Faʻafefea ona teuteu puipui i luga o le poletito? Manatu i ata ma ata.

Pin
Send
Share
Send

Atavali

O se pupuni matala poʻo pupula, e malulu pe faʻaʻesega lelei na liliu i se potu ese? O le filifiliga o le faʻaumaina o mea e faʻalagolago i le tele o mea. O atavali o le auala sili lea ona masani e suia ai poletito puipui.

Leleile lelei
Se lautele lautele o lanu: vali mafai ona lanu, fefiloi, faʻaaogaina i le lua pe sili atu paʻu i le tasi potu.O sauniuniga mo le valiina e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga: talafeagai o puipui i le sima, primer ma putty e talafeagai.
Tasi o sili sili paketi ituaiga o maeʻa.

Leai ni faʻapitoa manaʻoga e manaʻomia mo le valiga.

E tatau ona e filifilia se vali, o ona uiga e matua fetaui lelei ma le lumanaʻi e ufiufi.

E puipui e le vali le pito i luga mai le pala ma le ele.

O le poletito e faasaga i matu e faigofie ona "maunu i le la" i le valiina i lanu mafanafana ma olaola. I se isi itu, o le togafiti i saute e mafai ona "faʻafouina" i luga o malulu malulu. O le isi manatu lelei o le valiina lea o le puipui faʻaigoa i le laupapa tusitusi ma suia ia mataitusi ma ata e ofi i lou lagona.

Mo puipui poletito, vali acrylic poʻo suauʻu, enamels, e aofia ai alkyd mea, e talafeagai. Vali fuafuaina mo fafo faʻaaogaina o le a tumau umi.

I le ata o loʻo i ai se poletito vaiti, o ona puipui e valivali papaʻe, lea e lautele lautele vaʻaia ai le avanoa.

Vali teuteu

O se ie faʻaumaina e foliga sili atu le taugata ma sili atu lona matagofie nai lo o vali. E sologa lelei ma maʻa teuteuina.

Leleile lelei
E i ai le lautele lautele o faʻatinoina meatotino: sima e avanoa faʻapisinisi mo uma tatala ma tapunia balconies.Tau maualuga.
E mafai ona e faʻaogaina se mea vaivai i ni auala eseʻese, o lona uiga o le filifiliga o laiga e tumau pea i le ana le fale mautotogi.O vali teuteu e sili atu le faigata ona faʻaaogaina nai lo o le vali masani.
E mafai ona faʻalanu le sima, o lona uiga o le filifiliga o paolo e le faʻatapulaʻaina.O le embossed luga faia sili atu faigata ona tausia le puipui.
E le manaʻomia le faʻamaeʻaina o puipui, aua e natia ai tamaʻi luga le atoatoa.

Mo tatala balconies, o le sulu-teteʻe vali faʻavae faʻavae i luga o le silicone poʻo le sima e talafeagai. A filifilia, e tatau ona e uai atu i le tusi "Mo le faʻaaogaina i fafo".

Mo polotito pupula, o le lime plaster e fuafuaina, o lona uiga e pei o maʻa masani. O ufiufi afi faʻamafanafana e ufiufiina i se minerale poʻo se faʻavae gypsum.

I le ata o loʻo i ai se nofoaga mo malologa ma galuega, faʻaauupegaina i luga o se loggia. O ona puipui e ufiufiina i le sima, faʻafetai i totonu e foliga mafanafana ma mafanafana.

Tile

Teuteuina o puipui o le loggia i maa keramika, faatasi ai ma le taugata tele o mea, ua manatu o se lauiloa metotia, ae e i ai uma foi lelei ma leaga.

Leleile lelei
O le lautele filifilia o foliga, lapoa ma lanu e le faʻatapulaʻaina ou mafaufauga pe a teuteuina se loggia.Tau maualuga.
E faʻapalepale lelei e le tile ia uta eseese, e faigofie ona faʻamama ma tautua mo se taimi umi.Pe a faʻataʻoto, e manaʻomia ni tulaga faʻamauleleia ma le saʻo. E sili atu pe a fai o lenei galuega e faia e se polofesa.
Tuʻuina i le polotito ma loggia se foliga teuteu lelei, faʻaaloalo.E tatau ona faʻafouina taimi o taimi.

