Faʻafefea ona filifili se vevela vevela nofoaafi mo lou faletaele

Pin
Send
Share
Send

O se nofoaafi solo vevela i totonu o le faletaele e masani ona le foliga aulelei. Tele taimi, e alu ese atoa mai le ata tele ma faʻaleaogaina taumafaiga a tagata mamanu ma tufuga fale. O le a ia tosina mai pea manatu ia te ia lava ma faaleaga le lagona o le fale e ona. Atonu ua oʻo i le taimi e teteʻa ai ma ia? E le gata i lea, o aso nei o loʻo tele lava "coil" o ituaiga mamanu ma foliga o loʻo faʻatau atu e sili atu ona ofi i totonu o lou fale nai lo le paipa "antediluvian". Faʻafefea ona filifili se vevela vevela nofoaafi mo le faletaele, o le a le ituaiga e ave i ai le fiafia i ai, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo - o le a matou taumafai e taliina uma nei fesili i le tele auiliili mafai.

Faagaioia vevela nofoaafi galuega

O le tele o taimi, o le vevela vevela nofoaafi o se elemeni o le faʻavevela sisiva. E manaʻomia mo le tau o le tau ma faʻapipiʻiina e puipuia ai le faʻaleagaina o le paipa. Talu ai nei, o le "coil" e masani ona fesoʻotaʻi i se vevela vai sapalai vaʻaia po o se eletise faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi. O ia masini e le o toe gafa ma lenei galuega. Ae o loʻo i ai galuega lautele e mafai ona faʻataunuʻuina lelei e ala i uila vevela o soʻo se ituaiga.

O se paipa mafanafana faʻaonapo nei i totonu o le faletaele e talafeagai mo:

  • faʻamafanafanaina o le potu - i totonu o se potu mafanafana e sili atu ona matagofie le faʻataʻitaʻia o le vai ma le tausiga;
  • puipuia le foliga mai o suia i totonu o le faletaele - o le susū paʻu, ma talu ai o lenei e leai se nutrient auala mo le fungus;
  • faʻamamago mea susu - o loʻo iai se avanoa sili e faʻamamago ai le solo pe a uma ona taʻele, mulumulu ofu, totini;
  • fausiaina o se microclimate lelei ona o le mautu o le potu vevela;
  • faʻaopoopoina se faʻaaliga manaia ma matagofie i totonu o le fale taele.

Ituaiga - latou lelei ma le lelei

O aso nei e ofaina e le au gaosi ituaiga ituaiga 3 o solo vevela - vai, eletise ma tuʻufaʻatasia. E tofu i latou ma a latou lava uiga, lelei ma le lelei. Sei o tatou mafaufau ia i latou taitoatasi i nisi auiliiliga.

Vai faʻamama nofoa afi

Latou te fai ma sui o le "coil" o faʻasologa eseese poʻo tuʻufaʻatasia o paipa e faʻataʻamilomilo ai le vai vevela.

Lelei o vai vai:

  1. Mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le mea o le kiliva aveese.
  2. Tamaoaiga aua e le faaaogaina eletise.
  3. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o isi uaea faʻaopoopo ma lago faʻapitoa.

Le lelei:

  1. Mo le faʻapipiʻiina, e tatau ona e mauaina le faʻatagaga mai le tautua tausiga fale.
  2. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi naʻo le faʻavevela ma le vevela o vai, o lona uiga o le filifiliga o le nofoaga e matua faʻatonutonuina.
  3. I le taimi pe a tape le vai vevela pe i le faʻaiuga o le vaitaimi vevela, ua le toe faʻataunuʻuina ana gaioiga.
  4. E i ai le maualuga aʻafiaga o leakage.

O se vai vevela faʻamamaina nofoaafi e talafeagai mo i latou e na o le manaʻo e sui se mea tuai meafaigaluega ma se fou - matagofie ma faʻaonapo nei, faʻapipiʻi i se tuai nofoaga, pe manaʻo e faʻatapulaʻa taumafaina eletise.

O le tele o ituaiga o ituaiga vai e mafai ai ona e filifilia se masini e faʻamago ai mo se ata. O gata U-foliga ma M-foliga gata e tauva ma apefai ma e aunoa ma fata mo le teuina o solo.

Taitasi fesoʻotaʻiga faʻateleina le tulaga lamatia o leakage, o lea filifili se oloa ma le laʻititi numera o uʻamea.

