Loto mafanafana: faʻafefea ona fausia se siʻosiʻomaga matagofie

Pin
Send
Share
Send

I le taimi nei, pe a fausiaina ni galuega faatino, e faʻataʻitaʻia lava e le au mamanu a latou taumafaiga ina ia maua totonu totonu matagofie. O meaafale e tatau ona fesoʻotaʻi ma le matagofie aulelei o tagata e ona le fale ma faʻafiafiaina malo ma a latou laumei, malamalama poʻo le faʻavaeina. Ae e oʻo lava i totonu e sili ona matagofie totonu e mafai ona naʻo se ata aulelei mai se mekasini masani: lelei i tulaga o le mamanu, ae matua leai se ola. I le avea ai o se tulafono, o le siosiomaga e "ola" i le fesoasoani o auiliiliga. I le tepa muamua lava, e foliga mai o se vevesi tuʻufaʻatasia o tamaʻi mea, ae o le mea moni o latou fai ma sui o se fealofani faiga e fausia ai lena matua le mafaamatalaina fealofani. O totonu o le mafanafana o loʻo i ai se atemosifia faʻapitoa: fale, "mafanafana", mafua ai le manaʻo e malolo ma aua le tuua le potu e aunoa ma se manaʻoga faʻanatinati. Mafaufau i ni auala e teuteuina ai le avanoa o le a fesoasoani ia te oe ia maua se mafanafana siosiomaga.

Faʻamafanafana totonu: o le a?

I le tele o lomifefiloi, o le manatu o le mafanafana o loʻo faʻamatalaina o le faʻaleleia atili, faʻamafanafanaina ma le faʻasologa. I le taʻua ai o lenei upu, se tagata faʻasolosolo tulaʻi mai se faʻatasiga ma le mafanafana fale, toʻafilemu. O le a matou filifilia le mafanafana o se fealofani i le va o le lalelei ma le faigofie. O le taia o le paleni atoatoa e le faigofie. O se auala taʻitasi e manaʻomia e fausia ai se totonu totonu. E tofu tagata ma a latou lava mea e fiafia i ai e uiga i le mafanafana ma auiliiliga e fausia ai. Mo nisi, e leai se mea sili atu ona manaia nai lo le faʻataʻamilomiloina o oe lava i laʻau masani, tuʻuina o se afu malala tele i totonu o le potu ma faʻatupu totonu totonu ma matagofie teuteuga. O isi e lagona le faʻamalieina naʻo potu vateatea, e finau ai le laconicism ma le primitivism. I nisi o atunuʻu, e i ai foʻi vaega atoa o mamanu e aʻafia ai e le gata i le itu matapeʻapeʻa o le mataupu, ae faʻapena foʻi ma lona itu faʻaleagaga.

Ma, i totonu o le atunuu Scandinavian le upu "hygge" e masani ona maua. I se vaapiapi lagona, o se faʻasologa o metotia ma metotia o loʻo faʻamoemoe e fausiaina le mafanafana ma le mafanafana i totonu o le fale. Saina e Saina ia matou le masani Taoist faʻataʻitaʻi o le faʻavasegaina avanoa - feng shui. E matua lauiloa o ia i le lalolagi atoa. Feng Shui e faʻavae i luga o le sailiga mo tafe o le qi (chi) malosi, lea e lofituina uma olaga ma aafia ai se tagata. Afai e te tuʻuina saʻo mea i totonu o le potu, ona faʻalelei lea o le "tafe" o lenei vailaʻau i totonu o le avanoa, ma maua ai se aoga aoga i nisi vaega o le olaga o le aiga. O se mafanafana totonu e lagona ai e se tagata o loʻo i le fale.

