Maʻa faʻapitoa i totonu - 50 ata ata

Pin
Send
Share
Send

Wood, maa, piliki, omea o ni mea masani mo le fausiaina o fale e nonofo ai. O le faimalaga mai fafo i totonu, e faʻaaogaina foi mo teuteuga i totonu. Faʻafetai i le atinaʻeina o tekonolosi gaioiga e fausia ai ituaiga uma o paolo, lapoʻa ma ie mo teuteuga, ua avea ma maʻa e teuteuina i totonu totonu ia auala eseese o teuteu mea teuteu, ma ituaiga maʻa eseese ua avea ma malosiaga faʻaleoga e faia ai se nofo ai tagata taʻitasi. O le faʻaaogaina o se faʻatusatusaga faʻatusa o maʻa masani e mafai ai ona faʻatumauina totonu totonu o le fale i le tele o ituaiga sitaili, mai le sitaili a le Emepaea, o se faʻataʻitaʻiga o le Eleni anamua, i soʻo se eseesega o aso nei minimalism.

Eseese o maʻa faʻapitoa

E tusa ai ma galuega e manaʻomia ona foʻia i le faʻaogaina o le faʻamaeʻaina o mea maʻa faʻapitoa, o ituaiga nei e faʻaaogaina:

Ituaiga maaFausia tui suiaSima simaGypsum faato
IgoaAcrylic tuʻufaʻatasia mea

Lafo maamora

Piliki

Maʻa vao

Maamaa, maʻaʻa

Lafo sima
Talosaga vaegaFata o mea umukuka

Underframe mo faletaele magoto

Afi Afi Afi

Faila faamalama

Afi Afi Afi

Faʻamafanafanaga

Luga faalava o laulau 'ai, laulau i tafatafa o moega, teu ofu, laulau kofe

Afi Afi Afi

O loʻo sosolo vaega o chimney i totonu

Fola i luga (vaega pe atoa)

Teuteuina o faʻapaologa, faitotoʻa o faitotoʻa

Volumetric poloka maʻa poloka

Elemene o le faʻaumaina i le sitaili o le masani

Koluma

Galteli

Laʻumua laʻititi

Eaves

Rosette o faʻalo

Pa puipui-mapusaga

Vignette i puipui

Vaega e aumaia ai faʻamanuiaga

E le pei o maʻa masani, o lona faʻamatalaga fai e tele lona aoga:

  • E paʻu le mamafa, o lona uiga e mafai ona faʻapipiʻi i faʻamalama mama;
  • Manaʻomia maualalo kelu faʻaaogaina;
  • O se lautele lautele o lapoʻa ma se lanu samasama e faʻaalia, e faʻafaigofie ai ona filifilia filifiliga mo le faʻamoemoe i totonu.

A maeʻa luga luga ma mea faʻaleaganuʻa mea, grout avea ma taua elemeni o loʻo tauaveina se faʻaopopo teuteuga gaioiga. E ala ile lanu fuafaatatau, e mafai:

  • tumau le leo autu;
  • ia māmā nai lo le autu leo;
  • ia pogisa nai lo o le autu leo.

O le lautele o le soʻoga faʻatumuina i grout ua fuafuaina tusa ma le fua o le maʻa fasi ma eseese mai 3 i le 15 mm.


O le filifiliga muamua e faʻaaogaina pe a manaʻomia le faia o le masonry le pito i tua o totonu. O le lona lua afai o se teuteuga laupapa e faia mai fasi vaega o maʻa faʻapitoa, o le ogatotonu lea o le potu.


O le lona tolu o filifiliga o le faʻavaivaia o faʻamau e faʻatapulaʻa ai le toe faʻatupuina o fasi i le loloto. E faʻaaogaina pe a faʻaaogaina se mea e pei o se "vao" maʻa e faʻamamafa ai le masonry, e faʻamamafaina ai le faigata maʻa o le uiga.