Eletise uila vevela nofoaafi

O le tino e mafai ona galue tutoʻatasi aunoa ma le fesoʻotaʻi i se vai vevela mafuaʻaga - faʻamamafanaina saunia e se ea faamafanafana. Lea faʻatagaina le maa e tuʻu i soʻo se mea i luga o le puipui i le faletaele. E mamao ese mai le naʻo le lelei o le uila afi faʻamama le uila. Faʻatasi ai ma uiga lelei o le masini e:

  • leai se faʻatanaga e manaʻomia;
  • faigofie ona potopoto;
  • e i ai le faʻatonutonu o le vevela, e faʻatagaina ai oe ona seti se faiga e faʻalelei ai;
  • mafai ona faʻaaogaina i soʻo se vaitau - tusa lava pe leai se mafanafana poʻo se vai vevela. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o lou faletaele o le a mafanafana ma mafanafana tusa lava pe i le ese-vaitau;
  • e i ai faʻataʻitaʻiga tamaoaiga e mafai ona galue e aunoa ma le tapunia i lalo ma i le taimi lava e tasi faʻaaogaina le laʻititi aofaʻi o le malosi;
  • ia vave vevela le potu;
  • mafai ona ofi i totonu o soʻo se mamanu ona o le tele o ituaiga eseese.

Faatasi ai ma le leaga o:

  • faʻaauau pea le faʻaaogaina o le eletise, e ui ina laʻititi;
  • le manaʻoga e tuʻu se uaea ma faʻapipiʻi se mataʻupu fou ma se ufiufi faʻapitoa. E puipuia le fesoʻotaʻiga mai lele lele.

Afai e te le manaʻo e faʻamoemoe i le faʻamafanafanaina ma le vevela vai sapalai, filifili se eletise vevela faʻamama nofoaafi ma se lava puipuiga vasega mo faapipiiina i totonu o le faletaele.

O mea eletise e le gata o uaea, ae faʻapipiʻi foʻi i le suauʻu.

Lelei o masini suauʻu faamago:

  1. Latou te le manaʻomia le vai vevela ma faʻatulagaina faʻavevela fesoʻotaʻiga.
  2. Faʻamafanafana mo se taimi umi.

Itu vaivai:

  • mamafa aua o loʻo i totonu le suauʻu;
  • Teng tatau ona siʻo i taimi uma i le suauʻu, o lea la e tu i lalo;
  • o le faiga e umi se taimi e faʻamafanafana ai;
  • faateleina le eletise.

Tuufaatasi

O le masini tuʻufaʻatasia o se tuʻufaʻatasia o le vai ma le eletise. O se faʻavevela elemeni ua faʻaofiina i totonu o le vai coil, lea e mafai ona ki i le taimi o le vaitaimi pe a le avatua vai vevela. O lou faletaele o le a maua i taimi uma le mafanafana i lenei masini. Ae o lenei ituaiga o ea faamafanafana ei ai se drawback taua - e tau sili atu nai lo masani masani.

Vaega o le lapoʻa ma foliga

O foliga mamanu ma fua o le radiator aʻafia fesoʻotaʻi matagofie o le faletaele, le lelei ma le faʻatuatuaina o le masini ma le mafanafana tulaga i totonu o le potu. O loʻo faʻaali mai e le ata ata masani e masani ai.

O le autu ituaiga o vevela vela 'ie ma o latou fua:

  • U-foliga. O faʻataʻitaʻiga sili ona puʻupuʻu e fetaui lelei mo avanoa laiti. I le avea ai o se tulafono, ua faʻapipiʻiina latou e tagata atiaʻe, talu ai o le sili lea ona faʻatupeina filifiliga. E tatau ona maitauina e uiga i le saogalemu, vai mago o lenei ituaiga e sili atu nai lo nisi taugata faʻataʻitaʻiga. O le mea moni o latou e leai ni uʻamea, ma o le aʻafiaga o lepeti e faʻaitiitia. O oloa e i ai le lautele lautele o 40-80 cm, ma o lo latou maualuga e 32 cm.

  • M-foliga. Pei o le ituaiga muamua, latou aofia ai le tasi elemeni, o lona uiga e leai o latou soʻoga, lea e masani ona faʻatupuina ai suavai. O lo latou maualuga e faʻaluaina uiga o isi muamua ma e 50-60 cm, ma o le lautele e masani. O ia oloa o le a ofi atoatoa i totonu o le mamanu o le lautele potu taele ma fausia lelei tulaga mo e ona.

  • S-foliga - e masani ona taʻua ole "gata".

