Fuafua umukuka i le atunuʻu - foliga i totonu +75 ata

Pin
Send
Share
Send

O le autu uiga e faʻamatalaina ai le atunuʻu sitaili (tafaʻilagi) o lona agavaʻa. O se faleoo i Rusia, o se fale susulu malamalama Iukureini, o se fale Egelani poʻo se fale o le Metitirani - o nei mea uma e fetaui lelei ma le faʻauigaina o le "faifaatoʻaga" sitaili. Ole mea taua e tuʻufaʻatasia ai tuʻaiga eseʻese ole mamanu ole latalata ile olaga faigofie i nuʻu i tua. I le taimi e tasi, e le afaina poʻo le a le atunuʻu ma le aganuʻu o loʻo tatou talanoa ai. Pe a fausiaina totonu, faʻamafanafanaga ma faigofie e sili ona taua. O le teuteuina matagofie ma le lavelave e le talafeagai lelei ii. Uma mea i totonu e anagata, faʻatuatuaina i le tulaga o le talatala. E mafai ona iloa e le mafai ona latou tautuaina se tasi augatupulaga, ae tele. O le autu o aso nei mea o le atunuʻu-ituaiga umukuka mamanu, ona foliga, autu faʻaaliga ma auala o le faʻaaogaina o tisaini manatu.

O foliga autu o le sitaili

Muamua lava, e tatau ona e filifili: o le a le ituaiga o ata e te fiafia i ai, faʻafefea ona e vaʻaia foliga o lau umukuka. E malamalama lenei mea: o le Italia trattoria e matua ese lava mai le Scandinavian fale poʻo le Swiss chalet. Ua e filifilia? Atoatoa O lenei e mafai ona e amata filifilia le umukuka meaafale, lamepa, mea ma mea teuteu mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fola maa ma tamaʻi maa o keramika i luga o puipui o le a aveina atu ai oe i Italia, ma solo teuteuina ma teuteu teuteu o aniani, kaliki ma manogi mago fualaʻau o le a fesoasoani e toe fausia le fale o le maelega o Ukaraina faifaʻatoʻaga.

Ae ui i lea, mo eseese uma, o loʻo i ai le numera o faʻavae foliga e fuafua ai le sitaili canons:

  • O le faʻaaogaina o mea masani;
  • Lanu lanu masani;
  • Rectilinear geometry o mea i totonu;
  • Le faʻaaogaina o se aofaʻi tele o ie;
  • Fata ma kapoti, matala pe tapuni.

    

O le amataga mai o le sitaili na amata mai i le taimi na le iloa ai e tagata se mea e uiga ile palasitika ma polymers. O le mea lea, o ia mea o le a foliga ese i se mamanu i tua, e tuʻu filemu. E leai se nofoaga i totonu ma chrome vaega. E fautuaina e sui i latou i uʻamea pepelo. E mafai ona faia le palu i se mea e faʻataʻitaʻia ai se maʻa teuteuina, mo se faʻataʻitaʻiga, malachite, maamora poʻo maamora. O le maa faʻatu laupapa e talafeagai foi i totonu. Ae o le maʻa o se mea taugata tele. E mafai ona e fofoina lenei faʻafitauli i le faʻaaogaina o maʻa faʻapitoa. I se tulaga lautele, e tatau ona mataituina faapitoa i mea mo le gaosiaina o fata tapuaʻi ma magoto, talu ai o nei eria galuega e sili ona malosi faʻaaogaina.

O le natura laʻau o le sili ona masani ona faʻaaogaina mea mo totonu o le atunuʻu. O ituaiga o laʻau, e ave lava le faʻamuamua i le filifiliga o paketi - birch, pine, spruce, linden.

    

Valivali tali

E ui i ituaiga eseese o filifiliga lanu, e le taliaina e le sitaili a le atunuu soo se "acid" ma lanu soona susulu. O pupuni sili ona lelei mo le sili lanu o pastel. Milky, lanumoana sesega, moli samasama, paʻepaʻe ma beige - o nei lanu fausia ai le lagona o le malologa, toʻafilemu, filemu ma le mafanafana. I se faʻaopopoga, latou vaʻaia faʻalauteleina le potu, lea e sili ona taua mo se tamai umukuka. O lanu pogisa e mafai ona faʻaaogaina o ni mea taua, e faʻamalamalamaina ai ni vaega, e faʻaopopo ai le faʻatumuina o totonu. E sili le filifili o olive, terracotta ma enaena lanu e pei ole "accent" lanu. O le umukuka mamanu o le a foliga muamua ma faʻalelei faʻafetai i filifilia lelei tuʻufaʻatasiga.

