Pupuni mo pupuni o taualuga: ituaiga, filifiliga o ie, mamanu, faʻamau

Pin
Send
Share
Send

O le potu i luga o le fale e le gata o se avanoa i le pito i luga o le potu, ae o se vaega faʻapitoa o le fale. O lona autu vaega o le taualuga ma puipui o i le taimi e tasi le taualuga o le fale atoa. Vaega o le vaeluaina i ai se malifa; o faʻamalama matala o 'eseʻese foliga o loʻo i luga o latou e faʻapipiʻi foʻi. O lenei mea e mafua ai ni faigata pe a teuteuina se potu, mo se faʻataʻitaʻiga, e matua faigata lava ona filifili pupuni talafeagai mo faamalama moe.

Vaega o le filifiliga o pupuni mo faamalama taualuga

O le mamanuina o faʻamalama matala i le afeafe e sili atu ona faigata ona faʻatusatusa i le teuteuina o foliga tutusa o loʻo tu i totonu o potu masani. Faʻapipiʻi pupuni, pupuni poʻo pupuni faʻaaogaina le masani metotia o le a le galue. E i ai le numera o taua manatu e mafaufau i ai, e aofia ai:

  • tulimanu o le lilifa o le puipui;
  • fua amata;
  • o ona foliga;
  • auala e tatalaina ai faitotoʻa.

Taualuga pupuni e ese mai masani masani. E tatau ona latou tauʻave e le gata o se avega matagofie, ae faʻatinoina foi se gaioiga aoga, puipuia mai le susulu o le la, ma ia i ai se auala faigofie e faʻatonutonu ai. A filifilia se ie talafeagai, muamua lava, e manaʻomia le uaʻi atu i le maualuga o lona moli tuʻuina atu. E tatau foi ona e mafaufau i fautuaga nei:

  • Mo faʻamalama e faasaga i saute, e sili atu le faʻaoga o pupuni faʻalua e faʻaata mai.
  • Fausaga faʻapipiʻiina, tusa lava pe o latou i luga o le paolo itu, lafo le tele o moli, o lea o le tapoleni tapoleni e tatau ona mafiafia.
  • Faigofie pupula mama e mafai ona faʻaaogaina i luga o gable poʻo fafo faʻamalama (birdhouse).
  • Fautuaina e le au atamamai le filifilia o ie e faʻaaoga mo le suʻiina o ie e le tosina mai ai le pefu ma maua ai se ufiufi e faʻapipiʻi ai le palapala.
  • O le tapoleni tapoleni e tatau ona talafeagai ma le faʻamalama oloa.
  • O le sitaili ma lanu lanu ua filifilia e tusa ai ma le taimi nei mamanu.

Nofoaga ma foliga o le faʻamalama

Taualuga faʻamalama e tele ona uiga. E eseese auala e eseese ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavaʻa e mafai ona faia i laupapa laupapa, palasitika, alumini. E i ai tusi lesona ma otometi faʻataʻitaʻiga e tusa ma le tatalaina metotia. Faʻalagolago i le tulaga metotia ma le ata foliga, e i ai:

  • Faʻaletonu Avanoa masani o loʻo tu i luga o le taualuga.
  • Cornice. Lenei o se fesuiaiga i luga o le muamua ituaiga. O ia faamalama faiga e taʻua foi ua tuʻufaʻatasia. O le aotelega mamanu tuʻufaʻatasia beveled ma faʻamalama faʻamalama.
  • Balkon pe suia faʻamalama. O mea ia e matele i le faiga, a tatala, liliu i totonu o se tamaʻi poletito.
  • Faʻaopoopoga Pau a latou 'eseʻesega mai masani oloa o le iai o se teuteuina faʻaofi, lea e mafai ona i ai le foliga o se tafatolu poʻo se afa afa.
  • Laulavalava. Nei o ni faʻataʻitaʻiga tu i luga o le pediment o le fale.
  • Auala malamalama Lenei subspecies ei ai se faʻavae faʻapitoa. O lona dome e tuʻu i luga o le taualuga, o se paipa faʻamalamalama e fesoʻotaʻi i ai, o lona pito pito i lalo e alu i totonu o le potu.
  • "Cuckoos" poʻo "birdhouse". O i latou o faʻapitoa taufetuli fale ma faʻamalama pupuni.

