O mea uma e uiga i le ata o le potu malolo i le atunuʻu

Pin
Send
Share
Send

Vaega o le ata o le atunuʻu potu malolo?

O le ata o le potu malolo i totonu o le atunuʻu e faʻapitoa lava ona iloga mai le mea moni e le o se nofoaga o le nofo tumau. O lona uiga, e te gafatia ni fofo e le masani ai ma ia mautinoa: i le taimi o lau tafaoga po o le faʻaiuga o vaiaso, o le le masani ai totonu o le potu malolo i se atunuʻu fale o le a leai se taimi e fanauina ai oe.

O le manatu lona lua e fesoʻotaʻi foʻi ma lou toesea i taimi uma: susū, malulu, efuefu le lelei aʻafia ai le setete o le iʻuga, o lea e tatau ai ona e filifilia maualuga-lelei mea mo ia, lea, e oʻo lava i tulaga faigata, o le a sili atu ma le tasi le tausaga.

O le lona tolu nuance faʻamoemoe i le vevela ma le taimi o le faʻaaogaina o le atunuʻu fale. E na ona e faʻaaogaina i le taumafanafana pe e te sau foʻi i le taumalulu? I le tulaga muamua, o puipui ma faʻalo e tatau ona toʻafilemu ola i le aisa, i le lona lua, ia manatua o mea masani o le a lauitiiti ma faʻalauteleina mai suiga o le vevela, lea e ono afaina ai latou foliga vaaia.

I le ata o loʻo i ai elemeni faigofie: lace, oven, fugalaʻau

O le a le mea e mafaufau ai pe a maeʻa?

O le mamanu o le potu malolo i le atunuʻu e amata i le faʻamamaina o le tuai maeʻa ma le filifilia o mea fou maeʻa. E tatau ona latou faʻamalieina manaʻoga:

  1. Faʻafefea ona teuteu totonu o le potumoe ma le umukuka i le atunuʻu?

    Uiga faaleuo. O nisi ituaiga o laupapa mea, pepa puipui ma palasitika faʻapipiʻiina mea leaga i le ea, lea e le taliaina mo potu malolo.
  2. Tetee vai. I le fesuiaiga o tau, e mafai ona fausia le faʻamaʻitaʻiga, lea o le a afaina ai le puipuia puipuiga.
  3. Anagata E foliga mai e te le manaʻo e toe faʻaleleia i le 2-4 tausaga. O le mea lea, e tatau ona tumau a itiiti mai 6-7 tausaga.
  4. Tupe maua E tutusa uma lava, o se atunuʻu fale o se malutaga le tumau, o lea e le talafeagai ai le teu faʻafaigaluega i lona toe faʻaleleia e pei lava i totonu o se fale mautotogi.

I le ata o loʻo iai puipui laupapa ma meaafale i totonu o le atunuʻu

O le ata e amata mai lava i luga. O le auala sili ona lelei-faʻauo e faʻamama ai le faʻalo o le paʻepaʻe pe valiina i le vali susu. E tele taimi e faʻaaogaina ai fafie i le fausiaina o le potu malolo i le atunuʻu: ie puipui, laupapa pepelo, laupapa fale papapa. Ina ia teuteuina ma faʻatumuina le mea e fai ai, o laupapa laupapa e talafeagai. O le taualuga laupapa foliga foliga lelei i le sitaili o chalet, atunuʻu (natura paolo), Provence, shabby chic (vali paʻepaʻe).

O le isi laʻasaga o puipui. Fautuaina e le au atamamai le salu ese i le tulaga o le filifilia o mea mo le pepa malolo pepa pepa puipui, drywall (le o vai tetee). Filifiliga taliaina mo teuteuina puipui:

  • O le vali e le susu, talafeagai mo maualalo vevela;
  • pepa puipui - fufuluina vinyl poʻo le masani ai;
  • laupapa mea - OSB, chipboard, plywood;
  • paluga - vali teuteu, microcement, pepa faʻapipiʻi suavai;
  • tile - ceramics, poselain stoneware, natura poʻo le faʻafoliga maa, piliki;
  • fata - laupapa, palasitika ufiufi.

Faʻatasi ai ma nei faʻataʻitaʻiga, oe manaʻomia le filifilia o le 1-3 o i latou o le a fetaui lelei ma le sitaili o lau lumanaʻi potu malolo i se atunuʻu fale. O le sili ona lauiloa ona o le tau maualalo ma le "mafanafana" manumalo i le ufiufiina: e faapipii i luga agai i luga (faia puipui maualuga), faalava (faalautele le avanoa), faatasi ai ma pepa puipui, vali, maa, piliki, maa.

