Uma e uiga i le faʻaleleia o le 'upega tafaʻilagi i luga o le malifa

Pin
Send
Share
Send

Fautuaga mo le faʻamalosia o le malifa

Ae le i faia le slope i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faʻamalosia, puipuia mai le solo o eleele. Ae muamua, iloilo:

  • o le loloto o le vai o le eleele;
  • e fia tikeri le malifa o le tulaga;
  • o le a le tele o le faʻaputuga eleele;
  • o le a le tuufaatasiga o le palapala?

O lenei iloa o le a fesoasoani ia te oe e filifili saʻo ma tuʻu puipui puipui poʻo a latou fesuiaʻiga, o lea, faʻasao le foafoaga laufanua mo se taimi umi.

Ua amata ona matou galulue i le faʻamalosia:

  • Laʻau toto ma lelei atiaʻe aʻa malolosi e lagolago ai se vaega faʻalauteleina ma sina malifa.
  • Fausia tamaʻi pa puipui pe a fai e malosi le malifa ma maualuga le mamafa o le eleele. Mulimuli ane o le a tatou talanoaina le tulaga lelei ma le le lelei o le taofia o pa faia o mea eseese.
  • Faʻapipiʻi geotextiles e fesoasoani puipuia le palapala mai le palu faʻatasi ma seleulu. E talafeagai mo malifa e oʻo atu i tikeri 60. Faʻaaoga geomats i vaega matagi: latou fesoʻotaʻi ma aʻa, latou fausia ai se mautu puipuiga e puipuia mai le eleele solo.
  • Tuʻu se geogrid malosi: na te toe faʻamamaina le mapusaga, faʻamalosia, puipuia mai le eleele gaugau ma tupuʻaga.
  • Faʻaaofia gabion teuteuina i le laufanua mamanu o le 'upega tafaʻilagi i luga o le malifa: latou faʻaopopoina sitaili, puipuia mai gaioiga, avea faʻamalolosi ma sili atu faʻatuatuaina i le aluga o tausaga.
  • Mauga maualalo pa monolithic (faia i piliki, laupapa, maʻa) i luga o le pito ma le va o sone - latou te le manaʻomia le tausiga, o latou o se sili ona lelei isi i le taofia puipui.

O puipui puipui e faia i:

  1. Maa. O le aoga sili o le natura amataga ma le anagata. E foliga talafeagai e siʻomia e mutia ma laau, faigofie ofi i totonu o se mamanu poloketi mo teuteuina o se 'upega tafaʻilagi i se malifa. O le tekonolosi anamua o le mago masonry e faigata, manaʻomia le poto ma agavaʻa: poloka e fetaui lelei le tasi i le isi ua filifilia, latou te tuʻuina e aunoa ma le sima, ae o sea faʻavae o le a tautua mo le tele o tausaga. O tekonolosi faʻaonapo nei e faʻafaigofie ai ona faʻataʻoto: o vaega e faʻamau i sima sima, o lea e le manaʻomia ai le filifilia o maʻa e tusa ma o latou foliga. O avanoa ua tumu i nisi taimi ile lapisi.
  2. Wood. E faia faʻatasi ma puipuiga impregnations. I le fausiaina o puipui puipui, laupapa o eseese koluse-vaega e faʻaaogaina: lapoʻa, sikuea, mafolafola. O laʻau masani e faigofie foi ona ofi i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi, ae le pei o le muamua filifiliga, e le o le malosi - o le mea lea, o le maualuga o le fausaga e faʻatapulaʻa i le ~ 35 cm. Ina ia mafai ona taofiofi laupapa poʻo ni ogalaau, e faʻamalosia i latou i uʻamea lagolago poʻo sima sima.
  3. Piliki E ui lava i lona amataga alamanuia, mumu piliki alu alu lelei ma luscious greenery ma olaola fuga. O le faʻataʻitaʻiina e faʻaogaina e faʻaaogaina ai sima, e malosi le puipui puipui, e le mafai ona ofuina. Ae le i fausiaina, e tatau lava ona sasaʻa le faʻavae - o le a faʻasaoina le fausaga mo le tele o tausaga a sau.

Folafola

O le laʻasaga taua i le faʻaleleia o se 'upega tafaʻilagi i luga o se malifa, e masani ona tuʻufaʻatasia ma le fausiaina o puipui puipui, o le terraced. Faʻafetai i le fausiaina o terraces, e mafai e le gata i le taofi o le tafia, ae faʻapea foi i le fuafuaina lelei o se 'upega tafaʻilagi i luga o se malifa ma le faʻaaogaina sili o avanoa faʻaaoga.

