Moli i totonu o le faletaele: fesoasoani mo le filifilia, nofoaga, tisaini manatu

Pin
Send
Share
Send

E fia moli e te manaʻomia ile faletaele?

O le filifiliga lelei mo le fale taele o se lava aofaʻi o moli, latalata i le ao. O le mea lea, e foliga mai e fausia ai le sili ona masani ai malamalama mo se faʻanatura vaʻaia ma faʻaaoga mea teuteu. Talu ai o le faletaele tuʻufaʻatasi e mafai ona faʻaaogaina mo eseese manaʻoga, e sili ai le tuʻuina o se tuʻufaʻatasia ituaiga o moli i totonu.

Mo se tamaʻi faletaele i Khrushchev, tasi moli tutotonu faʻatasi ma le lua pe tolu faʻaopopo moli pa e talafeagai.

I totonu o se potu tele, e manaʻomia le faʻapipiʻi o moli taualuga. O le tele o numera o faʻaputuga, o le laʻititi laʻititi ma le paoa e tatau ona eseʻese latou. Mo se lautele potu taele, sone moli e talafeagai, faʻafetai i lea o le a mafai ai ona ausia le filifilia o tagata taʻitasi mea aoga, faʻapea foi ma faʻamamafaina le faʻatulagaina o le avanoa.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai le moli o se tamaʻi faletaele i foliga o le moli uila tutotonu e tuʻu i luga o le faʻalo.

O mea taua taua e aafia ai le filifiliga o moli:

  • Laulelei foliga i totonu ma lanu lanu. O le pogisa o le paolo o puipui, o le sili atu le malosi o moli malamalama tatau ona i ai.
  • O le tele ma foliga o le faletaele.
  • Vaega o le sone.
  • Eseese o lamepa, latou maualuga malosiaga ma faʻapipiʻi metotia.
  • Le i ai o atagia foliga luga i le tulaga o faʻata, tile ma isi mea.

Muamua lava, ae le i amataina le toe faʻaleleia i totonu o se potu, latou te mafaufau i luga o se moli malamalama ma nofoaga faʻapitoa o le a maua ai ona faʻavae. Tuʻuina atu mo le faʻaogaina o uaea, o le fausiaina o laupapa faʻamaʻi sese ma isi mea.

O le fea moli e tatau ona e filifilia?

Tusa lava pe o le faletaele e leai se faʻamalama pe leai, e tatau ona e filifilia moli susulu e le afaina ai mata. O le malamalama mafanafana ma le samasama samasama e manatu o le sili atu le mafanafana ma le matagofie. O lenei susulu malu o le a faʻalauteleina le malologa atoa i le nofoaga taele. Masini e iai le moli lanumoana malulu, e tu latalata ile tapu, e fesoasoani ia te oe e ala vave ai ma faʻamalosia.

Nofoaga fesoasoani

Faʻatasi ai ma le leai o se malamalama malamalama i totonu o le potu, o le tele-tiered moli faʻamalama i le tolu tulaga ua manatu o se lelei filifiliga.

O le autu

Faʻamoemoeina i le nofoaga, o loʻo i ai taualuga, puipui ma foloa moli moli faʻatasi ma tusi lesona pe otometi ki luga.

O moli asoa ma le faʻateleina o le susū puipuia e masani ona faʻapipiʻi luga o le faʻalo masani. Mo le vaalele taualuga, teuteuina i le laupapa laupapa fausiaina, palasitika panels po o slats, fausia-i lamepa e sili. Latou e sili atu le mafanafana, matagofie ma le saogalemu a o latou nanaina uaea. I le tulaga o se ie faʻaloaloa, o moli malamalama e talafeagai, ma moli Uila o le a talafeagai mo le faʻalo e tele tulaga.

O se tali masani mo tamai potu o le nofoaga o le tutotonu moli uila.

Afai e le lava moli moli taualuga, e faʻaaogaina moli malamalama puipui. O le nofoaga e filifilia faʻalagolago i le maualuga o puipui. Lamepa e le tatau ona tauaso mata, o lea e masani ona faapipiiina i le maualuga o le lua mita mai le foloa vaalele.

A faʻatau mai se sconce mo se faletaele, latou te uai atu i faʻamalama, e tatau ona pei o se sphere poʻo se matauila i foliga ma tapuni.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le fale taele i le potu pito i luga o loʻo i totonu o le taualuga.

