Faʻafefea ona teuteu totonu totonu i le Art Nouveau style?

Pin
Send
Share
Send

Features o aso nei

Ae tatou te leʻi iloiloina le eseʻesega o le ata o Art Nouveau, matou te maitauina: i le tumutumuga o lona lauiloa (o le amataga o le seneturi lona 20), o lenei tulaga na salalau i le lalolagi atoa ma fausia ai ni fomu fou i atunuʻu eseʻese. Mo se faʻataʻitaʻiga, tiffany i Amerika, Artnouveau i Farani, Jugendstil i Siamani. I aso nei ua latou vavaeʻese mai le Art Nouveau sitaili, ae i le lautele e mafai ona avea i latou o se tuʻufaʻatasia vaega o ia.

Fale mautotogi faia i ona po nei sitaili e iloga e:

  • Malulu o laina. E leai ni tulimanu ma ni faʻamaoniga manino, o le Art Nouveau maeʻa toe faia fugalaʻau fugalaʻau.
  • Mea masani. Faʻaaliga faapitoa e totogia i laʻau - latou te masani ona faʻaaogaina taua taugata oak poʻo beech meaafale ma teuteuga.
  • Asymmetry Ina ua maeʻa le tutusa lelei o le Gothic ma le Baroque, o le solia o le faʻataʻitaʻiga o faʻata na avea ma manava o le ea fou.
  • Flora ma fauna. O le autu o le natura i le fausiaina o totonu teuteuga mo Art Nouveau e le o se mea e masani ai, e masani lava o ata o manu poʻo faʻatusa ata o laʻau o loʻo faʻaaogaina.
  • Faʻaputuga O pupuni o faʻamalama ma faitotoʻa e masani ona faʻatulagaina faʻapipiʻiina, aʻo pupuni o faʻamalama lava latou e tetele ma maualuga, o faitotoʻa e lautele, e masani lava ona felafoaʻi i totonu o ni fusi e 2.
  • Apefai. Afai o latou i totonu o le fale, oe tatau ona totogia faʻapitoa le ata: lautele lautele sitepu, uʻamea faʻamalama uʻamea.

O le mea taua e tatau ona e iloa ae e te leʻi amataina le toe faʻaleleia o le e le gata taugata e toe fausia se modernist style, ae faigata foi, aemaise lava e aunoa ma le talafeagai tomai. O le mea lea, afai e te masalosalo i le manuia o le taotoga, ae manaʻo i totonu o lenei sitaili, saili fesoasoani mai se tisaini faʻapitoa, sili atu ma se faila o galuega i le faʻaonapo nei itu.

Faiga lanu lanu

O le ata i totonu ole Art Nouveau e faʻatatau i le autu masani, o le lanu o le Art Nouveau style e tatau ona masani ai, pei ona masani ai.

Lanu autu:

  • Lanu paʻepaʻe. Latou te faʻaaogaina pupuni o penina, nifo elefane, kulimi.
  • Beige Mai masani kulimi malamalama i uma lanu o enaena.
  • Lanu efuefu. Uma moli siliva susulu ma pogisa susu vali tā poʻo graphite o le a faia.

Nisi lanu e filifilia foi mai le palette masani: lanumeamata, samasama, moli, peach, fuchsia.

E tusa ai ma le faʻamatalaga, e manino lava o le Art Nouveau style i totonu e tatau ona foliga pei o le tasi atoa. O le mea lea, o pupuni e filifilia ma le tausiga faʻapitoa: e tatau ona foliga o se faʻaauau o le tasi i le isi, fausia le atoatoa tuʻufaʻatasiga.

O loʻo faʻaalia i le ata le tuʻufaʻatasia o moli malamalama ma laʻau pogisa

O le pito i tua (puipui, faʻalo) e masani lava ona faʻamamaina - i potu laiti ma tetele. O faitotoʻa pogisa, mahogany meaafale, susulu pupuni-tioata faʻamalama i luga o faʻamalama poʻo faʻafitauli foliga foliga fealofani i luga o sea "tapoleni".

