Fuafua umukuka i se atunuʻu fale + 75 ata

Pin
Send
Share
Send

O le ogatotonu o soʻo se fale o le umukuka. E faʻatatau lenei mea i se atunuʻu, talu ai o nofoaga ma fale o loʻo faʻamatalaina e ni itu taua, o aiga e tele le taimi e faʻaalu ai ii.

Pe a atiaʻe se umukuka mamanu i totonu o se atunuʻu fale, latou faʻatauaina faapitoa taua i lona talafeagai, ergonomics, ma matagofie. O mea taua e afaina ai totonu o:

  • numera o tagata o le aiga, e aofia ai fagafao;
  • o le tulaga lautele o le fale, o le umukuka e le tatau ona feeseeseaʻi ma ia;
  • le tele o le potu.

Ituaiga o faʻataʻatiaga

Lenei, sili atu ma le tasi ituaiga o faʻatulagaga mafai, oe na ona manaʻomia le manatuaina o se galue ma 'ai' aʻai, faʻapea foi ma se vaega o femalagaaiga, e manaʻomia i le umukuka i le fale. A atiaʻe se peleni, e mulimulitaʻia le faʻavae o le faʻafaigofieina. O le ogaumu, magoto, pusaaisa o loʻo tuu i lalo o le tulafono "galue tafatolu", e le mamao mai le tasi.

  • O le U-shaped layout o se tasi o sili ona manuia.

Galuega iunite, meaafale o loʻo i ai i foliga o le mataitusi "p". E le tau taufetuli tele ile potu atoa, naʻo le liliu a le fafine talimalo mai lea taimi i lea taimi i itu eseʻese.

  • E mafanafana le motu i se potu lautele.

O le "motu" i le ogatotonu ua faʻaauupegaina i se ogaumu. O loʻo iai foʻi se magoto ii. E le tatau ona lauitiiti auala le auala savali.

  • O le L-foliga faʻatulagaga atonu e le talafeagai.

Fetaui lelei mo tamaʻi umukuka poʻo potu tafafā. O le pusaaisa ma se tapu e tuu i luga o le tasi laina, o le ogaumu i le isi.

  • O le filifiliga laina e le o se sili ona talafeagai.

E fautuaina pe a fai e vaetofia se tamai potu mo le umukuka, e le aoga mo le tele o fale o le atunuʻu. Pe a sauniuni meaʻai, e tatau ona e foʻia vaʻaiga le talafeagai, maimau fua le taimi.

  • Lua-laina faʻavasegaina o meaafale - pe a fai o le umukuka ei ai se elongated foliga.

O se ogaumu ma se tapu e faʻapipiʻiina i le tasi laina, pusaaisa, se ogaumu ma se ogaumu ogaumu faia le tulaga faʻafeagai. Afai e i ai le avanoa, o se laulau 'ai e tuʻu i le ogatotonu.

I totonu o se atunuʻu fale, o le umukuka eria e masani ona vateatea, e masani ona tuʻufaʻatasia ma le potu malolo ma le potu 'ai. O le mea lea, o se gaioiga galue fesoasoani i le tulaga o se motu laulau e mafai ona ofi i le taimi e tasi se ogaumu, magoto, pusaaisa o le a aoga. O lapopoʻa o le motu e telē; o le a faʻaaogaina mo kuka, teuina o ipu, meaʻai, ma avea o se bar counter. Faʻatasi ma le laʻititi o le umukuka, ua faʻapipiʻiina se tamaʻi motu poʻo le peninsula e sosolo mai le puipui ma faʻaauau ai le laina o meaafale.

O le umukuka ma le faʻaaogaina o le lauʻeleʻele poʻo le togalaʻau o loʻo i ai se avanoa savali-i totonu o le eria e le sopoʻia le nofoaga galue. Lenei o le a maua ai le faigofie ma le saogalemu.

Sitaili

O se fale teuteuina i se ituaiga sitaili ei ai se umukuka ma se talafeagai foliga. O le aʻafiaga e faia e foliga vaaia o laufanua: o le vaitafe lata ane, togavao, mauga avea ma vaega o le potu, o se faʻaauauina masani o totonu.