  • Foxtrots. I lenei lomiga, o le U-foliga fausaga e faʻatumuina e se paipa foliga-galu. Lenei faʻateleina lona eria ma le aoga. Eseesega i se manaia mataʻina o soʻo se poloketi. O loʻo avanoa i mea maualuluga mai le 32 i le 60, ma o le lautele lautele e 40-80 cm.

  • Apefai. E iloga i latou i lo latou tetele tele. La latou maualalo maualuga o 50 cm, ma o le maualuga o 120 cm.

I totonu o se tamaʻi potu, o le soʻona tele tele o nofoaafi solo a vevela o le a foliga faigata, o lea pe a filifilia se oloa, e tatau i se tasi ona amanaʻia e le gata i ona foliga vaaia ma le usitaia o le ata o le potu, ae faʻapea foi ma le fua o le faletaele.

Meafaitino

O le mea mo le gaosiaina o le vevela vela auala mafai ona avea ma ituaiga eseese o uʻamea poʻo latou faʻaputuputuina. Ma faʻalagolago i le fea na filifilia mo le gaosiaina, o le tautua ola ma le teteʻe o le oloa e ofuina ono eseese.

O vela solo ua faʻamafanafanaina e faia mai:

  • uʻamea uliuli o le sili filifiliga tala faʻatatau, ma o iinei e muta ai ona lelei. O le mea moni o oloa na faia i le uliuli uʻamea leai ni a totonu tetee anti-corrosion, e le lava teteʻe atu i le aʻafiaga o aqueous auala ma se vevela feaveaʻi. E sili le filifili o ia faiga mo fale tumaoti ma le tutoatasi faʻamafanafanaina, pe a leai se maualuga o le mamafa ma faʻapa'ū;
  • uamea stainless o le sili ona manaʻomia ma lauiloa ituaiga o coil. O se paketi ma i le taimi lava e tasi faʻatuatuaina mea o le a tumau mo se taimi umi. Ona o le taugofie o tau ma le anagata o lea ua fautuaina ai e faʻapipiʻi i fale mautotogi. O sea vela solo vevela o se oloa e aunoa maʻai uʻamea, ma o lea e iai le agavaʻa e faʻatosina ai le maualuga o le mamafa e masani ai i nofoaga tutotonu o sapalai o vai. O oloa e mafai ona valivali, chrome-plated pe ufiufi foʻi i mea e pei o apamemea poʻo le apamemea;

Pe a faʻatauina se uʻamea le tuʻu faʻatasi uʻamea faʻamafanafana solo nofoaafi, ia mautinoa o ona puipui e le manifinifi nai lo 3 mm. O se oloa ma tele manifinifi puipui o le a le umi, ma lona vevela faʻaliliuga o le a maualalo.

I taimi o faʻatau, asiasia totoʻa soʻoga o ponaivi. Ova tupe paketi ono mafua mai i le le lelei oloa lelei;

  • 'apamemea o se tasi o sili ona faʻatuatuaina filifiliga, ae le o le taugofie. E ui lava i le malamalama mamafa, 'oloa' apamemea i ai maualuga conductivity vevela ma teteʻe atu i palapala. Latou e sili ona lelei mo uma fesoʻotaʻiga i le tutotonu ma tutoatasi tutoʻatasi vai sapalai vai, pei ona latou mafai gafatia maualuga mamafa o le vai siosiomaga lelei. Apamemea vevela faʻamamaina faʻamaonia o se sili lelei fesoasoani e mafai ona teuteuina soʻo se totonu, aemaise pe a tuʻufaʻatasia ma apamemea totoga;
  • 'apamemea - e iai ona uiga tutusa ma le kopa - e sili atu lona vevela faʻafesoʻotaʻi ma teteʻe atu i le soʻona vai. Peitai, e tatau ona manatuaina o oloa faʻaulufale mai apamemea i luga o le maketi i aso nei ua le mafai ona tatalia le maualuga o le suavai i fale mautotogi. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina i latou i le autasi o le faʻavevelaina o masini.

Poʻo le a lava le afi vevela solo e te filifilia, ia e suʻesuʻe ma le faʻaeteete ona uiga ma faʻatonuga mo lona faʻapipiʻiina.