Receptions ma metotia mo le fausiaina coziness

E tele auala e maua ai coziness i lou fale. E le gata i lea, e fautuaina le faʻaaogaina o le sili atu ma le tasi le metotia, ae ia tuʻufaʻatasia metotia ina ia mafai ai ona maua le latou tuʻufaʻatasiga lelei. Muamua lava, o lanu lanu o le potu e aʻafia ai le mafanafana i totonu o le fale. Ona latou uaʻi totoa i le ergonomics ma le faʻatulagaina o meaafale. Fale ma ie e tatau ona faʻaopopoina, e "faʻamaluluina" e oʻo lava i totonu ole potu pito i sili ona faigata. O le manatu faʻamafanafana e masani ona fesoʻotaʻi ma mea uma e masani ai: paolo, mea e oʻo lava i le malamalama. E fesoasoani le teuteuga e fausia ai se siosiomaga faʻapitoa. O mea teuteu o le a sili atu le mafanafana ma sili atu fale pe a fai e te faia latou oe lava. Sei o tatou iloiloina auiliili filifiliga mo teuteuina mafanafana totonu totonu ma fesoasoani mo le mauaina o le ata "Zen".

 

Lanu lanu

O le faʻamafanafanaga e le faʻatauaina ni tapulaʻa i le filifiliga o lanu lanu. Naʻo le mataupu ole tuʻufaʻatasia o pupuni mea. E i ai ni mataupu faʻavae o le tuʻufaʻatasia lelei.

  • Monochrome. O se lelei filifiliga mo laiti potu. O le tuʻufaʻatasiga e faʻavae i luga o lanu eseese o le lanu e tasi. O totonu atoa o le a fai ma sui faʻamamaina faʻavasegaina, fesuiaiga i le va o leo.
  • Tali tutusa O le paleti e faʻavae i luga o tolu lanu, o loʻo tu i se laina i luga o le spectral liʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana, lanu viole ma la latou vaitau tutotonu.
  • Faʻatusatusaga. O le lautele o totonu e faʻavae i luga o ni itu teteʻe se lua, ia e faʻafeagai faʻatasi i luga o le spectral liʻo.

I se faʻaopopoga i filifiliga ua taua i luga, e mafai ona tuʻufaʻatasia lanu e ala i le faʻatumauina o foliga geometric (tafatolu, sikuea, pentagon) i luga o le spectral liʻo. O na paolo e paʻu i luga o tulimanu e tuʻufaʻatasia.

 

Mafaufau foi ile lanu lanu. Ina ia faʻamalamalama atili le potu, faʻaaoga mafanafana mafanafana (moli, samasama, enaena). Afai o le potu manaʻomia, i se isi itu, faʻapogisa ma malulu, ona lanumoana, lanumoana, lanu viole, lanumeamata e faʻaaogaina.

Meafale mafanafana ma mafanafana

Meaafale tatau ona lelei ma ergonomic, ae aulelei foi. Mo le mafanafana, e le gata i foliga vaaia o le kapeneta poʻo le sofa mea, ae faʻapea foi ma lo latou tulaga i totonu o le potu. O le faʻatulagaga faigofie o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina. O auiliiliga o meaafale e tufatufa faʻasoasoaina i autafa o puipui. Lenei o le a aloese mai faʻalavelave ma faʻasaoloto le auala. Ole mea mulimuli e taua tele mo potu savali. Mo fale tetele pe tuʻufaʻatasia, o loʻo faʻataʻitaʻia le tele ma sili atu faigata faʻataʻatiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i umukuka, e faʻaaogaina se polokalame a le motu, pe a tu eseese le tasi pito i luga o le tafatolu galue, o le mea moni, latalata i le ogatotonu o le potu, ae o isi e tuʻu faʻasaga i le puipui. O lenei filifiliga e taʻutaʻua mo potu potu peʻa oʻo i le taimi e faʻatino ai le faʻataʻatiaga o le avanoa e faʻatino ai i taimi uma.

