Vali puipui i totonu: ituaiga, mamanu, tuʻufaʻatasia, filifiliga o lanu, 80+ ata

Pin
Send
Share
Send

Mea e lelei ma leaga o puipui vali

I le tepa muamua, o le sili faigofie lea o teuteuga puipui, o le maketi o loʻo ofoina atu le tele o ituaiga o totonu o vali e leai se manogi le manaia ma mago vave. E i ai ni mea e mafaufau i ai pe a valivali puipui.

Penefiti:

  • tele filifiliga, faʻaogaina o lanu lanu;
  • leai se 'afu leaga pe a faʻamagoina vali mo totonu teuteuina;
  • e mafai ona e valiina oe lava puipui;
  • faigofie teuteu mafai ona faia e faʻaaogaina ai se template ma se textured faasee.

Le lelei:

  • o le sauniuniga o puipui e matua faigata lava;
  • faʻamamafa le le laugatasia o le puipui;
  • pe a toe valiina, o le muamua vaega o le a manaʻomia e aveʻese.

I le ata o loʻo i ai se potumoe efuefu ma se piliki puipui ma lamolemole puipui vali; mumu teuteu o se susulu faʻaaliga o totonu.

Ituaiga o vali

Alkyd vali

  • Alkyd resin faʻavae vali, faʻaaoga mo le valiina laupapa ma uamea, sima. A maeʻa ona faʻamamago, latou te le afaina ai le soifua maloloina, aua le faʻatagaina le susu e pasia ma aua le suia le lanu.
  • Suauʻu mago mo se taimi umi ona o le suauʻu faʻavae i luga o le faʻamago suauʻu, e faʻaaoga mo galuega i fafo ona o afaina leaga. Iva taimi, foliga yellowness i lanu.
  • Enamel ei ai lona iloga iloga faʻafetai i le varnish base, e faʻaaogaina mo le valiga o soʻoga luga i fafo ma totonu o nofoaga. Puipuia mai le pala, tetee i siosiomaga malamalama ma susu.

Emuliona vali

Latou e tamaoaiga e faʻaoga, isi ituaiga o vali mafai ona faʻaaogaina i latou, leai se manogi le manaia.

  • O le acrylic e faʻaogaina i puipui matutu, e talafeagai mo le valiina o puipui i potu e maualalo le susū. E faʻaalu i le lelei tinting, tumau lona lanu i lalo o le la. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o le ausa ma le susu, e sili atu nai lo isi e teteʻe atu i faʻalavelave ole masini.
  • Latex tetee i le fufuluina ma olo, vave mago, nana tamaʻi taʻetaʻei, e faaaoga mo le valivali pepa puipui, vali, piliki. E ono suia le lanu pe a oʻo i le susulu o le la.
  • O le emulsion e faʻavae i le vai e leiloa lona susulu i le taimi ua tuanaʻi ona o le fufulu ese o le lanu, e talafeagai mo le fausiaina o se mapusaga ma foliga, e maualuga lona malosi ma nana tamaʻi taʻetaʻei, faamalosia i latou.
  • Silicone faʻavae i luga o silicone resins e maualuga palasitika, fausiaina se susu susu, nana laʻei taʻetaʻei, e faʻaaogaina i soʻo se mea i luga. Tuʻufaʻatasia ma isi vali emuliona ma puipuia le tutupu aʻe o siama.

Vali vali

E foliga le masani ai pe a faʻatusatusa ma masani vali puipui, talafeagai mo totonu teuteuina ma fausiaina se tutasi totonu. E tupu luga o le minerale, silicone, acrylic faʻavae.

E faʻapipiʻi i se omomi e faʻaaogaina ai ni gaioiga faʻamago, pe a fai o le vaega e valivali e laʻititi, ma se faʻaseʻe malo e fai ona nifo, se kelu kelu, ma se spatula uʻamea. O le mapusaga na faia e vaega faʻatumu fasimea.

Tuʻufaʻatasia ma isi mea

I totonu o le fale, 2-3 ituaiga o teuteuga puipui e masani ona faʻaaogaina ina ia mafai ai ona fesuisuiaʻi le ata.

