U-foliga umukuka: mamanu ma faʻatulaga filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O potu malolo, e fai ai le umukuka o se avanoa e tasi ma le potu malolo, e mafai ona maua pea lava pea. E tele avanoa avanoa i totonu, o lea la e mafai ona faʻatinoina ma le manuia se mea i ona po nei i totonu. O se tasi o filifiliga e sili ona taʻutaʻua mo se umukuka e pei ole U. O lenei metotia faʻatagaina oe e faʻaaoga uma sikuea mita sikuea i le maualuga.

Tele afaina. Lea potu e faʻaaoga ai le faʻatulagaga o U-foliga

E mafai ona e tuʻuina umukuka meaafale, mea faigaluega uma ma mea faigaluega i luga o pa e tolu i totonu o le umukuka e iai ma le 10 m2. Tuʻuina o mea uma i le mataitusi "p" o le a galue e oʻo lava i le 5 sikuea, ae seʻi vagana ua tuʻufaʻatasia le potu ma le potu malolo poʻo le potu 'ai. O se mea vaapiapi e le talafeagai foi mo teuteuga i lenei auala, o le a leai se mea e liliu ai.

Faʻatasi ma le laʻititi itu o le potu, o le fuafuaga e faʻatinoina ma le faʻaeteete. Pe a atiaʻe se poloketi, mafaufau:

  • vaega;
  • foliga o le umukuka;
  • le nofoaga o faʻamalama uma, poletito, faitotoʻa ulufale;
  • mamao mai le foloa i le faʻamalama sill;
  • galue mataupu faʻatatau tafatolu;
  • paketi faʻatulagaina.

    

O le lapoʻa mai 12 m2 e sili ona lelei, iinei oe mafai ona tuʻuina mea uma e te manaʻomia, aunoa ma le faʻatapulaʻaina oe i le filifilia o le lanu ma le maualuga o le umukuka seti, lotoa fatufatu manatu.

Lelei ma le lelei o umukuka U-foliga

O le U-foliga faʻatulagaina e tele tagata fiafia, aua o lenei filifiliga e sili ona talafeagai. Faigofie aofia ai i:

  1. Faʻaaoga tatau o avanoa. Lenei o le talimalo ua i ai mea uma i lou lima.
  2. Avanoa e sone ai le potu, nana le vaega galue mai le prying mata.
  3. Afai o le faʻamalama sill e maualuga tele, e mafai ona e faʻaaogaina e ala i le tuʻuina o se tapu i totonu iina.
  4. Le i ai o le tele numera o galuega luga, teuina o nofoaga. I lalo ifo o vaega, e mafai ona e tuʻuina ipu ma ipu, lea e lau i lalo le pito i luga o le potu, e atili ai ona māmā ma lautele.
  5. O meaafale a le umukuka foliga mai e masani ona faʻafetauia, lea e manaʻomia pe a teuteuina se umukuka i se sitaili masani.

    

O le faʻaletonu o le filifiliga filifilia aofia ai:

  1. Ova lapisi ma meaafale. O le tele o kapoti uumi vaʻai vaʻai i le avanoa.
  2. O le seti e i ai le tele galueaʻiga, o lea i nisi taimi e le mafai ona oomiina se atoa 'aiga' aʻai i se tamai avanoa.
  3. Tele lava meaafale ma mea faigata ona oʻo i ai tulimanu, manaʻomia totoga magafagafa, faʻaopopo le tau o le poloketi.
  4. O le potu o 16 m2 o le a le faia e aunoa ma se "motu".
  5. E faigata ona faʻatulaga se U-foliga i totonu o se fale mautotogi, o le le talafeagai o nofoaga o fesoʻotaʻiga, o le i ai o se faʻamalama poʻo se faitotoʻa e le o le mea matou te mananaʻo ai, ma le le talafeagai o le maualuga o le faʻamalama e faʻalavelave lava.

Filifiliga avanoa

O le auala sili ona aoga e faʻaauupegaina ai se umukuka i foliga o mataʻitusi "p" e maua i totonu o le sikuea poʻo le sikuea potu. E talafeagai ma faʻamalieina manaʻoga mo le saogalemu. Afai o le 'aiga' aʻai mafai ona tu i fafo atu o le potu, ona leai lea o ni faʻafitauli ma le auala o lona fausiaina. Mo i latou e fiafia e "faʻaaoga" i le taimi o le aoauli, tagata faʻataʻitaʻi i faʻataʻitaʻiga, o le manaia o le gaseseina o gaioiga o le a maua ai le faʻamalieina atoatoa.

