Pa i le auala savali: ituaiga faʻamaeʻaina, lanu, mamanu ma teuteuga, aitia mo se tamai auala

Pin
Send
Share
Send

Nuances o teuteuina puipui

Fautuaga mo le ata saʻo o le auala:

  • E sili atu le teuteuina o puipui i se tamaʻi faapaologa i moli ma lanu mafanafana, latou te matua faʻalauteleina le avanoa.
  • Mo sea potu, e fautuaina e filifili ofu-teteʻe ma le leai-makaina maeʻa mea.
  • I totonu o le alatele ma moli laiti, e le fautuaina e faʻaaoga tele pogisa faʻaiʻuina.
  • I Feng Shui, afai e i ai se pa gaogao i le fale mautotogi faafeagai le faitotoʻa i luma, e tatau ona teuteuina ma eseese atavali po o ni ata.

Faʻafefea ona teuteu puipui i le auala savali?

A filifilia, oe le manaʻomia le faʻalagolago i tofo fiafia i ai ma aitia e uiga i le lalelei, ae ia mafaufau foi i uiga o mea taua.

O le papa

Maʻa faʻataʻitaʻi poʻo maʻa faʻataʻitaʻi e matua anagata ma siosiomaga faʻalelei. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, oe mafai ona teuteuina uma puipui i le auala savali pe faʻaaoga naʻo ni vaega teuteuga, mo se faʻataʻitaʻiga, sasa le avanoa i le faitotoʻa i luma, ma faia ai se matua le masani ai mamanu i le auala savali.

Pa faʻata

Faʻatagaina oe e suia le avanoa, vaʻaia faʻalauteleina ma fausia se uluaʻi taʻaloga o le malamalama. O le faʻamama faʻata luga luga faʻalauteleina ai le moli o le potu, maua ai le totonu totonu, airiness ma a malu malu.

Tile

Porcelain stoneware ei ai anti-vandal meatotino ma e umi lona ola tautua. Lenei ituaiga o tini poʻo tile e manatu o se aoga tele teuteuga mo le alatele, talu ai e faigofie ona fufuluina mai soʻo se ituaiga o palapala.

Piliki

O pa piliki o se fofo lototele ma malamalama i totonu. O oloa e faʻataʻitaʻi i tamaʻi piliki e aumaia ai le faʻalelei tagata i totonu. E masani lava, o se paʻepaʻe maeʻa faʻaaogaina mo le auala, e faʻafaigofie ai ona faʻaalia le potu ma le masani ai.

I le ata o loʻo i ai se tamaʻi auala savali ma se puipui teuteuina i brickwork.

Pa vali

Le auala sili ona faigofie ma sili ona paketi o le lesitalaina. Talu ai o puipui i le auala savali e tatau ona faigofie ona fufulu ese mai le palapala, e sili atu le faʻaoga o le vali e tetee i le susu, e pei o le enamel.

Pepa puipui

Latou te faʻatagaina oe e faia le tisaini o le auala faʻafiafiaina matua manaia. Ole fufuluina ole vinilini, le lalagaina poʻo le ata pepa puipui o le a le gata ina fausia ai se totonu tulaga ese, ae o le a tumau foʻi mo se taimi umi.

I le ata o loʻo i ai se avanoa lautele potu ulufale ma puipui teuteuina ma pepa puipui ma ata o manulele.

Laʻau

O se maeʻa agavaʻa e anagata ma anagata. O oloa laupapa e i ai se sili matagofie matagofie foliga ma aumaia ai le lagona o le mafanafana, mafanafana ma le filemu o le mafaufau i le ea o le auala.

  • Faʻaputuga O se natura, matagofie faʻalelei ma aoga filifiliga filifiliga. O le ufiufi taofia lona amataga foliga mai mo se taimi umi, o sea puipui ufiufi e le faʻamatalaina i le tausiga ma le faʻapipiʻiina.
  • Pa puipui MDF. O nei tuʻufaʻatasiga faʻataʻitaʻi e mafai ona i ai ni lanu eseʻese ma soʻoga eseese. MDF laupapa poʻo ni laupapa i totonu o le auala o le a foliga matagofie tele ma aumai ai se faʻapitoa ea i ai.

