Potu malolo totonu ma faasitepu i le fogafale lona lua

Pin
Send
Share
Send

O le sitepu o se elemeni le masani ai o le potu malolo. I fale masani (ae maise lava vaega) fale, e toetoe lava leai lua-fale mautotogi fale, o lea o se sitepu i totonu o se fale nofo e masani ona maua i totonu o fale. O lenei elemeni e tatau ona ofi i totonu o le fale i totonu o le fale, a o tausisi pea i lona aoga. E mafai ona i totonu o le potu malolo pe a fai e lava le potu. A leai, e sili atu le faʻapipiʻiina o lenei fausaga i se potu lautele. O le apefai e tatau ona mafanafana ma anagata. O le tuusaunoa pe a i ai se potu teu i luga o le fogafale lona lua luga o le potu malolo ma le auala savali, lea e seasea ulufale. Ma o le sitepu e mafai ona na o se mea teuteu. Peitai, afai o le aiga e i ai ni fanau laiti, o lona uiga e tatau lava ona e vaʻaia le malosi o sitepu ma le saogalemu o pa puipui. O se potu ma se faasitepu foliga foliga manaia ma matagofie, o lea e le tatau ona natia.

Vaega o totonu o le potu malolo ma se faasitepu

O totonu o le potu malolo ma le faasitepu e manaʻomia e galue muamua. Lenei fausiaina tatau ona aofia ai i le poloketi mamanu i le muamua laʻasaga o atinae. O le nofoaga mo lona faʻapipiʻiina e tatau ona filifilia i le amanaʻia o ergonomics ina ia le faʻasolosolo ala e le faʻalavelave i le faʻagaioiga o le potu. A manaʻomia, e mafai ona e faʻatulagaina se tamai umukuka, ofisa, faletaele poʻo pantry i lalo ifo o ia. E le gata i lea, o se tamai potu o le a i ai lava faitotoʻa ma lokaina i se ki. Afai e manaʻomia, e mafai ona liua i totonu o se mafanafana taʻaloga nofoaga mo tamaiti ma lemu tele-lanu ottomans ma pa faʻamau. Ae o lenei avanoa e mafai ona tuʻu fua. O lenei tali o le a atili ai ona lautele ma susulu le potu malolo. O ia fausaga e tuʻuina e le gata i tafatafa o puipui, ae faʻapea foi i le ogatotonu o le potu, e foliga aulelei ma faʻaonapo nei. I le taimi e tasi, e mafai ona e tuʻuina i autafa o sitepu:

  • ulo fugalaʻau lapoʻa;
  • lamepa foloa matagofie;
  • fusi tusi, ma isi.

    

Penefiti

O le sitepu o se amataga faʻaopoopo i le teuteuga potu malolo. Lenei fausiaina mafai lelei faʻamalamalamaina mamanu aitia. O le lautele lautele faasitepu faia le potu malolo sili maualuga tulaga, ma le manaia fausiaina o uʻamea sitepu, e pei o lele i le ea, toe faamamafaina foi le futuristic ma avant-garde sitaili o totonu. Ina ia tuʻuina atu i totonu o le tagata lava ia, fautuaina e tagata atamamai taʻalo ma moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia seti le faʻamalamalamaina o se lanu faapitoa mo sitepu uma. O le i ai o se sitepu i le potu malolo faʻalauteleina avanoa e teuteuina ai le potu. O le sitepu faʻasolo faʻateleina le vaega o le potu ma fesoʻotaʻi le muamua foloa ma le lona lua. O lenei ata e mafai ai ona ofi faʻatasi mea tetele i totonu: e mafai lava ona faʻapipiʻiina i lalo e aunoa ma le leiloaina o galuega.