  1. O se maota, o se fale, feagai ma maʻa, manaʻomia totonu masani, Farani poʻo le Peretania, Emepaea faiga. Mea uma iinei e aoga ma talafeagai. O se umukuka seti o fomu faʻamaumau ma laina saʻo, o se ogaumu ma se pulou e faʻaleleiina e pei o se magalafu. O totonu e iai fafie, maʻa, teuteuina o tuʻaila, vase, atavali ma ie.
  2. O se fale faia i laupapa, ogalaau o le a aofia ai le talafeagai mamanu o le umukuka: atunuʻu, Provence, laufanua. O nei sitaili e latalata i le masani, ae tumu i le mafanafana ma le mafanafana. O le fale foliga mai o se Rusia dacha, o le faʻatusa o le a pei o se faleoo, o se tamaloa esetete. O se ogaumu moni o le a fausiaina le lagona o se fale. Latou te faʻaaogaina ni maa faʻalelei, o pou tuai, o meaafale e tuʻufaʻatasia mai mea a le tagata.
  3. O le fale faʻaonapo nei, faʻatulagaina ma pupuni lautele, o le a avea ma meaola i se minimalist style. Tagata fiafia i uʻamea ma tioata o le a fausia ai se maualuga-tech umukuka. O le laconic ituaiga o Scandinavian meaʻai e le faʻalavelaveina i meaafale ma mea faʻaaoga. O le natura o laʻau masani e iloga ma le varnish. O le foloa e mama moli laupapa pe faʻapipiʻi. Malulu malulu malulu, faʻautauta lanu.
  4. O le fale, tu i tafatafa o le vaituloto, teuteuina i le Metitirani, sami, matafaga. O loʻo tu mamao mai le nofoaga faʻaseʻe, e masani ona asiasi i ai i le taumalulu, e faʻaataina ose chalet. O le umukuka e leai ni auiliiliga le manaʻomia, o teuteuga elemene e talatala ma tetele. O le mafanafana, malosi o se fale i tua o loʻo faamamafaina e se vaega taua - o se taʻinaafi. Faʻatagaina eletise faʻatagaina. Laʻau ma maʻa e tuʻufaʻatasia ma le uʻamea pupula o mea faigaluega a le fale.
  5. O se umukuka faʻa-Aferika e le tau faʻatumuina i ufimata, faʻatusa. O le mea taua o le palette o savannah ma toafa, mea masani, fafie taua. O le talieleele e faʻaaoga ai lolomiga ma sikaleti, laupama, o le potu 'ai e teuteuina i meaafale faleoloa, o ipu e le masani ai, o ie talatala. O teuteuga, o le maeʻaina o vali o le a faʻamanatu atu ai ia te oe se aso vevela o le taumafanafana, exoticism.

I soʻo se umukuka, o le autu uta e le o sitaili, ae o lanu. O le solia o le lanu fealofani faʻaleaogaina totonu o le uiga.

    

Lanu fusi o alaleo

Tasi le tamaitai pule e fiafia i le tele o lanu, susulu, o le isi manaʻo i le filemu. O le filifiliga o sitaili, o le lanu lanu tutusa i le umukuka o se fale tumaoti faʻalagolago i mea e manaʻomia. O le tuʻufaʻatasia o lua pe tolu lanu o le a masani ai, ina ia aua neʻi alu i le soʻona fai, e le sili atu i le 5. O loʻo faʻaaogaina se potu i totonu e na o le tasi le lanu e vave ai ona fiu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei poʻo na lanu, latou te le gata ausia uluaʻi vaʻaiga vaaiga, latou te aʻafia ai le mafaufau tulaga o malo ma aiga. Fuafuaina tisaini umukuka potu o le atunuʻu fale i auala e tolu:

MonochromaticA naʻo le tasi le lanu e filifilia, ae tele ona pupuni e faʻaaoga.
FaʻatusatusagaAfai o loʻo latou taumafai e fausia se matagofie totonu, lea e talafeagai mo tuʻufaʻatasia filifiliga ma se potu 'ai ma potu malolo.
FefiloiA o le autu lanu e mama, ae le o lona paolo.