O le isi taua uiga taua o lotoa avanoa o lo latou lapoʻa ma foliga. Faʻatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa ma le le masani ai o:

  • Tafatolu. Tetele lapoʻa fausaga ua faʻapipiʻi luga o le pediment. Pe a teuteuina, o pupuni faʻamau e masani ona faʻaaogaina, faʻamau i luga o le tasi pe lua o le faʻaletonu ia kuluma, tuʻu i autafa o itu o le tafatolu. E mafai foi ona e faʻaaogaina tulle, pupuni ma faʻamau ua faʻamau i luga o faʻamau faʻamau.
  • Trapezoidal. O latou teuteuga e faia e le faʻataʻitaʻiga ma le muamua lomiga. O pupuni e masani ona tautau i luga o se cornice faʻapitoa e toe faia le outline o le pito i luga o le ata. Afai e le manaʻomia le fetuʻunaiga o pupuni, e mafai ona e okaina se tulle o se faʻapitoa foliga, lea o le a toe faia atoa le faʻataʻatiaga o le vaega mulimuli o le puipui.
  • Lapoʻa Pupuni ma lambrequins le tatau ona faʻaaogaina i na avanoa. O le filifiliga sili ona lelei o pleated poʻo standard blinds. O pupuni malamalama ma se pupuni tulaga ese ma pupuni vavae e foliga lelei.
  • Faʻaputuga Ina ia faʻamamafaina lo latou tulaga moni, oe mafai ona faʻaogaina se faʻaofuofu sana, lea e toe faʻatonuina le faʻataʻamilomiloina o le faitotoʻa, ma tautau faʻaseʻe pupuni i ona luga ma matau i itu.
  • Tetele. E mafai ona e tautau se ie faʻamalama e tasi e faia i mea mama, faʻaopopo i pupuni ma le lambrequin.
  • Taualuga. Roma, roller blinds, poʻo pupuni mata i luga o eyelets faʻamau i luga o lua rod (luga ma lalo) o le a foliga matagofie ia latou.

Ituaiga o pupuni mo atics

Pupuni o se tasi o sili autu teuteuga totonu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, coziness ua fausia i totonu o le potu. Latou te faia se teuteuga gaioiga, faʻatagaina oe e fetuunai moli i totonu o le potu. E i ai le tele o ituaiga o canvases, eseese i mea, ituaiga, lanu. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma e talafeagai mo faʻamalama taualuga, lea e faʻailoa mai e se foliga uiga ese ma o loʻo tu i se tulimanu.

O nisi taimi o le sailiga mo se faʻataʻitaʻiga talafeagai manaʻomia tele tele taimi ma taumafaiga, nisi e tatau lava ona faia e lima. Ina ia faʻaititia tau, oe tatau ona mafaufau i ituaiga o tapoleni e talafeagai mo le fuafuaina o le-masani faʻamalama faʻamalama, saili poʻo fea o ie e sili ona faʻaaogaina i potu eseese (vasega pepe, potumoe, potu malolo, umukuka). Naʻo lenei tulaga o le a mafai ai ona faia le filifiliga saʻo, matagofie teuteuina se atypical tatala.

Jalousie

O tauaso o se ituaiga o faʻamalama paolo. O le masini puipuia moli e aofia ai lamellas faʻamau i luga o se faʻapitoa cornice. E mafai ona faʻasolo slats, ma maua ai le puipuiga mai susulu susulu o le la, tutusa tufatufaina i le potu atoa. O le suiga mai le matala i le tapunia tulaga o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai le uaea faʻatonutonu. O le filifili faʻatagaina oe e sisi i luga le tapoleni.

E le o ituaiga uma e talafeagai mo matala lotoa matala. Naʻo faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi o loʻo faʻapipiʻi i fusi faʻamalama e mafai ona tuʻu ii. E masani ona faʻaaogaina oloa ma fasi pepa alumini, e le masani ona faʻaoga i palasela. O le faʻatonutonu mafai ona faʻataunuʻuina masini pe otometi. Mo le le masani tulaga faamalama sisitema, lauiloa mo le atunuu fale, fale ogalaau, arched fausaga ua atiina ae.

O le eseʻesega tele i le va o pupuni ma tulaga masani oloa o se faʻapitoa faʻamau metotia faʻalauteleina mo faʻamalama tu i se tulimanu. Ina ia faʻatumauina le pupuni i luga o le fusi, aua le faʻauʻu i lalo pe paʻu, e faʻaaogaina faʻapitoa faʻapitoa.

Roma

O lenei ituaiga pupuni e taʻua foi o pupuni faaEleni po o ie puipui a Roma. O ie tauaso a Roma e aofia ai se sana faʻapitoa ma se ie ie e faʻamau i ai, i le pito i lalo e suʻi ai se mea mamafa. O le ie atoa ua vaevaeina i ni toniga vaega, taʻitasi ia e vavaeʻese mai le tasi i le isi e ala i le drawstring taga, i totonu o lea ua faʻaofi ai laʻau. O mea faʻaaoga maʻaʻa e fesoasoani i mea e gaugau peʻa ea i luga.