Fola moli e masani ona avea o se moli i tua e pei o le LED strip poʻo ni faʻamau faʻamau. Ina ia fausia se siʻosiʻomaga filemu i le potu, e mafai ona faʻaaoga moli tuʻu tapunia, molī moli poʻo faʻamalama. O moli fola i totonu e faʻaopoopoina le le masani ai i le faletaele ma o le a faʻaopopoina ai le mea lilo i le ea.

Moli o vaega aoga

O vaega taʻitasi o le potu e manaʻomia le faʻatulagaina o se moli fesoasoani. O le mea lea, e le gata e mafai ona e vaʻaia le vaʻaia o le vaʻai i avanoa, ae faʻaopopo foʻi ma le paʻi atu i le amataga o le ea i le siʻosiʻomaga.

Sone galue

Ole vaega lea e iai se faʻata ma se pesini vai e manaʻomia ai se moli maualuga, e tatau ona paʻu tutusa mai itu uma e lua. Mo lenei, e sili atu le faʻapipiʻiina o itu moli e lua ma le faʻafetauiina, teisi maualuga atu nai lo le maualuga o mata. O lenei filifiliga e talafeagai lelei pe a oomiina teuga, aua e maua ai le pupula manaʻomia ma e le faia ni ata i luga o ou foliga. Tasi moli uila i luga aʻe o le faʻata o le a lava mo le tafi.

Lamepa ma lima fetuutuunai ma le mafai ona fetuunai le itu o le malamalama e sili ona talafeagai.

I le ata o loʻo i ai se vaega galue i totonu o le faletaele, teuteuina ma se faʻata ma moli tu totonu.

Taʻele ma taele

Mo tagata fiafia i vai taʻele malolo, o le faʻapipiʻiina o se tasi pe lua mea faigaluega ma le susulu pupula o le susulu e talafeagai. Faatasi ai ma le fesoasoani a moliuila TAITAIINA, e mafai foi ona e faʻataʻitaʻina le tapu lava ia faataamilo i le nofoaga poʻo le, pe a fai e le lava moli, tuʻu ni moli i le vaega taʻele. O le filifiliga pito sili ona lelei mo se vaega susu o ni masini ma le agavaʻa e suia ai le susulu ma le faʻasinoga o le malamalama fesuiaʻiga.

I le ata o loʻo iai moli moli luga o le faletaele i totonu o le faletaele.

Teuina o masini ma tekonolosi

Ina ia fausia se uiga faʻamalieina faʻapitoa ma tuʻuina atu i le siʻosiʻomaga se matagofie matagofie, latou te faʻaaogaina le faʻamalamalamaina o totonu totino elemeni ma le malamalama. Lenei fofo teuteu faʻatagaina oe e faʻamalamalama fata, kapoti, pusa mo mea ma isi aitema. O ia malamalama e mafai ona faʻatinoina faʻaaogaina LED fasimea poʻo moli uila. I le avea ai o se moli faʻaopopo i totonu o le potu, o se vaega e i ai matau mo solo poʻo se nofoaga e tu ai le masini ta lavalava o loʻo faʻaauupegaina i se isi sapalai

I le ata, o fata i totonu o le faletaele, faʻatulagaina ma moli moli.

Teuteuga

Faʻafetai i le tuʻu toatasi moli moli, moli susulu faʻafuaina le faletaele, o le paipa faʻapipiʻi e suia le paolo o le vai vevela, na liliu atu e maua ai le potu sili atu malamalama ma avanoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai moli teuteu i totonu o le fale taele maualuga.

O se tasi o tali taʻutaʻua lauiloa o se faʻamalama sese. E faia i tioata malulu, lea e teuteuina i le susu-e le mafai ona faʻataʻitaʻiga ma e faʻatulagaina ma fausia-i luminescent moli.

Moli i totonu o se tamai faletaele

I le avea ai o moli i totonu o se tamaʻi faletaele, e le fautuaina e faʻaaoga ni moli tetele ma, pe a mafai, ia faia e aunoa ma se moli uila. O moli malamalama e sili ona fetaui iinei, ona e mafai ai foʻi ona e faʻatulagaina le faʻatulagaina o potu ma faʻatino le potu e mafai ona fai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi fale laʻititi e teuteuina i moli ma moli faʻamoe i luga o le fale.