Wallpaper ma atavali

Latou tuʻufaʻatasia i le tulaga o le faʻamaeʻaina o le faʻalo i le pepa puipui, ma puipui ma vali, fausiaina se faʻamau i luga o le vali puipui, tuʻufaʻatasiga o lalo - vali, luga - pepa puipui. O loʻo iai foʻi puipui puipui faʻapitoa e mafai ona valivali i le tele o taimi.

Wallpaper ma atavali

O loʻo faʻaaogaina i le umukuka, auala ma faleuila. O puipui e faʻaalia i le susū, o lea la e faʻaogaina le ata puipui mo teuteuga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le potumoe ma le ata puipui ma le le faʻaituʻau o puipui, o le pulelaa e fai ma ofu.

Faʻasaʻoina ma atavali

E mafai ona valivali le peleni i le pito i luga o le pupu paʻu, e maua ai le mapusaga i puipui, pe tuʻufaʻatasia ma vali vali tuaoi i totonu o le faleuila, umukuka ma le auala savali.

Laupapa ma atavali

O se laupapa laupapa faia i utupoto poʻo laminate o loʻo tuʻufaʻatasia ma le monochromatic wall painting i totonu o le lotoa, potu malolo, fale o le atunuʻu.

Maa ma atavali

E talafeagai mo le teuteuina o se magalafu pa i totonu o le potu malolo, o se atunuʻu-ituaiga umukuka poʻo se kaleta, lea e fai ai le talieleele i se fasi maa, ma le isi vaega o puipui e valiina i se mausali poʻo se suiga o lanu. Piliki ma vali e talafeagai mo le faʻaumaina o le Provence poʻo le umukuka umukuka.

Piliki ma atavali

Piliki e mafai ona paʻepaʻe pe mumu, ma vali e faʻafetaui le piliki, pe eseʻese i le lanu.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se potu e fai ai le siʻosiʻomaga o le fale, e iai ona puipui olive ma le vaeluaga o le piliki.

3-d panels ma atavali

3D panels e talafeagai mo faigofie ae le masani ai totonu tisaini. O puipui mautu ma volumetric panels e talafeagai mo le taofiofia ma le manaia foliga, ma lua-leo vali puipui ma lanu panels vaʻaia lelei i totonu o le vasega pepe poʻo totonu o le malamalama totonu.

Filifiliga o filifiliga

O puipui o le Monochromatic e filifilia mo totonu taofiofia; o ia puipui e avea o se tapoleni e le faʻaituau mo le faʻaalia o sitaili i fasi meaafale ma mea faʻaaoga.

Tusi ata ma lanu eseʻese e lua

O le valiina o puipui i lanu eseʻese e lua o se metotia talafeagai e faʻalautele ai le vaʻai o se potu, suia ai le iloa o le ituaiga o pa puipui e le tutusa, pe naʻo le taulaʻi lava ile tasi puipui. Tasi le puipui e mafai ona valiina i ni lanu eseʻese.

Ata vali ma lanu eseʻese (sili atu ma le lua)

O atavali ma ni lanu i le laina e tasi poʻo se tuʻufaʻatasia o lanu eseʻese o le a avea ma se teuteuga tutoʻatasi i totonu. E mafai ona faʻavalea, faʻatulagaina pe faʻalaʻau tuʻusaʻo o puipui, valivali uma 4 puipui i lanu eseʻese. I totonu o tapulaʻa o le tasi potu, e sili atu le faia o le tasi lanu le autu, ma tuʻua le toega 2-3 lanu fesoasoani.

I le ata, o se tasi o puipui o loʻo valiina i ni lanu se tolu ma ni manoa le tutusa i se metotia faʻaaogaina faʻaaogaina ai le masking tape.

Stencil

Mamanu ma stensil ma template mafai ona faia tutoʻatasi e ala i le tipiina mai o latou pepa ma faʻamau i luga o le puipui. E mafai foʻi ona e tusia ni tuaoi mo le ata e faʻaaoga ai ni mea faapipii faʻapipiʻi i le lanu mago.