O le umukuka, pei o isi potu i totonu o le fale, o le a manaʻomia malulu malulu mai le itu i saute, mafanafana mai matu.

O le lanu o mea e fai o se mea faʻaopoopo. Ina ia taʻalo i faʻatusatusaga, e taua le i ai o se tuʻufaʻatasia o elemeni: teuteuina po o mea teuteu, teuteuina i maʻa poʻo laʻau.

Faatulagaina o le umukuka faalagolago i foliga o le potu

I totonu o se fale tumaoti, umukuka e lapoʻa pe laʻititi, o loʻo tu i totonu o le potu i lalo poʻo totonu o le falealuga, lea e aʻafia ai le ata. O le galuega autu o le faʻatulagaina o meaafale umukuka. O le nofoaga sili ona lelei ole countertop o loʻo faʻatasi ma se tasi o puipui. O le faʻamaoni o le a fausia ai le aʻafiaga o le tasi avanoa.

I totonu o le atunuʻu poʻo totonu o le fale, o se aoga aoga o se pupuni lautele o le a mafai ai ona e faʻatulagaina se galuega vaega, o se mortise magoto latalata i le faʻamalama. E sili ona manaia pe a matala i luga o se togalaʻau poʻo se togalaʻau fugalaʻau. O se avanoa e faʻatinoina ai uluaʻi fuafuaga o aitia - o se pupuni lautele i luga o le puipui atoa.

Umukuka sikuea

Faʻatasi ai ma lenei foliga o le potu, e sili ona faigofie le faʻatulagaina lelei meaafale ma mea faigaluega a le aiga. E tatau ona e mafaufau laititi pe a fai o le potu e sikuea, ma tele faitotoʻa, faʻamalama matala. Ma, nai lo masani masani pupuni, pupuni po o Roma, lisi-i luga filifiliga ma faʻapipiʻi i le faʻamalama faʻatautau tautau.

A faʻatagaina e le eria, ona faʻatulagaina lea o se 'aʻai faʻatasi ma le umukuka. E tuʻufaʻatasia ma le laualuga o le galuega pe faʻalauteleina faʻatasi se tasi o puipui. I totonu o se umukuka sikuea, o le motu tutotonu e foliga lelei, lea e teuteuina ai faitotoʻo meaafale, se tali i le umukuka ma mea faʻaopoopo i lanu eseʻese.

    

Potu kuka

O le filifiliga sili ona faigata, lea o le a manaʻomia ai le faʻatulagaina o meaafale U- poʻo L-foliga. Lenei o le a faʻasaʻo teisi le foliga o le potu, faʻatagaina oe e vaneina faʻaopoopo avanoa avanoa. I totonu o se potu vaiti lava, o le lautele lautele o loka, e aunoa ma le fetuʻunaʻi o mea e fai, e suia e se laʻititi, mai le 60 i le 40 cm.O Swing faitotoʻa e suia i le sliding poʻo sliding modules. I le tuʻufaʻatasia o le galuega ma le faʻamalama sill, o le ala e fai si lautele lautele. O faʻataʻitaʻiga ma le lanu e alofia, latou te tuʻu i le tasi-lua-lanu faʻamatalaga. Oe le tatau ona faʻalauteleina tele le meaafale laina, overhanging mezzanines e le manaʻomia foi.

    

Savali-i le umukuka

Lenei, e fautuaina e faʻatapulaʻa le nofoaga e faʻaaoga ai se metotia ma le tutusa foliga. O le nofoaga galue e tuʻua i le tuʻuina o se maualuga fata i autafa o le auala, o se umukuka laulau, tasi le itu o le headset. O le savali-i totonu o le umukuka o le a sili atu le vateatea pe a fai e tele le malamalama mai le tele o faʻamalama, o le i ai o se tioata faitotoʻa, ma faʻamalamalama moli i le tulimanu eria.

