Faʻafefea ona fai pa puipui faʻamago i ou lava lima

Pin
Send
Share
Send

E mafai ona faʻapea e tatau ona mafaufauina pepa faʻapipiʻi o se mea fau fale mo le galuega i totonu. Mai ia i latou, oe mafai ona fausia se pepelo taʻina afi, faia arched matala, curly niches. Ae o le tele o taimi e faʻapipiʻi ai latou mai pa puipui ma vaeluaina. O ia fausaga faʻatagaina oe e vave ma faigofie suia le faʻavasegaina ma zoning o nofoaga poʻo i le taimi lava e tasi faʻaputuga puipui ma insulate, vavaeʻese le potu lava ia mai le pisapisao. Moni, talu ai o le taua mafiafia o mea ma le faʻavaʻa, pe a manaʻomia e se tasi ona faʻapipiʻiina, latou teʻi "'aʻai" le avanoa avanoa. O le mea lea, o se mea talafeagai le filifili e poloka le potu ma moli uila tufatufa pe faʻamaeʻa uma pa naʻo le taua o le potu na faʻaaupegaina. Ma afai o lenei filifiliga e fetaui ma oe, matou te fautua atu ia e vave faʻamasani ia te oe lava i le aoga faʻamatalaga o le mea lava ia ma foliga o lona faʻaaogaina. Fautuaga ma faʻatonuga saʻo o le a fesoasoani ia te oe e faʻatino ai le faʻatulagaina saʻo o le puipui laupapa gypsum i ou lava lima.

Vaega:

E mafai ona e fausia se puipui laupapa i soʻo se mea: i se fale mautotogi masani poʻo se piliki, fale maʻa. O ia fausaga e mafai foi ona fausia i fale laupapa, ae tatau ona manatua o le maeʻa o le faʻataʻotoina laupapa i laupapa (e faʻatumauina le aotelega sitaili) o le a faigata. I lalo o le malosi o le mamafa laupapa, drywall o le a amata ona deform. Faʻapipiʻiina o le fausaga mafai ona faʻataunuʻuina uma i luga o se faʻavaʻa (faia i uʻamea talaʻaga poʻo laupapa slats), ma i se frameless auala. Ae e te leʻi aveina le fale matala i le fale, e tatau ona e vaʻaia lelei le faʻavasegaina o le mea e teu ai. E mafai ona e faʻatutuina le puipui solo i le itu (umi) i se itu i tafatafa o le puipui. E mafai foi ona e tuʻuina i luga o le foloa, pe a maeʻa ona fausia se tamaʻi fola mai laupapa. O ia faiga faʻamalositino o le a puipuia ai le faʻamaʻimauina faʻafuaseʻi o le suavai mai le oso i luga o le gypsum ma faʻamamago.

Lelei ma le lelei o puipui laupapa

O se taua taua o le faʻaaogaina o le puipui mo le faʻavasegaina o puipui poʻo le faʻatūina o se vaevaega o le faigofie o le faʻapipiʻiina. Tusa lava pe manaʻomia le fausaga, e vave ma faigofie le galuega. Isi lelei o le faʻaaogaina o ia mea aofia ai:

  • faʻamaeʻaina siosiomaga faauo o laupepa (ona o le leai o ni mea leaga faʻamau i le tuʻufaʻatasiga);
  • le mafai o le faʻamaeʻaina o pa puipui ma mea eseese;
  • le malosi o le fausaga maeʻa;
  • avanoa i le tau vaega (e oʻo lava i faʻapitoa ituaiga o drywall);
  • faigofie o le faʻatinoina o le le laugatasia ituaiga o vaeluaina;
  • faigofie o le faʻagaioiga o mea aʻo leʻi faʻaaogaina;
  • tausia se microclimate masani i totonu o le potu ona o le maualuga ea permeability o le gypsum vaega.