Fuafua valivali

O faʻasologa o vali e faʻalauteleina pe faʻalauteleina puipui, suia le vaʻaiga o se potu faʻamoemoe i le nofoaga, lanu ma taimi o faʻasolosolo.

Mamanu ma teuteuga

Fetaui lelei mo se vasega pepe, oe mafai ona tusia se fale, a pa, laau, ethno teuteuina, monograms i luga o puipui o le tamaititi potu potumoe.

Teteʻa

E mafai ona faʻatulagaina pe vevesi, na fausiaina ma le pulumu i luga o puipui matutu vali.

Taʻei poʻo craquelure aafiaga

Fausia ma acrylic vali ma crackle varnish, o le tele varnish, o le loloto o le taʻetaʻei. O le faasee e tatau ona faia faʻasolosolo i taimi o talosaga ina ia mafai ona taʻetaʻei.

I le ata, o le faʻaleoga puipui o le potumoe na faia faʻaaogaina ai le metotia o le taʻe vali ma se tua e faʻafetaui puipui.

Lalo o le piliki

Faʻataʻitaʻi o se piliki mafai ona faia faʻaaogaina sima i luga o le laina laina ma siʻi suams luga o se susu mea. A maeʻa ona mago le sima, e faʻaalu i ai le 2 vaega o vali.

Atavali ma sikuea

Mafai ona fai e faʻaaogaina ai template po o masking tape. O sikuea e mafai ona mautu pe lanu, eseʻese lapoa ma tulaga i luga o le puipui.

Mamanu ie

Na faia e ala i le valivali o puipui i le vali vali, o loʻo i ai vaega o le akila ma le masoa. E sau i le mago ma le vai tulaga, e mafai foi ona lanu. E faʻaaogaina ile faʻasolosolo masani poʻo se faʻaseʻe faʻaʻofuofu. Mo mamanu totonu, o se faʻapitoa vali vali mo totonu galuega e talafeagai.

Gradient ma ombre

E talafeagai mo le vaʻaia faʻalauteleina o le faʻalo, pe a fai o le pogisa lanu i luga o le foloa o le a alu i le paʻepaʻe. O se felafolafoaʻiga poʻo le sologa lelei o suiga o le lanu e mafai ona faʻasolosolo ma faʻasolosolo, ma se suiga i se tuaoi pa. Na faia i le 2 poʻo le sili atu lanu, lea i le faʻatasiga o lanu e faʻaaogaina ai se solo faʻamago poʻo se palasi, o se lanu pogisa e faʻaloaloa atu i se sone malamalama i le tasi itu.

I le ata o loʻo i ai se puipui puipui valivali i le ombre metotia ma le sologa lelei faʻasolosolo o le efuefu i le paʻepaʻe latalata atu i le faʻalo.

Faʻaaogaina o se ie faʻaseʻe poʻo se omomi

Aafiaga faʻaaogaina o se ie ufiufi poʻo se omomi faia i luga o se pa vali tutusa, fausia ai le aafiaga o watercolors, paʻu beetles, galu, taʻei, velor po mosaics.

Atavali

Atisi atavali i ituaiga metotia, faʻaalia ai se vaʻaiga o le natura, manu ma toe gaosia o le a avea ma tagata taʻitoʻatasi foliga o totonu o totonu ma vali vali.

Tisaini i mamanuina po o panels

Fausia le aafiaga o niches po o meaafale facade, faʻaopoopo le tele. O le teuteuina mafai ona valivali pe papaʻe, faia i laupapa, duropolymer, sima.

Lanu valivali valivali

Lanu paʻepaʻe

E masani ona faʻaaogaina na o ia i Scandinavian ma isi po nei totonu, o se soa mo lanu pupula, mafanafana ma malulu.

Beige

E le taulaʻi ia te ia lava, avea o se talaʻaga mo meaafale, o loʻo faʻaaogaina i le masani ai ma ona po nei. Tuʻufaʻatasia ma papaʻe, auro ma vali uli.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le umukuka ma le seti paʻepaʻe ma pa puipui o le beige, e oʻo i ai le lamina malamalama ma le leo o le vali.

