Tulafono ergonomics umukuka

Pin
Send
Share
Send

Mataupu faavae autu

Ina ia faʻafaigofie le faiga o kuka i le umukuka pe a mafai, mulimuli i faʻatonuga masani nei:

  • O le lautele o faitotoʻa ulufale e le itiiti ifo ma le 80 cm (sili atu nai lo le 90). E le tatau ona i ai ni faʻalavelave i le auala e tatalaina ai.
  • O le va i le va o le lua pito i luga o le tafatolu galue (magoto, pusaaisa, ogaumu) e le itiiti ifo nai lo 110-120 cm ma le sili atu i le 2.7 m. Auala faigofie i le umukuka - 90 cm, 110 cm - pe a fai o nisi tagata fetoʻai.
  • Mo le faigofie o le minoi ma tatalaina faitotoʻa, o le lautele i le va o laina e lua o meaafale ma le tutusa poʻo le U-foliga faʻatulagaina setiina le sili atu 120 ma le sili atu i le 180.
  • Tuʻua le 80 cm i le va o le puipui ma le laulau 'ai i le umukuka mo se fetaui lelei, 110 cm mo fetaui ma faigofie auala i tua o le tua.
  • O le lautele o le potu 'ai mo le tasi tagata o le 60, o lona uiga, mo se aiga o le 4 oe manaʻomia se faatafafa laulau 120 * 60.
  • O le pito maualalo luga o itu uma o le tapu e 45-60 senitimita, ipu - 30-45.
  • Avanoa talafeagai mo le tipiina o oloa - 1 m. Saogalelei mamao mai le ogaumu i le pulou - 75-85 (kesi), 65-75 (eletise).
  • O le maualuga umukuka worktop maualuga o le 85 cm e talafeagai mo tagata e maualuga 150-170. Faʻatusatusa le maualuga i lou maualuga: maualalo (75-85) poʻo le maualuga (85-100), faʻasaʻo luga mea faigaluega i lalo ifo o le puimanava.
  • O le maualuga o le kapoti i luga luga o le foloa kapeneta o 45-60 senitimita, faalagolago foi i le maualuga. E tatau ona e maua le toʻa i le pito i lalo e aunoa ma se nofoa.

Motugaafa: Ina ia iloa le maualuga saʻo o le countertop, loloʻu ou tulilima faʻatasi i le foloa. Fua le mamao mai le alofilima i le foloa ma toʻesea le 15 mo le manaʻoga taunuʻuga mo le umukuka.

Tulafono teuina meaafale

A o fuafuaina lau umukuka, aua le toe faʻafouina le uili, vaʻai i le aoga ma le galue tulafono o le galue tafatolu. E i ai 5 autu filifiliga mo le tuʻuina o umukuka meaafale, i totonu taʻitasi o le tafatolu o loʻo tu i se isi auala.

Laina O le umukuka saʻo e le o se faʻataʻitaʻiga sili lea o ergonomics. O le faʻatulagaina i le tasi laina e le faʻatagaina ai le tufatufaina faigofie o galuega, o le mea lea e sili ai le faʻaopoopoina ma se motu poʻo se pa counter ma aumai se tasi o tumutumu i le itu. Ae afai o le eria o le potu faʻatagaina naʻo le tasi laina laina faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i se tamai Khrushchev), tuʻu le tapu i le ogatotonu, tuʻua se lava mamao mai ia i le ogaumu ma pusaaisa.

Laina lua E masani ona faʻaaogaina i totonu o tamaʻi potu kuka ma e faigofie tele. O se ergonomic faʻataʻitaʻiga o le faʻatulagaina o se ogaumu ma se tapu e faʻafesagai ma le pusaaisa. I lenei tulaga, e te le tau mimilo faʻataʻamilo i le au.

I le ata o loo i ai se umukuka ma tuutuu ifo i lalo modules

Tulimanu O le ergonomics o le umukuka e sili ona faigofie e faʻaogaina i luga. O le vaega fufuluina e tuleia i totonu pe latalata i le tulimanu, o totoe tumutumu o le a tu i itu uma. Mo sili faʻamafanafanaga, okaina se beveled tulimanu module.

U-foliga. O le sili lautele, avanoa filifiliga. O se tapu e faʻapipiʻi i le ogatotonu, o se pusaaisa ma se mea inu o loʻo i ona itu. O le mea autu o le taamilosaga o le tafatolu galue e le sili atu 9 m.

