Faitoʻaga faitotoʻa: ata, ituaiga, tisaini, faʻataʻitaʻiga ma tioata, mamanu, ata tusi

Pin
Send
Share
Send

Eseese o faitotoʻa

O loʻo i lalo ituaiga o faʻasese faitotoʻa.

Bivalves (faʻalua)

O faitotoʻa faʻalua-laupepa e fetaui lelei mo matala mai le 130 cm le lautele.E ui lava i le mea moni o sea ulufale ulufale foliga foliga matagofie, i le tuʻufaʻatasia ma se faʻata ie ma fausiaina teuteuga, e maua ai le malamalama vaʻaia i se maʻa foliga.

I le ata o loʻo i ai le faitotoʻa i luma o se fale tumaoti, o se faʻata faʻaofi i luga o faitotoʻa fausia ai le malamalamaaga o le le uma avanoa.

Laʻau nofofua

O le faitotoʻa uʻamea e tasi laulaʻau o le a teuteuina ai foliga faʻafuaseʻi o se fale masani, e avatua ai se aulelei foliga o se atunuʻu villa. Ma, o le tasi-lau fausaga o le a avea ma na o le filifiliga mo se tulaga masani fale tatala.

Tasi ma le afa

I le tasi ma le afa afa faitotoʻa, tasi lau e lautele atu nai lo le isi. Ole filifiliga fetuʻunaʻi lea mo na mataupu pe a manaʻomia e faʻateleina le auala ole auala mai lea taimi i lea taimi. I se faʻaopopoga i le faigofie, o lenei mamanu foliga mai o le amataga ma faʻatagaina oe e "taʻalo" ma le teuteuga.

O loʻo faʻaali mai ile ata le faʻapaologa o le taulaga. O le faitotoʻa ulufale e feagai ma maʻa masani, o faitotoʻa uma e teuteuina i vaneina ma uʻamea faʻamau i totonu o le medieval style.

Auala

O faitotoʻa ma uʻamea elemeni e filifilia faʻamoemoeina i le tusiata fale o le faʻafoliga, o le maualuga o le fale ma le sone faʻafanua. I nofoaga ma le tau malulu, e mafai ona e faʻapipiʻiina se malamalama mama ma tisalamo tioata; mo malulu malulu, o se faitotoʻa faʻamamaina faitotoʻa ma se teuteuina pepelo luga e talafeagai. O le poletito ma le faitotoʻa e molimauina ai le tulaga o tagata e ana le fale poʻo le fale, lo latou tofo ma le tamaoaiga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se poletito i totonu o se fale tele o le atunuʻu, o faʻamalama e iai ni faʻailoga taimane ma faʻamau faʻailoaina e faʻamanatuina ai le maota o se aliʻi.

Potu malolo

Faitotoa ma teuteuina uamea teuteuina o loʻo faʻapipiʻiina i fale tele ma fale. O se faitotoʻa uʻamea fausiaina e faʻapipiʻiina i avanoa e tau atu i le veranda, i le togalaau i le taumalulu, i le fale e teu ai uaina. Mo fale laʻititi, o le uʻamea teuteu o le a mamafa tele, i lenei tulaga e sili atu le faʻaogaina i le tulaga o tuʻueseʻesega fatuga, ufiufi, rivet.

I le ata o loʻo i ai se fale fogafalelua, o le mamanu o loʻo i ai elemeni pepelo, e aofia ai uʻamea ma faʻamalama faʻamau.

Mea faitotoʻa

O faitotoʻa pepelo e faia uma i uʻamea pe tuʻufaʻatasia ma fafie.

  • Laupapa E faigata ona maua se sili atu tuʻufaʻatasi tuʻufaʻatasia o mea i le mamanu nai lo uʻamea ma fafie. O le teuteuga faʻataʻitaʻia tu tu matilatila faʻasaga i le faʻavaeina o le natura laʻau, faʻamamafaina lona natura matagofie. Mautu fafie o se natura faʻaʻesega ma ei ai maualuga leo-mitiia meatotino.
  • Uamea O le faitotoʻa, e i ai le lau uʻamea ma se poloka pepelo, faʻatupuina le lagona o le atoa puipuiga mai fafo entrroachments. Ae o sea oloa o le a manaʻomia faʻaopoopo faʻamamaina ma leo faʻamamaina. O faitotoʻa uʻamea e teuteuina i le tuiina e masani ona faʻaaogaina mo wickets poʻo ni faitotoʻa, faʻatasi ai ma mea taua o loʻo faia ai mea fai uʻamea.

I le ata o loʻo i ai faitotoʻa tele oak ma uamea openwork ma se tioata faʻaofi.

Faʻataʻitaʻiga o faitotoʻa ulufale ma uʻamea ma tioata

Glass inserts faʻatagaina oe e faamemelo i le gaosia uʻamea mamanu i itu uma o le faitotoʻa. O le magaugofie o tioata e faʻamamafaina ai le mataʻutia o le uʻamea pepelo. O tioata e mafai ona malamalama, malulu pe faʻalanu. E mafai ona e filifilia le filifiliga i se faʻamalama e matala pe a tatau ai. I le ata o loʻo i lalo, o le tioata malulu e avea o se talaʻaga mo se laʻasaga faigata.

E fautuaina e faʻaaoga le tioata o le faʻateleina o le malosi o le masini "stalinite" mo le faitotoʻa i luma.

