Pepa puipui suavaia: faʻamatalaga, ituaiga, lelei ma leaga, lanu, mamanu, tuʻufaʻatasia, tausiga

Pin
Send
Share
Send

O le a le pepa faʻapipiʻi vai?

O se ituaiga o mea faʻauma maeʻa faʻaaoga e teuteu ai puipui ma faʻalo. O mea, i lona uiga, e ese mai le ufiufi masani o puipui puipui ma e sili atu ona faʻatatau i vali teuteu. Ua faʻatauina pepa puipui vai i se tulaga matutu, a maeʻa ona faʻasusu i le vai aʻo leʻi faʻaaogaina.

E mataʻutia?

O le pepa puipui suavaia o se saogalemu ma siosiomaga faʻalelei oloa. E talafeagai mo le teuteuina o potu o tamaiti ma isi potu malolo, aua o loʻo iai latou mea masani. O le ufiufi e le faʻamamaina mea leaga e oʻo lava i le vevela o le vevela.

Tuufaatasiga

E pei ona taʻua i luga, o le maualuga-lelei vai pepa puipui e le aofia ai mea taua e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O se tuusaunoaga atonu o ni oloa maualalo lelei mai i latou e le faʻamaoni gaosi.

  • Liquid pepa puipui e faʻavae i luga o le cellulose fiber poʻo le cotton, e tusa ma le 90 pasene o le aofaʻi o vaega. O lapisi pepa, laupapa ma ie pe a maeʻa ona toe faʻaaoga e masani ona faʻaaogaina.
  • Faʻaopopo e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga. Ua faʻaopopoina antiseptics e faʻateleina ai le teteʻe atu i le suia, agamalu ma siama i luga.
  • Fusia faʻavae. Bustilate, PVA, kelu pepa puipui, faapipii mafai ona faʻaaogaina o kelu.
  • Eseese ituaiga o mea teuteu faʻaopopo. Faʻaopopo faʻapitoa mo aulelei auga ma ia tuʻuina uiga: lopa, ilaila, silika alava, vali, lafu, velor.

Faʻamatalaga

Liquid pepa puipui o loʻo i ai le tele o uiga e mafai ona aʻafia ai le filifiliga o mea mo teuteuga.

Tulaga leleiFaasino igoa
FlammabilityTetee i le mou atu
Taimi o le olaga6-8 tausaga le matua
Meatotino Antistatice iai
Faʻaputuga mafiafia i luga1-2 mm

Ituaiga o vai pepa puipui

E mafai ona vaevaeina pepa puipui vai i ni vaega laiti se lua: e tusa ma mea o loʻo tuʻuina mai ai, pe tusa ma le aafiaga i fafo.

E ala i mea

Vavae

E toeititi 100 pasene masani, o loʻo iai naʻo se vaega laʻititi o mea faʻaopopo ile foliga ole kelu, mika ma mea teuteu. O le ufiufi maeʻa e mafanafana ma manaia.

Pulup (pepa)

O le sili atu paketi ituaiga o vai pepa puipui, i se isi itu e taua o pepa. E gaosia mai i mea gaosi laupapa. O mea e talafeagai mo le faʻamaeʻaina o potu malulu ma potu, pei o poletito.

Siliki

O latou o le sili ona anagata ituaiga o vai pepa puipui. O le ufiufi e masani lava ona faia i filo silika. O le ufiufi e "le fefe" o le ultraviolet radiation, o lona uiga o le a le mou ma suia lanu i le taimi ua alu.

Silk-cellulose

E tutusa foi le faatatau i se taugofie ituaiga o ufiufi, e le eseʻese mai pepa. Silk filo e faʻaopopoina i le tuʻufaʻatasiga mo aulelei aulelei. E le pei o mea siliki, latou maua se puʻupuʻu olaga tautua.

E ala i pili

Lamolemole

O le a foliga mai o se puipui mafolafola pepa puipui foliga mafolafola. Latou foliga sili atu ona saʻo ma fetaui i le faʻaonapo nei tisaini.

