Faʻafefea ona teuteuina se faʻamalama? Filifiliga teuteu, ata i totonu.

Pin
Send
Share
Send

Fugalaʻau

O le sili lauiloa auala e suia ai se faamalama nofoa o le teuteuina o se faamalama sill ma fugalaau. Ae tusa lava pe faʻapea se faʻatapulaʻaina, i le tepa muamua, o le gaioiga e avea ma se gaioiga fiafia, pe a fai e te faʻafesoʻotaʻia ou mafaufauga ma tofo.

E fautuaina oe e le au mamanu e te latalata i le teuteuina o se faʻamalama o se teuteuina o se fata. Oe mafai ona lagolagoina se ituaiga o manatu (faʻataʻitaʻiga, toto na o cacti ma suamalie e masani i aso nei), pe na o le pikiina o ni mea manaia fagu.

O laʻau lanu meamata e foliga mai e matua i totonu o ipu keramika (ipu, tiika), ato ma atigipusa laupapa. Ma o faʻamalama i le umukuka e mafai ona liua e avea ma tamaʻi togalaʻau laʻau ma totoina aoga greens poʻo manogi herbs.

I le ata o loʻo i ai se faʻamalama sill ma totonu totō mea totino i totonu o ulo keramika.

Aisea e le faʻataʻitaʻi ai ma laʻau tetele? O nai fugalaʻau lapoʻa e mafai ona faʻavaivaia ma tamaʻi fugalaʻau, ae e tatau ona alofia le pisapisao, ae maise pe a faʻapea e lauitiiti le faʻamau. Afai o faʻamalama faʻasaga i matu, e sili atu le faʻaititia o numera o fugalaʻau i le lua pe tolu fasi ina ia mafai e le susulu o le la ona ulufale saoloto i le potu.

Ina ia faʻavaivaia le tuufaatasiga, oe mafai ona teuteuina fagu laʻau ma mea laiti eseese: atigi, maʻamaʻa, ata faʻafanua. Aua neʻi galo e uiga i le tautau ulo, lea o le a toe ola ai le windowsill ma avatu ia airness.

O nisi e ana fale mautotogi latou te mananaʻo e faʻaaoga ni fugalaʻau fai teu mo teuteuga, pe, o ni kopi o vailaʻau o laʻau. Latou foliga foliga mai e masani ma e le manaʻomia tausiga.

I le ata o loʻo i ai le faʻamalama faʻamalama o loʻo tautau ulo ma aʻeaʻe laʻau, faʻapea foi ma le lanumeamata o loʻo ola i fagu ma fagu.

Vas ma fagu

O se faʻaputuga o fagu tioata o le a avea ma se tulaga ese ma sili maaleale teuteuina o faʻamalama. O tioata manino e faafuaseʻi lava ona teuteuina le susulu o le la ma maua ai le malamalama atoa. O fagu e le masani ai ona felanulanuaʻi fagu lanu e tautua e le gata o se teuteuga, ae faʻapea foi ma fagu mo fugalaʻau.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻaputuga o fagu faʻamalama. Botanical vali ata maaleale laʻau maeʻa le "ea" tuufaatasiga.

O le tioata o se mea taua tele. Ina ia teuteuina se faʻamalama matala, e le manaʻomia le faʻatauina o oloa taugata ma fugalaʻau mananaia: ua lava e tuʻu ai se lala tipi mai se laʻau i totonu o se ipu malamalama.

Togalaau Tau Malulu

E le mafai ona taofi le alofa o tagata totino i lapataʻiga a le au mamanu e uiga i le tele o le faitotoʻa i le faʻamalama: e toʻesea ma le manuia e le au fai togalaʻau mea matagofie i le laʻititi.

O se lautele lautele faʻata faʻamalama ma le tele o moli, o se faga faʻamalama po o se poletito e sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe. Peitaʻi, e oʻo lava i se tamaʻi vaega e le taofia ai le au fausia fale o fale o fale: o fata, tulaga ma faʻatautau tautau e faʻaaoga e tuʻu ai fugalaʻau.

O loʻo faʻaalia i le ata se tamaʻi togalaau i le taumalulu i luga o se windowsill vaapiapi.