Mo se faletaele ma se faʻalo maualalo, o le a sili atu le saʻo e filifili moli i le tulaga o sconces, foloa moli poʻo se faʻalo moli ma se flush susulu luga. O le mea lea, o le taʻaloga o paolo o le a faia i luga o le taualuga vaʻalele, lea o le a vaʻaia faʻaavanoaina le potu maualuga.

O le ata o loʻo faʻaata mai ai se faʻata ma se moli uila i totonu o se tamaʻi fale taele.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

O se ulu taʻele faʻamalamalamaina e fausia ai se felanulanuaʻi vaitafe o le vai e aulelei foliga. O le faʻalo i le foliga mai o se lagi fetogi poʻo ni mataua susulu ma elemene itu Uila ua manatu o se tali tutusa lava le masani ai. Mo le fausiaina o moli muamua, o itu o le faletaele ma podiums ua teuteuina i le fesoasoani o le malamalama, ma pule, faʻamalama poʻo fata i lalo e teuteuina i moli susulu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu mafanafana lautele ma lona moli muamua na fausia i le foloa.

Mo le fausiaina o se siʻosiʻomaga malolo ma maofa i le mafanafana i totonu o le faletaele, o le LED bubble air panels e talafeagai.

Manatu i sitaili eseese i totonu

I le faiga masani, o meaafale e teuteuina i uʻamea poʻo le tuʻuina o moligaʻo apamemea ma tioata oloa ma tele pendants, filifili, lopa ma isi teuteuga elemeni o loʻo faʻaaogaina.

Mo minimalism, e talafeagai le faʻaogaina o pendants lamepa, lea e iloga i se faigofie foliga ma le leai o teuteu. I totonu o le fale, e masani ona i ai ni faʻataʻitaʻiga ma lapotopoto paolo i foliga o polo, konesina poʻo ni moli malamalama.

O le Provence e faʻailoaina mai e moli moli, moli uila ma uamea poʻo moligaʻo laupapa. I le avea ai o se faʻaopopoga i le matagofie totonu o fale, o lapisi uʻamea faia ma ufiufi tioata e filifilia ma moli poʻo faʻamalama i foliga o inflorescences e tu latalata i le faʻata.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai le filifiliga o moli moli, teuteuina i se faiga faʻaonapo nei.

Moli moli i le tuʻufaʻatasia ma moli uʻamea halogen e fetaui lelei i totonu o le fale maualuga. Ina ia faʻaleleia le siosiomaga tau alamanuia, o faʻamalama matauila o loʻo faʻaogaina i filifili mafiafia poʻo uaea e pei o uaea.

Scandinavian interiors ofoina soʻo se ituaiga o puipui poʻo faʻalo moli e mafai ona tuʻufaʻatasia ma lamepa TAITAIA faʻaonapo nei. O lenei sitaili e le taliaina tele tele ma faʻamatalaina malamalama malamalamaaga.

Tulafono faʻatonutonu mo le saogalemu

Pe a atiaʻe se faʻamalama moli, muamua lava, latou te uaʻi atu i le saogalemu. Masini moli e tatau ona ea faʻapipiʻi ma faʻatulagaina ina neʻi paʻu ifo ni mataua o le vai ia latou.

  • E le fautuaina e faʻapipiʻi lamepa i luga aʻe o le faletaele, ona o le tioata malamalama, i le fesoʻotaʻi ma le susū, e mafai ai ona pa le matauila.
  • Moli faʻaputuga sa le tatau ona faʻaalia le faʻaaogaina o laina ma uaea.
  • E le fautuaina e faʻaaoga ni faʻaopoopoga maea ma tees.
  • I nofoaga o loʻo avanoa ai lago, e tatau ona tu i se mamao mamao saogalemu mai tapu faʻasusu, taele ma taele.
  • O le eletise fesoʻotaʻiga i totonu o le faletaele tatau ona faʻavae i lalo e aunoa ma le toilalo.

Faletusi o ata

Afai e te faʻavasega saʻo le moli, e mafai ona e faʻamaeʻaina lelei le ata o le faletaele, faʻalelei atili le faʻaaogaina o meaafale, meaafale ma palama, faʻapea foi ma le fausiaina o se ata aoga ma manaia. O le sulu faʻamalamalamaina moli e mafai ona tuʻuina atu i totonu le leo talafeagai ma aumai ia ogatasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Weird Food: more than 60 Strange Foods From Around the World (Iuli 2024).