Embossed

Manaʻomia sili atu faʻaaoga pe a faigaluega. I fafo e pei o se ie vaivai. O le a foliga lalelei i se masani potu mamanu.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

A filifilia se mea mo teuteuga, oe tatau ona mafaufau i mea uma e te manaʻomia. O se vaʻai totoa i le oloa e mafai ai ona e mautinoa le filifiliga saʻo.

Penefitile lelei
Fetaui lelei mo vaega faʻafougaFaʻamago mo se taimi umi pe a maeʻa le apalai
Seamless talosagaE le teteʻe ile susū
Aua le faʻaletonu i le gasologa o taimiTau maualuga
Faʻasao-faʻalelei
Faʻaleleia atili le faʻalogo leo i totonu
Maua ni meatotino vevela
Afi afu, talafeagai mo le talosaga luga o ogaumu i le atunuʻu

Manatu o ata i totonu o potu

I le umukuka

I le umukuka, suavai pepa puipui e talafeagai mo teuteuina le 'aiga' aʻai; mo le kuka eria, e sili atu le filifilia o se mea e sili atu ona teteʻe atu i le susū, mo se faʻataʻitaʻiga, tile poʻo fiberglass. O le manava luga faʻaitiitia ai le ono mafai ona suia ma agamalu. E le gata i lea, o pepa faʻapipiʻi suavai e le maua ai ni manogi, e matua taua lava i le umukuka.

I le potu tele

I totonu o le potu malolo, oe mafai ona faʻaaogaina metotia eseese o le soʻoga mea, fausia se mamanu poʻo le masani ai mapusaga. O le ufiufi e sili ona lelei mo le fausiaina o totonu i sitaili eseese, e mafai ona faʻataʻitaʻia se sima pa mo se loft, maua se lamolemole mafolafola luga mo maualuga-tech poʻo se le masani ai mamanu mo aso nei mamanu.

I luga o le loggia

O le vai pepa puipui e talafeagai mo le faʻamaeʻaina o se tapunia poletito poʻo loggia, aua e le taliaina le faʻafesoʻotaʻi ma le vai, ae o le a leai ni faʻafitauli ma maualalo le vevela po o le susulu o le la. O se sili ona aoga auala e teuteu ai se avanoa.

Mo faletaele

A o e filifili e teuteuina se faletaele ma vai pepa puipui, e tatau ona e manatua e uiga i lo latou le mafaia ona fesoʻotaʻi ma le vai. Faʻauma e tatau ona faia i nofoaga ma le itiiti ifo mafai fesoʻotaʻi ma susu.

I le potu tele

O le pepa puipui suavai o se tali faigofie ma matagofie mo le faʻamaeʻaina o le auala. Mo se tamai potu, e aoga le pipiʻi i se malamalama lanu lanu. Fola faʻata ma malamalama susulu o le a fesoasoani foi e faʻaleleia le tulaga. O pepa puipui vai e talafeagai mo le alasavali ma le ono mafai ona toe faʻaleleia se vaega.

I le potu a tamaiti

Saogalēmū ma le siʻosiʻomaga faʻauo o mea e faia se filifiliga taua pe a teuteuina se potu o tamaiti. O le pepa faʻamalama suavaia o le mea tonu lena. O le malu ma le mafanafana luga o le a teuteuina le potu o tamaiti, ma o le fesuisuiaʻi auala metotia faʻatagaina oe e toe gaosia eseese mamanu po o tolu-dimensional ata, mo se faʻataʻitaʻiga, fugalaʻau poʻo ni pepe mo le potu o se teine.

I le potumoe

O le mafanafana, manava luga fausiaina se mafanafana siosiomaga ma e atoatoa mo teuteuina se potumoe. O le tuufaatasiga o vai pepa puipui mafai ona aofia ai vaega faʻaopoopo mo teuteu fafo, iila poʻo tioata lopa. E mafai foi ona tuʻufaʻatasia pepa puipui vai ma isi ituaiga faʻamaeʻaina, pei o pepa puipui poʻo laupapa laupapa.