Mo faʻamalama matala o loʻo tu i le itu la, pe faʻatasi ma se malifa, e fautuaina e filifili se ie tele, mo paolo - translucent. Latou te teuteuina soʻo se potu mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina, faʻaauupegaina luga o le fogafalealuga. O le a foliga lalelei i le potumoe, vasega pepe, potu malolo. E mafai foi ona tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga ie, pei o tulle poʻo pupuni.

Lola

E taualoa tagata tauaso. Latou aofia ai o se pou, o se ie ie, o se mamafa sooupu, taiala, o se tulafono faatonutonu masini. Masani ai, o oloa uma e vaevaeina i ituaiga autu e lua: ma le matala, tapunia tapunia auala. O tulafono faʻatonutonu e faia e faʻaogaina ai se filifili, o se e taofia ai le tautotogo, o se taʻavale eletise. I le ituaiga o tapoleni, ua iloga i latou: malamalama faʻataʻitaʻi, le iloa, uliuli, ao-po.

O fua e leai ni fua e le talafeagai mo faʻamalama moe; naʻo le kaseti ituaiga e faʻaaogaina ii, e faʻapipiʻi faʻapitoa i le fusi. E fetaui lelei mo le tatalaina ma faʻasolo-ma-liliu faʻamalama sisitema. O ie na faʻaaogaina e oʻo mai i le tele o lanu ma lanu eseese. E le faigata ona filifili se oloa talafeagai mo totonu o loʻo i ai. O nei ata e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se pupuni masani.

Faʻafiafia

Pleated skylights o loʻo iai ni taʻiala faʻapitoa e taofia latou ile faʻamalama. O le autu vaega o latou faia i pleated ie poʻo le pepa, lea e faʻapipiʻi i alumini talaʻaga i itu uma e lua. O le pupuni e faʻamau i soʻo se tulaga, e mafai ona tapunia le fusi mai luga pe mai lalo, i le ogatotonu. O le faʻatonu faiga e faʻatagaina ai oe e fetuʻunaʻi lelei moli i totonu o le potu.

I le faʻaopopo atu i le faʻamamafaina o oloa, faʻaleleia, ili ma taʻavale faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻaaogaina. O ia pupuni mafai ona tautau i luga o faʻamalama bevelled, arched, trapezoidal, tafatolu ma isi le masani tulaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o feteʻenaʻi i le potu malolo. E fetaui lelei ma pupuni ma pupuni. Mo le potumoe, pleated ao-po pupuni e talafeagai, lea e le manaʻomia paʻaga pupuni.

Pupuni

Mo le gaosiga o pupuni vaivai mai se ie manifinifi translucent, e faʻaaoga ai ituaiga o ie malamalama. Mo nei faʻamoemoe, organza, silika, tulle, veli, chiffon ma isi ituaiga e faʻaaogaina. Latou te faʻatagaina le ea e ui lelei i totonu ma faigofie ona faʻamamaina mai le palapala. E le mafai e oloa manino ona puipuia le potu mai le tui o le malamalama; e masani ona tautau faʻatasi ma isi pupuni.

E tele ituaiga o ia pupuni. O pupuni seleulu, pupuni sikafu, swagi e iloga i foliga. Faʻamoemoeina i le numera o canvases, o faʻataʻitaʻiga e vaevaeina i le tasi-lau, lua-lau. O oloa e vaevaeina e tusa ma le umi: tautau i le foloa, ufiufi le faamalama matala i le atoa pe i se vaega. A teuteuina faamalama moe, e faʻamau i luga o le sana, ma tagata faʻapitoa e faʻapipiʻiina i le pioga o le puipui.

Pupuni

O pupuni o pupuni e faia mai ituaiga mafiafia o ie. Latou te maua se manaia foliga vaaia, tautua e teuteu totonu totonu, puipuia le potu mai le ulu loloto o le la. Lino, jacquard, velvet, satin, velor, viscose, tapestry, ma isi ie e faʻaaoga mo latou suʻisuʻi. E masani ona suʻi mea mamafa i ie ufiufi. Uma tasi tapunia ma lua tapoleni, sliding i eseese itu, o tautau i luga o le faamalama.

