolo eria pe faʻatasia ma isi elemene o le potu.

I totonu o potu tutuli, oe mafai ona faʻaaoga se vaega faʻatumuina, pei o le tasi puipui po o tulimanu.

O le maʻa natura e tele; o le a suia e teuteuina mea, pepa faʻapipiʻi po o faʻataʻitaʻi maa. E i ai le lautele lautele o mea i faleoloa faleoloa ma faʻataʻitaʻiga o maeʻa oloa e masani ona faʻaalia.

Faletusi o ata

Le fale amata i le auala savali; maa totonu teuteuina o le a avea ma aulelei ma le masani ai fofo. O le tulaga tulaga ese mafai mafai ona palu faʻalelei i totonu o le potu malolo poʻo se vaega teuteuina o le auala. Lalo o ata ata o le faʻaaogaina o maʻa i luga o puipui o le alatele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tama ole Paepae o le ia (Mae 2024).