Polokalame laufanua o le 'upega tafaʻilagi: laʻasaga o le tusiaina i luga, tulaga masani ma tulafono

Pin
Send
Share
Send

Tagata uma te mananao e teuteuina o latou fale e tusa ma tofo fiafia i ai, ina ia matagofie, mafanafana, laconic pe taugata, faʻaonapo nei pe moni. Ae o le faʻatulagaina o se fale tumaoti poʻo se fale taumafanafana ua naʻo le afa o le taua. Tusa lava pe o le a le matagofie o le fausaga i fafo, o le a leiloa le afa o lona matagofie peʻa alu aʻe i luga o le "fanua tuʻufua" - o se le toʻafilemu nofoaga ma le sloping slate pa ma sloppy moega i tua. Se ata faʻanoanoa, a ea? Faʻaleleia fanua ma fale ma faʻapipiʻi uma e faia e tagata faufautua laufanua. E ui lava o tausaga talu ai nei na matua lauiloa ai teuteuga teuteuga, o lenei galuega na aliali mai i aso anamua, ina ua aliaʻe le manaʻoga e teuteu fale o le malumalu ma meatotino a tagata mauʻoa. E mafai ona atiaʻe tutoatasi le poloketi o le laufanua o le laufanua. Tagata amata e masani ona leiloa ma latou le iloa le itu e faʻatautaia ai le galuega. I lenei tusitusiga, o le a tatou tuʻuina atu ai le tele o taua fautuaga i tagata amata i le laufanua mamanu ma faʻaali ai ma faʻataʻitaʻiga le ono mafai ona teuteuina lenei teuteuga ata.

Vaega o le tusiaina o se laufanua galuega

Tatou amata i le sili ona faigofie, ma se puʻupuʻu algorithm mo le tusiaina o se ata tisaini mo le faʻaleleia o se pitonuʻu eria. Aua le faʻafiafiaina oe ma faʻalagolago i galuega pepa ma ata, e tatau ona e suʻesuʻeina le meatotino i se mea faʻapipiʻi ma se mea puʻeata i luga ma lalo, ae muamua muamua mea. O le ata e aofia ai vaega ia:

  • Sauniuniga ma le aoina o faʻamatalaga. Ile taimi nei, o loʻo faʻatino ai fuataga ma suʻesuʻega o laufanua.
  • Se ata o inisinia fetaulaʻiga.
  • Filifiliga o se penefiti manatu.
  • Iloiloina o le palapala (acidity, tuufaatasiga), loloto o le eleele eleele. O le suʻesuʻega o laʻau o loʻo iai nei ma lona faʻasoa muamua i ni vaega se lua: o le tasi e ofi i le tisainiina o le tisaini, ma le tasi e tatau ona toʻesea.
  • Se ata o se ata e faʻaalia ai le faʻatulagaina o nofoaga autu ma fale.
  • Fanua ma le filifiliga saʻo o vao.
  • Filifiliga o mea mo le faʻatinoina o le aitia.
  • Malamalama atinae.
  • Filifiliga o teuteuga mo sone taʻitasi.
  • Siakiina o le usitaia o le aitia ma mea moni mafai o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo faʻatinoina pea le "faʻatonutonu" fua.
  • Faʻamaonia mulimuli o le poloketi.

    

E matua le manaʻomia le galue ma se ata i luga o pepa. Mo nei faʻamoemoe, ua faia le tele o fesoasoani i luga ole laiga. A maeʻa le utaina o faʻamaumauga muamua, o tagata vaʻai vaʻaia o le a ofaina se oa tele o laufanua "faʻatumuina", i totonu o na oe manaʻomia le filifilia le tasi e te fiafia i ai.
A maeʻa le galuega autu i luga o le poloketi, i le polokalama i luga o le upega tafaʻilagi, e mafai ona e savali, iloilo ona aoga ma maua vaivaiga e mafai ona faʻatonutonu vave.

Tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia i latou oe faia na o le muamua matamuli laʻasaga i laufanua mamanu ma e fefefe i le faia o le tele o sese le toe faʻaleleia. Ae e te leʻi aumaia se manatu i le ola mo se totogifuapauina faapitoa, lea e le talafeagai ma le tau o le maeʻa poloketi, tagata mamanu mafai ona faia se maeʻaeʻa, autu auiliiliina o le galuega ma avatu taua fautuaga.

Taua tulaga nofoaga

O le taua uiga o se fanua fasi e mafai ona matua aʻafia ai le mamanu aofia ai:

  • Eria. Ole mea muamua lea e taulaʻi iai. E manino lava, o le lapoʻa aitia e le mafai ona mauaina i luga o se laufanua o le tele eka. Mo ia poloketi, e manaʻomia le lautele.
  • O le fomu. O e anaina asymmetric nofoaga e sili ona le laki. Eria o sikuea ma sikuea foliga e sili ona lelei. Ua sili atu ona faigata le faʻatulagaina saʻo o mea tafatolu meatotino. E fia eka i se 'upega tafaʻilagi faapitoa, oe mafai ona mauaina i luga o pepa faʻatau o faʻatau ma le faʻatau atu.
  • Toomaga. I lenei tulaga, maualuga, lua, malifa mataupu. O le natura o le toomaga o le a i ai se sili atu aʻafiaga luga o laufanua.
  • Le i ai o tuaoi eria, latalata auala. Lenei nuance o le a tatau ona amanaʻia pe a tuʻuina ni mea eseʻese na faʻamautuina ai nisi tulaga faʻatulagaina o le mamao.
  • Le i ai o inisinia fesoʻotaʻiga. O loʻo maua lea i na vaipanoa o loʻo tu i totonu o laufanua laufanua. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le "vao" natura, o lona uiga o fesoʻotaʻiga uma o le a fausiaina mai i le amataga, ma o lenei nuance faʻafaigofieina le mamanu i le auala lava e tasi e pei o le taumafanafana nofoia atotupe, aua o lea galuega o le a fesoʻotaʻi ma faʻaalu faʻaalu.

    

Mafaufau foi i le i ai o mea masani: faatanoa, papa maʻa, laʻau.

Matou te mamanuina e tusa ai ma tulafono ma tulafono faatonutonu

Muamua lava, oe manaʻomia le faʻamasani ia oe lava ma faʻataʻitaʻiga mo le tausia o le mamao i le va o fale o 'eseʻese ituaiga. Afai e le amanaʻia se tulafono, ona maeʻa lea ona siakiina e tagata faigaluega o le afi poʻo asiasiga tumama, e le gata o le a e totogiina se salatupe, ae o le a faʻaleagaina foi le fale ma amata galuega toe fausia. O le lisi o tulaga faʻatauaina e faʻapea:

  • O le mamao o le 6 m e tatau ona tausia i le va o fale e faia i mea e le susunuina (sima, faʻamalosia sima) ma fale faapena. Afai o le fale maligi poʻo le umukuka umukuka e faʻatumuina i faʻalo laupapa, ona faʻatutuina lea i le mamao o le 8 m. Mo fale e faia i mea susunuina (laupapa), o le mamao o 10 m
  • 10 mita e totoe i le va o fale tutusa e faia i mea e le mafai ona susunuina ma laupapa fola. O le mamao o le 12 m o loʻo matauina i fale laupapa.
  • Fale atoa fausiaina o mea susunuina ma faʻalo faʻalo e faʻatuina i le mamao o le 15 m mai le tasi ma le isi.
  • O se fale nofomau e tatau ona vavae ese mai le auala a itiiti mai 5 m.
  • Suavai (vaieli, vaieli) e le eliina latalata i lua faapalaga ma faleuila i fafo. O le mamao laʻititi i le va o latou e tatau ona 8 m. O se mamao faʻapea e vaʻaia i le va o le potu taele ma le fale nofo poʻo le potu teu ai mea e faʻaputu ai.
  • 12 m e tatau ona vavaeʻese le fale mai fale o loʻo teu ai lafumanu ma mai le faleese.