O le monochromatic lanu o le Art Nouveau style e tatau ona faʻatumuina e fugalaʻau mamanu. E masani ona faʻaaogaina ile:

  • pepa puipui;
  • tapega ma ie, kapeta;
  • taualuga ma le foloa;
  • auiliiliga teuteuina o meaafale ma totonu (fafie, uʻamea).

Maea ma mea

Modern style i totonu e ofaina se faʻatapulaʻa lisi o faʻamaeʻaina mea:

  1. Wood. Ua uma ona matou taua e manaʻomia - aoga ma pogisa laʻau ituaiga. I le taimi lava e tasi, o vaega laupapa e le valiina, ae naʻo le faʻamamafaina o latou uiga ma puipuia i latou i le suauʻu, solo poʻo le malamalama varnish.
  2. Tioata E le o le masani malamalama, ae lanu pe valivali. O faʻamalama tioata e teuteuina ai le gata o faʻamalama, ae faʻapena foʻi meaafale faʻafuaseʻi, faitotoʻa i totonu, latou te suia moli i le faʻalo.
  3. Uamea. O le Art Nouveau style e le mutaina i puipui pepelo, uʻamea e faʻafefiloi atamai ma isi mea, faʻaaogaina o aoga teuteuga (faʻamamalu tulaga, mekasini fata).

Faʻavae luga o lenei faʻavasegaina o sili ona taʻutaʻua mea fau fale, e faigofie ona mateia le faʻatulagaina o eseese laualuga i le Art Nouveau style.

O le mea muamua lava e oʻo mai ma le tau o le tau. E leai ni tali taugofie i le Art Nouveau design (mo le mafuaʻaga lea, na amata ai ona paʻu i 1920s).

I le ata, o se faʻasitepu fausiaina o ni foliga e le masani ai

O le Art Nouveau fola e le aofia ai le linoleum, laminate, PVC tile. Mo potu matutu (auala, hall, potumoe), kapeti po o le fola e faʻaaoga. Mo tagata susu (faletaele, umukuka) - fola ufiufi i le tulaga o maʻa, taugata tile. O le mea mulimuli, i le ala, e mafai ona faia e lima ma teuteuga fugalaʻau.

O teuteuga puipui, e ui lava e manatu minimalism ma le atoa toesea o teuteuina elemeni, o le paketi o le a faʻaaluina i luga sili ona lelei vali po o pepa puipui. O le vali e malamalama, matte, ofuina-tetee. Filifili pepa puipui ma le silika-screen lolomiga, ie, i matuia tulaga - premium leai-lalagaina po o vinyl. O lanu o canvases e monochromatic, malamalama fesoasoani poʻo le ituaiga e faʻatagaina.

O le taualuga e le faʻapitoʻatasi ma mata-puʻeina. O lona uiga, o se malamalama (sili ona mafanafana paʻepaʻe) lanu ua faʻamumuina ma se mauoa teuteuina ma se fugalaʻau fugalaʻau, pisia tioata faʻamalama, tetele molī, ma stucco. O aso nei Art Nouveau i totonu o le fale o loʻo faʻasolosolo agai i le tele-tulaga faʻalauteleina poʻo le faʻamutaina fausaga o se lamolemole foliga, oe mafai foi ona faʻaaogaina se ie faʻalo i le faʻalo ma se mea teuteu.

Meaafale ma mea faigaluega

O le fale i le Art Nouveau style eseʻese e le gata i teuteuga, ae faʻapea foi i meaafale. Faatasi ai ma lona alofa mo laina lamolemole, o le taʻiala na mafua ai le gaosiaina o mea i totonu o le tino ese foliga le masani ai. O le tele o fata, laei laʻei, curbstones faia i laʻau masani ma faʻailoga o le asymmetry na aliali mai. O meaafale fausia-i totonu o se mea fou fou a Art Nouveau.

I elemeni taʻitasi, o mamanu masani e manino lava ona maua: fata i le tulaga o lala, vaneina fugalaʻau vae, teuina fugalaʻau teuteuina i luga o foliga, vali valivali tioata faʻamalama.