Taua! Ae le i faapipiiina laupapa ufiufiina, togafitia puipui ma le laʻau lava ia ma se tuʻufaʻatasia e puipuia ai le foliga mai o suia ma agamalu.

O le foloa e faʻamoe mulimuli. Wood, tile e talafeagai e avea ma fola. E sili atu le teʻena mai laminate ma linoleum i tulaga o le maualuga o le susū - o le laminate o le a fulafula, ma o se fungus faia i lalo o le linoleum. Mai laupapa, filifili le laulaufaiva-ma-mataafi poʻo laupapa fale.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se fale faʻaonapo nei ma se magalafu

Faʻafefea ona faʻaavanoaina se potu malolo?

Toatele e masani i le aveina o meaafale i le dacha, lea ua uma ona lelava i le fale mautotogi. I se aotelega, o se auala lelei lea e sefe ai tupe ma faʻaititia ai otaota, ae ia mautinoa o totonu e foliga lelei ae leʻo se faʻalapotopotoga e tele o mea eseese.

E tele meaafale tuai a le kapeneta (laulau, fata, ofu o ofu, ofu e teu ai ofu) e mafai ona toe faʻaleleia: o le tausiga lelei e faʻatagaina ai ona foliga lelei ma tautua mo le tele o tausaga. E faʻatagaina ona valivali se tasi e le manaʻomia le toe faʻaleleia: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e le ofi i le tuʻufaʻatasiga o lanu, pe e te manaʻo e fai se susulu poʻo se pogisa leo.

Potu o 'aiga' ai

O le autu autu o soʻo se potu o se sofa, o se atunuʻu fale e leai se tuusaunoa. E mafai ona e tosoina tuai 'au lava oe pe faʻafesoʻotaʻi le polofesa. Faatasi ai ma le fesoasoani a se fuʻa, oe o le a le gata faʻalauteleina le ola o upholstered meaafale, ae mafai foi ona fetuʻunaʻi i le sitaili e te manaʻomia.

Afai o lou potu malolo i le atunuʻu e masani ona avea ma nofoaga e potopoto ai, faʻatumu le sofa ma nofoa, pou, nofoa i lou tofo.

O le isi tatau-i ai uiga o se nofoaga e nofo ai o se laulau kofe. E tusa ai ma tulafono o ergonomics, e tatau ona 5-10 cm i lalo ifo o le nofoa. O le lapoʻa e filifilia faʻavae i luga o le sofa: o se tamai laulau o le a leiloa latalata i le tele tulimanu fausaga, ma se lapoʻa tasi o le a foliga talie i autafa o se lua sofa.

Taua! O meaafale mo le atunuʻu i totonu e mafai ona faia tutoʻatasi: mai palola, pusa fualaʻau ma isi mea e le manaʻomia, e oʻo lava i fagu palasitika.

Mo se faʻataʻitaʻiga o le pouf, tagaʻi i le vitio.

O se magalafu i totonu o le potu malolo e le manaʻomia, ae sili ona manaʻomia: o le a maua ai faʻaopoopo le mafanafana ma le mafanafana, mafanafana oe i se malulu tauto afiafi, ma seti le saʻo lagona.

O se magalafu moni o le a manaʻomia se chimney: na teuina i le taimi o le fausiaina vaega. Fai se tulimanu i tafatafa o le mea o le a e fiafia ai e sau e malolo pe a maeʻa se aso faigata. Afai e le o le tulaga lea, tuʻu se mea e fai: eletise poʻo se moligaʻo.

O le potu malolo i totonu o se atunuʻu esetete masani galue o se 'aiga' aʻai: o se laulau ma nofoa e tuu i le va o le tafaoga nofoaga ma le umukuka, o se ituaiga o buffer. I se faʻaopopoga, ma se faʻatulagaina, e faigofie le setiina o le laulau - e te le tau faʻasolosolo i ipu poʻo ipu i le isi itu o le fale tele.

