Faʻamau i le umukuka: faʻataʻitaʻiga o le ata ma ata e 50 i totonu

Pin
Send
Share
Send

Faitalia filifiliga

I le taimi nei, o ituaiga eseese o faʻasologa o loʻo maua i le umukuka mamanu. O loʻo iai saʻo faʻamatalaga tuʻu saʻo, poʻo faʻamatalaga a Roman o faʻatulagaina saʻo o le faʻafetaui. O ia ituaiga fausaga e masani ona maua i totonu o se potu e maualuga lona faʻalo.

  • O avanoa lautele o le ellipsoidal arched openings o loʻo faʻaalia mai i foliga vaaia ma ofi atoatoa i totonu o soʻo se ituaiga totonu ma potu, uma e tetele ma laiti.
  • O le sili ona faigofie tisaini o faatafafā faitotoʻa, lea e manatu o se sili lelei fofo mo se umukuka i se tamai fale ma le maualalo faʻalo. Fasifuaitau i foliga o se tafatolu, e ui lava i lo latou ogaoga ma laconicism, faʻatumu le ea i le mafanafana ma faʻatagaina oe e ausia se vaʻaia vaʻaiga o le avanoa.
  • Mo i latou e le fiafia e faʻataʻitaʻi, o le faitotoʻa mafai ona tuʻu le suia sikuea.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻatulagaina o le faitotoʻa o le potu i totonu o le potu fai meaʻai i le umukuka.

O le afa-faitotoʻo o se auala, o le tasi itu o ia o se laina saʻo, ma le isi e faʻataʻamilomilo foliga. O ia faʻapaologa e talafeagai mo le faʻatulagaina o se vaapiapi faitotoʻa.

Faʻasologa o se le masani ai ma le matagofie foliga asymmetrical e taʻua o le sasaʻe. O ia multifaceted mamanu e lavelave, e maʻai tulimanu ma tele aofaʻi o convex elemene. E matele lava ina matala avanoa.

I le ata o loʻo i ai se potu i totonu o le umukuka i totonu ma se faʻaali faʻaofuofu.

Faʻamaeʻaina

O le faitotoʻa i le umukuka e mafai ona teuteuina i le sima, faʻataʻatia ma tile keramika, faʻapipiʻi ma pepa puipui, teuteuina i palasitika, valivali ma teuteuina i atavali atisi.

Ina ia maua i totonu o le umukuka totonu foliga medieval ma le tago o le oa ma le matagofie, o se avanoa teuteuina i maʻa o le a fesoasoani. E talafeagai le faʻavaivaia o le umukuka mamanu ona o le faʻaofuofu i sauā ma feteʻenaʻi ofu i ni mea e fai poʻo ni piliki masani.

I le faʻaaogaina o mosaics tioata, o le a mafai ai e le gata i le tuʻuina atu o se tuʻufaʻatasia o le ata mo le tatalaina o le faitotoʻa, ae faʻapea foi ona fausia ai se matagofie taʻaloga o le malamalama i totonu o le potu.

I le ata o se umukuka mamanu ma se lapotopoto faitoto laina laina i maʻa.

O le sili ona taatele, ae mamalu ma matagofie filifiliga mo le faamaeʻaina o le faitotoʻa i le umukuka o fafie. Laʻau masani, ona o lona tamaoaiga, e le manaʻomia ni teuteuga faʻaopoopo. O fausaga laupapa e faʻamamafa lelei ai le tagata i totonu, ia lava ia.

I le ata o loʻo i ai se faitotoʻa vaʻa faʻaofuofu faʻapipiʻi ma brickwork i totonu o le umukuka.

Faʻafefea ona teuteuina se faitotoʻa?

O pupuni e manatu o se tali masani mo le teuteuina o se auala faaofuofu. Faʻataʻitaʻiga o pupuni e filifilia e amanaʻia le faʻatonuga i totonu. O pupuni masani i laupapa laupapa poʻo palasitika e faʻataʻoto, e tumau pea le le vaaia pe a faʻatasia, e aoga tele.

E talafeagai le teuteuina o le faitotoʻa i faʻata, tioata faʻaofi poʻo faʻamalama-tioata faʻamalama. Afai o le faitotoʻa e lautele lautele, e mafai ona faʻaaoga ia ata, pou poʻo paʻu.

O se uluaʻi metotia faʻavae - tautau lopa i le pito i luga o le pito o le matala pe sasaina i lipine.

A faʻatuina se faitotoʻa drywall, o le ala e masani ona faʻaauupegaina ma ni mea lelei e mafai ona e teuina ai ni mea taua ma teuteuga.

I le ata o loʻo i ai se umukuka ma se faʻamalama avanoa faʻaavanoaina ma sliding faitotoʻa.

O le moli-i totonu o le a avea o se mataʻina elemene teuteuina o le faʻamalama avanoa i le umukuka. O le mea lea, o le a le gata ina mafai ai ona faʻamama le potu o le umukuka, ae faʻapena foi ona fausiaina se faʻaopoopoina puna o le malamalama i totonu.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu o le potu lautele o le umukuka-potu 'ai, vaevaeina e se fausaga.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina

Filifiliga mo faʻaputuga i totonu o le umukuka.

