Sauna malologa potu fuafuaina manatu

Pin
Send
Share
Send

O le faletaʻele faʻatagaina oe e faʻaauupegaina atoa le soifua maloloina laʻasaga i lau oe lava togafiti. O fausaga na toe fausia i aso o anamua Rus. Ona o fale taele e leʻi faʻatauaina le teuteuina o totonu, sa sili atu ona taua le ave o se ausa maualuga ma mulumulu peʻa maeʻa le vaiaso faigaluega. E ui lava o tu ma aga e le faʻavaivai mulimuli i lenei fausaga, nei o uiga agaʻi i le mamanu ua tele suiga. Faatasi ai ma le tutoatasi fausiaina o se fale i ona amataga laʻasaga, o le mamanu o le malologa potu i le faletaele mou atu i tua. O le sao saʻo o fesoʻotaʻiga, o le filifiliga o le ogaumu ma le faʻatulagaina o le potu ausa e sili atu ona taua fesili. A maeʻa le galuega autu, i le taimi mulimuli, latou amata mafaufau e uiga i se malologa potu. O le potu e avea o se "faʻapipiʻi" i le potu ausa. La latou "duet" maua lelei malologa: i le tasi, latou afu ma faʻamalolo le tino, ao i le isi latou faʻasolosolo malie malulu ma faʻaalu taimi paganoa i tutusa. O se potu malolo e tatau ona ofi ai le tele o tagata nai lo o se potu ausa. E ui o le tasi vaega o le kamupani o le a saluina le tasi ma le isi ma salu i autafa, o isi e mafai ona faʻatali lo latou taimi ma le mafanafana: i ai o se ipu ti a o fafie fafie i le magalafu poʻo matamata TV. Seʻi o tatou talanoa auiliili lava e uiga i le auala tonu e manaʻomia ai ona faʻaauupegaina lenei potu taʻele taua ma o a mea sese e tatau ona alofia.

Faʻavae fautuaga mo le teuteuina o se potu malolo

Muamua lava, o mea maeʻa e tatau ona faʻamalieina i manaʻoga nei:

  • E leai ni uʻamea o aofia ai. O le faletaele e masani lava ona feagai ma maualuga le vevela, o lea o mea e paʻu i lalo o le tapu e matua vevela lava. Na o le tasi le faʻatamala gaioiga ma le toe o le a faʻaleagaina e mu.
  • Ia susu tetee. E masani lava, o le potu malolo e le fesoʻotaʻi ma le potu ausa, i le va o latou e masani lava ona i ai se buffer sone i le tulaga o se laʻei potu poʻo se vai taele. E tusa ai, maualuga susū e le faʻamataʻuina lenei potu. Peitai, e leai se tasi e sao mai le force majeure, o le mea lea, e le fautuaina e faʻaaoga mea maaleale i le susū e teuteuina ai lenei potu. I le fafie, larch ua manatu o le sili ona faʻatuatuaina. E le gata e le faʻaleagaina e le susu, ae e faʻamaʻaʻa foʻi pe a fesoʻotaʻi ma ia.

Ma le isi, o le potu e tatau ona lelei ea. Ioe, o le fausaga lava ia e mafai ona fausiaina i piliki, ae e sili atu le faʻaoga o mea masani. O le pa o le a sili ona lelei. O le fafie e faʻalelei le siʻosiʻomaga ma o le a faʻatagaina e faʻatinoina tu ma aga aitia o le faiga Rusia i fafo ma totonu o le fale. O le fua o le faletaele malologa potu e fuafuaina fuafua i le fua o le fausaga lava ia. O le pito maualalo o le 10 sq.m. E seasea aʻafia ni tisaini faʻapolofesa i le atinaʻeina o teuteuga i totonu, talu ai o le faʻatulagaga e masani ona ave io latou lava lima.

E taua le tuʻuina atu:

  • Matau e faʻamamago solo ma taʻele;
  • Teuina o avanoa mo oe lava meatotino;
  • Se faʻata e fesoasoani ai i tagata asiasi e faʻavasega lelei i latou.

