Pa puipui: 40+ togafiti togafiti mo teuteu totonu

Pin
Send
Share
Send

E tele togafiti togafiti ma togafiti e mafai ona faʻaaogaina e suia ai le vaʻaia o se potu. Tele metotia aofia ai tomai, talafeagai tuʻuina o teuteuga elemeni. O le faʻaaogaina o ata ua atili ai ona lauiloa. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei teuteuga elemeni, oe mafai ona ausia se taua suiga i le avanoa i totonu o se potu malolo, hall, ofisa avanoa.

Ua leva na faʻaaogaina le teuina o fale i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le fausiaina o maota o le maota i le matagofie o le rococo style. O tisaini po nei latou te faʻaaogaina ia mea ina ia ausia se atoa foliga pe a fausia ni potu i totonu, neoclassical. Lenei elemeni e lautele faʻaaogaina i le mamanu o faʻamalama, puipui, faʻalo luga. I le faʻaopopoga i le matagofie o gaioiga, e mafai ona puipuia luga mai le faʻaleagaina, nana le le atoatoa o pa na i ai.

Eseese

Moina o se volumetric fesoasoani fasi o loʻo faʻapipiʻi luga o le pito i luga o puipui, faʻalo, faataamilo i le faitotoʻa, faʻamalama matala. O le elemeni ei ai le umi tapulaʻa (2 m), ae mafai ona i ai o eseese lautele, foliga, anotusi.

O mea e gaosia e mafai ona fesuisuiaʻi, o ituaiga ia e masani ona faʻaaogaina:

  • polystyrene;
  • palasitika;
  • polyurethane

Teuteuga elemene faia o nei mea e umi, faigofie e faʻapipiʻi ma tausia. O mataupu seasea manaʻomia le faʻaaogaina o luga elemene faia i laupapa, maʻa masani, sima. O ia mea e sili atu le taugata, sili atu ona faigata ona galulue, ma manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete. Panels faia i maʻa poʻo laʻau o loʻo faʻaaogaina tele i le toefuataiina o mea taua faʻasolopito, a o tausia lo latou moni i le tele e mafai ai.

Pe a faʻaaogaina mamanuina faia mai mea masani i fale tumaʻoti, fale mautotogi, le faigata o le tausiga e tatau ona amanaʻia. O mea e matua manaia lava, latou te manaʻomia ni tuutuuga o le siosiomaga avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o elemeni luga o laupapa e vave lava ona leiloa o latou foliga, lanu, ma isi uiga matagofie i le maualuga o le susū. Lanu susulu ma faʻaofi i lanu susulu o loʻo mauaina se lauiloa lauiloa. E tatau ona faʻaaoga faʻalelei ma le faʻaeteete, e faigofie tele ona kolosi le laina ma o totonu o le a vaʻaia se foliga valea.

O le mataupu o le gaosia aofia ai: stucco suia, plinths, faavaa, fasi pepa, profiled panels. I le vaega, e mafai ona mafolafola, vaneina pe faʻaputuputu. Mafai ona faʻaauupegaina i le tele o laʻititi teuteuina teuteuina auiliiliga. E oʻo lava i le faʻaloina o le faʻalo, e fai ai le sologa lelei o le pa mai le puipui, e mafai ona avea o se teuteuina. O vali lanu e faʻaaogaina e faʻatauaʻi mafaufau i auiliiliga taʻitasi o teuteuga, vaeluaina avanoa ma eseesega eseese.

O le tele o taimi, o le tipiina e faigofie ona faʻapipiʻi i kelu faʻapitoa poʻo ia lava tipiina o sikulini, ia e ufiufi i le putty. O le tipiina e oe lava o le faʻamau e faʻaaogaina pe a fai o le teuteuina o mea mamafa poʻo le faʻamau i isi auala e le mafai. O le filifiliga o le lolomiina faʻalagolago i le aotelega sitaili ma teuteu o totonu. O le sitaili o totonu e mafai ona avea ma masani ma latalata i ona po nei poʻo le taulaga.

O mamanu o se faigofie, taugofie, muamua auala e faʻatautaia ai avanoa ao fausiaina se moni nofoaga.