Faʻaalu i le umukuka ae le o se faitotoʻa

O tisaini faitotoʻa o se fofo lelei mo le umukuka, ae e le talafeagai mo potu uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se tamai umukuka, nai lo le faitotoʻa, faapipii se faitotoʻa e talafeagai. O se fausaga o le a sefe faʻaaogaina nofoaga umukuka ma vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. I se faʻaopopoga, o le faʻamalama tatalaina e agavaʻa, ao o faitotoʻa laʻau manaʻomia se sili faʻaeteete filifiliga e tusa ai ma le totonu faiga.

I le ata o loʻo i ai se faitotoʻa ae le o se faitotoʻa i le mamanu o se tamai umukuka.

Pau lava le drawback laʻititi o le umukuka mamanu ma se faʻaofuofu o le leo ma mea manogi uma e tulaʻi mai i le taimi o kuka o le a saoloto salalau solo i le auala i isi potu.

Potu nofoaga

O le faitotoʻa faia se sili lelei galuega o zoning avanoa. E talafeagai le faʻapipiʻi o avanoa i potu potu potu ma potu umukuka tele e eseese vaega e faʻaaoga ai.

O le lautele o le umukuka eria e vaevaeina i totonu o se 'aiga' ai ma se nofoaga faigaluega ona o se faʻaofuofu auala.

I le potu potu, faʻaaogaina o se faʻamalama fausaga, oe mafai ona vavae ese le umukuka mai le potu malolo po o le auala savali. Mo lenei, o fuaitau o toeititi lava soʻo se foliga ma le tele e faʻatuina. Faʻapipiʻi faʻapipiʻiina foi fata faʻaopoopo e teu ai umukuka mea faigaluega. O le mea lea, e foliga mai o le faʻaaogaina o le aoga avanoa i le atoatoa e mafai ai.

Mo potu umukuka i fale Khrushchev, e matua laiti lava, o se tuʻufaʻatasia ma le poletito poʻo le loggia e masani ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, i totonu o se tamai umukuka, o le poletito faitotoʻa ua suia i se faitotoʻa, e faʻatagaina ai oe e vaʻaia lautele le potu ma faʻatumuina i le tele o malamalama masani.

I le ata o loʻo iai se umukuka i totonu ma se 'aiga' ai na vavaeʻese e se kulupu faʻaofuofu.

Pu faʻamalama

Pupuni o se faʻatulagaina foliga foliga sili ona manaia. O pupuni faʻamalama pupuni faʻaopoopoina se malamalama malamalama medieval i le umukuka, faia matagofie ma matagofie le tulaga.

O faʻamalama faʻalua-faʻamalama faʻamalama i foliga o se faitotoʻo o le a atili faʻamamafaina ai le laupepa vaega o le ata ma tuʻuina i totonu le laumata.

I le ata o loʻo i ai se faʻamalama tele pupuni e tatalaina i totonu o le umukuka.

Faapaologa teuteu

O le avanoa faʻaofuofu i le umukuka, lea e faʻatinoina ai galuega teuteuina, e le masalomia lava e avea ma autu taua i totonu ma maua ai le atemosifia se lanu faʻapitoa. O le faitotoʻa e mafai ona avea o se elemeni le mafaamatalaina pe iloga e fausia ai isi mea i ona itu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faitotoʻa i le umukuka pa, o loʻo tu i luga aʻe o le ogaumu, e faʻailoa mai ai se ituaiga fale, o le a avea ma autu teuteuina o le ata ma o le a oʻo mai i luma i le ata o le potu.

I le ata o loʻo i ai se umukuka mamanu ma se teuteuina faʻamalama fausaga i le mamanuina o se galueaʻi nofoaga ma se ogaumu.

Manatu mamanu umukuka

O le faitotoʻa i totonu o le tuʻufaʻatasia o le umukuka-potu malolo mafai ona faʻaopoopoina i le pa counter. Faʻafetai i se tali manaia, o le a faigofie ona saunia cocktails ma tautua i latou i le hall. I le tuʻufaʻatasia ma le pa countertop, o le asymmetric arched fausaga poʻo se symmetrical amata ma ona po nei faʻauma mea, koluma poʻo pule e foliga le masani ai. Ae ui i lea, o sea mamanu siitia e manaʻomia le lautele lautele auala i le va o potu e tuua ai le avanoa mo saoloto gaioiga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻapaʻepaʻe papaʻe teuteuina i pou ma teuteuga stucco i totonu o le umukuka masani.

O se maʻa poʻo se laupapa faʻaofuofu o le a ofi faʻatasi i totonu o le umukuka mamanu i Provence poʻo le laufanua o le atunuʻu sitaili, lea o le a lagolagoina atoatoa le atunuʻu lanu ma le masani ai o faʻatonuga.

Luga poʻo faʻatafafā matala ma se uiga teuteuina i le tulaga o stucco foaʻi, ogatotonu maaʻauʻau, koluma ma isi matagofie elemene e atoatoa mo se masani umukuka totonu.

O ituaiga faʻaonapo nei e faʻapea o faʻamau i le faʻatusa o le faʻatatau i se sikoa faatafafa, poʻo le liʻo, faʻapea foi ma laina e le masani ai. O le tele o ituaiga maeʻaina ma teuteuina metotia o loʻo faʻaaogaina i le ata.

Faletusi o ata

O le faitotoʻa i le umukuka o se multifunctional mamanu fofo e mafai ona e faia oe lava. Ona o le tele numera o filifiliga filifiliga ma cladding, lenei faitotoʻa o le a faʻalauteleina totoʻa soʻo se sitaili.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ionut Frumuselu - Tu ai la inima armura Oficial Audio 2020 (Iuli 2024).