E le gata i lea, o le potu faʻafiafiaga e le tatau ona tumu i meaafale poʻo mea teuteu, e tatau ona tumau fua le ala. O le tulafono "i totonu o itu, ae le faʻatiga" e le galue i lenei tulaga.

    

Vaega o le sone

E masani ona tolu sone i totonu o le potu:

  • Nofoaga kuka;
  • Taumafataga o le taumafataga E nofoia le laufanua tele, ona ua fuafuaina mo atoatoa tausamiga, aunoa ma lea lautele "Rusia agaga" lautele le mafai ona faia;
  • Nofoaga malologa.

Afai o le fale taele ua fuafuaina e maua tele kamupani, ona o se tasi o le malo o le a le maua le toʻamalie e taoto i lalo ma moe ao isi isi o patipatia pe pisapisao. I se tulaga faʻapena, o se tulimanu eseʻese ma se chaise longue poʻo se sofa e puipuia mai le toega o le potu ma ie. Pupuni, pe a tatau ai, o le a tupu ai le malamalama sese o le puipuiga. I isi tulaga, o le zoning ua mafaufauina muamua ma o le vaeluaina pa e fausiaina i le fausiaina tulaga. O le umukuka e sili ona vavaeʻese mai le 'aiga' aʻai e ala i le pa counter poʻo le lautele lautele. O se nofoaga magalafu tutotonu o le a faia lelei foi le galuega.

Eseese o mea mo le teuteuina maeʻa

(puipui, fola, faʻalo teuteu)

Ua teuteuina le potu i mea eseese:

  • Tile O keramika e talafeagai i faletaʻele Roma (thermae). E masani ona ia faʻafola fola pe ufiufi pa. O tile e tuʻufaʻatasia ma mea teuteu teuteuga: amphoras, mosaic atavali, faʻatagata i niches, pou poʻo pilasters, ma arched vaults. Latou faʻaaogaina masani majolica, ma eseese mamanu, ufiufi i glas.
  • Faʻaputuga Fetaui lelei mo sili atu lugalaina totonu. O meafaʻatulagaina e ofi i totonu o le atunuʻu, Provence, Russian style.
    • pepa puipui. Latou te le faʻaaogaina soʻo, talu ai naʻo le faʻatuatuaina, susū-teteʻe filifiliga e talafeagai mo se potu malologa.
  • Fale mago. E faʻaaogaina e sili atu laititi nai lo pepa puipui. E manaʻomia mo le fausiaina o faʻavaʻa o faʻalavelave laʻititi i luga o le taualuga, foloa ma puipui.
  • Piliki faʻanatura poʻo le maʻa. O mea e faʻaalu mo le sili atu ma le tasi le tausaga. E matua puipuia mai le maualuga o le susū. Ina ia faʻapaleni le "malulu" e sau mai le ufiufi, e fautuaina e tuʻu se afi i totonu o le potu.
  • Pupuni poselain. O se filifiliga malosi ma faʻatuatuaina e tuʻufaʻatasia lelei i le ata "tamaloa".

O le atigipusa o le potu e mafai ona valivali, faʻapipiʻiina, ufiufi i faʻafoliga PVC panels, maʻa poʻo piliki, ae o nei filifiliga o le a vave leaga i le tulaga o faʻafuaseʻi fesoʻotaʻiga ma le malosi microclimate o le ausa potu. E masani ona mananaʻo tagata e le faia ni mea faʻamataʻu. Filifili mai laʻau masani:

  • Oi. Disinfects le ea, puipuia puipui mai suia;
  • Alder. Tutusa i uiga i le oak;
  • Lipu. O mea e i ai se manogi lelei meli o le a fesoasoani e fausia ai se siosiomaga malolo i le potu;
  • Katesa. Faʻamatuʻu atu i le ea microparticles o suauʻu e manogi manaia ma i ai se faʻafilemuina aafiaga;
  • Aspen. Natura antiseptic, lea o le a taofia ona foliga i le aluga o taimi ma o le a le faʻaletonu;
  • Lefulefu Iloa mo lona matagofie, maʻaleʻale lanu ma le faʻavae mamanu i luga o 'oti;
  • Paina O le aoga o le fafie ma le taugofie o le a faʻasalalauina ai se manogi leaga i totonu o le potu, peitaʻi i le alu o le taimi e mafai ai ona faʻasaʻolotoina mataua i luga.