O le le faʻamanuiaina o gypsum plasterboard wall (na faʻaputuputu na o laupapa gypsum ma tala faʻasolopito) aofia ai maualalo leo faʻaʻeseʻega. Ma le isi, faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona totogia i le teuina o laupepa. Latou e matua maaleale ma mafai ona faʻaleagaina pe a tuʻuina i lalo le saʻo pe i se le faʻamanuiaina nofoaga i totonu o le potu faʻaavanoaina. O le isi tulaga le lelei o le maualalo le teteʻe i faʻafitauli. O le a le mafai ona tuʻituʻi fata e faʻamoe ai pe faʻamama ai se lamepa mamafa ma le paolo tioata o loʻo iai.

Ituaiga o drywall

O se eseʻese manaia ma faʻaopoopo o drywall o lona 'eseʻese. I le maketi o mea fau fale faʻaonapo nei, e mafai ona e mauaina ituaiga o laupepa nei:

  • masani (GKL): o se paluga gypsum faʻapipiʻi i le va o faaputuga o mafiafia pepa malo; e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o vaeluaina ma faʻavasega pa; e le talafeagai mo le faʻaaogaina i potu ma maualuga le vevela o le ea;
  • susu tetee (GKLV): aofia ai faʻaopoopoga e faʻateleina lona teteʻe atu i le susu ma le vaʻaia o le fofo poʻo le suia; talafeagai mo faapipiiina i le umukuka ma faletaele;
  • afi-tetee (GKLO): faʻaaogaina mo puipui teuteuina (poʻo le fausiaina o vaeluaina) i fale ma faʻateleina lamatiaga afi; mafai ona tuʻu i tafatafa o ogaumu, ogaumu, ogaumu;
  • susu-tetee (GKLOV): o se faʻapitoa ituaiga o drywall e tetee i le susu ma i le taimi lava e faʻateleina le afi saogalemu o le potu.

O le drywall e faʻavasegaina ile mafuaʻaga. Mo puipui, puipui mea e faʻaaogaina, o lona mafiafia e sili atu i le 12.5 mm. Mo se faʻataʻitaʻiga, Knauf laupepa mafai ona i ai le mafiafia o 12.5 i le 24 mm.

Pa puipui laupapa faʻaaogaina ai tekonolosi faʻavaʻa

Faʻatuina o puipui laupapa i luga o se faʻavaʻa o le sili lea ona masani auala o le faʻapipiʻiina. O lenei tekonolosi e talafeagai mo le faʻatuina o se vaeluaina mai le valu ma mo le faʻapipiʻiina o puipui o loʻo iai mataua e sili atu i le 4 cm.O le lelei o lenei metotia o le i ai o se faʻavae faʻavae lagolago o talaʻaga, lea e le gata e mafai ona nanaina ai le faʻapipiʻiina, ae faʻatulaga foi mea e faʻamama ai, leo-faʻamaonia papatusi. E agavaʻa ma talafeagai mo le faʻatinoina i soʻo se potu vateatea ma pe a galulue ma soʻo se ituaiga o drywall. O se taua taua o le tekonolosi o le mafai gafatia faigofie ona teuina le potu e ala i le faʻapipiʻiina o ni mea lelei poʻo ni puipui pito i tua. E ui lava i le faʻaaogaina o le anoanoaʻi o mea ma mea faigaluega, o le fausiaina o se faʻata laupapa faʻapipiʻi o loʻo faia e aunoa ma se faʻapitoa faigata. Lalo o matou iloiloina auiliiliga faʻatonuga e faʻatagaina ai oe e faia le faʻapipiʻiina o se fausaga i ou lava lima.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega

Ina ia tutoʻatasi faʻatinoina le faʻatutuina o drywall luga o le puipui, oe o le a manaʻomia e sauni mea nei ma mea faigaluega:

  • laupepa matutu;
  • taiala ma tuuina talaaga otooto;
  • puncher (mo le faʻamauina o talaʻaga);
  • faovilivili (mo le faʻatulagaina o laupapa gypsum latou lava);
  • tulaga;
  • seleulu mo uʻamea (mo le tipiina o faʻamatalaga faʻapitoa);
  • naifi fausia (mo le tipiina o ie malolo);
  • roulette;
  • taofia lē tumau mo le faia o talaaga otooto;
  • nylon filo (mo le faʻafaigofieina o le makaina o le tulaga vaʻalele luga lea o le a faʻavasega ai talaʻaga);
  • fale tulimanu poʻo le pule (mo le tusiaina o le nofoaga o le tipi i luga o laupepa o le laupapa gypsum; ae ui i lea, oe mafai ona faʻatinoina lenei galuega faʻaaogaina o avanoa avanoa);
  • dowels (mo le faʻaleleia o le faʻavaʻa);
  • oe lava-tipi faʻovilivili mo drywall (faʻamau faʻapitoa mo ie).