Teuteu teuteu (textured)

Faatasi ai ma le fesoasoani a le teuga, faʻataʻitaʻiga ma lanu meatotino o teuteu teuteu, e mafai ona maua ni mea ofoofogia. Faʻailogaina luga ma eseese mamanu, atoatoa mo teuteuina soʻo se sitaili.

Laminate

Taugata, ae i le taimi lava e tasi sili ona maoaʻe ituaiga o tini, lea e tele uiga lelei. Laminate i luga o le puipui i le auala savali e mafai ona faʻaaogaina e faʻaofi pe teuteuina ai se tasi o puipui.

Pepa PVC

O mama pa puipui pa puipui ma le pito i luga puipuia vaega o le a le mafai ona faʻavaivai i masini faʻafitauli ma o le a le leiloa o latou foliga foliga foliga mo se taimi umi. O ia ofu e faigofie lava ona faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona aveʻese le palapala i se omomi omomi masani.

O le fea puipui puipui e tatau ona e filifilia?

Pa puipui ufiufi lanu mo le auala.

Lanu efuefu

Mauʻoa i paolo o le efuefu, o se sili lelei lagolagoina talaʻaga mo susulu totonu totonu leo. Faatasi ai ma lana fesoasoani, oe mafai ona faʻamaluluina le tulaga, faia ia sili atu le toʻafilemu ma i le taimi lava e tasi le masani ai.

I le ata o loʻo i ai se teuteuga pa efuefu piliki i le auala.

Lanu moaga

E leʻo iai se fofo lelei mo ala savali ma le tele o moli moli, faʻailo, lilo ma faʻailoaina mai le lanu moana.

Lanu enaena

Sukalati pupuni o enaena i taimi uma faia se masani ma mafanafana siosiomaga, aumaia se lagona o le mafanafana ma faatumu le potu i le filemu ma le toafilemu.

O le uliuli

O le a faʻaopopoina expressiveness ma tulaga ese i totonu o le auala. O le puipui uliuli o le a avea ma autu autu ma o le a foliga sili ona matagofie, matagofie ma muamua.

Burgundy

E maua ai le potu se taugata ma matagofie foliga, ma i le taimi e tasi, faia lona mamanu atili magafagafa, auiliili ma manino.

Lanu paʻepaʻe

O le a faʻaopopoina le mama aʻiaʻi ma le malamalama i le ea ma o le a sili ona faʻamamafaina isi elemeni o le teuteuga o le alatele. O lenei puipui puipui o le a avea ma sili lelei filifiliga mo laiti pe vaapiapi avanoa.

I le ata o loʻo i ai se auala vaapiapi ma puipui o loʻo lainaina ma papaʻe papaʻe.

Lanu moaga

Lauulu matagofie o le lanumoana poʻo le lanu efuefu-lanumoana, faʻatumu le avanoa i le agamalu, airiness ma tuʻuina i le potu se lagona o le maoaʻe lautele lautele. O se potu teuteuina i lenei lanu o le a foliga sili ona aoga pe a fai e te faʻaopopo iila samasama, lanumeamata poʻo isi faʻaaliga i ai.

Turquoise

Turquoise puipui teuteu e sili ona masani, talafeagai ma lata mai. Ma lona fesoasoani, oe mafai ona aumaia maoaʻe freshness i totonu.

Filifili mamanu puipui i le auala savali

E le masani ai teuteuga puipui puipui liliu le auala i totonu o se tulaga ese mamanu poloketi.

Moli tua

Teuteu teuteu o se sili muamua metotia e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopo totonu totonu ma fausia ai se aulelei aafiaga i ai. O elemene o loʻo tu i luga o puipui e matua suia lava le avanoa ma tuʻuina atu iai se ata atoa.

I le ata o loʻo i ai se potu ulufale ma moli i luga o se faʻaleoga puipui maeʻa ma laminate.