O pupuni Volumetric e teuteuina i le uʻu ma lambrequins. O lenei ituaiga e sili atu nai lo isi mafai ona faʻamamafaina le lanu ma le vaʻaiga foliga o le potu. O oloa e mafai ona tuʻufaʻatasia ma nisi lava ituaiga o ie. Mo le faʻapipiʻiina i le falealuga, filifili se mea e le magalo i le la. Pe a faʻapipiʻi luga o se puipui ma se loloʻu, lua taʻamilo, laʻititi masani ona faʻamatalaina faʻamalama faʻaaogaina. Mo le fuafuaina o le-masani tulaga faamalama avanoa, faʻapitoa faʻapipiʻi e faʻaaogaina.

Uliuli

Lenei o se faʻapitoa ituaiga o ie e le faʻatagaina i totonu o ave o le la. O se tapoleni tolu-faʻavae. O pito i fafo o loʻo i ai se foliga matagofie ma e manaia i le paʻi atu i ai. Totonu - faia i le uliuli polyester vulu e mitiia moli. O le tapoleni mafai ona valivali i soʻo se lanu, i ai se faigofie, convex mamanu. O lenei mea e faʻaaogaina e fausia ai pupuni, Roma, Iapani, pupuni faʻapipiʻi, ma lipotia.

O le ufiufi e le talafeagai mo tagata fiafia i mea uma faanatura, aua o se mea gaosia gaosia e sili ona taugata. O lona aoga sili lava o vaega o le pisapisao, o le mafai e fausia ai se lagona o le po i le ao. Lelei tele mo le teuteuina o se potumoe, e mafai ai e oe ona vavaeʻeseina oe mai fafo fafo lalolagi, fiafia i le aso malologa.

Meafaitino

O se tele tele o mea e faʻatagaina ai oe e fausia se mafanafana siosiomaga i le afeafe soʻo se taimi o le tausaga. E tatau ona latou faʻamalieina uma manaʻoga o sea potu - aua le mou i le la, faigofie ona faʻamama, faigofie ona faʻapipiʻi. Mo faʻamalama, oloa o ituaiga nei e faʻaaogaina:

  • Pepa. Le faʻatulagaina paketi fofo. Pleated pupuni mafai ona faia e oe lava. O le sitepu tele o le maliega e filifilia faʻavae i luga o le tele o le tatalaina.
  • Ofe. Malamalama tauaso faia i mea masani foliga foliga ma sili soona fai. Latou te faʻatumuina le potu i le mafanafana o fafie ma le manogi manaia pe a vevela.
  • Palasitika. O slats aoga e talafeagai mo faʻamalama taualuga o soʻo se tele ma foliga. O oloa anagata e faigofie ona tausi ma mama.
  • Uamea O tauaso tumau e maua ai se puipuiga sili atu mai le vevela o le la, ae e vave ma vevela tele, faʻateleina le vevela i totonu o le potu.
  • Ituaiga ie. Pupuni e faia i mea o soʻo se maualuga o le a faia totonu totonu teuteu ma maeʻa. O lenei faʻamalama filifiliga filifiliga e naʻo le avanoa mo faʻatulagaina avanoa.

Lanu fusi o alaleo

A o teuteuina faʻamalama i luga o le fogafalealuga, e fautuaina e le au mamanu le faʻaaogaina o lanu malamalama. Ae maise lava pe a fai o le potu e le tele. O lenei auala o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻalauiloa o le faʻalo, ia saʻo le tuʻuina o faʻaleoga i totonu o le potu ma le fesoasoani o meaafale, mea faʻauma luga.

O potu lautele ma faʻamalama tetele e mafai ona teuteuina i pupuni poʻo pupuni. O mea e le tatau ona matua faʻateʻaina le sao atu o le ao, o lea o le a le aoga pupuni mamafa. O oloa ma eseʻese mamanu poʻo mamanu o le a foliga lelei. Lolomiina ata, abstract teuteuga foliga manaia.

Faiga

O le faʻatulagaina o le falealuga e mafai ona avea ma se mea lelei pe a fai o pupuni o faʻamalama e ogatusa ma totonu atoa. O le sitaili o ie pupuni poʻo pupuni e faʻalagolago lava i le ata o le potu. O faʻamalama teuteuina e mafai i faʻatonuga nei:

  • Faiga faʻaonapo nei. Tauaso ma eseese siitia auala, faʻaseʻe pupuni e faʻaaogaina. Soʻo se oloa e faigofie ona faʻapipiʻi ma faʻagaioia o le a faia.
  • Boho manaia O le mea e manaʻomia e avatua i velvet masani sliding ie pupuni, pupula pupula poʻo pupuni. E masani ona faʻafetaui ie ma ie faʻasoʻo i se paʻu eseʻesega i puipui ma faʻalo.
  • Maualuga Tapulaʻa faigofie i pupuni mamanu. Laugatasi palasitika, metallized panels e talafeagai.
  • Provence. O ie pupuni o le ea, o le teuteuina o fugalaʻau e le faʻalavelaveina, latou te faʻamalamalamaina atoatoa le malamalama ma e ogatasi ma le uluaʻi mamanu o faʻalo.
  • Atunuʻu O le ata o se atunuʻu fale e faʻamanuiaina lelei e pupuni e faia i mea masani. Silasila lelei lauulu manino o lanu malamalama.
  • Minimalism. Laʻititi faʻamalama o le a teuteuina i roller blinds ma se laʻititi mamanu. Palasitika, uʻamea tauaso o le a foliga lelei.