I se faʻaopopoga, e tatau ona e saunia meafaigaluega puipuia (mask, goggles). E taua le manatuaina o le tipiina o le laupapa faʻamaʻoti o se efuefu galuega.

Faatuina o le faavaa

O se faʻavae faʻapipiʻi lelei o se faʻamaoniga o le faʻatuatuaina o le atoa puipui laupapa. O le mafuaʻaga lena o le faʻatulagaina o le faʻavae i lalo o laupepa e tatau ona faia ma le faʻaeteete pe a mafai. E mafai ona e faʻaputuina le faʻavaʻa saʻo e faʻaaoga ai laʻasaga taʻitasi lea laʻasaga:

  1. Faailogaina luga o le foloa ma faʻalo o le nofoaga o le faʻatonutonu talaaga otooto. E fautuaina le tuʻuina i latou latalata i le puipui puipui (e tusa ma le faʻaletonu ma le faʻatagaina) e faʻaititia ai le potu o loʻo faʻaavanoaina.
  2. Faʻapipiʻiina o taʻiala e faʻaaoga ai dowels.
  3. Faʻalauiloaina o faʻamatalaga lagolago i le faʻalo poʻo le foloa. O le mamao i le va o talaʻaga tuʻusaʻo faʻasolosolo mafai ona 40 cm (mo le fausiaina o se faʻamalosi tino) poʻo le 60 cm (mo le faʻapipiʻiina o se faʻavae masani).
  4. Faʻamau i le puipui o faʻamalologa mo se mamao mai le 50-60 cm i le va o isi felavasaʻi.
  5. Lokaina le filo e faʻamatalaina ai le vaʻalele faʻavae e faʻavasega ai le faʻafanua faʻavae. E fautuaina le faʻasaʻo o lenei filo ile 3-5 laina.
  6. Faʻasaʻoina ia pou pou ma faʻapipiʻi ia tautau.

Faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga

Afai o le masani paipa (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le faletaele) e na o le suiina i le drywall, ona faʻaopopo lea o nisi galuega mo le faʻaogaina o uaea. Uma uaea ua faataoto i totonu o se corrugation. Lenei o le a fausia ai se mautu uaea. Sosoo ai, o nofoaga o le eletise togi (ki, mataʻitusi) ua fuafuaina. Uaea i le corrugation fafagaina i nei vaega. I luga o le mago lava, mo togi eletise, e tatau ona e faia ni pu e faʻaaogaina ai le faʻapitoa "pale" au. Ina ia puipuia le faʻavasegaina mai le tautau i lalo o le mago, e tatau ona toe faʻaleleia i togafiti. O faʻamau palasitika e masani ona faʻapipiʻiina i faʻatautau.

E manaʻomia le faataʻotoina o uaea i se auala ia i ai se "faʻasoa" o uaea, ae aua le faʻamauina ia mau. Matou te faʻaopoopoina foʻi le fautuaina o le tusiaina o se ata faʻafesoʻotaʻi ina ia i le lumanaʻi, pe a manaʻomia, faʻafaigofie ona oʻo atu i uaea, ae aua le faʻateʻia atoa le pa atoa.

Faʻapipiʻi laupapa

O le faigofie galuega pe a faʻaputuputu se laupapa puipui poʻo le vaeluaina mafai ona mafaufauina o le tuʻusaʻoina faʻapipiʻi o laupepa. Ae mo se agavaʻa tisaini masini, oe manaʻomia le faʻatinoina o saʻo fuafua ma tipi saʻo le laupapa gypsum. E tatau ona manatuaina o soʻoga o laupepa e tatau ona faʻatotonugalemuina i le faʻailogaina o talaaga. Afai i le faʻagasologa o faʻatatauga e aliali mai o loʻo manaʻomia se fasimea o le drywall tusa o le 10 cm pe laʻititi atu le lapoʻa, e manaʻomia le toe teuteuina o le polokalame faʻatasi ma faʻateleina lenei fasi ia le 20 cm.