Lanu enaena

Brown i le paolo o kofe, sukalati, ma le laupapa teuteuina tuʻufaʻatasia ma isi natura lanu, maʻa i totonu.

Lanu meamata

Lanumeamata i le paolo o ocher ma pistachio lanu e malu, talafeagai mo potumoe ma potu. Malamalama lanumeamata ma fualaʻau o lanu susulu, e talafeagai mo le vasega pepe, umukuka. Faʻatasi ma le raspberry, enaena, samasama, paʻepaʻe.

Lanu efuefu

O se talaʻaga mo loft faiga ma aso nei totonu, tuʻufaʻatasia ma mumu, uliuli ma paʻepaʻe, karoti moli.

Lanu moaga

Lelei tele mo se potumoe, vasega pepe i masani ma vaʻaiga masani. O se masani foi lanu i puipui faletaele.

O loʻo faʻaali mai le ata i totonu ole efuefu-lanumoana i totonu o puipui ma puipui masani. O se lanumeamata e faʻamalamalamaina le potu malolo.

Lanu moaga

E talafeagai mo potu i saute ma le tele o susulu o le la, faʻatasi ma le lanumeamata, paʻepaʻe, lanumoana ma le mumu.

Lanu samasama

Lanu samasama mo sunny totonu poʻo potu e le lelei moli, tuʻufaʻatasia ma moli, lanumeamata, paʻepaʻe.

Lanu viole

Fausia se Provencal siosiomaga i le umukuka, ofi soʻo se potu ma fetaui masani natura lanu.

Vaioleti

I le avea ai o se amethyst faʻataulaitu, e tosina mai ai manatu i totonu, e faʻaaoga i potu vateatea pe tuʻufaʻatasia ma pa puipui paʻepaʻe.

Lanu mumu

I le avea ai o se lanu e sili ona ola ma faʻamalosi tino, e le tau faʻaopoopoina, ae afai e laʻititi le fale, ona sili loa lea ona tuʻufaʻatasia mumu ma auro, beige, paʻepaʻe. Paʻepaʻe meaafale poʻo se seti foliga lelei mai lona faʻavae.

O loʻo faʻaalia i le ata se ata e lua ona leo ma lona lanumoli lanu mumu lanu samasama, o loʻo i ai fata ma se pusa fata e faia i laʻau masani.

Lanu moli

Pei o le samasama, e faʻaopoopoina le lanu i totonu, tuʻufaʻatasia ma lanu uma o lanumeamata, uliuli, efuefu. Faʻaaoga mo poletito, faletaele, ala savali.

Piniki

Lanu samasama i le paolo paolo e faʻaaoga mo totonu o le potumoe, vasega pepe, faʻavalea ma mamanu e tusia ma ia e faʻaaogaina ai le stencil. Tuʻufaʻatasia ma le lanumoana sesega, paʻepaʻe, uliuli, tipolo.

O le uliuli

I totonu o le fale, e masani ona galue o se outline poʻo se mamanu, o se soa lanu, e tutoʻatasi faʻaaogaina i potu tele ma avea o se talaʻaga mo malamalama meaafale.

Features o atavali pa o eseese mea

Pa laupapa

O puipui laupapa vali e le gata ina foliga matagofie, ae faʻapea foi ona faʻalauteleina le ola o laʻau. Ae le i valiina, oe manaʻomia e aveʻese le ufiufi tuai mai totonu faitotoʻa po o puipui faia i laupapa ma togafiti ma se pisia. A maeʻa ona faʻamago, faʻapipiʻi le 1-2 layer o alkyd poʻo le acrylic vali.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai se ie samasama sesega o laupapa i totonu o se potumoe masani i totonu ma le efuefu baseboard ma le malamalama foloa.