Teuteuga o le puipui

E mafai ona faʻaaogaina le puipui i le tele o auala. O se avanoa lelei lea e faʻalautele ai le vaʻai, faʻatele ai le vateatea pe vaevae ai. O aso nei i totonu e mafai ona aofia ai le tele o ie ma tuʻufaʻatasia pa teuteuina ma pepa puipui o lanu eseʻese, o se tuʻufaʻatasiga o pepa puipui ma vali i nisi vaega. E mo le vavaeeseina ma o se sologa lelei sifi mai le tasi sone i le isi e faʻaaogaina ai lenei ituaiga teuteuga.

O puipui puipui e le gata e mafai ona avea o se spacer, e mafai foi ona latou nanaina ni le atoatoa, toe faaleleia faʻaletonu ma puipui le tutusa. O se teuteuga tuʻu lelei e mafai ona faʻalautele le avanoa, faʻafolafolaina mea faʻaletonu. E seasea faʻaaogaina le faʻapipiʻi i se tulaga e tasi, e masani ona fai o ni faʻavaʻa poʻo ni filo tuʻufaʻatasia. Afai e faʻatagaina le avanoa, ona mafai lea ona tuʻu faʻafetaui foliga i luga o nisi vaega o le puipui, e foliga matagofie ma taugata.

Faʻaaogaina o lenei mea teuteu mea faigaluega, oe mafai vaʻaia faʻaloaloa le potu, o lenei metotia e faʻaaogaina i potu ma maualalo faʻalo. Mo lenei, o elemeni ua faʻasolosolo faʻaofi i totonu o le nofoaga o le pepa puipui e fesoʻotaʻi ma eseʻese mamanu, lanu, ituaiga. O lenei mea o le a faamamafaina ai le toega o teuteuga, lea e tu i tafatafa o le suiga suiga ma faʻaopopoina se lagona o faʻalo maualuga i le potu.

E mafai ona faʻaogaina tui i soʻo se potu: potu malolo, vasega pepe, potumoe, umukuka poʻo le potu 'ai. Pastel ma vaapiapi suia e sili talafeagai mo le potumoe, ao i le vasega pepe e mafai ona e taʻalo ma le ituaiga ma faʻamalieina ma fausia ai se maoae atemosifia. A teuteuina puipui, e taua le aua le soʻona tele totonu. O le maeʻa vaʻaia o le potu e tatau ona puʻupuʻu ma taofiofi.

I le le faʻaaogaina lelei o teuteuga i luga o puipui, e faigofie lava ona faʻaleagaina ma mimilo le potu. E tatau foi ona e malamalama pe a fai o se tuʻufaʻatasiga mai faʻavaʻa poʻo ni mea e fai ai, e tatau ona tutusa le tele ma e tu i le mamao e tasi mai le faʻalo, foloa poʻo le faʻamalama.

O ata i luga o puipui e foliga taugata ma matagofie, o lenei e tatau ona amanaʻia pe a teuteuina potu ma se tamaʻi vaega, aua e matua le fautuaina e soona latou i le tele o teuteu ma ausilali elemeni. I lenei tulaga, o se tuʻufaʻatasiga o eseʻeseʻesega o pa puipui teuteuina, vavaeʻeseina o pepa puipui e ala i le mamanuina o le a sili ona lelei. Lenei o le a faʻatumuina le potu ma faʻaopoopo tusi.

Pe a tuʻufaʻatasia i le faʻamau i puipui pa poʻo pepa puipui, o le teuteuina e mafai ona faʻamamafaina le vavaeʻesega, atoatoa faʻapipiʻi eseʻese mea eseese. E mafai ona e faʻaogaina i se isi mea - ia faʻalelei ma faia se sologa lelei, e mafai ona e faia se suiga e toetoe lava a le vaaia.

Nisi vaega toe fai mafai ona faia mai suia. O lenei metotia e talafeagai i potu ma maualuga faʻalo ma puipui malamalama. I nisi tulaga, o le masani ai faʻaaogaina o puipui puipui o le fausiaina o sikuea sikuea mai ia. E mafai ona faʻaaogaina le faʻapipiʻi faʻapipiʻi e fai ai faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻi le tatalaina o faʻamalama. O lenei metotia e talafeagai mo potu moe poʻo potu malolo i le Renaissance poʻo le neoclassicism style.