I totonu o le faleuila

Mo se tamaʻi faletaele, e lelei le pepa puipui vai ona e faʻaoga e aunoa ma ni faʻamau. O pepa masani masani e le mafai ona "mimita" i lea ituaiga agavaʻa ma e fai lava si faigata ona teuteuina se potu ma le tele o tulimanu faʻatasi ma latou. Mafaufau i le maualuga maualuga mafai ona faʻasusu i totonu o le faleuila, e tatau ona varnished luga.

I luga o faasitepu

O le pepa puipui suavai i luga o faasitepu o le a foliga matagofie ma laconic, tausia le lanu lanu o le aofai totonu. I se faʻaopopoga i luga o le monochromatic luga, o le puipui i luga o faasitepu mafai ona teuteuina i ni mamanu eseese poʻo se le masani ai tuʻufaʻatasia o lua lanu.

Lanu

Lanu paʻepaʻe

O le paʻepaʻe lanu e foliga mai e matua maopoopo lava; fafo, suavaia paepae paepae foliga pei o sima. Fetaui lelei mo teuteuina ofisa po o aso nei teuteu fale.

Beige

O le kulimi poʻo le paʻu beige o le a avea ma lelei fofo mo totonu teuteuina i se masani sitaili. O le ufiufi e foliga le mautonu ma manaia, o le paolo e alu lelei ma le tele o vali.

Lanu samasama

Lanu samasama o le a faʻaopopoina olaola lanu i totonu o le potu. O se lelei tali mo le teuteuina o le potu i matu o le fale, samasama pepa puipui pepa puipui o le a totogiina mo le leai o le susulu o le la.

Lanu meamata

Green ei ai sona aoga aoga i luga o se tagata, fesoasoani e malolo ma maua ai se uiga lelei. O se tuʻufaʻatasiga o lanu eseʻese o lanu meamata, e pei o le olive ma le pistachio, o le a foliga manaia mai totonu.

Lanu efuefu

Grey foliga aulelei ma faigata, vaʻai tutusa ma asphalt susu. Shades mafai ona ese, alu lelei ma papaʻe, beige ma lilac tone. Lanumoana lanu e talafeagai mo le faʻamaeʻaina o se auala savali, fale tele, poletito po o le umukuka.

Lanu uliuli

Liquid pepa puipui i le uliuli o le a foliga ofoofogia o se elemeni o teuteuga, ae le o se muamua lanu. I le uliuli, e mafai ona e faʻatulagaina se masani e le masani ai, teuteuina se tasi o puipui poʻo se fasi vaega o le puipui i le tulaga o se foliga faʻatusa.

Lanu enaena

O le lanu enaena e fausia ai se mafanafana mafanafana mafanafana. Kofe ma susu o le sili ona manuia leo mo teuteuina se potumoe, o totonu e toʻafilemu ma laconic.

Lanu moaga

Ona o le faʻatulagaina o le vai pepa faʻapipiʻi, o le a foliga foliga manaia i luga o se lanumoana talaaga, faia faʻaletonu foliga tutusa ma le vai luga. O le lanu e faʻafouina lelei ai se potu la.

Lilac

Lavender ma lilac pupuni foliga lelei i masani ma Provence sitaili, paolo mafai ona maaleale pale poʻo mauoa ma mauoa.

Lanu viole

Se paʻu uliuli o le lilac. E matagofie le lanu, ae o lona soʻona pupuni o totonu e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga faʻanoanoa. Ma e sili atu le tuʻufaʻatasia o se leo viole ma se fua mama.

Lanu moaga

O le lamolemole luga o le mau lanumoana puipui o le a foliga ofoofogia i ona po nei tisaini ma fealofani teuteuina le masani. O le maeʻa mafai ona tuʻufaʻatasia ma papaʻe, beige ma sukalati tone.

Lanu moli

O se faʻauiga lelei e masani ona filifilia e tagata atamamai. Faʻaleleia e le moli le lagona, faʻalauteleina fesoʻotaʻiga ma faʻapupulaina se potu leai se susulu o le la.

Turquoise

O se paolo matagofie ma manaia. O le aqua lanu e faʻafiafiaina ma faʻasolosolo fesoʻotaʻi ma le vai sami. E foliga sili ona manaia ile potu lautele ma le malamalama.