O le U-foliga faʻatulagaina filifiliga e sili ona talafeagai pe a fai o le potu e faʻaavanoaina ma se faga faʻamalama poʻo le avanoa e tuʻufaʻatasia o se umukuka-potu malolo poʻo se potu 'ai. O le "motu" poʻo le pa counter avea ma faʻamavaeese tino o vaega aoga.

    

U-foliga umukuka ma le "motu"

O le meaafale meafale insulated e matua talafeagai. O lenei mamanu o le U-foliga umukuka ua mafai ai ona faʻapipiʻi faʻaopoopo masini teuina poʻo mea faigaluega a le fale. O le "motu" e mafai ona faʻaaogaina o se isi nofoaga e galue ai, o se nofoaga mo se vave meaai mama. I lona faʻavae, i se faʻaopopoga i le teuina o masini, o loʻo i ai se ogaumu poʻo isi mea faigaluega a le fale, e oʻo lava i se pusaaisa pusaaisa. E faʻamoemoe lava i le tele o le potu ma ia lava, manaʻoga o le aiga.

Afai i tala atu o le "motu" ua fuafuaina e le gata i le 'aina o le taeao sanuisi, e lelei le i ai o maualuga pa nofoa poʻo malulu tamaʻi nofoa iinei.

O le tuʻufaʻatasia i le pito i luga o le "motu" o le hob poʻo le kesi ogaumu e faʻapea o le faʻapipiʻiina o se pulou malosi iinei. I totonu o se umukuka tele ma le sili atu puʻupuʻu faʻatulagaina o le "galue tafatolu", o le talimalo tatau ona faia ni nai le talafeagai gaioiga.

    
O le faʻapipiʻiina o le hob poʻo le magoto i le ogatotonu o le potu o le a manaʻomia ai le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga i lalo o le foloa, e faigofie ona faʻatino i totonu o se fale tumaoti, ae mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faigata i totonu o se fale mautotogi masani. Mai le manatu o ergonomics, mo le faʻapipiʻiina o le "motu" e tatau foi ona i ai se lava potu lautele. E tatau ona i ai le itiiti ifo 120 cm i le va o le autu meaafale avanoa ma isi fausaga ina ia mafai ona tatalaina faitotoʻa ma toso e aunoa ma le faʻaituʻau i le pule o le soifua maloloina.

U-foliga umukuka ma le "peninsula"

O le fausaga, faʻapipiʻi i le tasi itu i le puipui poʻo meaafale seti, faigofie lava ona ofi e oʻo lava i se laʻititi lava avanoa o 12-15 m2. Afai e tuʻufaʻatasia e le fale mautotogi se umukuka ma se potu 'ai, ona mafai lea o se faʻataʻitaʻiga U-tusa lava pe i totonu o le 5- poʻo le 7-mita umukuka.
E faʻafaigofie le "Peninsula" ona e lava lona lautele, o lona uiga e faʻaaogaina o se vaega e galue ai. Lenei e mafai ona palu paluga pe fasi se salati, kuka ma seisi tagata. O sea ituaiga faʻataʻitaʻiga e vaeluaina manino lava se laʻititi lava avanoa i ni vavae eseʻesega, sefe ai taimi ma taumafaiga i le taimi o kuka, o elemene uma o le "galue tafatolu" o loʻo latalata mai.
"Peninsula" e talafeagai mo se tamai potu: oe mafai ona faia e aunoa ma se 'aiga' ai, ae o loʻo tele avanoa teu.

    
Pei o le motu, o nisi taimi moli moli poʻo moli uila e le lava. O moligao tautau o le a avea ma se leo aoga ma o se faʻaopopoina auala o le sone.

U-foliga umukuka i potu potu

Afai o le 'aiga' aʻai e le manaʻomia faʻamalosia tuʻuina i le umukuka, ona faia lea o se lelei U-foliga faʻataʻatiaga o loʻo faia e oʻo lava i se tamaʻi avanoa. O le leai o ni vaega e le manaʻomia o le a maua ai le malamalama atili, vaʻaia faʻateleina le eria.

O nuances uma o le faʻatulagaina e tatau ona mafaufau muamua i ai, aua ii e taua le mafaufau pe o puipui e faʻaliliuina o avega, pe o le a talafeagai e suia le fola tulaga pe a oʻo i le faatanoa, faʻatau se pamu alavai ma solia le masani ai mo le faʻagaioiga o fale peʻa faʻatumuina i se kesi, ae le o se ogaumu eletise.