O se lauiti lauitiiti o le a muamua avea ma vaivai vaega o le fausaga ma le ono o lona faʻamaligiina i le taimi o le a fai si maualuga. A maeʻa ona saunia ia ie, ona faʻapipiʻi lea i le faʻavaʻa. Afai e tatau ai, ae le i faʻapipiʻi le laupapa gypsum, e manaʻomia le tuʻu o le leo faʻaʻeseʻese i le va o elemeni taʻitasi o le faʻavaʻa (faʻapitoa papatusi e talafeagai mo sea galuega). I le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o drywall, e tatau ona e manatua e uiga i le ono manaʻomia e teuteu laina i tafatafa (pe a faʻapea e le tutusa le faʻalo poʻo le fola). Faʻapea foi ona taumafai e faʻatoto le sikulu i totonu o le faʻamago ina ia latou le sosolo, ae aua le faia loloto "pu" i laupepa.

Maea maeʻa - faʻamau faʻamau soʻoga ma pu

O le faʻamaeʻaina o le puipui laupapa o loʻo faʻataunuʻuina atu i lalo:

  1. O le putty e faʻaaoga e olo ai pulou o faovilivili ma sooga uma i le va o laupepa o le mago. Mo galuega, e fautuaina e faʻaoga se spatula masani ma tuʻuʻese mai foliga vaaia o vaega tetele o putty.
  2. Faamalosia fasi pepa mesh ua faʻataʻatia luga o sooga o laupepa. O le a faalaugatasia le eria ma faalauiloa lelei pipii o le pa i mulimuli ane faaputuga o talatala tini.
  3. O se atoa pa putty o loʻo faʻatinoina.
  4. A maeʻa ona faʻamaʻaina le putty, o luga o le oneone e maua ai se laugatasi luga.
  5. O le vaega mulimuli o le maeʻa faigata o le priming o le puipui. O le tusi muamua o le a maua lelei pipiʻi o le maeʻa i le substrate. Talosaga ma tufatufaina o le tusi muamua o loʻo faʻatinoina faʻaaoga se faasee.

Faʻasaʻo puipui e ala i le faʻapipiʻiina o le laupapa faʻapipiʻi

O le leai se faʻavae metotia o le faʻapipiʻiina o le laupapa gypsum foliga faigofie. Ae ina ia maua se iʻuga lelei, e tatau ona e faia le tele o galuega. Gluing o loʻo faʻatinoina i lalo ole polokalame lea:

  1. Aveesea atoa o tuai maeʻa. E taua tele le aveʻese o faʻapipiʻi na faʻaaoga muamua i lalo o tile poʻo le pepa puipui.
  2. Degreasing luga e aveese le i ai o vaega o le a le faʻamago le puipui o le a pipii.
  3. Faʻapipiʻi puipui ia mautinoa lelei le pipiʻi o le pipiʻi i luga o le puipui malo i le puipui na faʻamamaina.
  4. Faʻapipiʻi tuʻusaʻo le laupapa gypsum e tatau ona faia ma le amanaʻia o uiga o le puipui o le a latou faʻapipiʻi ai.

I tulaga o eseesega i autafa o le puipui e le sili atu i le 5 mm, o le gypsum putty o loʻo faʻaaluina i tafatafa o le laupepa ma se notched trowel. Faʻapea foi, lua fasipepa umi o le pipiʻi o loʻo faʻaogaina 40 cm mai pito.

Afai o le 'eseʻese mai le 5 mm i le 2 cm, e tatau ona faʻaaogaina se kelu mafiafia mafiafia. E faʻaogaina ma se masani spatula i foliga o tamaʻi faʻaputuga i luga o le taamilosaga ma totonu o le nofoaga i le mamao o le 10-15 cm mai le tasi ma le isi.