    

E tatau ona amanaʻia le mamao faʻatagaina i le 'upega tafaʻilagi o tuaoi mai mea eseese. O laau maualuluga ma fafo o loʻo teu ai manu e tatau ona tuuʻese mai le 4 m mai le pa. O le fale e mafai ona fausia latalata teʻi atu - naʻo le 3 m., Ma isi fale i le mamao o 1 m. Laʻititi feololo laʻau e totoina i le mamao o le 2 m. Mai le tuaoi pa, ma vao - i le 1 m. Mo le tele o vaega, o ia tulaga faʻamautuina ina ia tele mea e leʻi lafoia se paolo pe faʻalavelave i isi tagata i le faʻatuina o se togalaʻau poʻo se togalaʻau mata. Peitaʻi, o le fausiaina o se faleese, se fale e teu ai puaʻa, poʻo le eliina o se lua faapalaga e latalata i tuaoi e tumu i le solia o tulaga faʻamama, lea e mafai ona faʻatupuina ai le faʻaleagaina o le vai i le latou eria. Aua le faʻamoemoe na latou viliina le vaieli i se isi pa.

Filifilia o lanu lanu mo laufanua tisaini

Faatasi ai ma le fesoasoani a lanu, oe mafai ona faia se tulaga ese mamanu i le sili ona anamua fale taumafanafana. E le gata i lea, o tupe faʻapitoa e teu ai tupe mo le fausiaina o se tuufaatasiga palette o vali e le manaʻomia. Ina ia faʻafaigofie ona tuʻufaʻatasia le lanu lanu o mea taʻitasi, ua tuʻufaʻatasia i vaega ia:

  • Natura masani o le laufanua. Lenei kulupu aofia ai mea uma na foafoaina e le natura: faatanoa, maupuʻepuʻe, lanumeamata avanoa faʻapea foi ma faʻatoʻaga papa masani.
  • Elemene fausaga. E aofia ai fale uma i luga o le 'upega tafaʻilagi: mai gazebos i le autu fale nofo. I lenei tulaga, o le lanu o le faʻaumaina o mea ma teuteuga taua.
  • Auiliiliga o teuteuga ma agafesootai laufanua. Lenei vaega aofia ai lima-faia elemene, o le tuʻufaʻatasiga o paolo o lea e leai se tuaoi. O le kulupu e aofia ai laʻau, laʻau, fugalaʻau, moega fugalaʻau (totoina ma o latou lava lima), maʻa togalaʻau, papaʻe, faʻafanua vai, vaipuna ma vaipuna.
  • O totoe o elemeni mamanu. E aofia ai ala togalaau, pa, fola, alalaupapa, molimatagi, tamaʻi ata, faʻamoega.

    

O le vaega mulimuli e tutusa i tamaʻi teuteuga pe a fai tatou te tusia se faʻatusatusaga ma totonu mamanu. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le lanu tuufaatasiga e mulimuli ane polesi, ma, pe a fai e tatau ai, o vaega e faigofie ona suia i isi. O le mea moni, "isi elemene" faʻaalia le lagona o le anaina o le 'upega tafaʻilagi, ae o le filifiliga o isi auiliiliga e faʻavae i tofo, lea, pei ona e iloa, suia na o taimi.

Taʻitaʻiga masani a le vaʻaiga

Uma stylistic faatonuga mo le fuafuaina o le tagata lava ia ma taumafanafana fale nofo mafai ona tuʻufaʻatasia vasega i ni vaega se lua:

  • Talafaʻasolopito.
  • Lauiloa i aso nei.

    