Pa piliki

Aʻo leʻi valivali, e faʻamamaina ma fufuluina i latou i le vai, a maeʻa le vaiaso ona oʻo mai lea o le susū uma ma o le a mafai ai ona faʻamuamua luga ma vali le piliki i totonu vali acrylic poʻo le alkyd. Oe mafai ona faʻatulagaina le piliki pe faia ni fualaʻau. E mafai ona e faʻaogaina se eseʻesega lanu i le suʻi.

Pa sima

Ae e te leʻi valivali, e manaʻomia ona e faʻamama, faʻamaeʻa le pito i luga ma leai se mea e taʻetaʻe ai, muamua, faʻataga e faʻamago ma faʻaoga le epoxy poʻo le latex. O le lona lua vaega e tatau ona faʻapipiʻi vave i luga atoa o le puipui ina ia leai ni paolo eseʻesega.

Pepa puipui

O pepa puipui mo atavali e faigofie i le mea e mafai ai ona toe vali e aunoa ma le aveina o pigment i totonu o puipui. O ia pepa puipui e mafai foi ona aveʻesea e aunoa ma le tuiina ma luga luga. O le pepa puipui vali e faʻavae vai ma leai se totogi. O pepa puipui puipui e faigofie ai ona galue ma nana le le tutusa o puipui.

Fale mago

O le laupapa i luga o le puipui poʻo le faʻalo e valiina pe a maeʻa ona faʻatumuina soʻoga ma atoa le mago, faʻapea foʻi ma le tuiina ma le faʻamuamua. Latou te faʻaaogaina le acrylic poʻo le silicone vali, ia e palasitika ma fausia ai se ata puipuia.

Sima

O vali i luga o sima e faia i luga o le mama, mago luga. Afai na maitauina chips i le taimi o le sauniuniga o le puipui, e tatau ona latou faʻamamaina ma faʻapipiʻi. E valiina i se faʻaseʻe i totonu o le 2 faaputuga ma le maualuga faʻatumuina o pores.

Ata i totonu o potu

Umukuka

O le umukuka, o se potu e te manaʻomia e solo ai puipui, manaʻomia vali vai-vai ma acrylic poʻo vali tuai. Mo le umukuka totonu, lanu le faʻapito, faʻatusatusaina pe faʻafetaui le headset e talafeagai.

Tamaiti

O se potu mo tamaiti e mafai ona valiina i ni ata faʻapitoa e iai faʻailoga, e faʻavae ile vai ma mago vave. E iai foʻi ma vali ma ioni siliva, e le mitiia le susu ma faʻatagaina oe e vali i luga o vali masani o vai. Fuafua stencil mamanu, sasa, mamanu, mataitusi ma numera o le a faia. O totonu e mafai ona faigofie ona suia i le valivali o puipui i se lanu fou.

Potu malolo

Potu malolo o se malae taʻalo mo fatufatuga, mafai tuʻu faʻatasi maʻa maeʻa ma valivali pa, tele lanu ma eseese mamanu. Vai-soluble, vali vali poʻo se tuʻufaʻatasia o lanu i totonu e talafeagai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le potu malolo ma le faʻalo laupapa ma puipui malamalama i totonu o le atunuʻu ma le faʻamamafaina o meaafale mai vaega eseese ma lanu lanu.

Potumoe

O le potumoe e iloga i le toʻafilemu o le siosiomaga ma totonu o le cosiness, o lea e tatau ai ona e filifilia le le mautonu, masani ai lanu. I totonu o le fale, e sili atu le aloese mai susulu lanu poʻo le faʻaaogaina e avea o se faʻamau i luga o le puipui i le ulu o le moega. Faʻailoga ata, vali vali, valivali ma teuteuga o le a faia.

Faletaele ma faleuila

Faletaele ma faleuila e pei o potu susu e tatau ona valivali i le acrylic, latex, silicone vali. O le valiina ma mea suauʻu e le fautuaina ona o le uumi taimi faʻamago ma leaga le manogi. E manaʻomia ona e valiina na vaega e le maua se vai, o le vaega lata i le tapu ma le faletaele e tatau ona faʻapipiʻi.