Lenei elemene e lautele faʻaaogaina pe a teuteuina le potu a tamaiti. E lelei ai le faʻavaʻa o faʻavaʻa o faʻata, faʻata, teufale. Wallpaper ma lomia fasi pepa i totonu o le potumoe foliga ofoofogia; faʻasaga i tua o puipui malamalama, oe mafai ona faia ni vaega e ese i lanu, ituaiga ma faʻatulagaina i latou i manifinifi taofi puipuia. E faʻatagaina ona tuʻu iai elemeni stucco, isi teuteuga volumetric i le ogatotonu o le tuʻufaʻatasiga.

    

A teuteuina puipui, teuteuina o soʻo se ituaiga, lautele, lanu lanu e faʻaaogaina. E fautuaina e sauni le faʻatulagaga ma le lapoʻa muamua. E mafai ona e makaina puipui i se penitala poʻo se penisina faigofie.

Faʻamalama faʻamalama ma faitotoʻa

I fale faʻaonapo nei, e le masani ona maualuga ma lapopoʻa faʻamalama. E mafai ona e faʻaopopoina se lagona o le avanoa avanoa ma vaʻaia faʻalautele le faʻamalama vaega ma se teuteuina. Mo se faʻamalama maualalo ma lauitiiti, o se laconic ma lautele lautele e atoatoa. I luga o faʻamalama tetele, e mafai ona e faʻaaogaina le teuina ma le tele o ituaiga teuteuga teuina ma stucco elemeni.

O laupapa, faʻataʻavale laupapa fausiaina le avanoa faʻataʻamilo i le faʻamalama matala, e mafai ona avea ma se symmetrical faʻatulagaina pe faʻamamafaina se vaega o le faʻamalama. A teuteuina se faʻamalama ma ni pulupuluga, e le fautuaina le faʻaaogaina o lanu susulu, e tuʻufaʻatasia ai ituaiga eseese o laupapa, faʻamatalaga faʻapitoa, o le a tapunia ai le avanoa o loʻo siomia ai, ma faʻatosina mai le le talafeagai i le faʻamalama. I luga o faʻamalama tetele, o foliga ma stucco inserts foliga matagofie, latou te mafai moni ona fausia se lagona o le i ai i se maota tuai i le itu i saute o Farani. O teuteuga faataamilo i le faamalama tatalaina tatau ona ogatasi pe fetaui lelei ma le lanu o le faavaa i luga o le faamalama. O se metotia e masani ona faʻaaogaina lea e toe faʻataʻamilomilo ai le mamanu i luga o faʻamalama, mafuaʻaga, mapusaga o le faʻamalamaina o faitotoʻa.

E masani ona fai i totonu totonu ole teuteuina ole teuteuina o faitotoʻa. O se auala sili lea e vavae ai se potu e na o le faitotoʻa po o le faitotoʻa. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina elemeni luga o lanu eseʻese mo sili faamamafa i vaega eseese o le potu. O lenei teuteuga e mafai uma faʻateleina le tele o le faitotoʻa, ma, pe a tatau ai, faia se sologa lelei sifi.

E manaʻomia lea tulaga i mea e te nana ai le faitotoʻa. I se faʻaopopoga, teuteuga teuteuina faia o anagata mea e masani ona faʻaaogaina o se puipuiga auala i nisi vaega o le potu. Lenei mafai ona aoga i le leai o se faitotoʻa loka, pe a o le faitotoʻa tago lavea le pepa puipui.

Taualuga poʻo le fola sikuea laupapa puipuia puipui mai le faʻaleagaina o masini e meaafale meaafale. Faʻapipiʻiina se faʻalua laina o le teuteuina i lalo o le faʻalo e mafai ona siʻi maualuga ai le maualuga o le faʻalo ma faʻaopoopo avanoa avanoa i le potu. Tasi laupapa e tatau ona alu i le laina oʻooʻo o le puipui e lata i le faʻalo, o le lona lua e tatau ona tuʻu i lalo 10-20 cm lalo.

Afai e te manaʻo e faʻateleina vaʻaia le maualuga o le faʻalo, e tatau ona faʻapipiʻi tutusa le tipiina i le maualuga o le faʻalo o le faʻalo. O se lautele lautele pito i luga fausia le lagona o se faʻalo faʻalo.