    

Le lelei

I ai o le sitepu i le potu malolo ei ai ona drawbacks. Muamua, o lenei potu o le a avea moni ma se savali-totonu. E le mafai ona litaea pe nofo filemu ma uo. Afai naʻo le tasi sitepu e tau atu i le fogafale lona lua, ma o le a i totonu o le potu malolo, lona uiga o le a le toe mafai ona alu i lalo le maitauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le fia faʻafesoʻotaʻi e se tasi o le aiga le auvalaʻaulia. Lona lua, ona o lenei mamanu, o le leo faʻaʻesega o le potu ua matua faʻaititia. O leo uma mai le fogafale lona lua o le a lagonaina i le potu malolo. Lona tolu, o le potu malolo o le faʻailoga iloga lea o le fale, o lea e masani ona teuteuina sili atu lona matagofie ma sili atu lona tamaoaiga nai lo isi potu. O le faasitepu i le potu malolo e tatau ona faʻatusatusa i le toega o totonu, ma o lea e tatau ai ona faia i mea taugata. Afai o loʻo tu i le auala savali, ona mafai lea ona e sefeina teuteuga.

    

Manaoga faʻapitoa

O loʻo manaʻomia ni manaʻoga faʻapitoa i luga o le sitepu faʻapipiʻiina ile potu malolo.

A faʻapipiʻi nei fausaga, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi le masani a SNiP ma manaʻoga o le GOST. O le apefai e tatau ona mafanafana ma saogalemu. E tusa ai ma le GOST, o lona itu o le faʻananau e tatau ona i ai i le va mai le 26 i le 45 tikeri, ma mo faovili fausaga o le maualuga taua o le tulimanu o le tuʻinanau o 35 tikeri. GOST fuafuaina le tele o sitepu. O sitepu e tatau ona tutusa tutusa. O lo latou lautele lautele faʻamoemoeina i luga o filifiliga a le tagata lava ia, ae le fautuaina e faia sitepu ua 60 cm. Mo le fesuiaʻiga o vaʻalele, o lenei tau e tatau ona tusa ma le 70-80 cm, ma mo vaʻaia masani - o le mita, ae i tuutuuga o potu e lua-tulaga poʻo ni fale tumaoti, o se sitepu faʻapitoa e mafai ona i ai se lautele o le vaalele. 80 cm I le tasi savaliga e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 ma le sili atu nai lo le 16 sitepu, faʻaiʻu i tulaga. Fuafua ua fuafuaina muamua. Railings ma pou faʻasolosolo faia faia i le amanaʻia o le mamanu avega ma se laʻititi pito.

    

Nofoaga metotia

O le sitepu i le potu malolo e mafai ona i ai i soʻo se vaega o le potu, ae e sili atu le amanaʻia taʻitasi tagata e fiafia i ai, o le filifilia totonu sitaili, faʻatulagaina ma le vaega o le potu pe a filifilia lona nofoaga. Ina ia faʻaititia le vaʻaiga o le potu malolo o se potu savali, e faʻapipiʻi le apefai i le faitotoʻa. Afai e te manaʻomia le sone le potu, ona mafai lea ona e tuʻuina i le ogatotonu o le potu. E sili le faʻapipiʻi o le apefai e aunoa ma ni pa puipui poʻo ni leoleo laiti i autafa o se puipui ma aluese mai mea magalafu (peʻa iai) e faʻaititia ai le ono afaina. O le sitepu fausaga e le tatau ona "'aʻai" le avanoa faʻaaogaina poʻo soʻosoʻoga taua elemeni (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulaga masani taʻinaafi poʻo se afi taʻina afi). E tatau ona faʻatulagaina i se auala e lava avanoa avanoa i luga aʻe o le ulu o le tagata o loʻo feʻaʻei (tusa o le 2 m). Afai e mafai, o lenei fausaga e tatau ona faʻapipiʻi latalata i le faʻamalama e maua ai le mafanafana malamalama masani.