Maa teuteu i totonu

O ituaiga ma lanu filifiliga o maʻa faʻapitoa e faʻaogaina i totonu o fale eseese o le fale. O maʻa teuteuina sima i totonu o le potu malolo e faʻaaogaina mo teuteuga puipui, o lapoʻa luga e tu i luga. O le tele o le masonry avanoa, o le tele o maʻa fasi, o le sili atu le aoga o le iʻuga mulimuli foliga.


Afi afi ma chimneys o chalet fale, teuteuina ma faʻataʻitaʻiga o buta, tuua i totonu o le moli lona lua i le faʻalo pou, foliga pei o se maeʻa galuega faʻapitoa. Ma o le seasea faʻasauaina o maʻamaʻa maa luga o le pa ogatotonu o le potu malolo o le galuega a se tagata tuʻufaʻatasi.

O le faiga mo matala, teuteuina i tamaʻi fasi piliki, o se mea o aso ua tuanaʻi. Aso nei, mulimuli i le sitaili uiga o le faʻaaogaina o poloka tele o maʻa faʻapitoa.


O maa teuteu i totonu, lea na suʻesuʻeina lelei le faiga masani, e maua i le teuteuina o tamaʻi pito i luga: o pou, o le faʻavae o le pa, o le umukuka motu. O le masonry masani e foliga mai e ofoofogia, o fausaga faaofuofu e teuteuina i le lautele pou-pei o le masonry, toe gaosia o le natura vevesi faatulagaga o vao vao.

Ae ui i lea, e le tatau ona galo i se tasi e oʻo lava i le vevesi e mafai ona faʻatulafonoina i le fealofani. O le mea lea, ae le i faia le galuega, e tatau ona faia se ata, faʻataʻatia le maʻa i luga o se tafatafa o luga ma faʻamatuʻu saʻo i le mea e teuteuina.


Afai e te fuafuaina totonu o se fale mautotogi i le loft faiga, ona tatau lea ona manatuaina o le falealuga o le faleoloa o faleʻoloa faleʻaiga o fale tuai suia i fale. O pa piliki le faʻapipiʻiina o measina ia a tagata gaosi oloa na sefeina a latou teuteuga totonu, lea ua avea ma "faʻailoga" o lenei sitaili. O le faʻalo e manaʻomia ai se pogisa mumu "matua" piliki poʻo se maʻa faʻafoliga faʻamau i luga o puipui uma o se avanoa lautele.

Hallway: "ana tausaga" poʻo onapo nei

Totonu o lenei potu, e aoga le faʻaaogaina o maʻa teuteu i totonu pe a teuteuina puipui, faʻataʻoto se tasi pe tele o luga o le fale, pe, teuteuina le tele avanoa o le ulufale atu, tuʻu fua-tu ai maʻa, maʻa liʻo o loʻo lagolagoina lelei le ethno poʻo le minimalism style.

E le gata i lea o se mea manaia ae faigata mo le teuteuina o le alatele o le masini i le pito i lalo o le foloa o ala papaʻu ma moli tuʻuina. O nei auala ua faʻatumuina i maʻa taua "maʻamaʻa", pe faʻatulagaina ma se maʻa teuteu pei o le maʻaa poʻo le auala.


Flush ma le faʻaiʻuina o le foloa, o auala na tapunia ma agamalu tioata, lea e faʻaaogaina foi mo le faʻatulagaina o sitepu o tioata sitepu, ma se manino "faʻamalama" e faia i fafo ma se uʻamea faʻavae. O le malamalama e sau mai le foloa o le auala savali e le masani ai, aumaia ai le tago o le mea lilo.

Potu moe i le maʻa: filemu, mafanafana ma moe maloloina

O le leo lelei o le maʻa i totonu o le potumoe e paʻepaʻe, susu, faʻalogoina ma le teuteuina o ie lalaga, o faʻamatalaga pepelo, valivali ma lanu lanu, patina i luga o meaafale mama.