    

Faʻamaeʻaina faʻavae

O le autu faʻaaliga o le rust kitchen o mea masani e tatau ona faʻaaoga sili i le teuteuga. Peitai, o nisi o latou e matua taugata, o isi e le lava le aoga. Seʻi o tatou taumafai e suʻe se fetuʻutuʻiga talafeagai ma filifili ni faʻaiʻuga sili.

    

Pa

Country-style puipui puipui mafai ona fesuiaʻi:

  • Valivali. Lenei oe tatau ona ave le fiafia i le natura "rustic" lanu fuafuaga: paolo o beige, lanumeamata, olive poʻo enaena. O leo le tutoʻatasi, paʻepaʻe ma efuefu e talafeagai.
  • Teuteu teuteu ma le fuafuaina ma le faʻatamala. Na ia faʻamamafaina le tuai ma faigofie o totonu. Tasi maua le manatu o le maelega, ae le o ni tagata popoto lava latou na galulue i le faʻavasegaina o le umukuka.
  • Pepa puipui O ie manino e foliga mai e le moni. O fualaʻau laʻau, sasa, pa u poʻo ituaiga faʻavae masani e sili atu ona talafeagai.
  • Tile O ceramics aoga ma taugofie e atoatoa mo puipui puipui i le vaega o galuega. E mafai foi ile faʻamaeʻaina atoa o puipui, ma e le gata ile vaega galue.
  • Pa puipui. O le faʻaogaina o laupapa laupapa e sili ona talafeagai mo faʻafiafiaga o le olaga i tua, o lona uiga o le a faʻaaoga lelei le latou faʻaogaina.
  • Piliki Lenei mafai ona avea ma mea masani poʻo puipui ufiufi ma faʻataʻitaʻi o brickwork. Faigofie, natura ma tuai-o mea tonu a le tisaini manaʻo. Ae ui i lea, o le umukuka "i le piliki" e foliga mai e utiuti ma le toʻafimalie, o lea e talafeagai ai le tuʻufaʻatasia o lenei mea i laupapa poʻo ni vali vali.

    

Taualuga

Ina ia teuteuina le faʻalo, oe mafai ona faʻaaoga filifiliga nei:

  • Paʻepaʻe. O lenei tini e foliga mai e sili ona lelei. O le sologa lelei e maua mai i sitaili faaonapo nei ua matuaʻi leai lava iinei. Le faʻatamala ua iai ma le "faʻatamala", ose laualuga o laualuga ma foliga o le pulumu - o le mea lena e faʻamalieina atoatoa i manaʻoga faiga. E amata ona taʻe le sima i le alu o le taimi? E le faitio i se mea ma e fetaui lelei i musika a le atunuʻu.
  • Matt faʻaloʻo faʻalo. O le faʻaata mai luga e matuaʻi le talafeagai! Lenei o se taugofie ma aoga filifiliga. Faatasi ai ma le faʻaeteete uiga, e mafai ona tautua le feteʻenaʻi mo se taimi umi. O le le faʻamanuiaina o lenei filifiliga o le ie faʻaloaloa e "'ai" pe tusa ma le 4 cm le maualuga, e le laʻititi mo se fale maualalo.
  • Wood. O lenei mea e mafai ona liua se umukuka i se taulaga fale i se mafanafana "fale i le atunuʻu" (pei lava o se faʻasalalauga) poʻo se tapunia terraces i le atunuʻu. Ae ui i lea, laupapa i se paolo masani faia le faʻalo pupula lalo maualalo. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o se ie laupapa, vali paʻepaʻe. O le iʻuga o le a avea o se umukuka mafanafana i mafuaʻaga Scandinavian (o le la i Nouei ma Suetena e le o se talimalo masani, o le mea lea Scandinavians vivii malamalama lanu).
  • Paʻepaʻe + laupapa. Lenei o le faʻaaogaina o faʻalo pupuni faʻasaga i se papaʻe papaʻe. O totonu e liʻo e mafanafana ma nonofo ai. Ae ui i lea, o mea uma e tatau ona sili ona maualuga le lelei. I se faʻaopopoga, o lenei filifiliga e talafeagai mo naʻo taualuga maualuga (mai le 3 mita).