    

Faatulagaina o avanoa i lalo o le faasitepu

Ae e te leʻi faʻatulagaina le avanoa i lalo o faasitepu, e tatau ona e mautinoa e leai ni taua fesoʻotaʻiga iina. Afai latou te i ai, ona tatau lea ona latou ufiufi ma le faʻaeteete i se mea (mo se faʻataʻitaʻiga, drywall) ma faʻamau i ni mea faʻamama leo. I lalo o faasitepu, e mafai ona e faʻatulagaina se potu teu atoatoa, o se tulimanu o mea faigaluega a le aiga (tuʻu se masini fufuluina ma se masini fufulu ipu), se ofu teu ofu, se nofoaga e teu ai meaai, se tamaʻi potu malolo uaina, se faletaele faʻaopoopo poʻo se ofisa. E tele filifiliga filifiliga mo lenei avanoa. Oe manaʻomia le taulai atu i manaʻoga o tagata o le aiga ma le lautele sitaili o le potu malolo. I le faʻailoga i lalo o sitepu, e mafai ona e faʻaaogaina se moega faʻaopoopo mo tagata asiasi ma se moega e toso mai i fafo pe faʻapipiʻi se seti umukuka e aunoa ma se ogaumu kesi pe a tuʻufaʻatasia le potu malolo ma le umukuka.

Faʻafefea ona filifili

O le faasitepu e mafai ona avea ma taulaʻiga o le potu, ae tatau ona fetaui ma le aotelega sitaili o le potu. O le mea lea, e tatau ona e filifili muamua i le ituaiga o totonu teuteuina o le potu malolo. Oe manaʻomia le taumafai e faʻafesoʻotaʻi potu i luga o le muamua ma le lua fola i le sitaili faʻaaogaina ai le mamanu o le sitepu. O se tamaʻi tamaʻi sitepu e faʻaalu sina avanoa i totonu o le potu e talafeagai mo le potu malolo. O fausaga tetele o le a faʻalavelave i le auala. O le mea filifilia filifilia faʻalagolago i le mamanu foliga o le potu. O faasitepu faasitepu i se faiga masani e masani ona faia i laupapa poʻo le uamea. Renaissance staircases e masani ona faia mai siosiomaga faʻauo mea masani. O le naunautaʻiga i totonu e aofia ai le faʻatuina o faʻasitepu faʻapitoa mai laʻau. Mo se ituaiga-tech faiga, o se uʻamea faʻasitepu e talafeagai.

    

E ala i lipeaina ma fausaga

E tele ituaiga o apefai faʻavae ma ituaiga o faʻamau mo latou. I le avea ai o se tulaga masani, o se faasitepu aofia ai uʻamea, sitepu, ogatotonu lagolago, faʻamau ma isi elemene. O pa puipui e maua ai le saogalemu, ae atonu e leʻo avea ma vaega o le ata. O ia ituaiga foliga foliga manaia, ae le talafeagai mo fale ma tamaiti laiti poʻo litaea. Ladders masani ona i ai tulaga. E manaʻomia ona faʻapipiʻi pe a iai ni tagata matutua i le aiga, e faigofie lava. Masani lava, o le ituaiga o faasitepu ma faʻamau e fuafuaina e le vaega o le potu, o le maualuga o faʻalo, o le lautele sitaili o le potu ma mea e fai ai sitepu. O elemeni faʻatulagaina avega mamafa e tatau ona malosi e mafai ai ma faʻamalieina uma manaʻoga o GOST ma SNiPs. O le sitepu e tatau ona malosi ma aoga, ma naʻo le taimi - matagofie ma matagofie.

Fausiaina

O se sitepu sao tasi lele e manatu o le sili lea ona faigofie e gaosia, ma o le mea lea o le mea tonu lava na fuafuaina i fale tumaʻoti. E ofi i totonu o soʻo se mea i totonu. Nofofua faasitepu faasitepu sitepu ma fasitepu sitepu i luga o le tasi po o le lua itu e tuu pe a le mafai ona tuu se masani faasitepu, ma o lea e tatau ai ona e suia teisi lona itu. Lenei masani mo laiti potu malolo. O se faasitepu tuusaʻo ma se tulaueleele po o se fausiaina ma se tamoʻe-i sitepu ma se tulaueleele ua faapipiiina i fale ma maualuga taualuga. O se sitepu saʻo e lua vaalele poʻo le tolu, o loʻo i ai vaalele tutusa ma se tulaga (poʻo le lua) i le va o latou, o loʻo faʻapipiʻiina foʻi i fale e iai faʻalo maualuga mo le faʻaaogaina tatau o le vaega o le potu. O le L-foliga fausaga e masani ona faʻaeʻe faʻasaga i le puipui mo se taua sefeina avanoa.