Tulafono faʻavae mo le lauʻeleʻele palapala:

  • O le tele o le malifa o le 'upega tafaʻilagi, o le tele o "sitepu" e faia ma faʻapea foi i le isi itu.
  • Galue e faia faʻatinoina i le amataga o le tautoulu po o le tautotogo.
  • E tatau ona faʻapipiʻi se alavai, e le faʻatagaina ai timuga e tafiesea ia faʻasologa.
  • O le nofoaga, lapoʻa ma numera o fale ua fuafuaina muamua.

I le ata o loʻo i ai 3 tulaga o terraces luga o le 'upega tafaʻilagi

E 4 ituaiga o terraces, e tofu lava le tagata ma ona uiga ma e faʻaaogaina i luga o eleele eseʻese e faʻatutu ai nofoaga.

  1. Tuasivi. Fetaui lelei mo malifa o 8-12 tikeri. O tamaʻi puʻupuʻu e faia i le isi itu o le malifa, ma le maualuga maualuga e 30-50 cm, e masani ona faʻaaoga mo togavine.
  2. Laa. O le tele o taimi e faʻaaogaina e fuafua ai nofoaga lata ane. O sitepu e 3-15 mita le lautele ma e faʻamalosia i puipui.
  3. Faʻaʻapa. Fetaui lelei mo malifa mai le 10 tikeri. Faʻaaoga mo le totoina o ti, kofe, sitrus fualaʻau.
  4. Faʻamau. Fetaui lelei mo malifa 35-40 tikeri. O sasa na sasaa mai i le palapala na maua mai i tafega o afā. E le gata i lea, o pou mulimuli ane e maualuga atu nai lo le muamua.

Soʻo se teritori aofia ai se 'upega tafaʻilagi, o totonu ma fafo malifa, o se berm (o le eria i le va o nofoaga e lua).

O galuega i luga ole suiga e faʻapitoa, o lea e sili ai le faʻatuatuaga ile faʻatulagaina i tagata tomai faʻapitoa: latou te atiaʻe se fuafuaga, faʻailoga le teritori, faʻamalosia le malifa ma fai lamolemole sisitupe e mafai ai ona faʻaauupegaina se fale, faʻatulaga se fualaʻau fualaʻau ma se nofoaga faʻafiafia.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le maʻa maa mago

O le a le auala sili e faʻavasega ai le fale ma fale?

O le fausiaina o se fale faʻalagolago tonu i le maualuga o le malifa ma fuataga fua (eleele faʻavaeina, vai tupu). O le saʻo o nei faʻailoga fuafuaina le saʻo filifiliga o le faʻavae ma, tusa ai, le malosi o le fausaga.

Ata o se fale faʻaonapo nei mai luga

O le a fesoasoani le malamalama lea e faʻatulaga saʻo le fale i luga o le malifa o le tulaga:

  • O le itu o le la. O le mafanafana o le ai luga o le itu i saute ma sisifo. A e nofo i se tau faigata, o le filifiliga sili lea - e mafai ona e sefe ile faʻamamaina ma fiafia ile goto ifo o le la.
  • Ulufale O lenei mea e taua tele i le taimi o le fausiaina vaega: oe manaʻomia le mafaufau pe faʻafefea ona tuʻuina atu mea. Ma i le lumanaʻi, e tatau ona e tietie i le auala toeititi lava o aso uma - o lona uiga o le mamao mai le paka i le faitotoʻa o le fale e le tatau ona umi tele.

I le ata o loʻo iai se fale tele ma se vai i le laueleele maualalo

  • Fesoʻotaʻiga. O se tasi o mea taua ma taua o le faʻafefea ona ofi le vai, le mea o le a iai le alavai, pe mafai ona faʻalautele uaea mai le laina eletise.
  • Tuu i luga o le malifa. Afai o le a e nofo i le pito i luga maualuga, e sili, na o le faʻatulagaina o le fale i luga. Ae o le tele o taimi e i ai tuaoi i luga o le 'upega tafaʻilagi luga ma lalo - o lea e tatau ai ona e mafaufau ma le sili atu i luga, pe sili atu le tulaga o latou alavai vai.

Nuances mo le faʻavasegaina o ala

Sauni e savali i luga o le malifa. Ina ia faʻalelei le gaioiina, mafaufau muamua i le faʻavasega o auala ma faʻasitepu muamua.

O auala i le va o le faʻasologa e lua e faʻataʻamilomilo ai - e le pei o ala saʻo poʻo le gata, e faigofie tele ona aʻeaʻe ma alu ifo i o latou autafa.

O le aʻeaʻe e tatau ona faʻaauupegaina i se apefai faʻalelei. Afai e tifato le malifa ma e tele ni laʻasaga e fuafuaina, fai ni faʻavae i le va o latou - sili atu i nofoa faʻalelei togalaau poʻo gazebo, aemaise pe a fai e fuafua tagata matutua e nonofo pe nonofo i le fale.