Lanu mumu

I lona natura, mumu e fai si malosi ma toa. Ae o ona lanu eseʻese mafai mafai ona faia totonu matagofie ma sologa lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le burgundy tone o le a foliga lelei i totonu o se potu malolo masani.

Auro

Mo se foliga ofoofogia foliga vaaia, susulu ma feilafi e faʻaopoopoina i le tuʻufaʻatasia o le vai pepa puipui, lea e maua ai le susulu o auro i le malamalama. Fetaui lelei mo masani, Victorian poʻo ituaiga ituaiga.

Paiso

O se malu fugalaʻau fugalaʻau mafai teuteuina soʻo se potu. O le leo e toʻafilemu, e le gaoia, ae e i ai lona lava matagofie ma e maua ai i totonu se malu ma mafanafana siosiomaga.

Piniki

Lanu piniki e tuʻufaʻatasia ma papaʻe, efuefu, lanumoana ma kulimi paolo. Oe mafai ona tuʻufaʻatasia eseese mea e fausia ai se manaia foliga, mo se faʻataʻitaʻiga ma ata pepa puipui.

Tuʻufaʻatasia ma isi lanu ma luga

Eseese lanu

O le tuʻufaʻatasia o lua poʻo le sili atu o pupuni o se masani masani i totonu totonu mamanu. Ese ese pupuni faia faigata ma sili voluminous. O le tele o taimi, e lua lanu e faʻaaoga i teuteuga, e tele numera o auala e tuʻufaʻatasia ai, suavai pepa puipui mafai ona tuʻufaʻatasia i foliga o mamanu, fausiaina o se ata e tasi i luga o le puipui.

Faʻatasi ai ma isi ata

O le pepa puipui suavaia o se mea "toʻafilemu"; laupapa, isi ituaiga o pepa puipui, ma tile o le a faʻatasia lelei faʻatasi ma ia. O se tasi o ituaiga o alualu i luma tuufaatasi o mea e mafai ona taʻua o le suavai ma vinileti puipui, o le mulimuli o loʻo faʻaalia i se tele foliga, ma lanu eseese ma ituaiga o gaosiga.

Ma maa teuteu

O se maʻa teuteuina e faʻaogaina ma le manuia i luga o le ie mafolafola o le vai pepa puipui, lea e mafai ona matua eseʻesega eseesega, mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻataʻitaʻi i se piliki poʻo se vaega o se maʻa. O le tuʻufaʻatasiga e aoga mo le teuteuina o le auala savali, puipuia tulimanu mai le faʻaleagaina ma abrasion.

Filifiliga o teuteuga puipui puipui

Ata ma mamanu

I le faʻaaogaina o pupuni eseese i luga o puipui poʻo le faʻalo, e mafai ona e faʻatulagaina ni ata poʻo ni atavali atoa. I lona maeʻa faʻavae, o ia galuega e pei o se ata e tasi, e aunoa ma ni faʻamau ma ni laina le manaʻomia. Mo teuteuga puipui i le vai pepa faʻapipiʻi ma se faʻataʻitaʻiga, e sili ai le faʻaoga fesoasoani a matai, talu ai o le galuega e manaʻomia le saʻo ma tomai.

Ma sulu

Teuteu teuteu i le tulaga o soʻoga, faʻamau poʻo le susulu o le a faʻaopopo pupula i totonu. O tamaʻi tamaʻi moli e feʻilafi matagofie ile ao male malamalama ole afiafi.

Susulu

Oe mafai ona faʻaopopo se luminescent teuteu teuteu i le tuʻufaʻatasiga o pepa suavaia pepa puipui, o ia o le susulu i le pogisa, fausiaina a maoaʻe atemosifia. E mafai ona faʻaaogaina le pepa puipui teuteu susulu e teuteu ai potu ma potumoe a tamaiti.

Marbled

O le pepa puipui suavaia ma le quartz chips e vaʻaia e pei o se papa maʻa. Ma le isi, o le apalai auala e mafai ona i ai ma maitauina faaletonu, faʻataʻitaʻi se tuai maʻa.