O faʻaputuga faʻaata e faʻatupuina ai le aʻafiaga o avanoa faʻaauau i fafo i leisi itu o le fusi.

Ata o ata pepelo ma faʻataʻitaʻi

O tekonolosi faʻaonaponei uamea faʻaonaponei faʻatagaina oe e fausia teuteuga o soʻo se faigata. O le pito i fafo o le sila uamea ua teuteuina i volumetric forging i le tulaga o fugalaau fugalaʻau, ivy lala. O se mafolafola faʻataʻitaʻiga mafai ona fausiaina i le tulaga o le aiga monogram; afai o se togalaau faʻataʻamilo i totonu o le fale, ona aoga lea pe a vaʻai totoʻa i le teuina o fugalaʻau. Mo le fausiaina o ona po nei, e fautuaina e le au mamanu ni ata uʻamea poʻo ni ata mataga. E vali lanu uʻamea i lanu eseʻese, uliuli, efuefu, apamemea-pei o loʻo manaʻomia, o isi elemeni e valiina i le auro-pei o le vali.

I le ata, fasi teuteuga o le mamanu faʻaopoopo faigata i le galuega a le matai.

Ata i lalo o le Art Deco fausia uʻamea faitotoʻa. O uʻamea uʻumi faʻamau uumi faʻaauau laina o le teuteuina tioata teuteu, o le uluaʻi 'apamemea' au o loʻo faia i le tulaga o le 'afa-lapisi.

O le vine o se tasi o sili ona lauiloa fugalaʻau motifs i lalaga uʻamea teuteu. E mafai e le au tufuga ona toe gaosia ona piʻo uiga ese i uamea, ma o fuifui vine e fai ma sui o se faʻataʻitaʻiga masani o le paluina o volumetric. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se fasi vaega o se uʻamea faʻatagaina e ulufale ai faʻatasi ma se mamanu faigata

Fuafuaina ma teuteuga o faitotoʻa

O le ata o le faitotoʻa uʻamea-tatau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma fafo o le fale ma le lautele sitaili o totonu.

Faitotoa faʻapipiʻi

O le arched vault faʻatagaina oe e faʻateleina le ulufale ulufale i le maualuga. O lenei foliga o le tatala e faʻatatau i le sitaili Gothic i le tusiata fale ma o le a vaʻaia faʻaletino faʻasaga i tua o le maʻa poʻo le faʻamalama foliga.

Ma se visor

O le visor i luga o le faitotoʻa ulufale ulufale faʻatuatuaina puipuia le poletito mai le faʻasusu ma icicles, i se faʻaopopoga, o loʻo ia aumaia foʻi se avega matagofie. O le visor e avea o se faʻavaʻa mo le faitotoʻa i luma ma e tatau ona faʻafetaui i ai ma le laiga.

I le ata, o le faʻapaologa e teuteuina i se visiva tatala, lea e lagolagoina e lua uʻamea pou i le tutusa sitaili.

Aneti

Ole togafiti pepelo ole auala pito leva lea e teuteu ai fafo ole fale. Ina ia mafai ona tuʻuina i se oloa uʻamea se matua foliga, uʻamea patina e faʻaaogaina ma acid-faʻavae vali. O faitotoʻa e iai mea faʻapipiʻi ma fafasi laupapa e faigata tele ona iloa ese mai mea tuai.

Lattice

O lenei filifiliga e faʻaaogaina pe a e manaʻo e tuʻu ese se nofoaga latalata i le faitotoʻa i luma mai avanoa lautele. O lenei tisaini faʻateleina le saogalemu o le fale e ala i le poloka le ulufale atu i tagata le manaʻomia tagata asiasi tuusao i le faitotoʻa. O le openwork pattern e le gata e le faʻaleagaina ai foliga vaaia o le polotito poʻo le faitotoʻa, ae avea foʻi ma ona teuteuga.

Ma transom

Faʻafetai i le transom luga o le faitotoʻa, sili atu malamalama masani ulufale atu i le auala savali poʻo le auala savali. O sea faitoto e faʻapipiʻi pe a faʻapea e maualuga atu taualuga nai lo 3.5 mita, ae i nisi poloketi o le transom e avea o se faʻamalama i luga o le fogafale lona lua poʻo le gallery. I le ata oi lalo, o le faitotoʻa faʻatulagaina ma le transom foliga matagofie mai le talaʻaga o pa maa anamua.

Vaneina

O le tuʻufaʻatasia o vaneina ma togitogi elemene foliga matagofie, ae ina ia aua neʻi soona faia i le teuteuga, e tatau ona tuʻu le faʻamamafa i luga o fafie poʻo uamea.

I le ata, faitotoʻa laupapa ma vaneina o laconic i se ituaiga masani vaʻaia vaʻaia teuteu foliga i luga o le ipu malamalama.

Faletusi o ata

O faitotoʻa pepelo e filifilia uma i latou e matagofie ma e latou te nonofo ai e tusa ma le faʻavae "O loʻu fale o loʻu 'olo malosi". O le tau o sea oloa e fai si maualuga, aua o uʻamea faʻavae, anagata pauta vali mo uʻamea, maualuga-lelei faʻamau ma au o loʻo faʻaaogaina mo lona gaosiga. Ae o le sili ona taua o le tomai galuega o le faatufugaga togitogi atamai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Your English Is So Poor, Ongea Kiswahili Tu! (Iuli 2024).