    

Mo le faʻaaogaina tatau o centimita taua, e tatau ona e faia se umukuka faia-faʻapitoa, pe a fai e mafai atoa fausia-i totonu.

Faʻatasi ai ma le laulau laulau

Afai na muamua atu o le pa counter na fesoʻotaʻi ma pati faʻalapotopotoga ma cocktails, nei, pe a mamanuina, o le a avea o se susulu faʻaaliga o le potu lea e saunia ai meaʻai. E fautuaina lona faʻapipiʻiga pe a leai se potu 'ai e eseʻese, ma e laʻititi lava le umukuka. O le a suia le laulau ma i le taimi e tasi avea o se elemene o zoning.

Mo se potu tele-umukuka-potu 'ai, o loʻo iai le laulau' ai, nofo i le pa, oe mafai ona fai vave taeao pe fai sau kofe malologa ina ia le maumau taimi faʻatulagaina le laulau 'ai.
Tamaiti poʻo tagata matutua, o loʻo le lelei le nofo i luga o nofoa maualuga, e mafai ona nonofo i le taimi o le 'aiga i luga o nofoa mafanafana i luga o sofa poʻo nofoa i autafa o se laulau kofe, ma tagata talavou "nofoia" le pa fata.

    
O le faʻatulagaina o le pa fata faʻalagolago i le mamanu aitia. E mafai e ia:

  • ia fausia i totonu o se headset;
  • faʻaauau i se faʻatagata faʻatusa, "motu" poʻo le "peninsula";
  • avea o se vavaeʻese elemeni;
  • Faʻaalia se faʻamafanafanaga o loʻo tu i luga o le foloa, o se pulou, ma, afai e le lava le avanoa, tu i tafatafa o le faʻamalama.

U-foliga umukuka ma se faʻamalama faʻapipiʻi

Ma le lava o le maualuga ma le lautele o le faʻamalama i le countertop, o se magoto mafai ona tuʻu i lalo o ia.
E tatau ona aua neʻi galo e uiga i radiators, o le vevela tafe mai lea e mafai ona poloka le poloka pe a fai e te faʻaaogaina mau tapunia foliga.

Afai e le lava le tele o le potu, ma le laulau 'ai atoatoa e le ofi ai iina i soo se auala, e talafeagai le tuu o se pa counter i tafatafa o le faʻamalama, lea o le a suia ai le laulau ma avea ma se tasi o elemene elemeni.

    

Vaifofo fofo

E leai se faʻatapulaʻaina o le faiga o le umukuka e faʻatulagaina. E foliga faʻaletino uma i se faʻaonapo nei lomiga ma i se masani sitaili. Pau lava le le atoatoa manuia faʻailoga e mafai ona taʻua o le atunuʻu. O le "motu" e le ofi i totonu o le nuu mafuaaga. Pau lava le tuʻufaʻatasiga e mafai ona faia i luga o le tele o fale tuafale, pe a fai o nuʻu i tua poʻo ni mea susulu malamalama e talafeagai.

O se potu vateatea, teuteuina i se agaga faʻaonapo nei, ofi lamepa lamolemole fausia i totonu o potu e aunoa ma soʻoga, pupula luga e tuʻu ese le avanoa.
Mamanuina sili ona lelei e maua e ala i le filifilia ma le faʻaeteete o metotia i le mamanuina o le avanoa, faʻaaogaina o foliga o faʻamalama, meaafale, lanu ma le malamalama. O aso nei foliga e tatau ona manatu e sili ona lelei, aoga ma faigofie o le loft, o le Scandinavian style e taliaina. O tamaʻi taliga masani a vaʻaiga e foliga tetele mai i se tamaʻi avanoa.

    

Valivali palette filifiliga

Faʻalaʻau foliga o faʻafesagaʻi o leo le tutoʻatasi ma le malamalama lelei o aofia ai e faʻaolaola ai foliga o le U, ma faʻafaigata ai. I le mulimuli ai i tulafono o ergonomics, e faʻatagaina le taʻalo ma matte ma iila laualuga, o le eseʻesega i eseesega, ituaiga, e foliga sili ona lelei ile potu lautele onapo nei, faʻatumuina ile "upu mulimuli".