Mamanu ma lanu

E tauivi le au gaosi oloa e faʻamalieina soʻo se talosaga ma gaosia ni ie solo mafanafana e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi faʻamatalaga o soʻo se totonu. Oe mafai ona filifilia le sili ona lelei filifiliga mo soʻo se sitaili. Mo se potu ma se faʻaonapo nei tisaini, chrome, paʻepaʻe, siliva poʻo uliuli oloa e talafeagai. O le tamalii o le vasega o le a lagolagoina e se apamemea poʻo le apamemea faʻatusa. Uliuli poʻo uʻamea paolo e fetaui lelei mo sitaili pisinisi.

Nofoaga faʻapipiʻi ai

O le nofoaga o uila eletise mafanafana e faʻamoemoeina i fafo o le punaoa eletise. E tatau ona fuafua le latou nofoaga i le tulaga tulaga. Ma, i le taimi o le faʻataʻotoina o uaea, o le a mafai ona aveʻesea ia uaea saʻo i le nofoaga o le a tu ai le masini. Afai o le maeʻa maeʻa pe o oe ua suia se tuai radiator, le fou o le a tatau ona faʻataʻatia i tafatafa o le taimi nei fafo.

Mo vai ma tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga, o le tulaga e sili atu ona faigata. Lenei oe manaʻomia le taulaʻi atu i le tulaga o paipa vai vevela. E masani ona i ai se tapu i autafa o latou ma e tatau ona faʻatautau saʻo le nofoaafi a le tagata i luga aʻe o le fale, ma e faigata tele. Afai o le masini e fesoʻotaʻi i se faʻamafanafana sisitema, o se tulafono, latou filifilia se nofoaga faʻafeagai ma le taʻele. O le isi manatu lelei tuʻuina i luga o le masini fufulu. O le filifiliga sili ona leaga o loʻo i luga o le faletaele, pe a oʻo mai i se faletaele tuʻufaʻatasi. O solo e mafai ona paʻuʻu ma palapala i soo se taimi. E sili atu foi le aua le tuʻuina se radiator i luga aʻe o le faletaele, aua o le a paʻu le solo o le vai i solo.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

Eseese ituaiga uʻamea mafanafana o loʻo i ai uiga taua.

A filifilia se vai faʻataʻitaʻiga, oe tatau ona uaʻi atu i mea nei nuances:

  • tausisia o le radiator tapulaʻa ma le tulaga o uma galulue ma omiga tofotofoga e oʻo atu i le 6 siosiomaga pe sili atu;
  • lelei mea;
  • o le i ai o se aneti-pala i totonu o le paipa;
  • numera o uelo;
  • mamanu;
  • Lanu

A faʻatau, siaki le avanoa o mea talafeagai uma ma faʻatau ia mea ua misi.

Faʻamolemole manatua o oloa faʻaulufale mai o suavai e le fuafuaina e fesoʻotaʻi i le DHW system ma ono le mafai gafatia le vai faʻatonutonu. I aso nei, e tele filifiliga i luga o le maketi mai falefaigaluega a Rusia, o latou oloa e le maualalo i le lelei ma foliga vaaia, ma i ai le maualuga togi. Vaʻai le vitio mo se aotelega o lauiloa lauiloa.

Faʻapipiʻiina o se vai vevela faʻamama nofoa afi

A e fuafuaina e sui se vevela vevela nofoaafi, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻi muamua le Kamupani Pulega ma se faʻamatalaga e uiga i le polokaina o le vevela vai riser. O le tusi talosaga e tatau ona faʻailoa mai le taimi o galuega.

A maeʻa ona mautinoa e leai se vai i le riser, e mafai ona e alu e faʻamavae le masini tuai ma faʻafesoʻotaʻi le tasi fou.

Faʻapipiʻi sitepu:

  1. Faʻapipiʻi pasi. O le tisaini o se lintel faia i polypropylene paipa. E manaʻomia pe a manaʻomia ona e tape le vai e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻiina o le Tulafono o Soligatulafono. Lenei o se taua elemeni o le polokalama, lea e mafai ona fesoasoani tele pe a tupu se faʻagasologa tupu pe e te manaʻomia e sui se vevela vevela nofoaafi. O loʻo faʻatiʻetiʻe i luga o faʻapipiʻi muamua polo faʻapipiʻi, lea e mafai ona tapunia i le taimi o le malosi majeure. I lenei tulaga, o le faʻasalalauina o le vai i le riser o le a le taofia. E mafai e le ea ona aoina i le polokalama. O le mea lea, e tatau foʻi ona faʻapipiʻi se alatoto polo i le lintel lava ia. E faʻatagaina le vai e faʻataʻamilo fua i totonu o le uila.
  2. Faapipiiina O manaʻoga mo le faʻafesoʻotaʻi o le uila o loʻo faʻamatala mai ile SNiP 2-04-01-85. Paipa Polypropylene o loʻo uʻameaina i alatoto poloka poloka, lea e mulimuli ane fesoʻotaʻi i le masini faʻavevela. O le fausaga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le puipui ma fesoʻotaʻi ma paipa faʻataʻatia. O loʻo puipuia le faiga ma puipui puipui e puipui puipui mai le tele o uta e ono tulaʻi mai ona o le fesuiaiga o le vai vevela ma paipa alavai. O le mamao o le 35 cm mo paipa ma le lautele e oʻo atu i le 23 mm, ma le 50 mm mo lautele paipa e tatau ona tausia i le va o le vevela vevela solo ma le puipui. O le sapalai riser e fesoʻotaʻi i le mataʻupu o loʻo tu i le pito i luga o le masini.