    

Fogafale

Sili ona lelei, e tusa ai ma le canons o sitaili, o mea e pei o laupapa laupapa laupapa, maʻa poʻo maa keramika. O mea muamua e lua e taugata ma e le avanoa i tagata uma. O se lelei fesuiaiga i laupapa foloa o kapeti. E laʻititi ifo le tau nai lo fafie mau, ma i fafo e tau le masani lava ma mea masani. E oʻo lava i ni tau e sili atu le taugofie o le linoleum poʻo le laminate ma le faʻafoliga lelei o laʻau. Afai e te filifilia fola ufiufi ma se maualuga malosi vasega, o le a le gata e foliga matagofie, ae o le a umi foi le umi. Natura maʻa mafai ona suia i poselane maa maa. E fautuaina e filifili se ufiufi ma se faʻataʻitaʻiga o maʻa masani poʻo ituaiga ituaiga. O le lanu uliuli ma papaʻe o le a ofi faʻalelei i totonu o le Provencal totonu.

Afai o le umukuka avea foi o se 'aiga' aʻai, oe mafai ona faʻaaogaina ituaiga eseese o fola mo le faʻailoaina o le potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le potu galue o le potu potu, umukuka-potu 'ai poʻo le potu malolo-potu malolo, e talafeagai tile, ma laupapa poʻo ona faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo le' aiga 'aʻai. Ae o le lanu o le foloa, e mafai ona avea ma masani pe faʻalanu.

O kapeta lalaga felanulanuaʻi o loʻo lalagaina matagofie i totonu o le teuteuga o le "paʻu" o le umukuka, e mafai foi ona e faia mea e fai i le fale.

    

Moli

O le malamalama umukuka rustic tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o faʻasolosolo ma masani moli. A filifilia le sao moli moli mo le umukuka, oe manaʻomia le mautinoa o latou na fuafuaina i le tutusa sitaili e pei o meaafale, ie ma mea teuteu elemeni. O nisi tagata mamanu e fiafia e taʻalo ma faʻatusatusaga, tuʻuina o se teuteuga sili ona teuteuina ma sili ona po nei i le ogatotonu o le taulaga i totonu. Peitaʻi, o faʻamalosi filifiliga e manaʻomia le poto masani ma taleni faʻapitoa, a leai e mafai ona e seʻe atu i totonu o le amataga kitsch.

Nei o fesoasoani fesoasoani mo le filifilia o se lamepa mo lau atunuʻu umukuka:

  • Antique chandeliers o le a faʻaopoopoina le ata o le olaga faʻatoʻaga. Tiffany moli uila ma lanu tioata o le a foliga sili ona lelei. O se filifiliga tutusa lelei o le moligaʻo ma lamepa faʻataʻitaʻi moligaʻo. O se filifiliga taugofie o se moli-sulu moli uila: tioata, palasitika poʻo ie, i luga o se loloʻu faʻamalologa.
  • O le paolo o moli e sili atu le mafanafana, latalata i le natura. O totonu o le a foliga malulu, ma o le eseesega o ie, paolo ma ie o le a le matua feilafi. E le manaʻomia le faʻaaogaina o moli lanu.
  • O se lelei fofo o le faʻaauupegaina o le umukuka ma se dimmer, o se masini mo le faʻatonutonuina o le malosi o moli. Filifiliga, e mafai ona faia muted, mafanafana, pe, i se isi itu, matua susulu lava. Faʻafetai i le le mautonu, e mafai moni lava ona fausia se lagona o le umukuka e susulu e mumu mai se magalafu poʻo ni moligaʻo.
  • I se faʻaopopoga i le moli tutotonu, e fautuaina le faʻaaoga o isi moli mai se sconce poʻo se lamepa lamepa. Le masani ai, ae sili ona matagofie i totonu o se potu vateatea, o se foloa moli tu i tafatafa o le umukuka sofa o le a vaʻaia.