    

I lanu susulu

A filifilia le lanu o facades ma puipui, e manaʻomia le tuʻuina atu i moli malamalama, latou te le soʻona tele le avanoa. E moni lenei mea mo potu laiti. Lautele monochromatic modules ma le push-open system poʻo ni 'au natia e le faia ni faʻalavelave a o minoi, vaʻaia e teteʻe ese ia puipui. O le potu o le a foliga lapoʻa pe a fai o headset ma facades faʻafetaui i lanu ma le faʻalo ma puipui.

    

Mo se tamai potu, o se umukuka seti seti ma se faʻatu maa i le ogatotonu e talafeagai.

Lanuina lanu o meaafale ma laʻau malamalama e le faʻalavelave i le mata, e talafeagai i taimi uma. Mo se umukuka paʻepaʻe kiona, o le paʻu maple paolo o luga o se lelei filifiliga. O le a latou faʻafetaui atoatoa ma vaega uʻamea.

I paʻu pogisa

O le faʻaogaina o leo pogisa e le masani ona faʻailoa mai ai le faʻaaogaina o lanu latalata i le uliuli. Ua tuʻufaʻatasia lelei le umukuka:

  • eseese tuufaatasiga o enaena;
  • lanu eseese;
  • malamalama ma susulu faʻaaliga.

    

O le faʻamalosi o totonu e maua i le faʻaaogaina o lanu eseese. O paʻu pogisa atoa, e aunoa ma le faʻalauteleina o susulu poʻo le malamalama, e naʻo potu tetele lava e talia ai. O le sili ona lauiloa o le uliuli ma papaʻe. Faʻapogisa foliga ma faʻamalama maamora, meauli uli e fai i totonu o le fale e faʻasaga i le kiona papaʻe meaafale e faʻalauteleina ai le umukuka ma faʻafetauia totonu totonu.

O le tuʻufaʻatasia o le pogisa laupapa, malamalama luga, aemaise pe a fai e te faʻaogaina foʻi le vaʻalele, e maua ai se lagona le faʻagaloina ia i latou e ulufale mai.

Malie pogisa paolo, faʻataʻitaʻi i se mamanu laʻau e masani lava o se manumalo-manumalo.

Faʻaaoga o leo pupula

O le tulaga o le umukuka faʻaonapo nei e mafai ona mafaufauina o se tuʻufaʻatasi o paepae paʻepaʻe pe malu, o paʻu kulimi ma mea susulu: o faitotoʻa o le kapeneta mumu poʻo le uʻamea o le pusaaisa, ogaumu aisa, mea faʻaaoga.

Mo i latou e le fiafia i meaafale umukuka susulu, e mafai ona matou fautuaina oe e tuʻu atoa lou mafaufau i umukuka, lea e naʻo se tali i le umukuka, o se "motu" countertop poʻo ni mea teuteu teuteu, o ie o le a susulu.

Lanimoli elemene foliga fiafia i le talaʻaga o paepae poʻo le efuefu puipui. Lilac ma lanumoana foliga e lauiloa, eseesega o le uliuli, paʻepaʻe, mumu e talafeagai. Ua fautuaina e le au atamamai ia aua neʻi soona faia i le samasama, lanu viole ma le lanumeamata. Afai o pupuni e sili atu le susulu, o meaafale e tatau ona i ai i lanu le mautonu: paʻepaʻe pe beige, efuefu.

    

Faaiuga

O le faʻavae o le matagofie o le umukuka foliga U o lona symmetry. O le ogatotonu leo ​​o sea potu o le a avea ma uluaʻi pulou i luga o le ogaumu, o se faʻamalama matala teuteuina i se pupuni matagofie poʻo se tutoʻatasi fuafuaina chandelier luga o le "motu" poʻo le magoto.

Fausiaina i totonu o mea faigaluega umukuka o le a fesoasoani e fausiaina le malamalama sese o le lotogatasi o le avanoa. Aua neʻi galo o le pusaaisa e tatau ona tuʻu i totonu o se niche i se mea i autafa, ae i le lata ane o le nofoaga galue. O le tuʻufaʻatasia o meaafale faʻapipiʻi ma le "motu" le silasila i le uamea e leʻo le tali sili foi lea.

E talafeagai le tuʻuina atili o mea malamalama ii, e ave ai le fiafia i moli "mafanafana". I totonu o se umukuka foliga foliga, e manaʻomia le ausia o se tuʻufaʻatasia o elemene uma ma le tasi, a leai o le potu o le a foliga le mautonu, tusa lava pe lautele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 101 Great Answers to the Toughest Interview Questions (Mae 2024).