Tile i luga o le foloa i le auala savali ma le alatele: mamanu, ituaiga, faʻatulagaina filifiliga, lanu, tuʻufaʻatasia

Pin
Send
Share
Send

Le lelei ma le leaga o le faʻaaogaina o maa i le alasavali

O teuteu teuteuina o aso nei ua amanaʻia o ni mea sili ona lelei mo fola i le auala savali o se taulaga fale. O le foloa fola o loʻo i ai ona lava uiga:

Penefitile lelei
Malosi ma le anagata: e tumau mo se taimi umi, atoatoa taliaina faʻafitauli ma le aʻafiaga o detergents.Glossy tile o loʻo iai se saoasaoa maualuga, o lea la, o se ituaiga matte o mea e talafeagai mo le foloa i le auala savali.
Tetee afi. Faia mafai e faʻapipiʻi se mafanafana foloa.Faʻaleagaina vave o embossed poʻo malamalama coatings.
Tulaga mama ma le susu. E le mitiia manogi ma gaʻo, puipuia le suia.O le pito i luga o le foloa laupapa e malulu; e le fautuaina e savali i luga e aunoa ma seevae.
O oloa e faigofie lava ona toe faʻaleleia: i le tulaga o le faʻaleagaina, e le manaʻomia le suia atoa o le ufiufi.Faʻaʻesega leo maualalo.

O a tile e filifili i le auala savali i luga o le foloa?

O le matagofie galuega o le foloa i le auala o le avea ma se ogatasi talaʻaga mo totonu, ae le o le faʻaleagaina ai. O le filifiliga o mea e faʻalagolago tele i le vaega o le potu. Tile o:

  • Lotoa
  • Tafafa
  • Hexagonal
  • Migimigi
  • Metlakhskaya

O sikuea sikuea lapoʻa i se tamaʻi auala o le a faʻamamafaina ai lona laʻititi. O le umi, vaapiapi avanoa o le a faʻalauteleina e se solo fola o maa o faʻataʻoto faʻatasi. I totonu o le avanoa tele, e mafai ona e faʻaalia atoatoa lou agavaʻa. O sikuea piʻo ma tile metlakh e tele i foliga o se mosaic o le a foliga matagofie.

Ituaiga o laupapa fola mo le ala savali

I aso nei, o mea siʻosiʻomaga faʻalelei mea faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina mo lona gaosiga. I le maketi fausiaina, tolu ituaiga e sili ona taatele:

  • KeramikaO se tele faʻasoa i lona tuʻufaʻatasiga oomea mu. O sea oloa faʻatumauina tumau lona lanu, ae o le tile e matua vaivai, o lea e sili ai le sailia o se isi ufiufi mo le auala savali.
  • Pupuni poselain. E faʻavae i luga o le omea ma le faʻaopopoina o maamora chips. Eseesega i se malosi faapitoa ma susu. O le mamanu faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi mea masani ma maualuga sao atoatoa.
  • Quartz vinyl Mo lona gaosiga, quartz oneone o loʻo faʻaaogaina, ona o lea o le maeʻa meatotino latalata i maʻa maʻa, ma polyvinyl chloride, lea e avea o se faʻamau faʻamau. O lona aoga sili ona maoaʻe o laei teteʻe ma tumau.

I le ata o loʻo i ai le auala savali ma le ufiufi keramika ufiufi. E faʻaogatusa mea faʻaalu enaena ma mea teuteu ma meaafale o le paolo e tasi.

Filifiliga Tulaga Faʻataʻoto o Pusa

E fa faʻavae tetele.

  • O le sili ona faigofie o le masani vaʻaiga, pe a o maa i luga o le foloa i le auala savali e faʻataʻoto faʻatasi i puipui, i totonu o laina. O sea foloa e foliga maʻaʻa, puʻupuʻu ma i le taimi e tasi e sefe ai taimi ma mea.
  • O le lona lua auala o le faʻataʻoto o le diagonal. Lenei metotia masks fola faʻaletonu lelei, foliga lalelei ma vaʻaia faʻalauteleina le avanoa avanoa. Ae paga lea, o le faʻataʻoto o se galuega faigata tele ma faʻaalu ai le tele o mea pe a tipi.
  • O le filifiliga faʻatulagaina lona tolu e "tautevateva" pe "offset", iinei o faʻataʻitaʻi oloa e faʻaaogaina mo le foloa i le auala savali. O ia masonry pei o piliki, e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai mea masani.