I le taimi o le faʻapipiʻiina, aua neʻi galo o le paipa sapalai e tatau ona faʻapipiʻiina i se faʻaseʻe teisi i le itulagi o 5-10 cm i le itu o gaioi vai.

  1. Faʻataʻitaʻiga faiga. A maeʻa ona faʻapipiʻi, siaki fesoʻotaʻiga mo faʻasologa. Tatou ki le vai ma asiasia ma le totoʻa uma uʻamea. O sooga e tatau ona matua mago.

Faʻapipiʻiina o le uila afi uila uila

O le tekonolosi mo le faʻapipiʻiina o se masini eletise e le faigata tele, o lea e mafai ai ona tago i ou lava lima. O le oloa ua faʻapipiʻi luga o le puipui ma fesoʻotaʻi i mains. Mo le vaega mulimuli, e mafai ona e faʻaogaina se outlet o loʻo i ai nei pe faʻataʻitaʻi ni fesoʻotaʻiga natia mai se pusa soʻoga.

Faʻatonuga mo le faʻafesoʻotaʻiina o se uila afi faʻamafanaina solo:

  1. Saunia meafaigaluega talafeagai - o se vili, o se viliina o maa, o se tulaga o le fale, o se mea faʻapipiʻi, o se faʻailoga ma se voltage e faʻataʻitaʻia ai, poʻo se sikulini sikulini.
  2. Filifili pe faʻafefea ona e fesoʻotaʻi i lau 'upega tafaʻilagi. Afai o le toe faʻaleleia o loʻo i le tulaga o le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga, e sili atu le tuʻu o se uaea ese mai le pusa soʻoga. Ole filifiliga saogalemu lea. Afai o se sui e faia i totonu o se ua maeʻa faʻaleleia faletaele, ona o lenei filifiliga o le a le galue e aunoa ma le faʻaleagaina o le ofu, ma o lenei e matua le manaʻomia. I lenei tulaga, o le a sili atu le saʻo e fesoʻotaʻi i se i fafo outlet. O lenei filifiliga e sili atu ona mataʻutia, ae peitaʻi o le auala i fafo ua saʻo ona filifilia - faʻatasi ai ma le susū-faʻamaonia casing, o le sao o le faʻatulagaina maualuga ma le nofoaga i se lava mamao mai le vai, o le a leai se mea e fefe ai.
  3. Saunia o le puipui mo faapipiiina.E manaʻomia le makaina o nofoaga mo le faʻapipiʻiina o faʻamau ma ia mautinoa o togi e tutusa tutusa. E mafai ona e siakiina lenei mea ile faʻaaogaina ole tulaga ole fale.
  4. Matou te viliina pu ma faʻatutuina dowels i totonu.
  5. Matou te faʻaputuputuina le afi vevela solo e tusa ma le ata i faʻatonuga.
  6. Matou te faʻafesoʻotaʻi uaea i pito o le masini, pe a uma ona tape le moli i le laupapa laupapa.
  7. Matou te faia le faʻapipiʻiga - matou faʻapipiʻi i le puipui ma faʻamimigi faʻovilivili.
  8. Tatou ki le masini i le laupapa laupapa.

Faʻatasi tuʻufaʻatasia faʻapipiʻiina

O le faʻafesoʻotaʻiga o le lautele o oloa e faia e pei o se vai. A maeʻa lena, o se eletise eletise elemeni faʻaofiina i totonu o le mataʻitusi lalo. O le faʻamafanafana elemene o loʻo mimilo mimilo i le polokalama ma fesoʻotaʻi i mains.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FikaRation - O Keriso Na O Ia 2019 (Mae 2024).