Vaega

O ata vali vali e faʻatumuina le auala i mea susulu ma faʻafiafiaina i lanu fou. Faʻapitoa ata o le a le masalomia avea ma totonugalemu o tagata uma faʻalogo.

Teuteu pa vaivai

Maua maualuga maualuga matagofie, faʻapea foi ma le faʻaaloalo ma taugata foliga. O le pa pupuni pa puipui teuteuina le siosiomaga i taugata.

Ata

O le tele o ata e taua o se filifiliga aoga mo le toe faʻafouina o se potu.

  • Atavali. O lenei agavaʻa teuteuga metotia e sili ona lauiloa i aso nei mamanu. Faatasi ai ma le fesoasoani a atisi ata vali, oe mafai ona setiina se ituaiga lagona i le ea ma faʻaopopo aristocracy ma sophistication ia.
  • Laupapa. Mafai ona seti se faapitoa fati i le avanoa, aumai dynamism ma le ola i totonu. O le fesuiaʻiga o lanu eseʻese ma lanu e le masalomia lava e tosina mai ai le faʻatauaina.
  • Laʻau ma fugalaʻau. Latou te faʻalelei atili le siʻosiʻomaga, toʻafilemu ma toafilemu. O ia ata faʻatinoina e le gata o se tulaga taua, ae e iai foʻi sona aʻafiaga i le vaʻai o le fanua.

I le ata, o se puipui ma se mamanu i le tulaga o se tele-lanu fasi i le auala savali.

Fuafuaina

Faʻafetai i le teuteuina, oe mafai ma le faʻaeteete teuteuina puipui poʻo le faia o se manaia faʻaali i latou. O lenei teuteuina metotia faʻatagaina oe e fausia ai se moni nofoaga.

Frescoes

Tuʻuina atu se avanoa sili ona lelei e teuteuina faʻalelei ai le potu. Fuafuaga lotogatasi e fetaui ma le sitaili o le auala savali o le a fausia ai se tulaga ese ma sina siomia siosiomaga i totonu.

Bas-mapusaga

O le aulelei o le bas-relief faʻatosina mai le mata. Oe mafai ona fausiaina lenei ituaiga o teuteu oe lava ma maua se le masani ai ma manaia foliga.

Mose

Faʻafetai i eseesega fatuga fatuga, faʻataʻitaʻiga ma ata, e mafai ma le faʻafaigofieina faigofie ona aumaia faʻamaumauga o le susulu ma le amataga i totonu o le auala.

I le ata o loʻo i ai se faitotoʻa ulufale ma se puipui teuteuina ma se auro mosaic mamanu.

Puipui faaleoga

O le pito i luga o le puipui, faʻamalamalamaina i se uiga e le masani ai, pupula lanu poʻo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻapitoa totonu metotia lea o le priori faʻamaonia se sili lelei iʻuga.

Foliga lapotopoto

O le lapotopoto puipui o se teuteuina elemeni e le manaʻomia tele teuteuga. E leai se mea e faʻatosina ese ai mafaufau o tagata mai le faʻataʻamilomiloina o ata o ata.

Pepa pipii

Atoatoa faʻamamafaina le tagata lava ia ma sitaili o totonu. Eseese o susila faʻapipiʻi o le a le gata ina fausia ai ni vaʻaiga lelei, ae e fesoasoani foʻi e nana ai le le atoatoa na tulaʻi mai luga o puipui.

I le ata o loʻo i ai se alasavali ma se puipui lanu-lilac teuteuina ma se faʻapipiʻi i foliga o se laʻau.

O le a le mea e tautau i luga o le puipui?