I le ata, o le faitotoʻa, puipui ma le faʻalo e teuteuina i fafie

O meaafale ufiufiina, mo se faʻataʻitaʻiga o nofoa faʻaletonu, sofa, nofoa faʻaletino, e iloga mai i le malamalama susulu o ie faʻapipiʻiina, ae i le taimi lava e tasi e foliga mai e puʻeina ona o piʻo oʻo mai, vae faʻapipiʻi, teuteu teuteu ma laʻau poʻo manu manu.

Tusa lava pe faʻapefea ona vaʻaia mea i totonu ma mea teuteuina i totonu, e tuʻufaʻatasia e le tasi taua taua: faigofie. Sa saili e le au mamanu ni nofoa ergonomic, sofa, ma saunia potu i laulau faigaluega mo le teuina o mea laiti talafeagai uma.

O le ata o loʻo faʻaalia ai meaafale laupapa ma puipui i totonu o le potu 'ai

Ituaiga ie ma ie pupuni

O le Art Nouveau style i totonu e le mafai ona taʻua o minimalistic, o upu "susulu", "chic" o le a sili atu ona talafeagai. O le mea lea, o loʻo i ai le tele o ie i totonu ma o ia uma e faʻamalieina ai manaʻoga manaʻomia:

  • laina lamolemole, ie malulu o ie pupuni;
  • lanu masani;
  • taugata faapitoa ie;
  • ata o laʻau, fugalaʻau.

Afai e te fefe i le vevesi i teuteuga elemeni, tautau masani pupuni pupuni luga o le foloa, faʻapipiʻi ia latou i le taofiofia i itu faʻafeagai o le faʻamalama. O iʻuga faʻasolosolo o le a faʻamamafaina atoatoa lou lagona o le faʻatusatusaga ma fetaui lelei i ona po nei sitaili.

O se pupuni i le tasi itu o le a avea ma se susulu leo: o lenei e talafeagai e le gata i le umukuka, ae faʻapea foi i le potu malolo ma e oʻo lava i le potumoe. O le asymmetrical tuufaatasiga e le tuʻuʻeseina le teuteuina o le itu lona lua - o se pupuni puʻupuʻu, o se lambrequin poʻo se tautau faʻamau, o se malulu suia, o se malulu o le a feagai ma lenei galuega.

O totoe o ie (ie aluga, ie afu, ie moega) e faia i ie tafe - satin, silika, poʻo ni mea mafiafia faʻatasi ai ma se mamanu faʻapipiʻi - mo se faʻataʻitaʻiga o ie matagofie.

I le ata o loʻo i ai pupuni enaena veloveta i luga o le foloa

Moli

O sitaili taʻitasi, e aofia ai ma ona po nei i totonu, e i ai a latou lava manaʻoga mo le malamalama. Lamepa i le Art Nouveau sitaili e vaeluaina i le nofoaga:

  • Moli moli. Manaʻomia taugata, tele. O le sili ona talafeagai faʻataʻitaʻiga e faia i pepelo pepelo elemeni ma asoa tioata. E iloga foʻi le eseʻesega tioata eseese ile ituaiga Amerika. O moli moli e faʻapipiʻi i luga ole faʻamalama e teuteuina i tioata pisia e fetaui lelei mo se foliga faʻaonapo nei.

I le ata, le faʻaaogaina o tioata tioata totonu totonu

  • Laupapa E faʻaaogaina i luga o le kesi, laulau i autafa, laulau i autafa. O le faʻavae e tele lava ina faia i laʻau masani, tioata, uʻamea. O le moli moli e mafai foi ona pisia tioata poʻo se matagofie malamalama ie.
  • Fafo Sui laulau - mo se faʻataʻitaʻiga, latalata i se sofa poʻo se moega.
  • Ua faʻapipiʻi le puipui O sitaili manaʻoga e tutusa - aulelei, laʻitiiti foliga faʻapipiʻi, fugalaʻau teuteu e mafai.

Ata i totonu o potu

O le potu malolo i le Art Nouveau sitaili tatau ona aofia ai se vaega malulu ma se sofa mafanafana (sili i luga o se laupapa laupapa), se pea o lima poʻo ni poufs ma se laulau kofe maualalo, pe a mafai, o le potu o loʻo faʻaauupegaina i se magalafu. O le laulau faʻavae e ofuina uʻamea poʻo laupapa vaneina, o le laulau pito i luga e masani lava o tioata. Upholstered meaafale e filifilia i le tasi lanu, sili ona lelei mai le tasi faʻaputuga. Faʻaaoga e fai ma teuteuga:

  • moligaʻo i tuugalamepa taugata;
  • ipu tioata, poselane;
  • faatagata ma faatagata o eseese foliga, lapoa;
  • puipui, laulau, foloa o uati auala;
  • atavali i ato lautele lalelei ato;
  • aluga e faia i satin, silika, veloveta.