Afai e laʻititi le potu, e fautuaina e faʻapipiʻi i tamaʻi tile. O lapisi lapisi e faʻatupu laiti ai le polotito; oloa o moli paolo o le a fesoasoani e vaʻaia faʻateleina ia. Mo puipui, e mafai ona e filifilia uma le matte ma le maeʻa faʻauma.

Faʻaputuga

O ie ufiufi laupapa e taatele i le tatou atunuʻu - o se mea masani e maua ai le mafanafana ole loggia ile fale.

Leleile lelei
O se taugofie filifiliga mo le faʻamaeʻaina o puipui o le polotito.O le laʻau e faigofie ona susū, o lea e tatau ai ona muamua togafitia le ie puipui faʻatasi ai ma vailaʻau faʻapitoa antifungal.
O le ie ufiufi e iai faʻamau e faʻafaigofie ai ona faʻapipiʻi.Atonu e faʻaletonu ona o suiga o le vevela. E sili ona lelei le faʻaogaina o ufiufi i luga o polotito palu.
Siosiomaga faʻalelei, e le faʻailoaina ni vailaʻau oona.Manaʻomia mea faigaluega faʻapitoa a o ufiufi le poletito.
E i ai mea faʻavevela vevela, faʻateleina le maualuga o leo faʻamamaina.

Mo le faʻamaeʻaina o le polotito, e fautuaina e faʻatau le ie puipui o le euro, talu ai o lona loka e sili atu le faʻatuatuaina nai lo o mea masani.

A maeʻa ona feagai ma puipui, e mafai ona valivali i latou i soʻo se lanu poʻo le varnished. Tele o taimi e le gata o puipui e ufiufiina i le patipati, ae faʻapena foi i le faʻalo.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le logologia o le siʻosiʻomaga, o loʻo tumau faʻafetai i papala laupapa ma meaafale laupapa.

Bung

Cork wall cladding, e tusa ai ma tagata atamamai, fausiaina se sili ona lelei microclimate i luga o le loggia.

Leleile lelei
O se siosiomaga faauo mea o loʻo i ai foi sili lelei vevela ma leo faʻamama meatotino.E le mafai ona mitamita i le tele filifilia o lanu.
E mamafa lona mamafa; maeʻa e faia vave lava.E fautuaina le ufiufi o le pusa i le varnish poʻo le wax i le taimi e faʻapipiʻi ai.
E le noatia i le deformation, aua e le fefe i le susu ma le vevela ova.

Ae le i faapipiiina panels, latou tatau ona faʻatagaina e malolo i se potu matutu (pe a ma le 2 aso). O le koroka ua faʻapipiʻiina i luga o se mea mafolafola ma e talafeagai mo paʻu tapunia.

I le ata o loʻo i ai se insulated loggia maeʻa i le tulaga o cork panels.

Laminate

O se ufiufi alava fafie faia mai o ni faaputuga. O le pito i luga o loʻo i ai puipuiga ma teuteu meatotino. I le avea ai o se tulafono, o le laminate faʻataʻitaʻi fafie o ituaiga eseese ma lanu, e aofia ai le matua.

Leleile lelei
Foliga faʻalelei, o le lautele lautele o lanu.E talafeagai mo na o teuteuga i totonu o le poletito, ona e maualalo mea faʻa faʻavevela vevela.
Faʻafetai i le loka loka o faʻamau, faʻatulagaina o le laminate e le faigata.Oe le mafai sheathe le puipui ma laminate pe afai o le loggia o le a faʻaaogaina o se taumalulu togalaʻau pe mo ni faamamago lavalava.
O le mea e manatu malosi ma umi.Manaʻomia se atoatoa lelei mafolafola luga.

Ae le i faʻamauina le loggia, e manaʻomia le faʻataʻamilo o mafanafana - o le a fesoasoani tagata faʻapitoa e fofo lenei mataupu. Oe mafai ona faʻatinoina insulation ma waterproofing galuega oe lava i le faitauina o aoga tala ma matamata i toleniga vitio.