E tuua fua le auala. Poʻo ai lava e fealuaʻi i totonu o le potu e le tatau ona faʻalavelave i le kuka pisi.

Potu-umukuka

Lenei, o le zoning e manaʻomia foi, lea o le a faʻaopopo ai le faʻasologa ma le mafanafana. E tusa o le tasi vaetolu o le potu ua tuueseese mo kuka. O le pa counter e faʻaaogaina o se vaeluaina, natura laʻau, fugalaʻau, taʻalo ma faʻamalamalamaina ma paolo vaega, ae tuʻu ai le sitaili tuʻufaʻatasia. O le avanoa o le eria galue o faʻamalamalamaina ma latalata pe faʻatusatusa lanu, moli moli. O le nofoaga e talia ai malo e teuteuina i le moli moli.

O le tuʻufaʻatasia o sone e te mafaufau ai muamua e uiga i le faʻatauina o se pulou lelei, a leai o le manogi o le umukuka o le a sosolo i le faʻamamaina o meaafale meafale ma elemene elemeni i le taimi.

    

Potu 'ai-umukuka

Iinei, pei o le tapulaʻa o sone umukuka mai le potu malolo, latou te faʻaaogaina le metotia vaʻaia, teuteuina fola, puipui, ma teuteuina o sone faʻaaoga eseese i auala eseese. Latou te faʻaaogaina metotia faʻaletino: fofo faʻataʻitaʻi, auala eseʻese e faʻavasega ai meaafale.

O le vaega e tu ai le laulau 'ai e faʻatotogaina i moli malamalama taʻitasi. O se tasi o puipui, o loʻo tu i luga o le laulau, ua teuteuina i le feteʻenaʻi ma pupuni pepa puipui. O le foloa i le vaega faigaluega o loʻo faʻataʻoto i tile, ma le potu 'ai - ma laminate, laupapa, kapeti, ufiufi i se kapeta muamua.

Nofoaga faʻamoemoeina mo le potu malolo, potu 'ai e tuʻua vaega mai le umukuka i le faʻapipiʻi o sliding faitotoʻa, pupuni pupuni. O le avanoa o se atunuʻu fale faʻatagaina oe e faʻaaoga faʻamalama, koluma, vaeluaga ma lautele avanoa i totonu teuteuga.

    

Faʻaumaina mea

O le teuteuina o le umukuka avanoa o se atunuʻu fale laupapa, o se taumafanafana nofo e mafai ona matua ese mai se umukuka taulaga. E faʻatagaina le tagata mamanu ona faʻaaoga se lanu enaena, e le o se tulaga masani, faʻatumu le potu i teuteuga e le talafeagai i totonu o le taulaga. O le matagofie o le atunuʻu olaga ua faʻamamafaina:

  • Mea masani. Latou taumafai e aua le faʻaogaina pupuni pepa puipui, faʻamalama faʻalua-pupula, faʻamamaina linoleum, palasitika panels.
  • Meaafale laupapa. Fetaui mai plywood, veneer, wicker, forged o le a ofi.
  • Lavalava mea - masani, fefiloi mea e mafai.

Wood

I totonu o se fale e faia i laupapa, ogalaau i le umukuka, laupapa teuteu e talafeagai, o le a faʻamamafaina totonu. Mo lenei faʻamoemoe, MDF panels, ufiufi e talafeagai. O laupapa e faʻataʻoto i auala eseese, tuʻu le togafitia, varnished, vali.

O umukuka tetele, e le fefefe e gaoi fua ai centimita, puipui, faʻalo e ufiufiina i pou, laupapa. O le poloka fale o le a toe faia le aafiaga o le rust ogalaau masonry, faamalosia le vevela faʻaʻesega. E faigofie ona nana paipa faʻaalu, isi fesoʻotaʻiga i lalo o le pa e tasi poʻo le puipui. A faʻatagaina i totonu o le mafaufau, e tuʻufua i se auala avanoa.