Auala e faʻapipiʻi ai pupuni

O foliga o le faʻapipiʻi o pupuni i le falealuga o le a faʻamoemoe i luga o le ituaiga o fausiaina, ituaiga o tapoleni, uiga o le faʻamalama tatalaina. O faasee tauaso ma pupuni e faapipii i le fusi fusi. Faʻamoemoeina i lo latou mamafa, siʻiina masini, oloa e mimilo faʻatasi ma tipiina ia lava sikulima pe faʻapipiʻi i faʻalua itu itu lipine.

Pleated blinds ua uma ona saunia ma faʻamau. E tatau ona filifili le talafeagai talafeagai o le fausaga ma faʻapipiʻi ia. O ie ie o loʻo faʻapipiʻi atu i le sana. Mo faamalama pupuni, o le pa maualalo e faʻaaogaina, mo lea vaega o le pupuni pupuni o le a toe utu. Mo faʻamalama pupuni, e faia i luga o fafo o le faʻamalama matala.

Filifiliga teuteuina faʻamalama

E mafai ona e teuteuina faʻamalama i le falealuga o soʻo se tele ma le mafuaʻaga i se matagofie ma faʻavae auala. Mo pupuni pupuni, drawstring pupuni, pupuni, roller blinds e talafeagai. I totonu o le potumoe i le pito i luga e mafai ona e tautau pupuni matagofie i luga o lua eaves. O ie faʻamafanafana o le a faʻatumuina le lava malamalama e fausia ai se siosiomaga alofa.

O le vasega pepe i le afifi o le a faia ma moli palasitika panels. E mafai ona manino pe i ai se susulu lolomi. O le leai o pupuni o le a le afaina ai se totonu faigofie i soʻo se auala. O faʻamalama i le ofisa ma pupula luga o le a foliga faigata ma taofiofi pe a teuteuina i roman blinds.

A filifilia se filifiliga talafeagai tisaini, faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona totogia i le ono maua o le mafanafana faʻamalama maluluina ma le fealuaʻi o paʻu.

Faʻafefea ona filifili: faufautua fautuaga

O le taua aʻafiaga i le filifiliga o pupuni o le faʻatulagaina o le faʻamalama matala. O le cardinal point o lona tulaga, foliga, lapoʻa e tatau ona amanaʻia. O filifiliga e faʻamau i luga ole taualuga e tele ina maua. I lenei tulaga, ituaiga uma o pupuni pupuni ma a latou tuʻufaʻatasiga mafai ona faʻaaogaina.

Afai o le faʻalo e maualuga ma o loʻo i ai se malifa tele, e sili atu le faʻatautauina o ni maʻa malo tumau - pupuni, panels palasitika. La latou pito i lalo o le a faʻapipiʻi ma faʻapitoa latches. Ina ia uu le ie pupuni, oe o le a manaʻomia e faʻapipiʻi se lona lua cornice.

A filifilia se faʻamalama mamanu, oe tatau ona amanaʻia le vaega o le potu ma le tele o le faʻamalama. Mo pupuni lautele, malamalama pupuni e talafeagai. Suʻega e filifilia faʻalagolago i le foliga o le fausaga. O faʻataʻitaʻiga ma faʻasologa o faʻataʻitaʻiga manaʻomia tele. Faʻaaoga teuteu teuteu, kilipa, lopa.

Faaiuga

Teuteuina o totonu o soʻo se potu o se gaioiga fou. O le filifiliga o pupuni mo skylights o se tasi o vaega taua. O filifili saʻo ona filifilia poʻo pupuni mamafa e mafai ona suia atoa ai se potu, puipuia mai le malamalama. Mo faʻamalama faʻamalama o le le masani ai foliga, o nisi taimi e faigata tele ona filifili pupuni e faʻatatau i latou lautele. I lenei tulaga, o latou fetuʻunaiga mafai ona okaina i le potu potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mr Cowboy - E leo au se fufulu ulo Official Video (Mae 2024).