Motu Soʻo se tasi o faʻataʻatiaga tuai o meaafale e mafai ona faʻaleleia ma se motu. E sau lelei mo le faʻaititia o le va i le va o fusi i se avanoa tele, pe mo le pamuina o se ulu saʻo. E faigofie lava ona tuʻu le fiafia ile vaega faʻaopoopo, e le manaʻomia ni fesoʻotaʻiga.

Matou te tufatufaina ma le faʻaeteete faiga e teu ai

Ergonomics e le gata o se manaia foliga ma faʻasaʻo le umukuka faʻatulagaina, ae o loʻo faʻatulagaina lelei teuina. E tusa ai ma le faiga faʻataʻoto o le sone, 4 sone e iloga:

  • Lava maualalo (oo atu i le 40 cm i luga o le foloa). Le iloa gofie, manaʻomia le punou poʻo le squatting e aapa le manaʻomia aitema. Latou te teuina ni mea e seasea faʻaaogaina - ipu, sapalai o meaʻai.
  • Maualalo (40-75). Ina ia ausia se mea, oe tatau ona punou i luga. E talafeagai mo le teuina o lapoa ipu, tamaʻi masini.
  • Averesi (75-190). Sili ona toʻafimalie vaʻai nofoaga i mata ma lima tulaga. E fetaui lelei le faʻatulagaina iinei o mea e masani ona e faʻaaogaina: mea faigaluega, ipu, meaʻai, 'otioti.
  • Maualuga (190+ cm). E tatau ona faigofie ona aveʻese le aitema i fafo pe tuʻu i lona tulaga, aua e tatau ona e faʻaaogaina se nofoa poʻo se sitepu. Teu mea mama māmā e le mafai ona motusia.

I le ata o loʻo i ai se nofoaga e teu ai i se faʻailoga i le umukuka

O fale teu oloa e tatau foi ona vaevaeina i sone e tusa ma le aoga o le umukuka:

  • O ipu ma ipu mo le kukaina, mea faamanogi meaai, cereals e tuua latalata i le ogaumu.
  • O le tapu e iai le kapoti faʻamago, o se atigipusa e tipi ai meaʻai, vailaʻau faʻamama, omomi.
  • I le eria faigaluega oe o le a manaʻomia naifi, laupapa, pesini.

Motugaafa: Afai e mafai, aveʻese le countertop i le tele e mafai ai i le aveʻese mea uma e te manaʻomia i totonu o kapoti pe siʻi i luga i luga o se talieleele. Mo lenei, i ona po nei totonu, o se faʻataʻitaʻiga o nofoa o le taualuga poʻo ni fata faʻaopopo e faʻaaogaina.

O nuances o moli ma le nofoaga o outlet

Soʻo se luminaire i totonu o se fale mautotogi e lautele, faʻaleoga poʻo teuteuina, faʻamoemoe i lona tulaga ma le susulu. E tusa ai ma tulafono o le umukuka ergonomics, naʻo le tasi le filifiliga fuafuaina o le a le lava mo oe.

  • O le aotelega moli i le umukuka e sau mai se moli uila, lea e talu ai nei na masani ona suia i ni nai tamaʻi moli moli poʻo ni itu. E le manaʻomia le faʻamau faʻamauina o le lamepa i le ogatotonu poʻo le tuʻu o faʻasologa i le itu atoa - ua lava e faʻailoa eseese ai sone taʻitasi. O se pendant light e sili atu mo se potu 'ai ma se moli faʻasino mo se potu faigaluega.
  • O faʻamalamalamaga moli e faʻaalu i luga atu ole galuega ma e faʻaopoopo mo le kuka lelei. O ia moli e mafai ona tu i lalo o le pito i lalo o puipui puipui, i le avanoa i le va o latou ma le talieleele, i luga o le puipui i foliga o sconces poʻo fetuʻunaʻi moli, luga o le taualuga (pe a fai e iai sau umukuka e leai ni drawers pito i luga).
  • Faʻaaoga le malamalama teuteu i le umukuka e pei ona e manaʻo ai, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamamafa ai se puipui puipui pe fausia ai se siosiomaga vavalalata.

I le ata o loʻo i ai se umukuka L-foliga ma se pusaaisa i le faitotoʻa

O le ergonomics o le umukuka e aʻafia tonu i le numera ma le tuʻuina atu o fafo. Ua leva ona iloa e tagata uma o le tele o latou, o le sili atu. I lenei tulaga, e le mafai ona e tuʻuina lago i soo se mea, e tatau ona i ai i le mea o le a e faʻaaogaina ai masini.

