DIY nofoa teuteu - metotia ma faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

O meaafale tuai e le manaʻomia i taimi uma le teuteuga, e tele lava mataupu pe a talafeagai. O le valiina pe suʻiina o ufiufi e mafai ona fesoasoani e faʻafou ai totonu pe ofi ai nofoa tuai i se sitaili fou. I le afiafi o le aso malolo, teuteuina o nofoa ma fugalaʻau, lipine, o pulou e faʻavaeina mataupu e fesoasoani e fausia ai se siosiomaga talafeagai. Ina ia toe faʻafoi meaafale i lona lalelei sa iai muamua ma faʻalelei atili ai, e te manaʻomia sina mea: manaʻoga ma musumusuga.

Toa tuai i se lanu fou

Ole vali ole auala e pito sili ona faigofie ma vave e faʻafou ai nofoa tuai. Pe o le a fou meaafale o le a avea ma monochrome, tele-lanu pe faʻataʻitaʻi faʻamoemoeina i mafaufauga ma mea e fiafia i ai. Pau lava le fesili e totoe o le a le vali e filifili ai.

  • O le pisia o le a faʻamalamalamaina atoatoa le matagofie o laʻau tuai. E sau i lanu eseese, ae mo le toe faʻaleleia e sili atu le lelei le tuʻuina atu o le fiafia i mea pogisa.
  • Susu masani vali e matua leai se afaina, latou te aumaia luga o le matagofie foliga matte ma vaʻaiga foliga. Masking tape e mafai ona fesoasoani e fausia se eseʻesega vaʻaia faʻataʻitaʻi poʻo se faʻavae i luga o nofoa.
  • Latex poʻo vali suauʻu o le a maua ai se mauoa, olaola lanu. O nofoa o le a sili atu ona faʻaonapo nei pe a fai o vae e valivali i lanu eseʻese.
  • Fana vali mafai ai ona faia soʻo se ata ala i se stencil. A le o lea, e mafai ona e tuʻuina se ie solosolo i luga o le nofoa, nofoa i tua, 'au o le nofoa ma faʻapipiʻi le vali i totonu. O le iʻuga o se togafiti faʻaopoopo matagofie.

O le galuega o loʻo faʻatinoina ile faʻasologa lenei:

  • Aveʻese le ufiufi tuai mai le laualuga i fasi pepa oneone.
  • Degrease, primed.
  • A maeʻa ona faʻamamago, ona valiina lea i totonu o le tasi poʻo le tele o laʻei ma le vali poʻo le pisia, ona faʻamamaina lea.

Faʻamamaina

O se sili ona lauiloa metotia, lea e faʻaaogaina foi e toefaafou ai tuai meaafale. Decoupage o le gaioiga o faʻapipiʻiina o ata (lolomiina i luga o se solosolo poʻo se manifinifi pepa) luga o luga.

Eseese metotia faʻatagaina oe e maua ai le manaʻoga uiga poʻo vaʻaiga aafiaga: gilding, matua (fufuluina, taʻei, shabby), ata poʻo volumetric ata. O se tuʻufaʻatasia o le tele o teuteuga faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina. O le filifiliga o se ata ma le metotia faʻalagolago lava i le faiga o totonu. O le nofoa, faʻafouina ma tutusa ata, o le a ofi fetaui lelei i totonu o le ethno, militeri, atunuʻu, Provence, loft, shabby chic, eclecticism.

Ole faʻafouga ole nofoa e faia ile tele o laʻasaga. O meaafale e faʻamamaina mai le ufiufi tuai, varnish poʻo le vali, faʻamamaina ma faʻamuamua. Le isi, o le autu talaʻaga o loʻo faʻaogaina ma le acrylic vali. A maeʻa ona faʻamamago, ona faʻapipiʻi lea o le ata i luga, faʻapipiʻiina i vali, isi elemeni ma varnished.

Faʻafoe: mo taimi uma

O le ufiufi o nofoa e le gata o se auala e teuteuina ai mea tuai ma, i se tulaga lautele, o meaafale fou, e sili atu ona aoga: latou te avea ma puipuiga mai le faʻaleagaina, faʻaleagaina, fesoasoani e ofi meaafale i totonu o se tuʻuina mai totonu pe na o le faʻafouina o teuteuga, o loʻo i ai i aso uma ma mamalu.