Faʻaogaina le masani ai o le lolomiina

I se faʻaopopoga i metotia o loʻo faʻamatalaina i luga, atonu e le faʻaaogaina lava foliga i le tulaga masani. Fafo mai fafo mo tusi poʻo isi mea laiti e maua mai lenei mea. Mo nei faʻamoemoe, o se lautele, felavasaʻo pa o laʻititi umi e faʻaaogaina. Nei mafai ona tasi kopi, atonu o se tuʻufaʻatasiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulimanu o se potu. Lenei vaifofo foliga foliga matagofie ma sefe avanoa. I le mulimuli ai i faʻataʻitaʻiga o fata tusi, e mafai ona e faʻatulagaina nofoaga mo ata, tamaʻi fagu fugalaʻau, o se nofoaga mo ki.

    

O mea teu malu poʻo mea faigaluega i totonu o le fale e faʻafoliga ma tuiina. O le plasma TV e mafai ona tu matilatila ese mai totonu o le ituaiga e mafai ona liua e se pea o faʻataʻoto faʻapitoa faʻapitoa talaaga. E i ai le masani e teuteuina meaafale seti, moega pito, nofoa i tua ma suia. Faʻaaogaina masani o tamaloloa ituaiga o laʻau, laititi taimi - palasitika, foam ma faʻataʻitaʻi laʻau.

O se eseʻese ituaiga o teuteuina o uamea, faʻataʻitaʻi ario, teuteuina, apamemea. Fetaui lelei mo le faʻaaogaina i taugata, matagofie totonu totonu. Afiafi, faʻata lapoʻa, koluma teuteuina i lautele, vaneina auro fasimea foliga ofoofogia i totonu o nei potu.

O le filifiliga o lanu, ituaiga, teuteuina mea o se gaioiga e manaʻomia ai le fautuaga a se faʻapitoa, o se 'au o tisaini. Faatasi ai ma le talitonu atoatoa i ou oe agavaʻa, oe mafai ona taumafai e faia oe lava.

Manatu taua e mafaufau i ai pe a teuteuina se potu ma teuteuina:

  • potu potu;
  • mea teuteu puipui;
  • le iai o isi elemene teuteuina;
  • faʻamasani ma fesoasoani vaʻaia (ata, ata vitio) i le galue ma suia;
  • avanoa mo faapipii fua / paʻuʻuʻeseina o fasimea.

Oe mafai ona puʻeina se ata o totonu, ona maka lea o le nofoaga o le teuteuga elemeni luga. O lenei metotia o le a fesoasoani sefe taimi, faia saʻo faʻamatalaga o le aofaʻi o mea e manaʻomia.

Pe a fuafuaina le aofaʻi o mea e manaʻomia, e taua le mafaufauina o se laʻititi faʻasoa. O se lapoʻa lautele tatau ona faia pe a faʻaaogaina mamanu mai se maʻaleʻale, mama mea. O le faʻapipiʻiina gaioiga manatu mafai chips, taʻetaʻei, malepe. A o le faʻaaogaina o pito pito i luga o se paolo malamalama, e taua le filifilia o mea e mafai ona fufuluina. Ole toʻatele o latou e faʻapitoa faʻapitoa i se fofo faʻapitoa e faʻateʻa ai le pefu ma e le mitiia ni manogi mai fafo.

I lima taumatau, suia mafai ona avea ma meafaigaluega lemu mo le faʻaleleia o le avanoa i le potu, vaevaeina, faʻateleina le eria. Faʻaleleia mafai ona faʻaoga lelei i fale nofo, fale mautotogi, ofisa, fale faʻapisinisi. O le tulafono autu o le iloa le taimi e taofi ai. O ni laupapa e le faʻamanuiaina e mafai ona faʻafouina totonu totonu i totonu o se potu tafaoga faʻavalevalea. Faatasi ai ma se tuʻufaʻatasia lelei o tuiina, teuteuga pa puipui, ua suia le potu, ua avea ma malamalama, ea. Manatu mo musumusuga mafai ona maua mai i ieaila mekasini, tisaini lolomiga, matamata ata o maeʻa totonu totonu. O le ki i se matagofie tisaini o se lelei mafaufauina-fuafuaga mo le tuʻuina o elemene teuteuina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Guide to NZ Flax Weaving tools u0026 books (Mae 2024).