Fola o le umukuka: toe iloilo ma faʻatusatusaga o ufiufi

Pin
Send
Share
Send

Filifiliga taʻiala mo le fola o le umukuka?

O le potu e sauni ai meaʻai e sili atu ona aʻafia i le faʻaleagaina nai lo isi potu i totonu o le potu, o lona uiga o le foloa e tatau ona:

  • E anagata e tatalia le fufuluina ma le fufuluina soo i vailaʻau a le aiga.
  • Anagata e tatalia le popolevale faifai pea.
  • Afi ole Afi: Pe a faʻaalia i vevela maualuga, e taua tele le le foloa o le foloa i le asu oona ma aua le mumu.
  • Susu vai: O le ufiufi o le porous e mitiia le susu ma gaʻo ma faʻalauteleina le atinaʻeina o meaola niniʻi, lea e le tatau ona i ai i totonu o se fale mautotogi.

O le a le ituaiga foloa e mafai ona ou faʻaaogaina?

A o le i tuʻuina ni mea, e manaʻomia le faʻamalosi o le vai, lea e faʻateleina ai le puipuiga o le potu mai le vai, ma faʻapipiʻi le faʻavae. Mafaufau i le sili ona lauiloa ma aoga ituaiga o fola umukuka.

Linoleum

Taugofie mea ma le tele o tulaga lelei. E ofi faʻapitoa i luga o se mafolafola sauni luga, a le o lea o le a matauina uma dents ma faʻaletonu. O le ofuina o le ufiufi faʻamoemoeina i ona uiga: mo le umukuka, oe tatau ona filifilia vasega 31-34, lea o le a tumau pe a ma le 15 tausaga.

I le ata o loʻo i ai se umukuka potu faʻaali maualuga. O le foloa o loʻo ufiufiina i le fafie fafie laina.

O le linoleum e i ai uma mea lelei ma mea leaga, tatou mafaufau loloto i ai:

Leleile lelei
O le vai-repeleti. A faʻapea e paʻu le masini tagamea poʻo le masini tamea, e faigofie ona aveʻese le vai.Oe mafai ona maua se filifiliga paketi, ae o lenei mea e leai se tamaoaiga o lanu.
Ina ia mafai ona tuʻu le linoleum, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.Linoleum itiiti ifo i le 2 mm mafiafia dents mai mamafa meafale.
E le noatia i maosiosia, ma afai e paʻu le ipu tioata, o le a leai ni gagau i luga o se maualuga-tulaga ufiufi.E faʻasolosolo taimi. Suiga e manaʻomia le atoa tapoleni.
E lelei ona faʻamama leo.O le le lelei o le ufiufi e le faʻataʻitaʻi le laʻau ma maʻa.

Laminate

E matua taliaina lava se filifiliga mo le umukuka, pe a fai e te le filifilia ni mea taugofie (e talafeagai le 33 vasega). E i ai le tele o ie ma lanu, e mafai ona foliga mai o le faʻaluma fale.

I le ata o loʻo i ai se umukuka i le sitaili o se faʻaonapo nei masani, o lona foloa e ufiufi i le lamina.

O a isi foliga o loʻo iai? O tali o loʻo tuuina atu i lalo:

Leleile lelei
E oʻo lava i le tagata amata e mafai ona faʻataʻotoina se laminate.Faʻateleina leo o tulagavae pe a fai e leai se faʻapipiʻiina lagolagoina o loʻo faʻaaogaina.
Laminate tetee vai e le suia e tusa lava pe a maeʻa le suavai.E le fefefe le susū o le susu i le maualuga o le susū, ae oʻo atu ile taimi e amata ai ona fulafula ma pala pe a tafe le vai i totonu o faʻamaʻi.
Umi, e le valu, e le mou.Laminate sooga mo le umukuka e fautuaina e togafitia ma se faʻamalama faʻamau faʻamau.
Faigofie e fufulu, mafanafana e paʻi.

Ou te fautua atu ia te oe e vaʻai atili auiliili e uiga i foliga vaaia o le filifilia o se laminate mo se fale mautotogi.

Tile ma paina maa

O le sili ona aoga filifiliga mo le umukuka fola. O maa e paʻeʻeʻe ma laʻititi le umi, e mafai ona aliali mai ia taʻetaʻei luga o latou i le taimi e faaaoga ai. O le porcelain stoneware e sili atu ona teteʻe ile faʻamamafa ole masini ma e le magalo. E fautuaina e filifili se grout grout ina ia le vaʻaia le palapala i le va o faʻamau.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se umukuka faʻa-Provence, o lona foloa e teuteuina i maa o le keramika ma se mea e masani ona fola.

Sei o tatou mafaufau i le faʻagaioiga uiga o le poselane stoneware i sili auiliili:

Leleile lelei
Tumau, tetee i vailaʻau.E faigata ona faʻapipiʻi maa e aunoa ma se sauniuniga faʻapitoa.
Se tamaoaiga o lanu, foliga ma lapoa. Mafai ona faʻataʻitaʻi fafie, maʻa.Afai o le potu e le o faʻaauupegaina i luga o le foloa, o le a malulu luga ma le manaia mo vae.
Tetee i le palapala, susu, gaʻo.Faʻaʻesega leo maualalo.
Siosiomaga faauo mea.E i ai le maualuga avanoa o chipping pe a fai o se mea mamafa pa'ū i le foloa.