 

Mataalia o ie i le fausiaina o se siosiomaga mafanafana

Ina ia talisapaia le matafaioi a ie i totonu, ua lava e aveʻese uma ai mai le fale mautotogi mo sina taimi. O se faʻataʻitaʻiga vaʻaia lea o le a faʻaalia ai le mea e "aʻafia" ai ma le le nofo ai le potu, o le a avea: leai ni pupuni, leai ni meaafale e fai ma mea le lelei, fola malulu. Ole tele o sitaili e faʻaaoga kapeta, ie pupuni, ie ie afisi ma sofa (nofoa faʻataʻavalevale, moega, ottomans) ma mea e teu ai ofu. E toʻaitiiti laʻau e faʻaaogaina ile minimalism ma ona po nei "industrial" style - loft. I totonu o latou, pupuni e suia i ofe panels po o pupuni, tapunia ie ma kapeta ua lafoa atoa. Moega, ie afu ma aluga e tumau pea ose vaega le suia o totonu. I totonu o le umukuka, o mea teuteu teuteu e faʻasoasoaina e solo, solo, solo ogaumu, pupuni pupuʻu ma ie ufifatafata. O isi taimi o faitotoʻa i totonu e suia i ie "ie pupuni". O le filifiliga e talafeagai mo tamaʻi fale mautotogi lea e leai se avanoa mo taupega fausaga.

 

Moli

Ina ia maua le mafanafana i totonu, e tatau ona tuʻu i totonu le tele o le malamalama masani e mafai i totonu o le potu. Malamalama pupuni poʻo pupuni i le tuʻufaʻatasia ma le mamafa gossamer tulle o le a fesoasoani e faia lenei. O pupuni mamafa, mafiafia e sili ona tuua mo le taugata o totonu totonu. Afai e faʻasaga faʻamalama i le itu i matu, ona faʻapea lea o fatu o le susulu o le la o le a fesoasoani e faʻasao ma faʻalauteleina le mafanafana paolo i le potu lanu ata. O le le lava o moli e faʻapea foi ona totogi mo le faʻaaogaina o malamalama malamalama. Chandeliers, sconces, lanterns, lamepa, pale o matauila faia ai se faigata faiga. O moli teuteu e masani lava ona tali atu mo le faʻamafanafanaina i totonu o le potu. O loʻo faʻatusalia mai e le malamalama malamalama mai faʻamatalaga e tasi (vaega). Latou te tuʻu faʻataʻamilomilo le taamilosaga o le potu, faʻamamafaina taʻitasi mamanu elemeni. O teuteu teuteu e le fuafuaina mo mea aoga. E avea o se teuteuga.

I totonu o le potumoe poʻo le potu malolo o se faʻaopopo punaoa o le "ola" moli o le a avea ma se magalafu. O hearths e masani ona taʻua o ni faʻamalosiʻiliga auiliili o totonu o fale a le atunuʻu ma fale mafanafana. I le avea ai o se tulafono, i totonu o se fale tumaoti e faigofie atu ona faʻatino fesoʻotaʻiga talafeagai ma maua ai le ulufale i taugofie suauʻu. Faʻatau ma sili atu le saogalemu bio-fireplaces e faʻatau mo fale mautotogi.

Ola laʻau

I totonu o totonu mafanafana, o le a latou mautinoa le mauaina o se nofoaga mo totonu totō laau. Mo se mamanu tulaga ese, fugalaʻau eseʻese e filifilia e maofa i foliga mataga poʻo paolo. Mo masani, sili atu prosaic, ae faʻamamaina fualaʻau e talafeagai: dracaena, ficus, calla lili. I Procece (o se ituaiga faiga masani), e ave le fiafia i fugalaʻau lauolaola i totonu o tapu tetele poʻo ulo: azaleas, guzmanias, tradecantia, ferns, Kalanchoe. O le lalagaina o laʻau o le a avea ma se faʻaopoopo faʻaopoopo i soʻo se totonu. Latou te le gata o le aumaia o sina mafanafana i le lautele siosiomaga, ae o le a fesoasoani foi e faʻapipiʻi pa puipui. I maota tetele, o potu eseese e tuʻuina atu mo greenhouse ma conservatories.