I le ata o loʻo i ai se auala savali ma se faʻavae masani.

O le auala lona fa o le taʻoto o le "herringbone". O lenei metotia e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai poloka fale ma e talafeagai mo sikuea sikuea sikuea. Faatasi ai ma le faigofie ma le tulaga muamua o le fuafuaina, o loʻo i ai le isi le faʻafitia lelei tulaga lelei - o le laʻititi o otaota.

I le ata o loʻo i ai ni auala se lua o le taʻoto - "faʻateʻia" ma le "herringbone". Vaʻai faʻapea, o le ufiufi e le ese mai uma mai poletito.

Lanu moli auala

O le filifiliga o foloa laupapa i le auala savali e taua tele mo le malamalamaʻaga o totonu o le atoa. O lona lanu e matua eseʻese lava o le mamanu e faʻatapulaʻa na o le tofo ma mafaufauga o lē e ana le fale mautotogi.

Lanu paʻepaʻe

Gloss papaʻe foliga matagofie ma mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se paolo. O pupila pupula e atagia mai le malamalama ma faʻalauteleina le avanoa. Ae mo le alatele, o lenei o se soʻoga maseesee tele, ma luga o oloa ma le talatala luga ma malamalama grout, palapala o le a sili ona vaʻaia.

O le ata o loʻo faʻaalia papaʻe papaʻe i le faitotoʻa, e tuʻufaʻatasia ma puipui ma laʻau mama.

Lanu uliuli

O se alatele ma se fola uliuli e tatau ona lava le lautele, a leai o le a atili faʻalauteleina le avanoa. O le faʻaleagaina e sili atu ona maitauina luga o lea fola. O le mea lea, o uliuli tile e masani ona tuʻufaʻatasia ma papaʻe papaʻe, tuʻuina i totonu o se siaki mamanu.

Lanu efuefu

Le sili ona lauiloa ma manumalo filifiliga mo le alasavali, e ogatasi ma soʻo se puipui puipui. O maosiosia ma palapala e le maitauina tele i luga.

Beige

O le beige e faʻatatau i le le faʻaituau, mafanafana leo. O sea foloa i le auala savali e ono avea ma talaʻaga mo le teuteuina nai lo le tosina mai o mafaufau.

Lanu moaga

O se filifiliga faʻapitoa, o le mea lea e masani ona maua i fola e lua-leo.

I le ata, o se eseʻesega lanu moana lanu moana e sili atu ona faʻamalieina le teuteuga i luga o se papaʻe papaʻe.

Lanu mumu

Lenei lanu i le auala savali e masani ona faʻaaoga faʻatasi ma paʻepaʻe, pe o se vaega o teuteuga i leo muted: piniki, burgundy.

Fogafale Tile Fola

Aso nei, o le gaosiga tekonolosi o poselane stoneware fola faʻatagaina oe e faʻaaoga soʻo se mamanu i ai. E fesoasoani lea e faʻafoliga luga laupapa ma ausia le maualuga tutusa i laminate panels.

I le auala savali, laupapa-pei ma laminate-pei fola e foliga matagofie ma taugata, ma e tuʻufaʻatasia uma lelei o le fola laupapa ma laupapa. O le lanu lanu e matua lautele lava: mo le faʻamaeʻaina o le auala tele, oe mafai ona maua ni faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga o matutua laupapa po o le palasi, oak i ni leo eseese mai le malamalama enaena i le pouli wenge.

O se nofoaga faʻapitoa i le vaega o oloa keramika o loʻo nofoia e maa e faʻataʻitaʻi ai maamora, maamora, poʻo le onika: o lona natura uiga foliga mai o maʻa masani. I totonu o le auala savali, o lenei faʻamanuiaga matagofie foliga foliga sili ona faigata.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se matte laupapa e pei o le faʻauma, e tai pei o se ie e fai i le solo. O tagata gaosi latou te ofaina foi se iʻila maeʻa e faʻataʻitaʻi ai varnish.