Quartz

O le Quartz e faʻaopopoina i le tuʻufaʻatasiga i ni vaega nutimomoia. O lona iʻuga, o le ufiufi e foliga mai o se matafaga o loʻo felafoaʻi ma tamai maamaa.

Tina o penina

O le ufiufi e pei o le Venetian plaster. O le lolovaia faia e le malamalama faʻamalamalamaina le laumata o le masani tisaini.

Ata i sitaili eseese

Faʻavae

O lamolemole pa e aunoa ma soʻoga ma mamanu e sili ona lelei mo se potu masani tisaini. E mafai ona teuteuina puipui i atavali ma puipui o puipui poʻo le tuʻufaʻatasia ma se isi ituaiga o ato pepa puipui faʻapipiʻi i taga.

Provence

Faʻapaʻepaʻe papaʻe faigofie e masani ona faʻaaoga mo le amataga Provence-style faʻauma. Liquid wallpaper pepa faʻatulafonoina o se sili atu filifiliga. O le ufiufi mafai ona tuʻufaʻatasia ma laupapa, piliki poʻo se ata puipui o ata.

Aso nei

O puipui o le a teuteuina i se mafolafola laugatasi luga, geometric mamanu poʻo ni mamanu, faʻapea foi ma le tele o tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga o maeʻa.

Faʻamaeʻaina le-tulaga luga

Taualuga

O le faʻalo e talafeagai foi mo le faʻamaeʻaina i le vai pepa puipui. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a faʻasaʻoina ni mea faʻaletonu, o se faʻaiuga, o se tapoleni ma se manaia foliga ma aunoa ma se soʻoga se tasi o le a liliu. O le faʻalo ma vai pepa puipui e mafai foi ona teuteuina i se faʻataʻitaʻiga poʻo ni teuteuga teuteu.

Faitotoʻa

O se fesili masani a o le faʻafefea ona teuteuina se faitotoʻa poʻo se faitotoʻa. O pepa masani masani e mafai ona vave tafiesea tulimanu ma leiloa ona foliga vaaia, ma teuteuina teuteuga, pei o maʻa poʻo piliki, nana le avanoa. O le suavai pepa puipui o le a teuteuina lelei le faitotoʻa, fausia ai se lamolemole matala.

I le faitotoʻa

O le faitotoʻa mafai foi ona "faʻafouina" ma pepa faʻapipiʻi vai. O mea e faʻaoga lelei, ae manaʻomia sauniuniga muamua, o faitotoʻa e tatau ona muamua ma faʻamama. E taua le manatuaina o le laualuga o le a le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma vai, o lea e le o le sili lea aitia mo se faletaele ma faletaele faitotoʻa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi vai pepa puipui?

Pei o soʻo se ufiufi, vai pepa puipui manaʻomia se ua uma saunia, faʻamamaina ma togafitia luga. E sili le paluina o le tuʻufaʻatasiga muamua, talu ai o lona taimi sauniuni e ese mai le 6 i le 12 itula. I lenei tulaga, e taua le usitaʻi i faʻatonuga, o le aofaʻi o le suavai manaʻomia ono eseese teisi. E taua le paluina o le ato atoa e aunoa ma le palu faʻatasi ma le isi.

O le tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻaogaina ma le trowel 1.5-2 milimita mafiafia. E sili atu le faia o le galuega i le tasi auala, aunoa ma le malolo mo ni nai aso, a leai o lea e ono vaʻaia suiga. Ina ia vaʻaia le iʻuga, i le taimi e vaʻai ma faʻasaʻo ai ono faʻaletonu, oe manaʻomia le faʻaaogaina o moli moli. I lenei tulaga, o le grater faʻasusu i le vai o le a fesoasoani. A maeʻa ona faʻapipiʻi le vaega i luga o puipui, e umi se taimi e faʻamamago ai, i le averesi o se aso pe lua.

Faʻafefea ona valivali vai pepa puipui?

Faʻafefea ona vali?