Faʻatasi ai ma eseʻesega mai le 2 i le 4 cm, fasi pepa poʻo sikuea o le laupapa faʻapipiʻi e faʻapipiʻi muamua i le puipui - sulu. O loʻo faʻapipiʻiina i latou i luga o le pani sima, ma faia ai se faʻavae faʻavae. I lenei tulaga, o soʻoga o laupepa e tatau ona paʻu luga o le ogatotonu o le moli uila. Seʻi vagana ua faʻamago le putty (e ono 2-3 aso le umi) ona faʻapipiʻi lea o ie. O le pipiʻi e muamua faʻaogaina i sulu.

Faʻapipiʻiina o moli mama

O laupapa laupapa e faʻapipiʻiina i luga o se faʻavaʻa. E mafai ona "nofofua" (aofia ai naʻo le lua taʻitaʻi) poʻo le "volumetric" (aofia ai se pea o faʻatonuga tutusa i luga o le faʻalo ma le foloa). O le ituaiga lona lua e sili atu ona faigata, ae e faʻatagaina ai oe ona mauaina se vaevaega faʻatuatuaina ma malosi. O le faʻapipiʻiina o se vavaeʻese ma le tasi faʻavaʻa e faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Faailogaina o le tulaga o taiala luga o le foloa ma faʻalo i lalo o le tulaga.
  2. Faʻapipiʻiina o taʻitaʻi ma poloka. Faʻapipiʻiina o se pou faʻatu, o le a avea ma itu pito o le maeʻa vaeluaina.
  3. Faʻapipiʻiina o faʻamatalaga lagolago i le mamao e 40 cm mai le tasi. La latou faʻamau i taiala.
  4. Faʻapipiʻiina o faʻamatalaga faʻataʻamilomilo (talu ai, i nofoaga e faʻataʻamilomilo ai talaaga o soʻotaga ma faʻamatalaga i luga, o nei vaega e teuteuina). Faʻatulagaina o laina faʻalaʻitiiti.
  5. Faʻaputuga o le faʻapotopotoga faʻapipiʻi ma le laupapa ma le faʻamaeʻaina o le maeʻa o le fausaga.

Metotia mo le faʻaumaina o pa mai le gypsum plasterboard

O le amataga maeʻa lalelei laupapa o le a fesoasoani e avatua i le potu se aulelei foliga. Filifiliga lelei mo puipui puipui mai le laupapa gypsum aofia ai:

  • valivali: mo valivali, oe mafai ona faʻaaogaina masani compound poʻo o vali ma le malosiʻaga o le aafiaga, fasi ie, iila;
  • wallpapering: o se taugofie ma faigofie auala e faʻauma ai;
  • teuteuga vali vali: le masani ai fatuga o le a fesoasoani e vave suia se potu;
  • faʻapipiʻi i maa: o le tali sili ona lelei mo le fale taele, ae e aoga le manatuaina o puipui gypsum plasterboard e le mafai ona tatalia avega mamafa, o lea e sili ai le tuʻuina o laupapa i lalo ma tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga o maeʻa;
  • faʻamaeʻaina i palasitika patipati: e faigofie ma faigofie e faʻapipiʻi le patipati, i se faʻaopopoga, o le a fesoasoani e faʻatuatuaina puipuia le faʻamago lava puipui mai le susū ma masini faʻaleagaina;
  • ufiufi laupapa poʻo le laupapa: o se le talafeagai filifiliga ona o le taua tele o mea, ae ui i lea, ia elemeni mafai ona faʻaaogaina e vaneina (vaevaeina pe teuteuina) pa.

