O afea e mafai ai ma e le mafai ai ona tuʻu le moega i tafatafa o le faʻamalama? Motugaafa, tisaini aitia.

Pin
Send
Share
Send

I le taimi o le toe faʻaleleia poʻo le faʻatulagaina o se fou fale mautotogi, taʻitasi ma ana fesili ei ai le fesili e uiga i le saʻo ma fetaui lelei faʻatulagaina o meaafale. O le potumoe o se potu lea matou te malolo ai pe a maeʻa galuega faigata o le aso, toe faʻaleleia. Mea uma iinei e tatau ona fesoasoani i le soifua maloloina moe, malologa ma le faʻamalieina i le tele e mafai ai.

Ioe, i totonu o se potu vaapiapi mo le moe, ma ina ia sefeina avanoa, e sili atu ona talafeagai le tuʻuina o se moega faʻatulagaina po o le sofa. Ae afai o oe o le e ona le lautele potu mautotogi, oe mafai ona faia se faapitoa totonu mamanu i totonu o latou, ona o se lua faʻavaega moega i totonu o le potu o le a avea ma se mea e le mafai ona suia.

E tumau pea na o le sailia pe faʻafefea ona manaʻomia ina ia o le mea o totoe aumaia sili maualuga faʻamafanafanaga. E toʻatele tagata e filifili o le nofoaga sili ona lelei mo le faʻatulagaina o le puipui o loʻo tanu ai le faʻamalama.

O afea e mafai ai ona ou tuʻuina loʻu ulu i le faʻamalama?

A o e filifili e mulimuli i sisifo faiga ma tuʻu le moega i tafatafa o le faʻamalama, e tatau ona e amanaʻia le tele o mea faigata ma o le a e feagai ai:

  • O leo mai le auala e tele na faʻalogo ile faʻamalama matala. Masalo ole auala pisi ole a faʻalavelave ile moe lelei, male manogi leaga ole efuefu male kesi ile tele o taulaga. Ina ia faʻaititia le leo i le potu, e tatau ona e tapunia faʻamalama i le po.
  • O le leai o se moe e mafai ona mafua mai i le susulu malamalama o le la i luga o le moega pe afai o le potu i le itu i sasaʻe. O le faʻamalama i totonu o le potumoe o le a tatau ona tapunia i pupuni poʻo pupuni pupuni o le a poloka ai taeao ave ma le faʻatagaina ea vevela i totonu.
  • Afai o faʻamalama faʻalua-pupula e lautele, ona foliga mai lea, i le taumalulu tuʻituʻi o vaitafe o le malulu o le a ati mai ia latou ma e mafai ona faigofie ona e pasia lou tua.
  • A faʻapipiʻi se maa i lalo o le faʻamalama, o le a magumagu le ea. Tuʻu se fugalaʻau i ona tafatafa. E maua ai le okesene ma ola lelei i le ao.

Ae peitaʻi, afai e le ofi seisi tulaga i le faʻavasegaina o le potu ma o le moega e tatau ona tuʻu i tafatafa o le faʻamalama, filifili se maualuga ulu. O le a fesoasoani faʻalauteleina le le lelei luga. I lenei tulaga, faʻaaoga le fesoasoani ma faʻataʻitaʻiga a le au mamanu e uiga i le manuia soneina o le potumoe.

E taua le taʻuina o potu vaiti, faʻataʻamilomilo, e tu ai le faʻamalama i luga o se tamaʻi pa. E leai se avanoa faʻapitoa e tuʻu ai le moega i le isi itu, ona leai lea o seisi filifiliga faʻafefea ona tuʻu ile faʻamalama.

O a tulaga e le mafai ai ona tuʻu le moega i tafatafa o le faʻamalama?

O aʻoaʻoga i Sasaʻe fai mai e lelei pe a moe ma lou ulu i sasaʻe, i le mulimuli ai i ala masani o tino faalelagi. E tusa ai ma aʻoaʻoga a Feng Shui, faʻapea foi ma se manatu aoga, e i ai potu moe avanoa filifiliga pe a faʻapipiʻi se moega i tafatafa o le faʻamalama e matua le manaʻomia.