Afai o le muamua na faia i luga o le tele o tausaga ma sau ia i matou i le foliga na latou tino mai i taimi eseese, o lona uiga o le lona lua vaega o i ai i taimi uma gaioiga, atiina ae ma suiga. O sitaili faʻasolopito e aofia ai Dutch, Iapani, Metitirani, Farani, Igilisi, Moorish, Kolone, Lusia, ma Saina. O le lauiloa vaega aofia ai hi-tekinolosi, minimalism, alpine (laufanua faʻataʻitaʻiga o le chalet), po nei ma faasao-faiga. I le mataupu mulimuli, o le 'upega tafaʻilagi e tosoina i luga i se tulaga masani e mafai ai, o lona uiga, o le natura masani e taliaina. Minimalism faʻaaogaina laʻau laʻau, avanoa tetele ma le fealofani faʻasoaga o le seasea teuteuina elemeni. E usitaʻia e le tekonolosi tulafono faigata: o auala lelei, ma le faigofie, i le faʻatulagaina o tamaʻi tusiata fale, o latou teuteuga lelei O aso nei e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o laina lamolemole, tulimanu faʻataʻamilomilo, o le faʻaaogaina o mea faʻaonapo nei ma eseesega tuʻufaʻatasiga o lanu ma lanu. O le sitaili Alpine e lelei mo embossed eria. O faʻatoʻaga "Mountain" ua faʻataʻatia i luga ia latou, lea e feauauai ai vao ma maʻa tifato ma faʻatoʻaga papa.

Nofoaga faʻavae

Ina ia vaʻaia lelei le laufanua o le laufanua, aunoa ma le faʻapipiʻiina o elemeni taʻitasi, e tatau ona faʻamau, o lona uiga, vaevaeina i ni vaega eseese e faʻaaoga ai, lea e tuʻufaʻatasia ai ni mea. O le averesi 'upega tafaʻilagi e aofia ai vaega nei:

  • Nofoaga malologa.
  • Fanua meatotino
  • O se vaega o fafo.
  • Malae taalo mo gaoioiga i fafo ma taʻaloga.

O vaega uma e vavaeʻese mai le tasi i le isi faʻaaogaina ala togalaʻau, pa, moega fugalaʻau poʻo teuteuga elemeni.

Sone malolo

O le vaega faʻafiafiaina ua fuafuaina mo kamupani tetele ma ono aofia ai:

  • Tatala matala pe tapuni. O le filifiliga muamua e naʻo le taumafanafana e faʻaaogaina ai. O tioata tapunia e faʻapipiʻiina ma o nisi taimi e mafai ona i ai le latou tutoʻatasi faiga faʻavevela, e avea ai i latou ma nofoaga lelei mo malologa taumalulu.
  • Tatala pe tapuni (i lalo o le pupuni) eria ma papakiu, magalafu poʻo papakiu.
  • Faʻatumuina tuafale ma meaafale meafale, laulau 'ai, chaise potu malolo ma poufs. O lenei vaega e faia i fafo pe o teuteuina i le pergola o loʻo faʻatumuina i ivy, grapes, clematis.
  • Potu 'ai e aunoa ma se pupuni. O se laulau 'ai ma nofoa e tuʻuina i le eria. Tele o taimi, e tu latalata i le umukuka taumafanafana ina ia e le tau aveina ipu ma ipu mamao.

    

O le nofoaga faʻafiafia e masani ona tu i tafatafa o le togalaʻau, e maua ai se vaaiga matagofie laufanua, ma se malae taʻalo ina ia mafai ona vaʻaia tamaiti e aunoa ma le faʻatosina ese mai faʻatasiga.

Togalaau ma togalaau aina togalaau

O le togalaʻau ma le togalaʻau fualaʻau e masani ona tuʻufaʻatasia i le tasi sone, e ui o avanoa e mafai pe a faʻataʻoto moega i le tasi afa o le fanua, ma o laʻau ma laʻau toto e totoina i le isi. O le filifiliga o se nofoaga mo avanoa lanumeamata fuafuaina le mapusaga, le loloto o le eleele eleele ma le ituaiga o eleele. Ua fautuaina e le au atamamai le tuu o moega i le itu o le "eleelea" o le nofoaga, i tua o le fale, ina neʻi avea le greenhouse ma fualaʻau fualaʻau ma mea e faʻamata e mata ma faʻaleaga ai fafo o le fale. Afai o le eleele mo le totoina kukama ma tamato e matua le talafeagai, ona mafai lea ona suia le tulaga i le fesoasoani a le eleele faʻaulufale mai. O le togalaau i soo se tulaga e tatau ona foliga matagofie ma teuteu lelei. Ina ia ausia lenei aafiaga, o le mea e taʻua o "maualuga" moega, siitia luga o le isi vaega o le eleele ma puipuia i laupapa, palasitika, maa maa, o le a fesoasoani. E tele ituaiga eseese o le togalaʻau. O isi taimi o le parataiso lea e iai fugalaʻau fugalaʻau, e peiseai e sau mai ata o mekasini masani, ae o isi tulaga, o se faʻataʻitaʻiga o se paka ma fualaʻau ma koniseti na totōina i laina, ma nofoa mo malologa ma auala lelei.