E sili ona talafeagai e faia mamanu mo se ufiufi faʻaaogaina se dummy. O le nofoa e faʻapipiʻi i luga o nusipepa poʻo le sailia o pepa, ona tipiina lea o se ufiufi fale ma seleulu i ni vaega eseese. O le saʻo o le faʻataʻitaʻiga faʻamoemoeina i le saʻo fua. Ma o le mea moni, tasi le tatau ona galo e uiga i alauni, tipi sese, ie shrinkage pe a uma ona fufuluina.

Ufiufi ie

Faʻafoe mafai ona faigofie ona faia e lima. O nofoa masani ma le tua e manaʻomia le 1.5-2 mita o ie. E tatau ona maitauina o teuteuga o le nofoa e tatau ona fetaui ma le sitaili o totonu, faʻamamafa ma faʻatumuina ia.

  • Cotton ie o le a talafeagai i Provence poʻo le atunuʻu sitaili. Mo le muamua, pastel lanu ma se faʻataʻitaʻiga i se laʻititi fugalaʻau e filifilia, ma o se lapoʻa sela e sili ona faʻamalosia e ituaiga.
  • Faʻasao siʻosiʻomaga o le a fesoasoani faʻamamafa talatala ofu talatala lapisi. Ina ia avatu ia latou se fesoʻotaʻiga faʻaonapo nei, e mafai ona e faʻaopopoina le ufiufi i denim patch, ia e fetaui lelei ma fafie.
  • I totonu o potu totonu, latou te faʻaaogaina sili atu anagata ie ma se tele lapoʻa, matte poʻo se satin sheen, mo se faʻataʻitaʻiga, gabardine.

E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se ie mo le suʻiina o se ufiufi pe tuʻufaʻatasia ni mea se tele. Nofoa ma faux fulu ufi, ma le tutusa "totini" i luga o vae, o le a foliga sili ona manaia.

Ufiufi lalagaina

O ufiufi lalaga o le a sili ona talafeagai i le taumalulu, o le a latou fesoʻotaʻi ma le mafanafana ma le mafanafana. O mea lalaga e foliga manaia tele, e pei o se ofu mafanafana tele na tosoina i luga o se nofoa faʻaisa. O se tele volumetric mamanu o mafiafia pastel filo o le a sili ona lelei. Ioe, afai e manaʻomia e le taʻele, e mafai ona e filifilia ni pupuni susulu.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopo o le a avea ma totini mo vae. O nofoa laei i "seevae" e foliga mai lava ma e le taitai valuina le foloa. Openwork capes faʻatumuina i le malamalama o le taumafanafana ma le malulu e masani ona gaosi. Ma se faʻaopopoga, o mea na gaosia e le tagata na te faia o le a faʻafilemuina ai le siosiomaga ma toʻafimalie lelei ai.

Faʻafiafiaga faʻamanuiaga na faia i lagona

Lagona e masani i soʻo se fafine. O lenei mea e faigofie lava ona galulue, o lea e masani ona faʻaaoga mo teuga teuteu. I le afiafi o soʻo se gaioiga, ufiufi mo tua o nofoa faia o lagona, faia i le autu o le aso malolo, o le a avea ma sili faʻaopoopoina ma teuteuina.

I le Po o le Tausaga Fou, e mafai foi ona suʻi mittens poʻo ofu i tua o foliga o le pulou Santa Claus. I se tulaga lautele, e le mafaitaulia filifiliga, o mea uma e gata na o mafaufauga o le matai.

Manatu le faʻavae

Afai e te suʻesuʻeina le mataupu o teuteuga o nofoa, e leai se masalosalo o le tele o ituaiga, o isi taimi e le fuafuaina mea e mafai ona faʻaaogaina. E te le faʻateʻia se tasi i ni pisipepa faigofie; o tootoo, maea, fugalaʻau, lole, kapala o laʻau ma tisiki tuai e faʻaaogaina.

Nofoa teuteu i le maea

O lenei filifiliga e sili atu ona talafeagai mo nofoa tetele ma nofoa. E ui lava e mafai ona e taumafai e teuteuina sili atu laulau meafale pe a e manaʻo ai. O le upholstery e aveʻese mai le nofoa, ma fasi twine o le umi manaʻomia ua saunia mo taʻitasi elemeni (vae, pou, uʻamea). Ona sosoʻo lea ma se metotia faigofie: faʻamau le pito o le maea i se faʻamau poʻo se tamaʻi fao ma amata ona afifi faʻapipiʻi le oloa. O le isi pito e puipuia i se auala tutusa. I tua o le nofoa, e mafai ona e faʻatinoina lalaga faigofie, lea o le a avea ma se maitauina teuteuina.