I le ata o le apefai faia i laupapa

Auala ma faasitepu e masani ona faia o le tutusa mea e pei o le taofia puipui - o lea o le aotelega foliga e sili atu feololo. Ae mafaufau i le saogalemu o le laualuga: i le taimi o timuga ma le kiona, e le tatau ona maseesee luga, a leai o le savali i luga o auala o le a lamatia ai le ola. E masani ona filifilia se maa porous poʻo se fafie fafie.

O laufanua o auala e teuteuina i maʻa, laupapa poʻo tuaoi lanumeamata, fugalaʻau, laʻau lanumeamata, ma laʻau mama e totoina i latou.

I le ata o loʻo i ai auala faʻapipiʻi ma se oso aʻe

O le a le mea e mafaufau ai pe a fai o laufanua laufanua?

Ae e te leʻi alu i luga o le laufanua mamanu o se 'upega tafaʻilagi luga o se malifa, iloilo mea nei:

  • Nofoaga O le itu i saute e leai se masalosalo o le sili ona alualu i luma mo le ola olaola o laau. Mo le itu i matu, e tatau ona e filifilia ni ituaiga eseese o paolo.
  • Malifa. E le mafai e fatu totō uma ona nonofo i se tulimanu - totoina faʻasasaʻo, ma mo malifa, filifili eleele ufiufi ituaiga ma le tauagafau aʻa.
  • Faʻaola. O le a le mea o loʻo aofia ai i le palapala i lou fale mafanafana? E faigofie atu ona filifili fualaʻau saʻo i le taimi lava lea nai lo le taumafai e fetuʻunaʻi le eleele mo fualaʻau.
  • Sūsū O le vai e tafe ifo i lalo, o lea laʻau e fiafia i le susū o le a lagona lelei i lalo.

Soʻo se mauga le lelei o se sili lelei filifiliga mo se alpine faaseʻe poʻo rockery nofoaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fugalaʻau fugalaʻau e tele-tulaga, e mafai ona e faʻamamaina le vaega o loʻo i totonu o le fale pe sasa le vaega malologa i le va o sitepu.

I le ata o loʻo i ai se nofoaga faʻataʻamilomilo nofoaga latalata i le fale

Filifilia o laʻau:

Faasinoga malamalama. E le o fugalaʻau uma ma laʻau laʻau e mafai ona tatalia le vevela o le la i le itu i saute o le itu i saute, ae o le la e le mafai ona maua i le lā, loosestrife, catnip, thyme, ma cinquefoil o le a lagona le manaia. I le itu i matu, o se aga masani le tuʻuina o le phlox, astilbe, lungwort, periwinkle, saxifrage.

Nofoaga O le maualuga - o le mafanafana o le ea ma le mago le eleele, mo nei tulaga e talafeagai: eremurus, sedum, tafi. I totonu o se susu, malulu o le laueleele maulalo ma le lelei alavai, barberry, cotoneaster, buzulnik, fern tupu ola lelei.

Faamalosia. O laʻau ma le lautele sosolo aʻa e totoina i le va o terraces i luga o sina malifa, latou te fesoasoani e taofi le eleele i le nofoaga. O le sili ona lauiloa o loosestrife, veronica, phlox, ivy, clematis, ground cover rose.

Manatu tanu

Pe a tuʻu eseʻese sone, e le gata i le itu o le la e amanaʻia, ae faʻapea foi ma le tulaga o le malifa.

  • O laau maualuluga poʻo fualaʻau e tuʻu i le pito i luga, latalata i le fale. O le faʻatulagaina o le malifa lava ia e faia faʻatasi ma le fesoasoani o laʻau ma fugalaʻau.
  • Lalo, afu, faʻatanoa ma isi vai fausaga e tuʻu ifo i lalo - o iina e mafai ona tutoʻatasi tumu i vai eleele.
  • O le volumetric foliga mai e maua ona o le natura toomaga, oe na o le faamamafaina i laʻau e eseese i le tele.
  • Faʻaoga ituaiga lalaga ma tolotolo eseese, vine e sasa ai pa ma pa - o laau toto vave o le a faia le laufanua sili atu natura ma nofoia i le muamua vaitau.
  • Faʻafouina tuaʻoi vaapiapi mo moega: ua uma ona i ai tuaoi ma e le manaʻomia tele taumafaiga i le sauniaina o le fanua mo le totoina.
  • Filifili se autu lautele pe a fai e faigata ia te oe ona mafaufau e uiga i se tuʻufaʻatasiga o laʻau: mo se faʻatoʻaga Iapani po o Farani, mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai ni tulafono faʻapitoa. I le mulimuli atu ia i latou, o le a faigofie ona e faia se sologa lelei o lau teritori.

I le ata, o se alpine faasolosolo i luga

Faletusi o ata

O le natura malifa o le togalaʻau mafai ona avea ma sili amata amataga mo faʻapitoa. Faʻailoa mai ou mafaufauga ma mulimuli ia matou fautuaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Shepherds Reign - Le Manu - OFFICIAL VIDEO (Iuli 2024).