Patchwork-style oloa ua amata ona sili atu ma sili atu ona lauiloa: o nei o ni faʻataʻitaʻi o tile e pei o se patchwork soosoo. O le fola lanu eseese i le auala o le a ofi atoatoa i totonu o le Provence poʻo Scandi sitaili ma o le a toe faʻaola totonu.

Hexagonal tile e pei o le meli meli o loʻo faʻamanuiaina foʻi faʻaaogaina i le teuteuga o le auala savali.

Ata o laupapa o le foloa ma se ata

I le taimi nei, o tagata mamanu fausiaina atoa aoina ma eseese ata i luga o poselane maa. Lolomiina lolomi vevela i a latou auiliiliga.

O se lauiloa lauiloa i aso nei o oloa ma teuteuga. Latou faʻataʻatia naʻo se vaega o le auala faʻataʻamilo, fausiaina se ituaiga o kapeta faʻataʻitaʻiga.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai le foloa o le foloa, o loʻo faʻataʻatia ai ni maʻa e le faʻaituau i le faʻataʻitaʻiga malamalama.

O le teuteuina o le geometric teuteuga e maua ai le austerity teuteu auala ma se aristocracy mautinoa.

O loʻo faʻaalia i le ata le tuʻufaʻatasiga lelei o rhombus o lanu eseese.

Faʻataʻitaʻiga o le foloa tuʻufaʻatasia i le auala savali

O sea foloa i le hall e foliga mai e le gata i le ofoofogia, ae o loʻo aoga foi i mea aoga: ona o lona malosi, o maa i le faitotoʻa e puipuia ai le laʻititi-e le mafai ona ofuina puipuiga mai aʻafiaga o auala auala. I se faʻaopopoga, o le fesuiaʻiga o mea mai le tasi i le isi sone le auala avanoa.

Tile ma kapeti

Faigata, ae sili ona manaia, o le tuʻufaʻatasia o le hexagonal "meli" ma laʻau masani. O le mafai gafatia o le fale poloka faʻatagaina faʻapipiʻi lua, i le tepa muamua, mea le talafeagai.

Tile ma linoleum

O lenei ituaiga o uafu e sili atu le taugata ma e tau le faʻalavelave. E mafai ona e teuteuina le linoleum i auala eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i se galu poʻo se taʻamilosaga. Ina ia tuʻufaʻatasia le avanoa ma aveʻese le fola mataua i le auala, e masani ona faʻaaogaina le uʻamea.

I le ata o loʻo i ai le faʻamatuʻuina o le keramika i le amataga o le fale ma le linoleum o loʻo teuina i le toega o le auala savali.

Tile ma laminate

Lenei tuʻufaʻatasiga e sili ona faʻatuatuaina ma anagata. O le ofu i le auala faʻataʻamilomilo ma tile ma laminate fefiloi fealofani ma eseese sitaili totonu.

O a foliga tile i sitaili eseese

Ona o lona eseesega, keramika ufiufi e lautele mo sitaili uma.

O tagata fiafia i luga ole fale e manaʻomia le faʻataʻitaʻi o laupapa-pei o fola (e masani ona matua) i le auala. Minimalism e iloga i tile ma se laconic mamanu - paʻepaʻe, efuefu, ma le ituaiga o sima. Fola oloa faʻataʻitaʻi maʻa masani faʻamamafaina le lavelave o le masani.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai se auala maualuga e faʻataʻamilomilo ai ma maa faʻavae i le uliuli ma le paʻe.

I le Scandinavian style, patchwork ua avea nei ma sili ona lauiloa. Maualuga-tekonolosi tagata filifilia se faʻavae aso nei mo le foloa i le auala, faʻamamafaina le lamolemole laina o meaafale ma teuteuga.

Faletusi o ata

O le tile i le alasavali e le maualalo i isi fola ufiufi a le o uiga i le faʻatinoina poʻo le matagofie. E tumau lona matagofie i lona atoaga tautua tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FKJ live at Salar de Uyuni in Bolivia for Cercle (Mae 2024).