DIY mea faʻaaoga ma mea teuteu

O auiliiliga i totonu e fai e lima e faʻamafanafanaina ai pea le fatu nai lo le teuteuga na faʻatau i se faleoloa. O le tutusa le taua tulafono e faʻaoga i mea taulima elemeni. O le galueina o tusi o le ki i le tulaga ese o se mea. Oe mafai ona fausia elemene teuteuina i le tele o ituaiga metotia. Muamua e tatau ona e filifili i ou tomai ma filifili mea e te manaʻo e te galue ai. Mai filo, vulu, lipine, fasi ie latou te suʻiina, lalaga, taʻalo meataʻalo, solosolo, ie afu, kapeta, ata. Mai le sima ma le 'ele, latou te fausiaina matagofie matagofie bas-reliefs poʻo faʻatagata, stucco elemene, lea mulimuli ane faʻaopoopoina teuteuga. Matagofie paolo, ata ma atavali (quilling) e faia mai le pepa. E oʻo lava i se seti lala mamago na aoina i le paka e mafai ona liua e avea ma se mea e le masani ai "faʻaputuga", lea o le a avea ma susulu auiliiliga o le faiga faʻalelei.

 

Tusi o se atoa elemeni o teuteu ma le mafanafana

O tusi e le gata o se faʻavae o le poto, ae o se mea lelei e faʻaaoga i totonu o se potu mafanafana. E ui lava o faletusi a fale ua faifai malie ona suia e faletusi faʻaeletonika, o fusi tusi lona lua o le a avea pea ma se siʻosiʻomaga i soʻo se totonu. I le mamanu manatu, o tusi latou lava faia se laʻititi matafaioi nai lo fata i luga o mea e tuʻuina i ai. I totonu o ona po nei, o le aitia aitia o se nofoaga e teu ai tusi (o se laupapa laupapa) ua leva ona taofia e avea ma faʻamaonia. Racks o le uluaʻi faʻatulagaina ua faʻateleina faʻaaogaina: ma "sitepu", lapoʻa, tafatolu, tele ona foliga, i le tulaga o le "sisi". O le tele o le amataga o le faletusi, o le sili atu soona faʻaalu i totonu.

 

Faʻaopopo le afi - moligaʻo ma magalafu i totonu

Talu mai taimi anamua, o se afi ola na fesoʻotaʻi ma se fale, latalata i le mea na fanau mai ai le mafanafana. O le hall ua avea ma nofoaga sili ona lelei mo se magalafu. O le potu e potopoto uma ai aiga ma malo, e fetaui lelei mo le nofoaga o loʻo faʻatapulaʻaina i ai le poli, lea e faʻatosina mai ma fesoasoani i le faʻatalatalanoaga a le aiga i afiafi filemu. Afi afi e faʻapipiʻi e le gata i fale tumaoti, ae faʻapipiʻi foʻi i potu mautotogi. Lenei, sili atu vavalalata bio- poʻo le eletise-faʻaliliuga ua tuʻuina atu i ai. Afai e le mafai ona faʻataua na o se iunite, ona mafai lea ona suia i se vaega o moligaʻo moligaʻo. E aveina i fafo e le gata mo aso malolo, ae na o "mo le agaga" i taimi masani e fausia ai se mafanafana, sina siʻosiʻomaga siosiomaga ma siva paolo i luga o puipui.