Faʻataʻitaʻiga o puipui puipui puipui

E tele filifiliga mo teuteuina se potu i le faʻatuina o se puipui puipui. O le masani masani faʻaigoaina metotia o faʻamau faʻaputuga. E mafai ona tu i tafatafa o le ulu o le moega i le potumoe pe mafai foi ona avea ma multi-level plasterboard "shelving". Ina ia faʻatulagaina sea ituaiga fausaga, oe manaʻomia le fausiaina o ausilali tulaga. E le gata i lea, e fautuaina e faʻaauupegaina tagata taʻitoʻatasi niche ma moli. O le mamanu ma le faʻatulagaina o le lona lua arched tulaga o le drywall i le pito i luga o le puipui foliga matua le masani ai. O le avanoa i totonu o le faʻailoga e mafai ona valivali pe faʻapipiʻi i luga o le ata pepa puipui. O se auala faigofie e fausia ai se le masani ai tisaini mafai ona mafaufauina o le faʻasoaga o tagata taʻitasi tulimanu o sea pa e faʻaaogaina ai maa faʻapitoa. I luga o le mago lava, luga o atavali, vali teuteu poʻo le pepa puipui, oe mafai ona faʻaleleia se tamaʻi gypsum poʻo le foam decor. O fausaga potopoto mai foam foamings foliga ofoofogia. I totonu o latou, oe mafai ona faʻapipiʻi pepa puipui o isi lanu pe faʻatasi ai ma isi mamanu, vali puipui.

Fautuaga mo le galulue ma drywall

O fesoasoani ma mea lilo a matai o loʻo sosoʻo mai o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai mea sese pe a e galue ma drywall ma faigofie fausia se pa poʻo se vaeluaga mai lenei mea:

  1. Tuʻu fua le avanoa e tipi ai laupepa. E manaʻomia le faʻaavanoaina faigofie i itu taʻitasi o mea. Lenei o le a matua sefe ai taimi mo le saunia o le gypsum laupapa.
  2. Ina ia faʻaititia le maeʻaina o galuega e faʻafetaui ai eseesega i le va o laupepa lata ane, muamua filifilia mea ma le pito saʻo (igoa - PC).
  3. Ia teuteuina se puipui tele (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se hall), ia mautinoa ia valaʻaulia se fesoasoani.Tasi le tagata o le a le mafai ona faia se tele aofaʻi o galuega lelei ma vave.
  4. E faʻapipiʻi laupepa i luga o le puipui ma se faitotoʻa poʻo se faʻamalama, e tatau ona e sau ma se faʻatulagaina faapitoa o le laupapa gypsum. O sooga e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm le mamao mai tulimanu o le avanoa. Afai o soʻoga ma tulimanu e vavalalata faʻatasi, o le ono foliga mai o vave taʻetaʻei luga o laupepa o le a matua maualuga lava.
  5. O faaletonu i le iʻuga, lea e ono vaʻaia i le faaiuga o le galuega, mafai ona nanaina i le teuteuina o puipui (valivali poʻo le faʻapipiʻiina o pepa puipui i ni mamanu). E le gata i lea, o se faʻapipiʻiina i tafatafa o se foloa moli o le a fesoasoani ia te oe, lea o le le tutusa poʻo le faʻaletonu o le a i ai i le paolo o le moli pe a ki.

Faaiuga

Faʻaaogaina le drywall mo le toefaʻaleleia o potu faigofie o se tali taugofie ma taugofie. O mea taugofie e faigofie ona sauniuni ma faʻatonutonu faapipiiina. I se faʻaopopoga, o le tele o ituaiga o laupepa faʻatagaina oe e saili sili lelei filifiliga mo le faʻavasegaina masani potu malolo, ma faletaele, ma potu ma taʻinaafi ma ogaumu. E mafai ona faʻapipiʻi le laupapa gypsum pe i ai pe leai se faʻavaʻa. Ae e aoga le mafaufauina o le faʻafaigofieina o le faʻaaogaina o metotia eseʻese. Mo potu e i ai puipui le taua tele poʻo le mo le faʻataotoina o fesoʻotaʻiga manaʻomia, e sili atu le faʻaaogaina o le muamua auala. Afai e i ai ni nai faaletonu i luga o le puipui ma e tatau ona e aumaia i fafo na o ni nai eletise, o le filifiliga sili ona lelei o le na o le pipiʻi le laupapa gypsum i luga o le puipui. Ia mautinoa e faitau le fautuaga a matai ae leʻi faia le galuega. O fautuaga ma mea lilo a tagata faʻapitoa o le a fesoasoani e aloese mai le tele o mea sese ma maua ai se sili moni faʻatuatuaina ma mama pa poʻo le vaeluaina mai le laupapa gypsum.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: iesu e silasila mai (Mae 2024).