Spiral, curved, spiral ma isi staircases ma tamoʻe-i sitepu ua faʻapipiʻi mo mafaufau lelei ergonomics ma ia maua ai le potu taʻitoʻatasi.

    

Mauga

E tele ituaiga masani o faʻamau faʻamau. Kosoura o se metotia o le faʻamau. Faʻatasi ma ia, o ata tipi e faia i totonu o utupoto i le tulaga o le selu mo le soli ma le ala. I totonu o latou mai le itu oe mafai ona vaʻaia le pito o le sitepu, pe a fai e le o ufiufiina i panels. O le manoa o se metotia o le faʻamau, lea o loʻo fai ai fagu i totonu o lagolago lagolago mo sitepu mai totonu. I lenei tulaga, o le iuga foliga o sitepu e faʻapunia tapunia. O faʻamau o faʻaputuga faʻapitoa mo apefai faʻataoto. O le mea moni, o faʻamau o faʻamau uʻamea tetele i totonu o le puipui o loʻo taofia ai sitepu. O faʻamau e foliga mai e le faʻatuatuaina, ae latou te mafaia ona lagolagoina le 1.5 tone! I faʻasolo i luga ole faʻasitepu, o pou malosi e faʻaaogaina e fai ma lagolago, e faia i paipa uʻamea puipui mafiafia e 5 inisi le maualuga. O loʻo faʻamau faʻamau i luga e aunoa ma se malifa.

Meafaitino

O tioata fausiaina fetaui lelei i totonu o avant-garde sitaili, ma uʻamea sitepu o le a sili ona lelei mo maualuga-tech. O fausaga uʻamea e matua anagata, faʻatuatuaina ma taugofie. E mafai ona faʻaaogaina fafie i soʻo se poloketi fuafuaina. E faʻamalosia ai soʻo se potu, ma maua ai se lagona o le mafanafana. I aso nei, oak mautu, beech, ash or larch staircases e sili ona lauiloa i tagata tumaoti fale. O sitepu o sima e tutusa lelei le lauiloa ona o latou uiga taua-afi ma latou agavaʻa e tatalia avega mamafa. Ae e talafeagai mo na o fale e malolosi puipui (e le faia i laupapa!) mamafa mamafa sima. E masani ona feagai nei faʻasitepu ma ni maa keramika. O faasitepu e faia i maa ei ai ona foliga aulelei. O faasitepu maa faalenatura e foliga matagofie, ae e taugata, ma o maʻa faʻapitoa e mafai ona faifai malie i lalo ole malosi ole la. O mea uma o loʻo taua i luga e mafai ona faʻatasia lelei.

Ituaiga sitepu

O le filifiliga o se ituaiga sitepu e mafua mai i le lautele sitaili o le hall ma le tagata lava ia manaʻoga o tagata e ona le fale. Uma faasitepu mafai ona vaevaeina i saʻo savaliga, curved, faovilivili ma emo-i fausaga. O se faasitepu tuusaʻo lele o se faigofie masani mamanu ma sitepu, uʻamea ma interloor eria. O faasitepu piʻo e mafai ona tasi pe sili atu liʻo faataamilo. O faovilivili fausaga o se mimilo mimilo faia i sitepu, uʻamea ma uʻamea faʻamau - pou. Afai e faʻapipiʻi se sitepu faʻasolo, ona tatau lea ona e faʻapipiʻi se sitepu savali saʻo, aua E le talafeagai ni mamanu faʻasolo mo le aveina o ni mea mamafa (eg meaafale). O apefai i luga o faʻamau o mea faʻaonapo nei e faʻasaga saʻo ai sitepu ma pa pupuni i le puipui e faʻaaoga ai uʻamea.