O ituaiga autu o teuteuga e mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai se paʻu gaugau pe leai foi:

  • Faʻata. O se faʻata tuʻu lelei, i le faʻaopopoina o se vaaiga, o le a faʻaopopoina ai le loloto ma le lautele o le potu. O ia teuteuga faʻaleleia ai le vaʻaia o le vaʻaia o le potu, suia lona faʻatulagaina, faʻateleina le tulaga o le malamalama ma faia ai le stylistic manatu o le auala savali sili faʻaalia.
  • O le ata. O teuteuga i foliga o atavali poʻo ni pepa faʻasalalau o le a faʻaopopoina ai se tagata taʻitoʻatasi i le atemosifia, faʻatumu le avanoa i le malosi lelei ma fausia ai se lagona faʻapitoa i totonu.
  • Ata. Seti le siosiomaga o le olaola ma le mafanafana. Faatasi ai ma lenei mamanu, oe mafai ona faia se manatua pea mamanu.

I le ata o loʻo i ai se faʻata tele i luga o le puipui i totonu o le auala, faia i moli malamalama.

Ole tele o faʻamatalaga laʻititi pe lapoʻa ile pa puipui o le a faʻatagaina ai oe ona tuʻuina gaioiga talafeagai i totonu e iloa ai le lagona o le potu atoa.

O le a le sili ona lelei sitaili mo puipui?

Filifiliga lauiloa filifiliga i sitaili eseese:

  • Faiga faʻaonapo nei. O lenei sitaili e manaʻomia paleni ma se lagona o le faʻatusatusaga. Teuteu teuteu, brickwork, fafie, tioata panels po o ni faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻi le maamora, maamora po o isi ituaiga o maʻa o le a avea ma tali sili ona lelei mo aso nei mamanu.
  • Tekonolosi maualuga. Le mamanuina o se maualuga-tekonolosi sitaili, malulu poʻo pupuni malamalama e masani ona faʻaaogaina. Le maeʻa ma faigofie ituaiga o faʻagaioiga maeʻa faʻamamafaina le faʻavae taua o lenei tulaga.
  • Masani O mea taugata e faʻamaeʻaina i se ata malu ma malualii o le a talafeagai iinei. O teuteuga i foliga o atavali taugata, faʻata, stucco moldings, sculptural elemene, frescoes poʻo panels o le a aoga aoga i le masani style.
  • Faʻasao-faiga Faʻasao-sitaili o lona uiga ufiufi pa masani e pei o laupapa, maʻa poʻo pepa pepa puipui.

O le foliga vaʻaia mafai faʻatagaina ai le gata i le fausiaina o se sitaili totonu, ae faʻapea foi ona atagia mai le tofo fiafia.

Faʻafefea ona teuteuina tulimanu o puipui i le auala?

Mo teuteuina tulimanu, piliki poʻo le maamryry, sina protruding luga o le pito i luga, e talafeagai. Lenei mamanu ei ai a sili foliga foliga lelei ma avea ma se faʻaopoopoga faʻatulagaina i totonu atoa.

Metotia mo le faʻaumaina o se faʻailoga i le puipui

O se faʻailoga e mafai ona avea ma se suʻesuʻega sili i se pusa tuʻu afifi, ofu tatala, poʻo le tautau. I se faʻaopopoga, o sea auiliiliga faʻatagaina oe e maua sefe sefe avanoa ma faasaʻo le manatu o le eria.

Manatu mo teuteuina o se tamai auala savali

Laʻititi pe vaapiapi avanoa avanoa e manaʻomia e teuteuina i sili atu taofiofia lanu. Laʻititi teuteu puipui ma maeʻa maeʻa fausiaina se lagona o le atoatoa lotogatasi, lavelave ma tofo lelei.

I le ata o loʻo i ai se tamaʻi auala savali ma puipui ua valiina i le beige.

O se agavaʻa ma agamalu auala i le filifiliga o paolo e taua iinei; e le fautuaina e faʻaaoga tele tele lanu ma faʻaaoga eseesega auiliiliga.

Faletusi o ata

O puipui i le auala savali e mafai ona suia atoa ai totonu ma fausia ai le microclimate manaʻomia i totonu. Eseese faʻamaeʻaina ma faʻaopoopoina o le a avatua i le avanoa le tagata ma le uluaʻi tagata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 20191208 Goshen Hkri ya aw mo Bon law ve. Hkaw yeh. Pa vai Li hpu caw yeh (Mae 2024).