E oʻo lava i le fuafuaga o le umukuka tulaga, fuafua le latou tonu nofoaga ma aofaʻi (i le faʻaopopoina o ni sapalai o sapalai). E sili atu le nana o le avanoa mo le palaka o le pusaaisa, ogaumu, masini fasimasimoli ma isi mea tetele a le fale i tua atu o drawers - o lea o le a tumau ai pea le le vaʻaia, ma o le a mafai ona e ulufale i soʻo se taimi.

Mo se laʻititi, i se isi itu, e tatau ona e tuʻuina i se nofoaga matilatila i le vaega faigaluega o le umukuka. O le masani masani i le tali e mafai ona suia i ni faʻataʻitaʻiga fausia i totonu o le galuega poʻo le faʻapipiʻiina i le pito i lalo o se fata / kapeneta.

I le ata, faʻaopopo moli o le umukuka laulau

Aua neʻi galo e uiga i le saogalemu

O se umukuka talafeagai a priori e le mafai ona faʻalavelave, puipui oe lava:

  • Tautau i luga vaega mo le maualuga o le aiga. O le maualuga o le talimalo, o le maualuga latou tatau ai.
  • Faʻatau le pito i luga kapoti 15-20 cm vaiti nai lo le maualalo, faia faaopoopo protrusions i le pito i lalo maualalo mo le faigofie o le kuka i le umukuka.
  • Faʻatonu luga-matala faitotoʻa mo le pito i luga laina ergonomics e aloese ai aʻafiaga i luga o le avanoa matala.
  • Aveese le hob mai le auala savali ma le faitotoʻa, faʻaititia le avanoa e tago ai i ipu vevela.
  • Aveese le kesi kesi e 40 senitimita le mamao mai le tapu ma 45 senimita mai le faʻamalama.
  • Vaʻai lelei le tatala fua o faitotoʻa uma, tuʻuina se mita o avanoa avanoa i luma o latou.
  • Faʻaaoga se umukuka malosi apefai nai lo nofoa maluelue e oʻo atu i le pito i luga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se pupuni mo tamaiti i luga o le umukuka

O le a le mea e te manaʻomia e iloa e uiga i le metotia?

E le mafai ona tuʻueseeseina ergonomics umukuka mai le nofoaga saʻo o mea faigaluega. Seʻio tatou tilotilo i auiliiliga uma:

Ipu O le mea e ofo ai, o le hob mo le 2-3 tagata faʻamumu ua lava lea mo le 50% o aiga - e ala i le faʻaititia o le tele o le laualuga, o le ae sefeina avanoa mo le kuka sone. O le ogaumu talu ai nei na masani ona vavaeʻese mai le ogaumu, tuʻu i totonu o se penitala tulaga i le mata tulaga. E talafeagai mai le manatu o ergonomics: o le a sili atu ona faigofie le mataʻituina o sauniuniga ma aveʻese mai le pepa tao. Aua neʻi galo ia saunia se nofoaga i tafatafa o le penitala tulaga e te tuʻuina ai vevela ipu.

Pusa aisa. Ole tulafono autu ole ergonomics ole tatala le faitotoʻa ile puipui. O lona uiga, pe a tatalaina, e tatau ona i ai sau saoloto auala mai le itu o le laulau. Ina ia faia e pei o sina avanoa, tuʻu i tafatafa o le faʻamalama, i le tulimanu mamao, latalata i le faitotoʻa i le umukuka, poʻo se niche.

Pipiiti Tuʻu ia e le mamao mai le pusaaisa, aua o le tele o taimi tatou te faʻaaogaina le microwave e faʻaalu ai ma toe faʻaalu meaai. Maualuga mafanafana mo ergonomics - 10-15 cm i lalo o tauau.

Fufulu ipu. E tatau ona tu latalata i le sapalai o le vai (ina ia e le tau tosoina fesoʻotaʻiga), se lapisi apa (e talafeagai e lafoai toega meaai) ma se ipu kapeneta (oe le tau tamoʻe faataamilo i le umukuka atoa i le taimi o uta).

Washer. Faʻapea foi, aua le aveʻesea mai paipa vai ma alavai. Ae ia faʻaeteete e tuʻuʻese le aveina o gatete i isi masini - o lona uiga, aua le tuʻuina latalata i le masini fufulua, pusaaisa, ogaumu.

Faletusi o ata

Faatasi ai ma le fesoasoani o se agavaʻa faʻatulagaina o le vaega o galuega ma laulau 'ai i tulaga o ergonomics, faʻapea foi ma se magafagafa faʻalapotopotoga o teuina, oe mafai ona kuka vave ma mo le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ergonomic Mouse for Gaming - Best Settings to Avoid Wrist Pain. PART 2. (Mae 2024).