Linoleum, tile poʻo ni laupapa o loʻo faʻataʻatia i luga o le foloa. O mea mulimuli e faʻafoligaina i se pupula, o lea la o latou luga e le nanaina faʻafitauli i le tulaga o splinters mo mulivae mulivae o malo. I sili atu taugata filifiliga, o le lava-faʻavasegaina foloa o loʻo faʻaaogaina. O se potu faʻafiafiaga ma se faʻataunuʻuina tutusa e tutusa ma canons o elite sitaili. O le faʻalo e faʻapipiʻiina, vali pe faʻamau i le patipati.

Mo le foloa, e le fautuaina e faʻaaoga laminate poʻo laupapa poloka. I le faʻafesoʻotaʻiga ma le susu, e mafai ona latou fulafula ma amata ona faʻaaogaina.

    

Lanu fusi o alaleo

Masani ai, e sili atu uma lanu enaena. Lenei lanu e masani mo fafie, lea e fausia ai le faʻavae o teuteuga o le aso anamua faletaele faletaele ma le onapo nei sauna. O le a mafai ona e malolo faʻalelei i totonu o se potu teuteuina i malu lanu. Latou te le faʻamalosia mata e toe faʻapipiʻi ma faʻamalolo le mafaufau. E faigofie ona iloa:

  • Lanu paʻepaʻe. O le lanu o le mama e lelei mo faʻailoga taʻele;
  • Lanu efuefu. O se leo le faʻaituau e faia se sili lelei galuega o le taʻalo o se talaʻaga;
  • Lanu samasama. Se paolo o le la ma le talitonu o le a lelei mea uma;
  • Piniki, pīsi Lanu mananaia e setiina oe i se lagona toʻafilemu.

Mai malulu tone, e fautuaina e faʻaaoga malu, paolo malamalama: lilac, lanumoana, lanumeamata lanumeamata. E le gata i lea, i totonu o le potu malolo i totonu o le fale taele, o lanu pastel ma e tatau ona faʻaaoga sone faʻaaoga, e pei foi o isi potu. Bright paʻi o le a fesoasoani e faʻaolaola laʻititi ma faʻavaivaia le toʻafilemu o tua o le potu.

    

Matou te filifilia meaafale

O le tulaga masani meaafale seti aofia ai nofoa, se sofa poʻo se chaise longue, se laulau, se TV tu, se ofu ofu ma atonu o se umukuka ma se pa ma mea talafeagai. I sili atu taugata filifiliga, o se umukuka barbecue po o se afi taʻina afi e faʻapipiʻi i totonu o lenei potu. O le faʻatinoina o nofoaga ma fale o le a faʻamoemoeina i uiga o tagata e ana le malologa. Masalo e fiafia se tasi e pese karaoke ma siva pe a uma le puapuna, ae fiafia seisi e moe i le leo filemu o le TV.

Moli

O moli e fautuaina e tufa. E le faʻatigaina mata ma fesoasoani i le malologa. O le filifiliga sili ona lelei: o se agavaʻa tuʻufaʻatasia o le faʻanatura ma faʻamalamalama moli. O faʻamalama i totonu o le potu faʻafiafiaga e masani ona iai, o lea e latou te matala ai i le ao ina ia mafai e le susulu o le la ona ulufale saʻo i totonu o le potu. I le po, moli uila faʻasalalau faʻataʻamilomilo faataamilo, o se faʻaputuga moli ma luga o puipui i luga o puipui i le faʻatonutonu nofoaga e faʻaaogaina. E le fautuaina e filifili mamafa mamafa poʻo neon moli. O le muamua e le faʻalauteleina le malologa, ae o le mulimuli avatu se malulu, le toʻafimalie malamalama.