O le foloa e faia i laupapa vaʻavaʻaia, koroka e faʻatulagaina, kapeti ma laminate e siosiomaga faʻauo ma fausia ai masani coziness. Ae mo se potu faʻapitoa e pei o se umukuka, e sili atu le tuʻufaʻatasia ma sili atu puipui puipuia.

    

Tile keramika poʻo maa teuteu

O se talieleele, o nofoaga e latalata i le faʻamafanafanaina o masini e faʻafefeteina laina ma maʻa masani, ona faʻataʻitaʻiga. O se tutasi totonu e faia ma le fesoasoani a mosaics, vali vali, ma Petrikov mafuaaga.

O maa teuteu i luga o puipui, foloa, faitotoʻa o le a tautua mo se taimi umi, aua tetee atu i masini, malosi vailaʻau aafiaga, umukuka vevela soona, sūsū. O le maʻa e saogalemu le faʻapipiʻiina, e i ai se eseʻese vasega, fausaga filifiliga, lanu. O le a ia faʻaopopo anamua ma le alofa i totonu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a keramika, latou fausia se mafanafana moni. Tile ma faʻataʻitaʻi o piliki poʻo ituaiga eseese o laʻau o le a ofi atoatoa i totonu o le Provence style, i le mamanu o se umukuka faʻaonapo nei.

O le talieleele i le umukuka e foliga mai o se mea moni ata faʻafetai i le faʻaogaina o ata o ata e faʻaoga ai ni ata: ata tusi, ata. E matagofie, aoga, e le manaʻomia e tagata e ana se tausiga faʻapitoa.

Mo se sitaili eseʻese o umukuka, o tile e filifilia mai le tele o filifiliga o loʻo i ai nei: ma geometric ma fugalaʻau mamanu, mosaics, monocolor, faʻataʻitaʻi ie ma uʻamea, ma vali lima.

Maamora

O le umukuka maamora o se fale tumaoti e foliga mai e masani ma mauoa. E saogalemu i le siʻosiʻomaga, e le pei o maamora, e faʻaeeina i le tele o lanu, mamanu, fausaga. E faigofie ona tausi ma i ai ni vailaʻau faʻaola antiseptic, e taua mo le umukuka.

O puipui, fale faʻatali, fola e teuteuina ma maamora. Lenei o le a faʻamamafaina le tofo ma le tamaoaiga o lē ana. O le maʻa e sili ona lelei i le mea e mafai ona gafataulimaina, a maeʻa sina taimi ona toe faʻaleleia lea i lona susulu muamua. O fualaʻau e togafitia i se faʻapitoa.

Ona o le sili ona lelei conductivity vevela, o le faʻaaogaina o maamora i luga o le foloa o le a faʻatagaina le faataatiaina o se "mafanafana foloa" i lalo o ia. Ina ia aua nei le maseesee le umukuka, o le laualuga o le maʻa e faʻapipiʻiina, ua matua, ma isi gaʻoa talatala o loʻo faʻaaogaina i le galuega. O le tele o ituaiga mea e faʻatagaina ai oe e faʻatau maeʻa mai le beige i le brown, pouliuli kofe paolo. Faʻaopoopoga impregnation o loʻo faia i le pule faitalia a lē e ana le fale.

   

Atavali

Efuefu, pulu o se faʻafitauli i le umukuka. O se tamaoaiga auala e teuteu ai puipui, faʻalo, fola - vali. O le laʻau e faʻamamaina o toega resin, faʻamamaina, togafitia e aveʻese ai le fungus, palapala, ona faʻamamaina lea e faʻasaoina le lanu masani o le laʻau. O luga e valiina i le suauʻu, vali acrylic i ni faaputuga. A filifilia le vali mo le umukuka, o mea taua e taua:

  • tetee vai;
  • le mafai o tinting;
  • faigofie o le talosaga.

O se tulaga ese mamanu ua fausiaina faʻaaoga ai ni lanu. O le mea autu i totonu o se fale laupapa e le o le lafoa le tulaga o le faʻagaoioia o mea ma se antiseptic.