Tusi

O le isi manaia ma aoga auala e teuteuina ai se windowsill o le faʻaauupegaina o se faletusi lata ane i ai. O fata ma tusi e mafai ona faʻatulagaina le faʻamalama matala, tuʻu i lalo pe i autafa - tele faalagolago i le nofoaga o maʻa.

Afai e te faʻatotogaina le faʻamalama e le gata i fata, ae faʻapea foi ma se nofoa ma se faamalu vaivai poʻo aluga, o le nofoa o le a avea o se nofoaga mo malologa ma faitau.

Teuteuga o aso malolo

I taimi o malologa taumalulu, windowsills e masani ona teuteuina ma fatuga o le Tausaga Fou: ituaiga uma o palealiʻi, moligaʻo ma faʻatagata. O ia teuteuga fale e mafai ona fausiaina ma tamaiti: 'oti ese pepa malo, teuteu faʻamalama ma lala fir ma konesina.

I le ata o loʻo iai teuteuga faia i mea masani e faʻaopoopo ai faʻafiafiaga faʻafiafia i totonu.

I aso o le tautoulu, o le faʻamalama nofoa o le a avea ma matagofie faʻaaliga tulaga mo le faʻaalia o seleselega fua poʻo fesoasoani fesoasoani e fausia ai se "manaia" Halloween siʻosiʻomaga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga lelei o le faʻafefea ona e teuteuina se faʻamalama e aunoa ma le faʻaaluina o se tele o tupe i ai.

Tusitusiga teuteu

I totonu o fale o Europa, ua leva na faʻaaogaina le faamalama e fai ma "tulaga" mo le faʻaalia o ni mea e le masani ai. E masani ona avea ma totonugalemu o totonu, faʻatosina mai tagata uma. E teuteuina se faʻamalama matala "i se auala Europa", e le gata o masani tusi, tuugalamepa ma foliga laupapa o le a oʻo mai, ae faʻapea foi ma mea sili ona le mafaufauina: lapisi faʻailoga i laupapa, laupapa vali, typewriters, ma isi.

I le ata o loʻo i ai se faʻamalama sill, i le mamanu o gaioiga ma mea matagofie e tuʻufaʻatasia lelei.

Mea e manatua ai femalagaaiga, meaalofa mai i e pele ia oe, lamepa laulau, teuteuga o manulele, molimoli e talafeagai mo le tuʻufaʻatasia o se tuʻufaʻatasiga.

I le ata o loʻo i ai se nofoaga faigaluega i le vasega pepe, teuteuina i meataʻalo, se atigipusa ma totonu totō fale.

Faʻaaoga faʻaoga

O nisi taimi o le faʻamalama sill tautua e le gata mo teuteuga faʻamoemoe: afai e faʻalauteleina le nofoa nofoa, oe mafai ona faʻaauupegaina se nofoaga e malolo ai luga. O le vaʻaiga matagofie mai le faʻamalama o le a fesoasoani ia te oe e malolo ai, ma o le tele o le malamalama o le a aoga pe a faitauina tusi pepa. Lenei tulimanu mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai totonu o le potu malolo, potumoe ma le umukuka.

Ata o se nofoaga e nonofo ai ma aluga malulu ma drawers mo le teuina o mea.

I se faʻaopopoga, o le windowsill mafai ona liua i se nofoaga faigaluega mo se talavou poʻo se nila, ma i le umukuka - i se kuka eria.

I le ata o loʻo i ai le potu a talavou, lea e faʻaaogaina ai le windowsill o se kesi ma se nofoaga mo le teuina o tusi.

Faʻafetai i le tele o le ao, o le faʻamalama nofoa mafai foi ona faʻaaogaina o se teuteuga laulau, faʻatotogaina i le faʻata ma teuteuina i fugalaʻau.

Faletusi o ata

E pei ona e vaaia, o le nofoa faamalama e sili ona folafolaina i tulaga o totonu: o le faʻamalama sill e mafai ona sili atu pe a fai e teuteuina ma le poto ma mafaufauga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: You wont believe how this machine picks watermelons. Modern agriculture. (Iuli 2024).