Fola laupapa

O lenei vaega o loʻo faʻatusalia e mea masani a le laʻau: fale ma laupapa laupapa. Tele o tagata mamanu e fiafia ile foloa lea, ae leʻo mafaufau uma e talafeagai mo le umukuka.

I le ata o loʻo i ai se umukuka faʻa-Scandinavian, o lona foloa e lilofia i laupapa masani. Latou te faʻamaluluina le austere atemosifia ma faʻaopoopo le mafanafana i totonu.

Tatou fuaina uma lelei ma leaga o fola laupapa:

Leleile lelei
Siosiomaga faauo mea.Mitiia mataua vai, gaʻo ma manogi. E faigata ona tausi le laau.
O ituaiga taugata o fafie e matua anagata ma matagofie.Ina ia faʻateleina le anagata o le kapeti, e tatau ona ufiufiina i se vaega faʻapitoa e puipuia ai.
O le laualuga e matagofie ma mafanafana pe a paʻi i ai.O faʻasesega i le va o laupapa e fegasoloaʻi taimi, vai ma palapala e faigofie lava ona ati i totonu.

Lava faʻalaugatasi fola

O se auala fou ma taugata e teuteuina lou fola umukuka. O se iʻuga o le liligiina, o se homogeneous susulu luga maua mai aunoa maʻila ma faʻapa'ū.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se umukuka faʻaonapo nei ma se papaʻe e faʻafefeteina lava le foloa.

Mafaufau i le lelei ma le leaga o le ufiufi polyurethane:

Leleile lelei
Se tele filifilia o lanu - soʻo se ata e faʻaaogaina i se le lalagaina gaosi mea, pe a maeʻa ona faʻatumuina i le paluga.Taimi faʻaalu sauniuniga o le faʻavae mo le liligiina.
Faigofie e fufulu, valu valu tetee, shockproof.Tau maualuga.
E i ai le teteʻe susu lelei.Soʻo se palapala e vaʻaia i luga o le pupula luga.
E umi le fola o le polymer ma e mafai ona toe faʻaleleia peʻa faaleagaina.

Fola o Koka

Elastic mea i lola poʻo fasi laupapa e fai mai laʻau laʻau. O le ufiufi oomiina i thermosetting resins ei ai ofuvae ma talatala. O le pito i luga e ufiufiina ma faʻapitoa puipuiga vaega.

E aoga le faʻamasani lelei i mea e le masani ai:

Leleile lelei
E filemu le koroka, mitiia lelei leo.E le teteʻe ile faʻaalu umi ile vai.
E le mitiia manogi ma gaʻoa, e le afaina i le fungus, e saogalemu.
Ofu-tetee, le faʻaletonu.Dents mai aʻafiaga mai mea mamafa mea e mafai.
E i ai lelei conductivity vevela.

Fola foloa

O nisi e ana umukuka e tuʻufaʻatasia ni mea se lua i le tasi ma le isi ina ia mafai ai ona aoga le foloa e aunoa ma le tuʻuina atu o a latou meatotino aoga. O se tulafono, o laupapa poʻo linoleum e tuʻufaʻatasia, e ufiufi ai le 'aiga' ai ma le mafanafana-ufiufi, ma o tile e tuʻuina i le vaega e kuka ai.

E tele mafuaʻaga mo lenei faʻaiuga:

Leleile lelei
O le foloa tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia uma lelei o ituaiga eseese o fola.O se faʻafitauli le faʻafoliga o le soʻoga, e le gata i lea, o le palapala ma le pefu e faʻaputuputu i totonu.
I totonu o se umukuka lautele, e galue o se sili atu zoning metotia.O lenei filifiliga e le talafeagai mo umukuka vaiti.
Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se foloa mafanafana, e mafai ona e sefeina se aofaʻi e ala i le faʻaititia o le eria.O se tofo lelei poʻo le fesoasoani a se faʻapitoa e manaʻomia e tuʻufaʻatasia lelei mea e lua.

O le a le sili atu e fai ai le fola: o se faʻatusatusaga laulau

Lenei laulau aoteleina uiga o le tasi umukuka fola:

MeafaitinoLinoleumLaminateTileWoodTeleBung
Gafataulimaina+++++
Felauaiga+++++
Faapipiiina++++
Foliga Vaaia++++++
Fai tetee++++
Tumau+++
Nofoʻaga faʻaesea+++
Avea vevela++++
Faigofie o le faamamaina+++++
Le tau+++

Vaʻai foʻi pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasi ia tile ma laminate i le umukuka.

I aso nei, o le fausiaina maketi faʻatagaina oe e filifili se fola ufiufi e aunoa ma le faʻataulagaina aulelei mo le lelei o le aoga: umukuka tagata e faʻatoa mafai ona filifili ia latou manaʻoga ma paketi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Iloilo Esplanade. Baclayana Jayectin. Papang and Mamang moments in Iloilo (Mae 2024).