O mea e leai ni lautele lanu o lanu lanu ma ina ia mafai ona maua le paolo lelei o puipui mo oe lava ia, e mafai ona e faʻaogaina le lanu, e faʻaopoopoina i le fofo i le taimi o le lalaga. E sili le faʻaopopo ole pigment pigment ile base papaʻe ole vai pepa puipui, ile tulaga lea ole paolo o le a fetaui lelei ma le tasi na manaʻomia. I le faʻaopopoina o lanu i le lanu tuufaatasiga, o le paolo ono faʻaseseina.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Valivali le tuufaatasiga e le manaʻomia tomai faapitoa ma e faʻatinoina i na o ni nai laʻasaga.

  1. O le valivali pigment liusuavai i le vai, lea o le a fefiloi le vai pepa puipui,
  2. O le suavai vaega ua fefiloi ma le tasi matutu, seia oo i le homogeneous vaega tele,
  3. Ae e te leʻi faʻaogaina le tali i puipui, e aoga le siakiina o le paolo ua maua mai. O se vaega laʻititi e faʻapipiʻi i se ie mama poʻo se puipui ma faʻasaʻo pe a tatau ai.

O le pepa puipui suavaia e tasi lona vaega, pe a faʻamago, o le lanu e fai si mama. O le laualuga mafai foi ona faʻaaogaina mo atavali; mo lenei, latex, acrylic ma vai-faʻavae vali e talafeagai. O lenei metotia o le valiga e mafai ona nana ai fafo aafiaga o le ufiufi, e pei o le pupula, ae e avea ai luga o le susu susu.

Vitio

Faila

Ufiufi luga o le vai pepa puipui ma varnish mafai faʻalauteleina latou auaunaga olaga ma faʻaleleia o latou uiga, e pei o, faʻateleina teteʻe atu i le susu. E le uma varnish-ma-vali vai e talafeagai mo le faʻaaogaina; acrylic varnish o le sili filifiliga.

Tausiga ma le faʻamamaina

E mafai ona mulumulu?

E leai se fufuluina vai pepa faʻapipiʻi pei o lea, latou te le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma vai, mauaina susu mafai ona faʻaleagaina. Ina ia faʻateleina le susu, o le acrylic varnish ua faʻaopopoina i le tuʻufaʻatasiga, i lenei tulaga, e mafai ona solo le pito i luga ma se ie susu. Ae ui i lea, suavai pepa puipui o loʻo i ai ni meatotino antistatic lelei, o lona uiga o le a le tosina mai le pefu. A o le filogia, e mafai ona tagofia e aunoa ma le faʻaaogaina o le vai.

Faʻafefea ona fufulu lelei?

E mafai ona aveʻese mai le pisia i se titina masani, ma olo mama le mea o loʻo leaga ai. Ae mo palapala tuai ua uma ona sosolo, e mafai ona e tiaʻia na mea e ala i le faʻatinoina o mea e faʻaleleia i le lotoifale. Ina ia faia lenei mea, o le mea e manaʻomia e faʻasusu i le vai ma aveʻese, a maeʻa ona fai se fofo fou, o le a leai ni faʻamaʻi luga o le puipui, ma a maeʻa ona faʻamago, o le a sili atu le lelei o le laualuga pei o le fou.

Ata faʻavasega o vaifofo fofo

O le ufiufi e sili ona felataʻi felataʻi ma ituaiga eseese o maeʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaopopoina o le brickwork i le "kamupani" i le pepa faʻapipiʻi suavai, e mafai ona e mauaina se faʻaonapo nei, loft poʻo le Provence style, ma le vinyl wallpaper ma se mamanu o le a teuteuina ai se masani ai ma neoclassical design.

O le pepa puipui suavaia o se auala lelei e teuteu ai potu malolo. O puipui o le a le faʻaleagaina le soʻoga e pei o masani pepa puipui, ma le le masani ai metotia o le faʻaogaina ma le tele o ituaiga o fatuga e mafai ai ona faia totonu atoa atoatoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Restorasi tempat kerja dan pemasangan wallpaper dinding dengan biaya murah (Iuli 2024).