Teuteuina

O teuteuga o le potu malolo e filifilia i le faaiuga o le ata. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le ata i totonu ua faia atoa. E faapitoa le uaʻi atu i ie, e faʻaopoopo ai le mafanafana ma le malu i le ea. Pupuni i luga o faʻamalama, ie moega i luga o sofa, aluga malulu, solo solo - o nei elemeni uma e fesoasoani e "faʻaola" le potu malolo. E fautuaina foi le saili o se nofoaga i totonu o le potu mo ni nai poti ma ni mea totino e toto i totonu. Afai e faʻaaogaina le laʻau i le teuteuga, ona avea lea o se gaioi ma mea faʻamalosia, talu ai o le lanumeamata e foliga mai e faʻasaga i le pito i tua o lanu enaena. O puipui e teuteuina i atavali poʻo faʻasologa o ata, ma fata tatala e faʻapipiʻi i tulimanu. Laʻititi "autu" faʻamanatuga o loʻo tuʻuina i luga o latou: faʻatusa, pesini, ipu. I le faiga a Lusia, e masani ona faʻasolosolo se samovar faʻaleaganuʻu i le ogatotonu o le laulau, e faʻatumuina e le tele o mea mago.

Vavaeʻese, o se moli moli, moli uila ma moli o se faʻapitoa foliga e filifilia, lea o le a vaʻaia totoʻa i totonu o le sitaili filifilia.

Manatu i totonu

O aitia fou mo le teuteuina o totonu e mafai ona maua i faʻasalalauga faʻapitoa poʻo le World Wide Web. Afai o oe o le e ona le mauoa mafaufauga, o lona uiga o le fofo mafai ona faʻaputuputu piliki e le piliki na o oe. O le mea autu, ae le i faia le gaioiga, o le faʻamasani ia oe lava i tulafono masani o le itu, i tua atu e le fautuaina e alu i tala atu, a leai o le iʻuga o le a faʻataʻitaʻia.

Faiga masani a Lusia

O le tofo a Lusia o loʻo afifi i auiliiliga. O vaneina o laupapa e tatau ona faʻaaogaina i teuteuga, a leai se faleoti poʻo se fale taele e mafai ona faia e aunoa ma. O le taualuga mafai ona teuteuina i se faʻavae auala ma laina o tautau salu. E filifilia meaafale mai laʻau masani. E manaʻomia le samovar i luga o le laulau. I ie, ie ma se faʻamatagofie fugalaʻau mamanu e faʻaaogaina. O mea umukuka e filifilia mai laupapa, keramika poʻo le kelei ma atavali masani a Rusia. O le foloa e ufiufi i kapeta o lapisi eseese, ia e suʻiina ma o latou lava lima mai fasi mea (fasi o ie, filo fulufulu mamoe).

    

Le ogaoga o le sitaili Scandinavian

Malamalama paʻu tutusa ma malu leo ​​malulu i le Scandinavian style. Lanu pupula e faʻatoa mafai ona faʻaaogaina i mea teuteu. O le teuteuga e faigofie, leai ni lauulu ma elemeni laupapa. Latou te filifilia meaafale faʻaonapo nei ma mea le masani ai foliga ma mea e teu ai ie na fai mai mea masani. O le mu o le fatu i totonu o le taumalulu o le a avea o se magalafu teuteuina i papaʻe paepae poʻo se maʻa. O fola o loʻo ufiufi i kapeti malu, feololo feololo ma faʻatusa foliga lemu. Vases ma se tuʻufaʻatasiga o lala, mea totō i totonu o fale, lamepa o uluaʻi foliga, ma tia o tia e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai. O pupuni e lafoa atoa, ma o pupuni e tapunia ma pupuni. O ipu e filifilia faigofie, paʻepaʻe, e aunoa ma ni atavali ma ni mamanu. O ie o loʻo faʻaaogaina e masani ai, ma filo mafiafia. E mafai ona teuteuina i geometric mamanu.