    

Meafale ma masini

Atunuʻu o le faʻatusa o mea tuai. O le mea lea, e talafeagai lelei o elemeni uma o le aganuu tatau ona sili atu nanaina i tua o meaafale facades. E faʻatatau lea i le masini fufulu ma le masini fufulu ipu, o le AGV pou, o le oveni oveni, se pusaaisa, ma isi. Ae e foliga mai e le mafai ona nana le ogaumu, hood ma le ogaumu, o lea e fautuaina ai le filifilia o latou i se ituaiga sitaili. O sea ituaiga auala e avanoa faʻapisinisi, e le o se faʻafitauli le mauaina. Ae mo meaafale, o manaʻoga nei:

  • Se seti o meaafale umukuka. Lelei pe a fai o se laupapa. O oloa e faia i le MDF poʻo le laupapa laupapa, faʻauma i le veneer, e lelei foʻi ona foliga mai. E mafai ona vaneina le teuteuga, uʻamea; tioata faʻaofi e talafeagai.
  • O le kapeneta mamanu mafai ona tele, anamua, pe mama, ma tatala fata. E fai lava si faʻataʻitaʻiga. Crockery keramika poʻo ipu omea o loʻo faʻaalia e fai ma sui o le mafanafana, faigofie ma le talimalo talimalo. Pusa lauti, afifi o vailaʻau vailaʻau, koneteina mo lapoʻa oloa - o nei mea uma e fai si aoga ma i le taimi e tasi e avea o se teuteuga.
  • O le lanu o meaafale e faʻamoemoe i le tele o le potu. O se umukuka lapoʻa ma malamalama lelei, e oʻo lava i meaafale pogisa tele, e le foliga ova na tumu i mea totino. Afai e laʻititi le potu, ona faʻapena lea ona talafeagai meaafale mama (paolo o nifo elefane, beige, kulimi ma efuefu).
  • O le laulau ma nofoa e mafai ona avea wicker, rattan poʻo fafie. O meaafale pepelo e foliga lelei mai.
  • O le faʻaaogaina o tulimanu kapeneta fesoasoani e sili lelei faʻavasega le avanoa.

Nofoa o 'eseʻese ituaiga ma paolo mafai ona faʻaaogaina i le' aiga 'aʻai mo se talafeagai toe gaosia o nuʻu i tua olaga. Nai lo o masani meaafale, oe mafai ona okaina oloa o "atunuʻu" mamanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laulau gaoā faʻapipiʻiina ma se faʻavae pito i lalo.

    

Teuteuga

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona e valivali le teuteuga o le umukuka "i tua" ma mea faʻaaoga ma ie. O pupuni e tatau ona faia mai ie masani. E mafai ona faigofie, siakiina, fugalaʻau, polka-togitogi pe faʻapea foʻi ma fua o fualaʻau. O oloa teuteuina i lace ma embroidery e foliga mai e matuaʻi lava. Ae o le mamanu, e mafai ona ese: mai masani "tinamatua" pupuni i sili ona po nei pleated, faasee po o Roma pupuni. E mafai foi ona e faʻaaogaina se teuteuga a le lambrequin. O lanu o teuteuga e masani lava: lanumeamata, samasama, malamalama lanumoana, lanumoana. Laʻau i fugalaʻau keramika (begonia, cacti, aloe, Kalanchoe ma, ioe, geranium) faʻamaeʻaina le faʻamalama teuteuina. Mo teuteuga ole umukuka, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga o mea faʻaaoga nei:

  • Vine ma uʻamea ato, pusa faʻatusa ma fatafata;
  • Laupapa poʻo le omea. O puipui e mafai ona teuteuina i teuteuina papatusi;
  • Moli karasini Moli, tuugalamepa tuai e faʻatusaina i moligaʻo;
  • O solo-solo, mea taalo pepe, ie moe fale,
  • Atavali valivali;
  • Uati - "tagata savali".

I le ala, o nei lava elemene mafai foi ona faʻaaogaina pe a faʻatulagaina se potu malolo.

    

E fautuaina o mea teuteu teuteu e tuʻufaʻatasia i lanu poʻo ni faʻatusa ma pupuni.

    

Faaiuga

Atunuʻu o se le masani ai, uluaʻi sitaili e tatalaina toetoe a le faʻatapulaʻaina avanoa mo sogasoga. Peitaʻi, afai e laʻititi le avanoa mo le umukuka, e tatau ona faʻaeteete ina neʻi ova le uta i totonu i teuteuga le manaʻomia. Ae peitaʻi, afai e te agavaʻa, e oʻo lava i le umukuka laititi e oʻo atu i le 10 sq. m, ae le taʻua le vateatea, e mafai ona e faia se lalelei foliga e le ova ma faʻamatalaga.

    

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FUWA FUWA TIME 10 HOURS (Mae 2024).