I le ata o loʻo i ai se fale i le faiga o le tulimanu lodge

Faʻafefea ona teuteuina se potu malolo: filifilia teuteu ma ie

Ina ia maua moni le mafanafana i le hall, aua nei galo e uiga i teuteuga. Muamua lava, o loʻo i ai ie: i foliga o palanikeke ma aluga i luga o le sofa, o se kapeta mafanafana i luga o le foloa, o pupuni pupuni matagofie poʻo pupuni mafiafia i luga o faʻamalama, o se matagofie laulau ie matagofie i luga o le laulau. O mea laiti uma ia e foliga mai o totonu e eseʻese mai totonu mai isi: fale, mafanafana, manaia.

Taua! Filifili ie mo le faiga o le potu: Provence - o se faʻataʻitaʻiga ma tamaʻi fugalaʻau, atunuʻu ma kaleta - o se pa ma fulufulu, scandi - o se mautu poʻo se geometric lolomi.

I le ata o le ata o le hall i totonu o se ogalaau fale

O le teuteuga e filifilia foʻi faʻamoemoeina i le sitaili faʻatonuga o le fale:

  • Kaleta Faʻasaʻo pe moni ulu ma paʻu o manu, faʻatagata laupapa, atavali ma tulimanu poʻo laufanua.
  • Provence. Vasisi e iai fugalaʻau, sela, faʻainuina apa, teuina o tusitusiga a le tagata, faʻamalama o moli iila, o ipu matagofie.
  • Scandi. Laʻau ola ma laʻau mate, wicker, ato lavalava, ata puʻupuʻu, laupapa faʻasalalau ma fugalaʻau, macrame.
  • Shabby chic. Vas ma fagu, poselane, stucco suia, teuteu anamua.

O le a le sitaili e mafai ona e faʻatulagaina?

O le sitaili o totonu o le potu malolo i le atunuʻu o le amataga lea o le poloketi atoa. O ia na te fuafuaina le filifiliga o mea mo teuteuga, o foliga vaaia o meaafale, faʻatulagaina, teuteuina.

O se atunuʻu-fai potu malolo i totonu o se atunuʻu fale e mafai ona maua masani. I le taimi lava e tasi, e tatau i se tasi ona vaʻaia le atunuʻu sitaili ma ona talatala ae mafanafana laʻau, leo faʻagaugofie, tapunia afifi mai le Rusia tu masani faʻatonutonu (lace, embroidery, papaʻe ie, vali vali foliga foliga feololo).

I le ata, o se lomiga o le Igilisi sitaili

Potu malolo i le atunuʻu fale i lanu malamalama e mafai ona faia i le Scandinavian style (sili papaʻe, beige, efuefu), Provence, shabby chic (paʻepaʻe ma paʻu moli moli). O le muamua e sili ona faʻaonapo nei, o le lona lua e maotua, o le lona tolu o se ofoofogia faʻatasi o le taugata, faʻatinoga, ma tuʻaiga maotua.

I le ata, teuteuga, meaafale ma teuteuga shabby chic

Fofo aoga mo se tamai potu

Faʻatulagaina o se tamai potu malolo i le atunuʻu aofia ai le laʻititi seti o meaafale ma teuteuga, e tele lava o paolo malamalama, o le tele o malamalama faʻanatura, moli faʻasolosolo.

Filifili meaafale laiti mo au meaafale: o se tamai sofa ma nai tamaʻi tamaʻi nofoa o le a faʻaaluina tele avanoa nai lo le tele sofa modular. E faʻapena foi le mea i le laulau ma isi meaafale - o le tele o a latou tisaini, o le tele foʻi o avanoa o le a totoe i totonu o le potu.

Ata o se fale faʻaonapo nei i le falealuga

Faʻaaoga metotia masani mo le faʻateleina o le avanoa i totonu o le atunuʻu fale:

  • Mafaufauga Loloto. Faʻata, faʻalo i luga o faʻalo, ata faʻamalama.
  • Malamalama lautele. Mo puipui, faʻalo, meaafale.
  • Minimalism. Tapulaʻa tapunia teuina, a maualalo mea faitino i le vaʻai.
  • Geometry O faʻalava faalava vaʻaiga faʻateleina lautele le lautele o le potu ma faia ia sili lautele lautele.

I le ata o loʻo iai se vanimonimo mafanafana mafanafana

Faletusi o ata

O e alu e teuteuina se taumafanafana fale i se ona po nei sitaili? Vaʻai ata moni i le potu ma faʻamalosia e manatu fou!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E LELEI mea uma Autalavou EFKS Tulaele 2004 (Iuli 2024).