Faʻaaogaina fafie masani

E pei ona taʻua i luga, fafie o se natura agavaʻa mea e faaaoga uma i teuteuga ma i le gaosiaina o meaafale ma teuteuga. O fale gaoa laupapa e taua o se vaega taua o le ituaiga faʻa Lusia. O galuega taulima e faʻaaogaina e fai ai meaafale matagofie: laulau, nofoa, nofoa, faʻataʻoto moega, mea e teu ai mea moe. Afai o le galuega e faia talatala, ona tatau loa lea ma forging i totonu o nofoaʻi totonu. Mo nisi auiliiliga matagofie, teuteuina i ata vaneina lelei, o sitaili taugata e talafeagai: masani, kolone ma e oo lava i le maota. O laupapa e sili ona lelei mo le fausiaina o se pa puipui i totonu o le potu o loʻo faʻataʻatia ai i se "deck" faiga. O lanu laʻau masani e mafai ona tuʻufaʻatasia ma toeititi o soʻo se paolo, e faʻafaigofie ai ona tuʻufaʻatasia mea i totonu o totonu.

Lauiloa ma le mafanafana totonu totonu sitaili

Soʻo se sitaili ei ai lona lava faʻapitoa lalelei ma le mafanafana. E leai ni faʻatonuga e aunoa ma le lotogatasi i totonu. Ae ui i lea, o nisi sitaili e sili atu ona fiafia i ai nai lo isi. O le fuainumera o tagata faʻafiafiaina e tele lava ina aʻafia i faiga, lea e iloa e suia i taimi uma. O le mafuaʻaga lena e mafai ai ona maitauina le tele o sitaili o loʻo manatu nei o le sili atu le mafanafana, ae i ai le sili ephemeral sili atu i fafo:

  • Atunuʻu O le kulupu o laufanua masani e faʻaalia i le faigofie ma faigofie o teuteuga. O totonu e faʻaaogaina le tele o fafie ma teuteuga. Ituaiga ie i totonu o se malie malie poʻo ma fugalaʻau mamanu e sili ona taua.
  • Provence. Tasi o fesoasoani a le atunuʻu. O le taunuʻuga e afua mai i Farani tuāfanua. E iloga i le paʻi atu i le alofa faʻaaloalo ma le agamalu i totonu o totonu. O meaafale tuai, o le tele o fugalaʻau fou ma tamaʻi faʻatagata e faʻaogaina e fausia ai le ea. O faʻamalama tetele e faʻamalamalama i totonu o le potu. O puipui e faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi ma pepa puipui o fugalaʻau. Mai mea, mea e manaʻomia e avatua i laʻau masani ma ie.
  • Shabby chic. O se tasi o ituaiga o le masani faiga. "Shabby" ua faaliliuina mai le Igilisi o le "shabby". Lenei upu aofia ai le atoa aitia o le sitaili: e tamalii, ae ua maeʻa mafai ona fai si mou atu o lana pupula. Shabby chic e iloga mai i se faʻapitoa lanu, e faʻavae i luga o le piniki ma le paʻepaʻe. Faʻatumu le palette ma pastel shade. O meaafale e filifilia mai le aulelei aso onapo pe faʻafoliga tausaga. O le teuteuga faʻaaogaina stucco, gilding, bas-reliefs, kulupu o atavali ma laufanua agamalu.
  • Faʻalelotu O le itu o le medley o tele sitaili e tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasi i le potu e tasi. Eclectic interiors e toetoe lava a tulaga ese i taimi uma, ona e tele "ata" e mafai ona tuʻufaʻatasia mai le tele o vaega. O se sili atu manino ma tulaga ese sitaili ua manatu o se onapo nei ituaiga o eclecticism - fusion. O ana tuʻufaʻatasiga e faʻavae i luga o faʻatusatusaga eseese, ma o nisi taimi e faʻateʻia ai lava.