Masani ai, totonu e faʻaaogaina le tuʻufaʻatasi o lanumoana ma papaʻe, paʻepaʻe ma moli poʻo le samasama. Mo le faletaele, vali e mafai ona tuʻufaʻatasia ma vinyl poʻo ata pepa puipui.

Balkon poʻo loggia

O le poletito poʻo le loggia e tatau ona puipuia i le vali mai le pala ma fungus. Mo totonu o se poletito matala poʻo se loggia, lea e vavaeʻese mai le fale, na o fafo vali e talafeagai. Mo ie ufiufi laupapa, o vai-faʻavae vali e talafeagai, mo piliki poʻo palasitika - varnish.

O le poletito e masani ona faʻamumu, o lea o le a malulu paleta o lanu o le a faia, paʻepaʻe ma moli e faʻaaogaina foi. Pe a valivali, e taua le filifilia o se la susulu e aunoa ma se timu vaʻai.

Faapaologa

O le auala savali poʻo le auala faʻataʻitaʻi e mafai ona valiina faʻaaogaina ai le ombre metotia ma le suiga mai moli i le paepae faʻalo. O vai-faʻavae vali o moli paolo e faʻaogaina, tuʻufaʻatasia ma maʻa teuteuina poʻo le sima vali. O le auala vaapiapi e mafai ona faʻalauteleina ma 2-3 laina faʻavaʻa.

Faiga tisaini

Aso nei

O le sitaili faʻaaogaina se tasi pe lua-lanu pa puipui vali, tuʻufaʻatasi paʻepaʻe ma se isi lanu.I totonu o le vasega pepe, o auiliiliga malamalama e faʻaaogaina i fasi, ata i luga o le puipui. O le faʻamamafaina i luga o le aoga, o lea o le unobtrusive palette ma tuʻufaʻatasiga e faʻaaogaina.

Minimalism

Minimalism o loʻo matauina i le valiina monochromatic, o se tuʻufaʻatasia o efuefu poʻo lanumoana sesega ma paʻepaʻe, teuteu ma lautele lautele. O isi taimi e faʻaaoga e le pito i totonu se vali eseese pe valivali vali.

Maualuga

O totonu e le faʻatapulaʻaina i se lanu lanu faapitoa, o le mamanu e masani ona faʻaaogaina naʻo luga o le puipui o le faʻaleoga. Ma le isi, brickwork mafai ona valivali i ombre tekonolosi.

Masani

I totonu o le fale, o loʻo faʻaalia i se tulaga le malamalama i talaʻaga auro, paʻepaʻe papaʻe, i lanumoana poʻo uliuli teuteuga, e faʻamamafaina e tassels ma fringes luga velvet pupuni o emerald poʻo ruby ​​lanu.

Provence

Provence poʻo Falani taumafanafana susulu o totonu e amanaʻia i piniki, mint po o lanumoana puipui, olive paolo o pupuni ma ie. O puipui i totonu e mafai ona faigofie pe valivali. Ina ia fausiaina oe lava ia, e mafai ona e faia se atisi ata i luga o le puipui i le tulaga o se matala faʻamalama i luga o le taumafanafana Provencal fanua.

Faʻaalia iinei o se turquoise Provence style potu moe ma puipui faigofie, meaafale masani ma ie fugalaʻau.

Atunuʻu

O totonu e faʻaaogaina le tuʻufaʻatasia o laʻau masani poʻo maʻa ma le enaena, sinapi, paʻepaʻe vali ma se paepae paʻepaʻe.

Scandinavian

O totonu e aoga tele ma malamalama pe a mafai, o le mea lea o puipui e kulimi, paʻepaʻe, e seasea oneone, lanumoana. O sasa, vali, 3D panels, o pa paepae pa e fetaui mo teuteuga.

O vali puipui o se tasi o ituaiga o teuteuga e faʻaaogaina e le gata mo fafo, ae faʻapea foi galuega i totonu ona o vali e leai se manogi, mago vave ma e le afaina ai le soifua maloloina.

Faletusi o ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Piupiu Maori Flax Skirt making process (Mae 2024).