    

Eria ma fafo fafo

O fafo e aofia ai se faletaele, o se umukuka taumafanafana, fale teu vai mo masini, togavao, fale e teu ai fagafao. O le mea moni, i lenei itu uma nofoaga o loʻo tu ai le mea e faia ai soʻo se galuega, e leai se taimi e malolo ai, o le mea lea, o le faʻamamafaina i luga o gaioiga, ae le o le lalelei. Pe a atiaʻe se galuega faʻatulagaina, uaʻi atu le mafaufau i le lanu o le faʻamaeʻaina o mea o loʻo fausiaina, o latou fetusiaʻiga fetusiaʻi i le filifiliga aitia ma faigofie teuteuina faʻaaogaina fugalaʻau moega, ala ma pa.

    

Taʻaloga ma taʻaloga taʻaloga

O taʻaloga ma malae taʻalo e mafai ona aofia ai se malae tenisi, o ata faʻaseʻe a tamaiti ma taupega, o faʻamau o pa faalava, ma e oʻo lava i nisi ituaiga o mea faʻamalositino pe afai e fiafia le aiga i faʻamalositino i le taeao. O lona faʻatulagaina e le talafeagai i vaega e iai se laʻititi. I nei tulaga, e sili atu le faʻatapulaʻaina o oe lava naʻo nai suigi ma se solo. O taʻaloga ma faʻafiafiaga e masani ona tu i tuafale. E masani ona tuaʻoi ma se nofoaga e nonofo ai ma se togalaʻau.

    

Ala togalaau ma vao

O togalaau e masani ona faʻaaoga mo le faʻailoaina o le 'upega tafaʻilagi. I autafa, latou teuteuina i pa maualalo, tuaoi moega, parterres, lipine fugalaʻau ma mixborder pe a fai o le auala e latalata i se avanoa pa. O auala na faia i maamaʻa, maa nutimomoia, maʻa mafolafola tetele, fafie fafie, laupapa, sima, piliki, fasi o maa keramika na faʻataʻatitia e le metotia mosaic. O le mutia ua totoina i luga o 'upega tafaʻilagi mai fale, talu ai o le mutia kapeta foliga sili atu ona maofa pe a fai o nofoia se lautele eria. O se mutia faʻapenei o loʻo tu i fafo o le itu tafaoga; i le taumafanafana e mafai ona faʻaaogaina o se malae mo taʻaloga lakapi soka. I se faʻaopopoga i le mutia puʻupuʻu masani, o loʻo iai foʻi ma se faʻaupuga Moorish. E le manaʻomia tele le tausiga ma o se matagofie potpourri o mutia vao, lea o nisi taimi e oʻo atu i le maualuga o le sulugatiti.

    

Faʻatanoa vai - o se elemeni o laufanua mamanu

O le a le tulaga e aunoa ma se faʻatanoa vai? I taimi seasea tupu, o se vaitafe e tafe atu i totonu o le fanua poʻo le i ai o se tamai vaituloto lata ane. Afai o le laufanua e leai ni suavai masani, ona tatau lea ona latou fausia se isi auala. O le sili ona tamaoaiga filifiliga o se vaituloto. E manaʻomia se tausiga laʻititi. O le vaituloto e nofoia i le ola vai ma o isi iʻa. Harmonize le vai vaʻaiga ma minimalism ma faiga Iapani. O leo malie o le muimui o le vai o le a sau mai vaipuna ma a latou sili atu faigata faʻamatalaga - cascades. Ina ia faʻaauupegaina se faʻatanoa vai lea, e tatau ona e faʻatau se vai pamu vai faʻapitoa e faʻaauau ai ona "'ai" eletise. O le tele faʻalavelaveina o le fausaga ma le maualuga o lona paoa, o le sili atu suavai mafai ona ia viliina. Vaitaele o loʻo setiina i fale mananaia fale. O lenei vai taʻele tumaʻoti e tuʻufaʻatasia lelei ma le sauna. E mafai ona e taʻele i totonu, ona faʻamalulu lea o le vevela ile vai malulu o le vai taele.