  • Taʻitaʻi i le faitotoʻa i luma. E talitonu o le tulaga lea o le ua maliu.
  • Faʻafeagai ma le faʻata, pe a paʻu le tagata moe i lona ata. E tusa ai ma tala faʻasolopito, e aveʻese le malosi ma e le faʻatagaina oe e moe atoa.
  • Afai o le potu ei ai le faitotoʻa i luga o le puipui tutusa ma le faʻamalama. O le a le toʻa ia te oe le alu ese mai le moega e vaai po o ai ua ulufale mai.
  • Faagaugau, maualalo le faʻalo, faʻalo o faʻalo, mea tetele (fata, faʻamalama). O nei mea uma e fausia ai se le vaʻaia o lagona mamafa i le tino o le tagata, faʻalavelave i le moe maloloina.
  • I le tasi laina, manino i le va o le faʻamalama ma le faitotoʻa. I lenei tulaga, o le a masani ona e maʻi mai fusi. Pe oe tatau ona poloka le ala o le tafe o le ea ma se kapeneta.
  • E le fautuaina e tagata popoto le tulaga o le ulu ulu i le potumoe latalata i le leitio.
  • Mo tamaiti laiti ma talavou, e le fautuaina le tuu o se moega i totonu o le potu e latalata i le windowsill. E sili le tuʻuina o se laulau iina mo toleniga.

E le talafeagai foi le tuʻu o se moega latalata ile puipui ile laupapa laupapa.

Fautuaina fautuaga

O faʻataʻatiaga faʻaonapo nei i fale e iai le potumoe i luga ole potu poʻo le falealuga e mafai ona iai ni potu i totonu o potu. E le o le nofoaga sili lea mo se moega. O le ai ai pea le leai o le okesene i le niche, lea o le a tuua ai le le lelei manatu o le isi. E sili atu le faʻatulagaina o se tulimanu ile alcove mo le mafaufau loloto i laufanua poʻo le faitauina o tusi.

Afai e i ai sau potu potu potu ma filifili e tuʻu le moega i lalo o le faʻamalama, e taua le faʻamamafaina o le atoa sone o le malologa poʻo le moe, tuueseeseina ma se pulelaa ma faʻamamafaina le faʻaonapo nei faiga poʻo luga maualuga.

O le sili ona manuia nofoaga o le moega i totonu o le potu i tafatafa o le faʻamalama e mafaufauina pe a faʻalua-glazed faʻamalama fausia le faga faʻamalama. I totonu o se tulaga masani totonu, ua filifilia latou faʻamalama, fausiaina o se matua tele tupu moega mo moe i le potumoe. I le auala, i lenei tulaga, o le moega mafai ona tuʻuina ina ia mafai ai ona mafaufau loloto i le vaaiga i le faʻamalama, aemaise lava pe a fai o oe e ona se fale mautotogi ma pupula pupula.

Faʻaaogaina se atunuʻu poʻo Provence sitaili i totonu o se potu, o le a avea o se faʻaopoopoina e teuteuina le moega ma se malamalama chiffon pupuni i le malu mafanafana lanu.

Faletusi o ata

E manaʻomia e le gata i le tuʻuina o le moega i tafatafa o le faʻamalama, ae ia fausia foi se tuʻufaʻatasia lelei o le nofoaga moe ma isi meaafale i totonu o le potu. E taua tele le Ergonomics mo se siʻosiʻomaga filemu ma malolo. E ui o le mafaufau e le taliaina lenei faʻatulagaina o meaafale, ae o isi taimi e aliali mai e matua talafeagai pe naʻo le pau lea o le mea e mafai ai ona teuteuina se potumoe poʻo se vasega pepe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LOU SEI ORIANA (Okitopa 2024).