    

Pepa puipui

Mo le umukuka, filifili pepa puipui e fetaui ma lana microclimate. O pepa e le o toe umi ona toe faʻapipiʻiina foi lea, o vinilate e iai se mea lamolemole e sili atu lona aoga. O ie puipui o ie e tuʻufaʻatasia ma pupuni ma faʻaputuga ie: ie, silika, fulufulu mamoe. E le toe lalagaina ni puipui puipui i ni leo eseʻese, lea i soʻo se taimi e faʻatagaina ai oe e faʻafou totonu totonu. Latou te le faʻapipiʻi saʻo i le laupapa fola, ae i luga o muamua-faʻapipiʻi laupepa o le drywall, lea e faʻapipiʻiina muamua.

O le umukuka o le a mauaina le sao siosiomaga faʻafetai i le tele o pupuni ma mamanu. O le atunuʻu fale o le a teuteuina i ata ata i luga o le autu o le natura. Cork pepa puipui faʻasolo e lelei faʻatasi ma isi faʻaiuga. Taofi se foliga masani mo se taimi umi, latou te teteʻe atu i le umukuka asu.

    

Moli

Pe a faʻatinoina le manatu o le faʻailoaina o se umukuka-potu malolo, latou te faʻaaogaina e le gata i le fesoasoani a le tele o mea e faʻauma ai ma lanu. E tuʻuina mai moli mo tagata taʻitasi e faʻaaogaina moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le galuega e faʻatulagaina i moli malamalama, vaapiapi faʻatonu nofoaga malamalama. O se moli uila matagofie e tu i luga o le laulau 'ai, o se asoa o le moli i luga o se maea umi. O le sconce e faʻapipiʻi i le puipui e le sofa, ma o se moli faʻamafanafana foloa e tuu i ona autafa. O le malamalamaina o puipui puipui e manaʻomia.

O le nofoaga o lamepa, lago, ki ua fuafuaina muamua, ua faʻapipiʻi ese mai vai fesoʻotaʻiga. I totonu o le 'aiga' aʻai, o le malamalama mafanafana o le a fesoasoani i le manaʻo, o le nofoaga e faʻatumuina i malulu malulu o moli. O moli moli, dimmers o le a fesoasoani e sefe le tupe.

Ituaiga ie

O le lautele o le atunuʻu fale poʻo le fale taumafanafana mafai ai ona faʻaaogaina ni auala eseese e teuteu ai le fale. O le filifiliga faʻamoemoeina i le lautele sitaili.

I totonu o se fale laupapa, i le va o le umukuka ma le potu 'ai, o ie puipui e talafeagai, o ie pupuni o le a tupu ai le mafanafana. Tulle poʻo organza i le tasi sitaili, panels Iapani, pupuni fugalaʻau luga o matau - i le isi.

I totonu o se fale Suetena, o meaafale i totonu o le potu 'ai e ufiufi i le lautele o ie foloa. I totonu o le fale o Rusia, o ie i luga o faʻamalama ma nofoa i autafa o puipui, e latalata i le ogaumu e pei o galuega a tagata. I le Moroccan style, ie e taua tele. Kapeta, aluga, puipui o puipui e felanulanuaʻi, susulu, i mea teuteu ma ie olo. Nofoa ma sofa mo le potu malolo - i gaugau o afega.

O le lelava mai le umukuka siʻosiʻomaga ua aveʻesea i le na o le suiina o le ie afu, mumu mumu.

Faaiuga

E leai ni tulafono tutusa pe a fuafuaina se umukuka. Taʻitasi tagata e ana filifilia se maeʻa tusa ma lona tofo ma mea tautupe gafatia. O le atunuʻu umukuka fale e sili atu ona lelei teuteuga. E tele avanoa, moli, fafie, e te manaʻomia ai le amataga. Mea masani e maua ai le tele o fofo eseese, e le mafai ona taʻua uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ruriko Ohgami - Fuwari Fuwafuwa (Mae 2024).