    

Nofoaga moli moli tulafono

Ua vaevaeina moli itumalo i ni vaega se tolu:

  • Faʻavae. Lenei kulupu aofia ai se seti o moli moli e latalata i le poletito ma latalata i fafo.
  • Faʻaopopo.O molimatagi i autafa o auala, e manaʻomia mo le saoloto o feoaʻiga i luga o le 'upega tafaʻilagi i le po.
  • Teuteuga Lenei ituaiga moli faʻamamafaina le matagofie o tagata taʻitasi elemeni o laufanua mamanu, lea e le o tauaveina soʻo se "aoga" gaioiga ma e na o le faʻapipiʻiina mo se vaʻaiga matagofie.

    

O moli mamana e faʻapipiʻi i totonu o moli autu. Mo teuga teuteu, malamalama, faʻasalalauina malamalama ua lava.

O se vaifofo taugofie o le faʻatau lea o moli e alu i le la. Ioe, o lea malamalama malamalama o le a le lava mo le po atoa, ae o le a mafai ona latou galulue mo le 3-5 itula e aunoa ma le motusia i le pitch pogisa.

Aua neʻi galo e uiga i elemene teuteu

O le "faceting" o laufanua o le 'upega tafaʻilagi o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani o teuteuga elemeni. Latou te le maua se faʻavasega se tasi, ae o nei auiliiliga mafai ona tuʻutuʻuina vaevaeina i lua tele vaega:

  • Teuteuga "Ola", o lona uiga, o avanoa lanumeamata.
  • Isi faʻamatalaga.

    

O le teuteuga "ola" e aofia ai moega fugalaʻau ma ituaiga uma o fatuga mai laʻau ma laʻau. Nei mafai ona avea moega fugalaau, tuaoi, tapeworms, masima laau, mixborder, tuafale, topiary, labyrinths, multilevel totoina, rose togalaau, arabesques, papa togalaau, rockeries, fagu fugalaʻau. O toega o teuteuga e aofia ai nofoa, tamaʻi foliga foliga, faʻatagata, faʻatusa manu o le keramika, alalaupapa, pergola, fausaga, faʻamau, faʻapaologa, ma meaafale meafale. O le filifiliga o mea teuteu teuteu e faʻalagolago lava i le sitaili o le 'upega tafaʻilagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laupapa laupapa faʻatasi ma fugalaʻau ma uili tuai o le a faʻamamafaina ai le faʻatamala o le rustique poʻo le faiga Rusia. O se uʻamea faʻamalie nofoa faʻavae ma forging elemeni o le a fetaui ma ona po nei, Igilisi poʻo masani masani. O le vaipuna, tanu i fugalaʻau moega ma teuteuina i faʻatagata, o le a ofi atoatoa i totonu o le faʻavae o le Farani sitaili.

Faaiuga

O le faʻatulagaina saʻo o avanoa i luga o le upega tafailagi o le ki i se matagofie laufanua. O le ata tisaini e tatau ona vaʻaia o se luʻitau, o se avanoa e faʻaalia ai lau tisaini taleni. Oe le tatau ona matapogia muamua mai le paketi o le atoa tauiviga, talu ai le tele o aitia e mafai ona faʻatino tutoʻatasi aunoa ma le aʻafia o faʻapitoa, o latou tautua o le a taugata. O le mea e lelei ai, o le Lalolagi Lautele 'Upega Tafaʻilagi ua tumu i ituaiga uma o vasega aʻoaʻo i luga o le faʻataʻotoina o togalaʻau, fausiaina faigata fugalaʻau ma faʻapipiʻi gazebos.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: COVID-19 novel coronavirus update 18 August, 2020 1pm. Ministry of Health NZ (Mae 2024).