O le teuteuina o se potumoe ma piliki faʻafoliga i lanu malu o le a maua ai le faʻamafanafanaga mafaufau. O lanu pogisa faʻasusu e mafai ona fausia ai se siosiomaga faʻafiafiaina, ae maise pe a fai o le nofo ai i lenei avanoa e puʻupuʻu, ae e manaʻomia se potu malamalama ma le le faʻaituʻau mo se malologa lelei.

I se tasi o puipui o le potumoe i se faiga masani poʻo le Scandinavian, e mafai ona e faʻatulagaina se faitotoʻa sese mo le magalafu e ala i le faʻatulagaina o se talafeagai lapoʻa vaega faʻapitoa ma teuteuina ai i maʻa teuteuina maʻa.


E faigofie le teuteuina o le va i totonu o le vaega ma moligaʻo lapoʻa, faʻafetaui i pe faʻatusatusa i le aotelega o le tini, ia faʻapipiʻi ai se eletise analogue o le poli poʻo se biofireplace iina. I le mauaina o se tutusa elemeni o totonu teuteuga o le mea e moe ai, oe o le a avatua ia oe lava i afiafi mafanafana ma le saogalemu mafanafana moli o se ola afi.

Maʻa maa i tulaga ogaoga: umukuka ma fale taele

O le faʻaaogaina o maʻa faʻapitoa mo le teuteuina o puipui o potu ma le maualuga o le susū poʻo le maai o fesuiaiga i le vevela (faletaele ma le umukuka) e manaʻomia ai se auala faʻapitoa ma ni puipuiga.


E ui lava o maʻa faʻapitoa e maualuga lona malosiaga ma faʻatinoina uiga nai lo o ituaiga maamora poʻo maamora, ae o loʻo feagai pea ma aʻafiaga leaga o le vai, vevela maualuga, ma vevela vevela.


O le mea lea, afai o le manaʻo ia faia se pa e faia i piliki faʻasolosolo i le umukuka e sili, o lona uiga e sili atu le aua le tuʻuina i tafatafa o le ogaumu ina ia aua le maimau taimi e aveʻese ai gaʻoa gaʻo, pe togafitia ai ma faʻapitoa puipuiga vaega (varnishes, vai repellents).

Afai e te faʻaogaina se maʻa i totonu o le fale taele, ona faʻapea lea o lona faʻaaoga o loʻo iai le avanoa o le volumetric space, aua o se tamaʻi potu e laina i maʻa fasi maʻa o le a foliga mai e sili atu ona laʻititi ma laititi.


Afai o le lautele o le faletaele faʻatagaina, ona faʻaaogaina lea o masonry, lapopoʻa lapopoa tele mo sitaili e faʻatusalia le 20 ma le 21 seneturi, poʻo koluma ma laumua, faʻapipiʻi faʻaopoopoga, faʻatagata e liliu le potu i aso taʻele taele matua talafeagai.

Laiti fomu faʻaaogaina maa teuteuina

O le tafe o le vai e faʻaopoopoina ai le lagona faʻapitoa i totonu o le malologa: o le muimui o le leo e faʻafilemuina, faʻafetaui i se lagona fatufatuaʻi, faʻafetauia le loto i totonu o le mafaufau o se tagata, ma o le laʻititi o ausa o le suavai e faʻamamaina ai le ea matutu. O le mea lea, o le masini o se punavai fale e le gata e mafai ona teuteuina le potu, ae faʻaleleia ai foʻi le soifua maloloina o tagata.

A teuteuina se puipui ma se vaipuna ma se maʻa faʻapitoa, e tatau ona faʻaopopoina le fausaga ma se tioata tūsaʻo luga e tafe ai vaitafe.


E le o vaʻaia se papupuni vaʻaia, ae e faigofie atu ona faʻamama ona mai le faʻafualoa o le fesoʻotaʻiga ma le vai, lime streaks form i luga o le maʻa luga. O le tioata o le a puipuia le masonry mai le susu, puipuia le faʻaleagaina o le fausaga, ae o le lautele foliga vaaia o le a le afaina - o le fale o le ai ai moni, ae le o se faʻafanua afu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Learn Basic Spanish For Beginners With The Power Of Binaural Beats. (Mae 2024).