O le maea e mafai ona tuʻugofie pe valivali e pei ona e manaʻo ai. I se tulaga lautele, e le gata o le maea e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina, e mafai foi ona avea ma rattan pe o ni fasi ie e mimilo ma se faʻaputuga.

Mea masani

O le faʻaaogaina o mea masani e foliga mai e talafeagai e le gata i galuega a le aʻoga. E oʻo lava i ni tagata Italia (Andrea Magnani ma Giovanni Delvezzio mai le Re Sign studio) na faʻaalia i latou i se manatu faigofie ae le faʻamoemoeina o le teuteuina o nofoa ma paʻu. E le mafai e tagata uma ona faʻatauina meafale tisaini, ae e mafai e soʻo se tasi ona ave se aitia i se tautua ma toe faʻaola.

O nofoa laupapa e tatau ona fetaui i mea masani i le tele e mafai ai, o lea e faʻamamaina ai latou i le varnish, olo ma le laupapa lelei ma tuʻu i lenei pepa. O le sili e mafai ona faia o le ufiufi i se pisipisia e faʻaopopo paolo. O le laʻau sauni laupapa e faʻapipiʻi i se faʻatonuga saoloto, na filifilia e le au mamanu le tasi vae ma toe foʻi mo le faʻapipiʻiina.

O le isi auala tutusa lelei o le teuteuina o nofoa ma maamaa mafolafola. O le maʻa ua faʻapipiʻi saʻo i le nofoa ma tua. O se nofoa le masani ai e mafai ona avea ma teuteuga mo le faletaele, polotito poʻo le togalaʻau, aemaise pe a fai o loʻo i ai isi meaola sami-latalata i ai.

Mose

Afai, i le faʻaopopoina i nofoa tuai i le fale, o loʻo i ai lava ni discs le manaʻomia pe faʻaleagaina, oe mafai ona teuteuina le fasi meaafale ma mosaics. O le faʻataʻitaʻiga e faia i tamaʻi lanu lanu o le a vaʻaia muamua ma manaia, ma o le nofoa faʻafouina o le a matua ofi i totonu toeititi lava o totonu totonu.

O le faʻata kiliva o tisiki e olo i le laupapa lelei, ona faʻapipiʻi ai lea o le pepa iila iila. Ona tipiina lea o le disc i tutusa sikuea (e sili atu ona talafeagai e vave vaevaeina i latou i lanu). E tatau foi ona sauni le nofoa. O le laualuga o le oneone, oneone ma primed. O sikuea a Mose e faʻapipiʻi faʻasolosolo i le faiga o se filifiliga filifilia pe soʻosaʻo foi. A maeʻa ona faʻamago, o va i le va o "tile" e faʻatumuina i le fausiaina o putty, ma o le pito i luga e varnished.

Nofoa nofoa

Teuteuina o se nofoa ma pom poms e matua taugata lava i le tulaga o mea ma taimi, ae o le iʻuga, o le toe faʻaleleia nofoa foliga sili ona susulu ma le mafanafana. O le a fetaui lelei se potu o tamaiti, ma ono avea ma se lanu felanulanuaʻi i totonu o se potumoe po o le potu malolo. E sili atu le talafeagai e faʻamau pom-poms i se mesh poʻo se fasi ie. I le faaiuga o le galuega, o le ufiufi lemu o loʻo faʻamau i luga o le nofoa ma tua o le nofoa. Afai e tatau ai, o mea teuteu e mafai ona aveese ma mulumulu faigofie. Pompom nofoa o le a foliga sili ona manaia i luga o nofoa i le umukuka.

Nofoa fugalaʻau

O le nofoa tuai e le tau nofo i le fale, e mafai ona ia mauaina lona nofoaga fou i le togalaau poʻo luga o le terrace i le tulaga o se uluaʻi moega fugalaʻau. I le taimi e tasi, e le manaʻomia le toe faʻaleleia, toe faʻaleleia, toe faʻaleleia.

Ae afai e manaʻomia e le aitia, e mafai ona toe vali pe faʻapipiʻi foʻi le nofoa i lanu susulu. Ona tipi ese lea o se pu i le nofoa ma faʻapipiʻi se fugalaʻau.

O le iʻuga e taʻu mai ai: e i ai nofoa, ae e mautinoa lava o le a iai se filifiliga talafeagai mo le teuteuina o latou fale. Oe le tau avea ma se atisi-toe faʻafoʻi mo lenei. Soʻo se tasi e mafai ona faʻafouina pe teuteuina meaafale, ma, ma se lagona o le faʻamalieina atoatoa, nofo i luga o fua o a latou galuega.

    

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Festival Fringe Dress. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).