Mamanu ma sitaili

Taʻitasi tisaini ei ai a latou lava auala o le fuafuaina o staircases. O le faiga a Aikupito e faʻapea o le i ai o se uluaʻi teuteuga matagofie, o le faʻaaliga a Eleni e faʻafiafiaina i le lalelei o le handrail ligature, ma o le Romanesque e lavea ai ma lona atoʻaga. O sitepu i Roma ma masani masani o laconic, ae i le Gothic o se faʻatasiga ese o lanu pupula ma le pogisa. O faasitepu Initia e lanu, ae o Iapani (pei o sitepu minimalist) e faigofie ma aoga. O tisaini i le Renaissance, Baroque, Rococo, Art Deco poʻo le Emepaea sitaili e faigata ma matagofie le faʻamamaluina.

Art Nouveau staircases e iloga i le tuʻufaʻatasia o metotia ma le mausali. Country musika fiafia i le faigofie ma le mafanafana. Provence fautuaina moli malamalama ma fugalaʻau mafuaʻi. Faʻavae sitepu i le faiga o le fausiaina e iloga i le faigofie geometry ma le i ai o se turntable. Maualuga-tekonolosi e faʻaalia e le gaosia o elemene uma. Ma kitsch-style staircases aofia ai vaega le talafeagai ma mea.

Moli

O moli faasitepu uma e tatau ona sefe e faaaoga pe a mafai. Moli mafai ona faʻalo, puipui, lotoifale ma teuteuga. Faʻatasi ai ma moli i le faʻalo, o loʻo tautau i luga o le faʻasitepu ni moli uila poʻo leai ni pendants. Lenei auala e lelei mo masani totonu totonu. Faʻapea foi, faasitepu mafai ona faʻamalamalamaina i puipui sconces. Ole auala faigofie lea ole moli. O moli i le lotoifale e iloga i le faʻamalamalamaina o vaega taʻitasi o sitepu (mo se faʻataʻitaʻiga, savaliga poʻo le tuʻutuʻuga) Mo nei mafuaʻaga, e mafai ona e ave moli uila poʻo moli diode tuʻufaʻatasia i le Smart Home system. O lona uiga, latou te malamalama pe a o se tagata i luga o se sitepu. E manaʻomia se moli teuteuina ina ia maua ai se atemosifia i se fale. E faʻaopoopoina i moli autu ma e masani ona ki i taimi o faʻamanatuga.

Faaiuga

O se potu malolo ma se faasitepu e tatau ona teuteuina matagofie ma matagofie. E leai se mea e le amanaʻiaina ai tulafono lautele o le fausiaina o se poloketi fuafuaga. E manaʻomia le tuʻufaʻatasia ma le atamai o lanu ma mea. O le sitepu e le tatau ona tu ese mai le lautele sitaili. Oe mafai ona taulaʻi i ai, ae i totonu o le faʻavae o se i ai nei mamanu. E tatau ona e fuafuaina ma le faʻaeteete le tulaga o faʻasitepu i le fale, aua i le lumanaʻi e faigata ona toe faʻatulaga i se isi nofoaga. Ae mo mea o le sitepu, o lana filifiliga e faʻamoemoe i mea tau tupe a le tagata e ana le fale ma le sitaili o totonu o le potu. O nisi mea atonu e le ofi i totonu o se maliega fuafuaina poloketi. Afai o loʻo i ai le sitepu autu i le potu malolo i le fogafale lona lua, ona mafai lea ona e faʻataʻitaʻia ma lana tisaini, mo se faʻataʻitaʻiga, faia faʻasolosolo pe faʻavasega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tuvalu Funafuti conservation area Ile paradisiaque Tepuka. Tuvalu Funafuti Tepuka island (Mae 2024).