    

Le amataga o le sitaili Iapani

O le sitaili a Iapani e laconic ma faigofie. I totonu o le laueleele o le oso aʻe o le la ma le fale taele o loʻo i ai ni foliga tutusa i tu ma aga masani. O loʻo feosofi a Iapani ile paelo vai vevela. O maa keramika e faʻaaogaina i le teuteuga o le potu faʻafiafiaga. O pupuni e ufiufi i 'ofe panels ma faitotoʻa se sliding fausaga. Latou te filifilia ni meaafale maualalo, e sili atu le faʻaoga o fala ma nofoa faʻaleaganuʻu e aunoa ma vae. O le potu e teuteuina i ni atavali se lua poʻo ni pupuni matala i luga o puipui, tuugalamepa masani a Iapani (andons, auntins), ipu fola lapopoʻa ma aluga e tu saʻo i kapeta.
E taua le iloa. I le ituaiga sasaʻe, o manogi nofoia se nofoaga faʻapitoa. I se isi tulimanu, o se ipu e iai mea manogi e faʻapipiʻiina, lea e faʻasolosolo ona faʻatumuina le potu ma maua ai se aoga aoga i le kamupani malolo.

Faʻafaigofieina o le masani faiga

O tala masani e faigata ona faʻatino i totonu o tamaʻi potu. O lenei sitaili manaʻomia potu mo avanoa, o lea e sili ai le tuʻuina o le potu totonu i totonu o se potu malolo pupuu. I tala faʻasolopito, o se tuʻufaʻatasia o stucco ma vaneina faʻaaliga e faʻaaogaina. O meaafale e filifilia mautu ma lapoʻa ma le monochromatic, natura mea e teu ai ie. Lelei matagofie teuteuga fugalaʻau e faʻaaogaina i ie. O le faʻapipiʻiina o koluma teuteuina ma faʻaputuga vaʻa faufautua e fautuaina, lea o le a avatua ai i le potu le pupula talafeagai. O le faʻamamafa autu o le potu o le a avea ma ogaumu, teuteuina i maa.

Faigofie o teuteuga i ona po nei sitaili

E faigofie ona malolo i totonu o se potu teuteuina i le Art Nouveau style. O le itu o paolo malulu ma laina lamolemole faʻamalosia ai le malologa. O mea masani e faʻaaogaina mo teuteuga, ae o faʻataʻitaʻiga e mafai foi ona faʻatagaina (porcelain stoneware, faafoliga maʻa). Meafale e filifilia tele, ae faigofie. O le lanumeamata o laʻau tototo i totonu o le a avea ma nofoaga faʻaali. I ie, o le faʻaaogaina o unobtrusive faʻataʻitaʻia e faʻatagaina, ae leai ni mea faʻamumu. O ata mai ata, aluga masani, palanikeke vaivai, o pupuni mamafa e faʻaaoga mo teuteuga. O laʻau tipiina e teuteuina puipui ma fola o le a foliga mai muamua.

    

Faigofie faigofie

O le faiga masani e fiafia i mea masani ma le gaosiga o mea. Cotton e filifilia i ie, ma luga laupapa e manumalo i teuteuga. E fautuaina le tuʻu o faʻalo i luga ole latou faʻavae ina ia faʻamamafaina ai le tulaga saʻo o le tulaga. Teuteuina le potu i ato ato, fale ma meaafale tuai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umukuka seti e mafai ona faʻatusalia e se kapeneta tuai a le "tinamatua", e fai si faʻamalieina i le vali. O ipu e filifilia faigofie, aunoa ma ni ata ma ni mamanu. O le foloa e ufiufi i kapeti fale. O sofas e teuteuina i kapeta siʻi ma aluga na suʻiina mai felanulanuaʻi.

    

Faaiuga

Aso nei, toeititi leai se dacha e maeʻa aunoa ma se faletaele. Tuu ia e faigofie, ae o lenei mea moni o le a le faʻalavelave i le autu galuega o le fausiaina. Afai e utiuti le vai taele ma e naʻo le potu ausa ma le potu e fai ai ofu e ofi ai, ona faʻaliliu loa lea o le potu malolo i fafo. E naʻo le faʻaaogaina i luga ole terraces. E le talafeagai le filifiliga mo aso malolo o le taumalulu, ma e te le tau totogia totonu o le fale mo se taimi umi. I fausaga tetele, latou te masani ona faʻaavanoaina mo se potu e faʻaalu ai e tagata asiasi le taimi pe a maeʻa taualumaga. O le mea taua o le potu e mafai ona maua ai se mafanafana nofo ma mimita se lagona i le fale, lea e faigofie ona malolo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ozone Saunas - What You Need to Know (Mae 2024).