O le sili ona ofuina-tetee ituaiga o laminate ua manatu o ni mea o le vasega 33.

I le ata o loʻo i ai le loggia, o puipui ma le foloa ua maeʻa ma laminate.

Fale mago

Sheathing se poletito ma gypsum plasterboard e filifilia e tagata latou te faʻatauaina le aoga ma faʻasaoina taimi. E mafai ona faʻaaogaina ni ie faʻamaʻi e teuteu ai puipui naʻo se mea e teu ai se mea.

Leleile lelei
Manuia sili: faigofie o le tipi.Tetee maualalo o le malulu.
O le drywall e tetee i le susu pe a e faʻataua se ituaiga faʻapitoa e ufiufi ai.Brittleness (aofia ai gypsum ma lua faʻaputuga o pepa malo).
Faʻatagaina ona ausia totonu faʻafetaui puipui e aunoa ma se tau faʻaopoopo.Afai o puipui puipui e tutusa, ona leai lea o se mea e manaʻomia e ese mai le kelu, ae o le tele o taimi o laupepa e faʻapipiʻi i le faʻavaʻa mai le talaʻaga. O le fausiaina o sea ituaiga fausaga e manaʻomia malosiaga faʻaopoopo.

O puipui Plasterboard e foliga mai e leʻi maeʻa e aunoa ma le faʻamaeʻaina, o lea mo se lalelei foliga e tatau ona valivali pe teuteuina i teuteuga vali.

I le ata o se loggia, faʻamaeʻaina i laupepa o le susu-e mafai ona puipuia.

Pepa PVC

Palasitika panels (pe faʻamamaina) e manatu o le sili taugofie mea mo teuteuina o se polotito totonu.

Leleile lelei
E i ai o latou lanu lautele.O le tau maualalo o le faamaeʻaina o se mafaufauga foi itu: palasitika e seasea faʻaaogaina i totonu o mea taugata i totonu.
Latou te le manaʻomia ni poto faapitoa i le taimi o faʻapipiʻiina.
Tetee i le susu ma le gao.Mea maaleale e faigofie ona maosiosia ma faʻaletino.
Tau maualalo

O PVC laupapa e masani ona faʻamau i le ufiufi o uʻamea faʻamaumauga poʻo pou laupapa.

O laupapa palasitika o loʻo faʻataʻatia faʻalua i luga ma faʻasolosolo.

MDF panels

Mdf lining poʻo panels o le filifiliga a latou e faʻatauaina fafie mo lona natura, ae popole e uiga i le tumau o le maeʻa.

Leleile lelei
Laititi gofie i le susu nai lo fafie.Tetee maualalo aafiaga.
Umi ma le siosiomaga faauo.
E taugofie nai lo fafie.E ui i le maualuga o le faʻataʻitaʻiga, MDF e faigofie lava ona iloa ese mai le natura laʻau.
Faigofie e faapipii ma toe faaleleia.

Faʻapipiʻiina o panels e faia i luga o se laupapa laupapa. Lenei e faʻatagaina oe e nana le vaega o mea faʻamama ma puipui le tutusa.

I le faʻaopopoga i MDF panels-oomi, o oloa faʻaola ua faʻalauteleina e lautele faʻaaoga mo le faʻaumaina o le poletito. Latou e iloga i le faʻateleina vevela teteʻe, anagata ma faigofie o le tausiga.

Ata o se puipui maeʻa ma laminated MDF panels e faʻataʻitaʻia togafiti laupapa laupapa.

Papa teuteu

O maʻa faʻatuina e manatu o se tasi o auala sili ona matagofie ma aoga e teuteuina ai le poletito.

Leleile lelei
Faigofie o le faʻapipiʻiina: o oloa e faʻapipiʻi luga o vaega faʻapitoa, e oʻo lava i le amataga e mafai ona ia faʻatautaia.O le porous luga e aoina le pefu ma faigata ai le faʻamamaina.
O le maʻa e teteʻe atu i aafiaga i fafo ma masini: susu, afi, fungus, vevela ova.O nisi ituaiga o maʻa faʻapitoa e le teteʻe i le susū, pei o tile gypsum.
E mafai ona e filifilia lau lanu e te fiafia iai ma foliga mai i se lautele lautele.