  • Tagata fai pisinisi O le Siamani sitaili ei ai se faʻapitoa coziness o tuai vasega. O totonu e faʻaaoga mea mama laupapa. O le ie ufiufi e teuteuina i ni foliga e le faʻalavelaveina. O le lanu faʻavae e faʻavae i luga o paolo mumu ma enaena. O totonu e i ai le tele o teuteu mafanafana: palanikeke, palanikeke, aluga, atavali, ipu, teufale. I le ogatotonu o le potu, o se tulafono, o se meaafale kulupu e tatau ona i ai. E soʻona tulimanu maʻai ile Biedermeier.
  • Igilisi ituaiga Igilisi. O le lanu faʻavae e faʻavae i luga o le tolu pe fa atugalu. E mafai ona feʻilafi ma toʻafilemu. E i ai le alofa faʻapitoa a Peretania i le lanu mumu mumu. E masani ona maua i ie. I totonu ole Igilisi, latou te mafai ona tuʻufaʻatasia silika, lace, chintz, velvet, damask, leather ma plush. I le taimi lava e tasi, lapoʻa lolomi e tuʻufaʻatasia ma tamaʻi laʻasaga i luga o ie ie i le tasi potu. O meaafale e tuʻufaʻatasia lelei le alofa tunoa ma le lautele. O totonu e faʻaaogaina uma ai aso anamua faʻamatalaga ma aso nei elemeni. Mai teuteuga, e manaʻomia le tuʻuina atu i ato vaovao, uati tuai, atigipusa atigipusa ma fusi uʻamea, ata a le aiga i faʻafanua teuteuina, seti, pusa ma teufale.
  • Vaʻa (aua neʻi fenumiai ma retro). O lenei aga e faʻaalia i le faʻaaogaina i totonu o mea sa tapuaʻi ai i taimi ua tuanaʻi, ae i le taimi lava e tasi sa leai se taimi e avea ai ma mea tuai. Faufautua fautua mai e taulaʻi atu i le vaitaimi mai le 20-30s i le 80s o le seneturi talu ai. O faʻamatalaga i totonu e le tau faʻamaonia. Oe mafai ona faʻatau se maualuga-lelei faʻataʻitaʻiga ma tausaga e faʻasolosolo faʻaaogaina metotia o le fufuluina, faʻalanuina poʻo le manaʻomia.
  • Faiga Amerika O lenei tulaga e faʻaalia i lanu masani (enaena, samasama, lanumeamata), o se laʻititi aofaʻi o teuteuga, o se faʻautauta teuteuina i luga o luga o le faʻamaeʻaina o meaafale ma meafale mea teufale. I le auala, o meaafale a Amerika e masani ona faia i le mahogany.O le foloa e masani ona ufiufi i laupapa vali efuefu pe enaena. Teuteuina le potu i ato fualaʻau oona, tuugalamepa apamemea, kulupu o ata i laupapa laupapa faigofie ma teuteuina ipu i luga o tu.

O nei sitaili mafai foi ona aofia ai ituaiga Rusia, o le aulelei o lea o le a tosina mai ai o tatou tagatanuu. O le lanu o le fale o le nuʻu, o mea teuteu a lima, o le ogaumu, o le vali paina ma le samovar ua lalaga fagu, o loʻo feʻilafi mai i ona itu ua maeʻa, lea e vaai a le ona le fale, e alu aʻe i luga o le laulau 'ai. O nei mea uma ua faʻamafanafanaina ai le agaga o tagata Lusia i le mafanafana o le laufanua.

 

Faaiuga

O totonu o totonu e faʻatupuina naʻo lagona lelei. O loʻo tumu i latou ile ola, toafilemu, nofo fealofani. I sea ituaiga siʻosiʻomaga, e manaʻo le tasi e le gata i le malolo, ae faʻapena foi ona fausia. O le "faʻamaneta" o le faʻamafanafanaga fesoasoani e toe faʻaleleia le mafaufau paleni, ae aunoa ma le le fiafia e masani ona o mai faʻatasi ma tele malologa. I se isi itu, o le siosiomaga faʻamalosia le faʻatinoina o aitia ma maua ai le talitonuina o oe lava. Aua le manatu mama i le taua o le faigofie fale faamafanafanaga i le olaga o se tagata.

https://www.youtube.com/watch?v=phi58o_yyUo

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dont Worry, Im a Ghost. 걱정마세요, 귀신입니다 2012 Drama Special. ENG. (Mae 2024).