Vavaeʻese, e tatau ona fai mai e uiga i tekonolosi: faʻaonapo nei TV televise, mo se faʻataʻitaʻiga, e le lelei vaʻai faʻatasi ma le ituaiga faʻaonapo nei i totonu. O le mea lea, pe a tuʻuina ia mea, e tatau ona e vaʻaia lelei teuteuga: mo se faʻataʻitaʻiga, fai se faʻailoga ma teuteuina i fugalaʻau felanulanuaʻi, pe filifili se faʻataliga leo malamalama mo le TV. O nei togafiti o le a faʻalavelave ese mai le TV lava ia ma fesoasoani e faʻatumau pea le sitaili.

I le ata, faʻaputuga faʻaofuofu faʻapipiʻi

O le Art Nouveau umukuka foi gravitates agai i mea masani, o lea o le suite poʻo le sili atu ona facades faia i laupapa. O le foliga lelei o le headset o radial, semicircular faitotoʻa, faʻamaluluina tulimanu fausiaina se lagona o le mafanafana, sili fetaui i le sitaili auala. O mea totoe o meaafale e tatau foi ona lamolemole: o se motu i foliga o se afa taʻamilosaga, o se lapoʻa poʻo se lapoʻo laulau.

Fautuaga! O le laulau e mafai ona sikuea pe faʻatafafa - o le mea autu o le faʻataʻamilomilo o tulimanu.

O se eseʻesega ogaoga o le a fausia ai se lapoʻa sideboard po o se pusatu, vavaeʻese mai le ulutala: e sili ai le toefuatai mai anamua faʻataʻitaʻiga.

O le Art Nouveau sitaili i totonu o le potumoe foliga sili ona talafeagai: leo faʻaletonu, lamolemole foliga, le faʻaituau teuteuina fesoasoani i le malolo mo le tino ma le agaga. O le ulu o le moega e masani ona filifilia o se faʻamatalaga auiliili: fausiaina ma teuteuina elemeni, vaneina laupapa, malu foliga matagofie i jacquard poʻo veli upholstery. Sideboards, lavalava ma isi faʻaopoopoga mea tatau ona toe faia le sitaili o le moega, fetaui lelei, faʻatau meaafale ma se seti ina ia mafai ona ausia le fealofani atoatoa i le ata.

Ata o se moega e fa-faasalalauga

O le Art Nouveau faletaele tuʻufaʻatasia lelei ma taugofie. O le tanoa faletaele lava ia e sili ona tuʻu saʻo, filifilia le oval-foliga filifiliga i luga o vae pupuluga matagofie (i le fesuiaʻiga faʻaonapo nei, e mafai ona e faia e aunoa ma vae i uma). A faʻapea e te manaʻo i se vai taele - ia manatua o le fale taele e tatau foi ona lamolemole i ona foliga - i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e mauaina faʻasolosolo pe atoa faʻataʻamilo ma e oʻo foi i ni faʻataʻitaʻiga oval.

O le faletaele tuʻufaʻatasi o loʻo iai le sone. Taumafai se vaʻaiga vaʻaia o le vaeluaina o le avanoa: faʻaaogaina o se le faʻatonu foliga podium, o le loloʻu fola soʻoga, o se radial fausaga luga o le faʻalo.

Ata o se faʻamalama tioata pisia i le potu 'ai

Faletusi o ata

O le sitaili sa matou talanoa ai i lenei aso ua ova ma le 100 tausaga le matua ma ua mafai ona taofia le alofa tunoa ma le taugata e oʻo mai i lenei aso. A o faia se mamanu i lenei sitaili, aua neʻi galo e uiga i le tolu postulate: mea masani, laina vaivai, aoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Beauty of Art Deco (Mae 2024).