I tulaga o faʻagaioiga uiga, e le sili maualalo ifo i maʻa masani, ma o nisi taimi e ova atu lava.

I aso nei, o piliki teuteu e sili ona lauiloa. E maua ai le polotito a mautinoa alamanuia, ae i le taimi lava e tasi foliga foliga masani ma matagofie.

I le ata o loʻo i ai se poletito matagofie, lea o loʻo faʻamalieina i le fesoasoani mai o maʻa teuteuina.

Pepa puipui

E le o se sili lea ona aoga ituaiga teuteuga, talu ai o le ola o le pepa puipui i luga o le poletito e faʻamoemoe i le tulaga lelei o lona faʻaʻeseʻesega.

Leleile lelei
O le filifiliga o lolomitusi ma lanu e le faʻatapulaaina.E mafai ona faʻaaogaina le pepa puipui i luga o polotane malulu ma faʻaola. O le vevela e le tatau ona oʻo i -5 tikeri.
Tau maualaloO nisi pepa puipui o le a mou atu i le susulu o le la.
O se filifiliga lelei pe a fai o le loggia e fesoʻotaʻi i le potu.Manaʻomia se fetaui lelei pa luga.
Le aoga i balconies ma maualuga le susū o le tino: latou vave suia ma o ese mai.

I se faʻaopopoga i le masani le le lalagaina, pepa ma pepa puipui vinilini, suavai pe faʻanatura (ofe) pepa puipui e faʻaaogaina mo teuteuga. E tusa ai ma le aitia manatu, oe mafai foi ona teuteuina le poletito ma ata puipui o le a fesoasoani vaʻaia loloto le avanoa.

Tini maeʻa

O le faʻaaogaina o ni mea e faʻatagaina ai oe e fausia se tulaga ese, ma le mea e sili ona taua, o le aoga o le loggia.

Leleile lelei
E mafai ona tuʻufaʻatasia ni metotia faʻamutaina ma maua soʻo se manaʻoga taunuʻuga.E le mafai ona tuʻufaʻatasia uma mea ma le tasi.
Oe mafai ona faʻaititia le tau o le toe faʻaleleia e ala i le tuʻufaʻatasia o taugata ma taugofie ituaiga o faʻaiuga i le taimi e tasi.
Mo vaega e sili atu ona faʻaaliali i le susu, o mea e tetee i le susu e filifilia, ma mo potu mafanafana, e tau le lava ni mea.

Latou te fealofani faʻatasi: vali teuteu ma maʻa faʻapitoa, vali ma ufiufi (mdf ma laminate), vali ma pepa puipui, laupapa ma teuteuga piliki.

I le ata o loʻo i ai se loggia, i le teuteuga o gaioiga laupapa ma papaʻe vali e tuʻufaʻatasia lelei.

I le tuʻufaʻatasia o ituaiga o faʻaiuga, e aoga le faia o se poloketi muamua, lea o le a maua ai ni avanoa ono: oe mafai ona filifilia se tasi faʻamau puipui faasaga i se le faaituʻau talaʻaga, faʻatulagaina le eria i lalo o le windowsill i se faʻapitoa auala, pe tutusa faʻamaeʻaina itu autafa ma le foloa. O le moomooga e faʻatapulaʻaina naʻo le paketi ma le faʻaogaina o le poletito.

Faletusi o ata

Balconies i fale mautotogi ma fale tumaʻoti o loʻo faʻateleina liliu atu i matagofie ma matagofie avanoa e avea o se faʻaopopo potumoe, aʻoga poʻo fale faigaluega. Faʻafefea ona teuteu puipui i luga o le polotito, tagata uma filifili mo ia lava: o le mea autu o le filifili lea i le manaʻoga tulaga ma amanaʻia a latou mea tautupe gafatia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Хочи Мирзо ХАКИ ШАВХАР (Mae 2024).