DIY laupapa teuteuga - 50 ata ata

Pin
Send
Share
Send

O le televave o le alamanuia atiina ae, o le sili atu tamaloloa taumafai e latalata atili i le natura. Na te faʻataʻamiloina o ia lava i le natura e leʻo le mea moni, ae o le fausiaina o manatu sese o le i luga o le ea, tusa lava pe o malolo i le potu malolo. O lenei manaʻoga e le gata o le nofo i se fale fausia mai masani mea masani, ae ia o mai foi ma se talafeagai totonu mamanu. O le mea lea, tagata uma saili e faʻaaoga-na-oe teuteuina fafie i latou fale ina ia lagona ai o se moni matai.

O le sitaili mo fafie na aliali mai i aso ua leva, ae o lenei e le mafai e tagata uma ona teuina o latou lava fale i le sitaili o le "Twin Peaks" faasologa. O le potu e le tatau ona soʻona pupuni i laupapa meaafale, fulufulu ma manu manu. Lenei ua uma ona tautala e uiga i le leaga tofo o tagata e ona. Nei avanoa e avanoa mo se vaomatua eria, ae mo se steppe tasi - faʻamaeʻaina se fale i lenei sitaili o le a tau ai se pene aulelei. O loʻo i ai le filifiliga e faʻavaivaia le siosiomaga masani ma le le masani ai sasa o laʻau laʻau, lea e mafua ai le matua i ai o se ata. Oe mafai ona fausiaina se ituaiga mamanu oe lava, faʻaalu na o fasteners.

E lelei le teuteuina o totonu ole fale

O le tipiina o se laʻau teʻi i le taimi e tasi ma a latou vaʻaiga vaʻaia ma le faigata o le foafoaga mai se faʻatekinolosi manatu.

Seʻi tatou mafaufau poʻo le a le lelei o laʻau laʻau:

  • Anagata Afai e faʻaalu e le fafie ia lava i le faʻagaioiga lelei, ma puipuia mai le susu ma le tele o mea faʻaleagaina o le masini, ona umi loa lea. Afai o se atoa laupapa laupapa po o le foloa, ona mafai lea ona e sefe i faʻaleleia faaletausaga.
  • Faʻaʻesega vevela O fafie e le gata o se faapogai o le vevela i totonu o se afi. O mea masani e mafai ona faʻatumauina le vevela, o le mea lea, mo se malulu sima mautotogi, o le sili sili lea o ituaiga faʻaʻeseʻesega, e ui ina vaega. I le taumalulu, o sea fola insulated o le a faʻamafanafanaina soʻo se vae.
  • Tulaga ese. Oe mafai, mea moni, kelu pepa faʻapipiʻi ma le ata o laʻau tipiina, pe faʻapipiʻi se laminate, ae i ia ituaiga ata e faʻaaogaina - o se faigofie toe fai tasi module. Masani faʻamaeʻaina ma ili 'oti o se tuʻufaʻatasia o elemeni taʻitasi e tutasi. O le tipi faʻavae ma ona foliga e tutasi.

Fausia se puipui tisaini

Mo teuteuga, e manaʻomia le filifilia o le tasi itu o le potu. O le ata o vaalele uma o se faʻailoga o le leaga o le tofo, ma o le potu o le a foliga vaʻaia. Soʻo se potu e manaʻomia le avatua i le ea, ma e le faʻatatau i faʻamalama. E tatau ona manava avanoa, ma o lenei aʻafiaga e avatua e vaalele gaogao vaʻalele. Naʻo le tasi le "laʻau" pito o le potu o le a avea ma se ituaiga o siʻuleo o le a avea ma ona uiga. Oe mafai ona faʻataʻatia oe le "fafie fafie" oe lava, ae nei tatou talanoa pe faʻafefea ona fai.

E tofu i latou ma le laau mate i le fanua e tatau ona aveʻese. Ua oʻo nei i le taimi e tuʻu ai i lalo. Matou te aveina se lala, 'otiʻoti i totonu o faʻamau o feololo mafiafia. E mafai ona aveʻese le paʻu mai le "pancakes" ona maua ai lea o oneone. Ole mea lea e vaoia ai oe mai le faʻatamaʻiina o le vao tuitui ile faʻapaʻi atu ile puipui. O iuga laʻau laupapa e tatau ona togafitia ma se faʻapitoa iniseti puipuia, ona matou tuʻuina lea i luga o kelu. E fautuaina e faʻalanu le mea e maua ai le mapusaga - o laupapa varnished e mafai ona umi se taimi.

I luga o se tusi! Fausia se tuʻufaʻatasiga mai lala o laʻititi eseese, mai se tele tele i le sili ona manifinifi lala. E manava le tuʻufaʻatasiga ona o le gaogao faʻavae i le va o le tipi o eseese eseese.

Pa puipui - o se fasi natura i totonu

E mafai ona e feiloaʻi i se vaega mai soʻo se vaega, ae e te leʻi vaʻaia se tapoleni faia i laupapa, a ea? E talia le faʻatusatusaga iinei, o lea ia lagona le saoloto e faʻaaoga ia hemp. O le ata e le tatau ona foliga mai o se faʻataʻitaʻiga, ae o se atoa-ofuina tuufaatasiga ma sili atu ma lona lua elemene. Fai tone faʻailoga, ma faʻamamafa le leo. Faʻapitoa lava mo le oloa fuafuaina, e sili atu le tuʻua o le paʻu - o le a faʻalelei atili ai. O le faʻamalulu lemu o le a fausia ai le siʻosiʻomaga o se togavao e le gata, ma siitia oe i totonu.

E fautuaina le tusia o se ata faigata, ae afai e te manaʻo e teuteu saʻo i le taimi o galuega, ona e alu lea. Mo se eseʻesega pupula, faʻapipiʻi le tapoleni faʻavae mai faigofie fasi pepa, lenei o le a maua ai le ata moli. O tipi e sanded i le itu e faasaga i le puipui mo sili pipiʻi. Tuʻua leisi itu e le tago - o lenei o le a faʻaopopo le natura i le aotelega ata. O laʻau tipi faʻatapulaʻaina e le faʻavaʻa i totonu o le a pei o se faʻamalama e vaʻai atu i le togavao. O le faʻavaʻa e faʻaputuputuina le tuʻufaʻatasiga i le tasi atoa ma faʻavasega ia.

Faigata i le faataatiaina o se fola faigofie

O lenei ituaiga e fai lava si faigata, o lea e sili ai le onosaʻi ma amata ona e galue. Filifili mafiafia au e aloese mai lapoʻa tele pe a faataatia lio. Mo le gaosiga o le foloa, o laupapa malo malosi e filifilia, aua o le foloa e faʻaalia i aso uma.

E lua mafuaaga o le a afu ai oe:

  • Fofo. Afai e te tuʻuina uma vaega i luga o le kelu, ona le umi ai lea o le foloa, tusa lava pe e te ufiufi uma i le varnish. O le a paʻu'ū le modula ona o le mamafa faifai pea. E tatau ona tatou faʻaogaina se sima, atonu e faʻavae i le sima.
  • Faʻalaugatasi luga. Afai o le mafiafia o elemeni taʻitasi e le faia se tele tele i le tuʻufaʻatasia o le vaʻavaʻa vaʻalele, o lona uiga o le autu lea o tulaga mo le foloa. E tatau ona ofi uma modules i le aofaʻi mafiafia, ma amata oloina pe a uma ona faʻapipiʻi. O le taualumaga o le a umi se taimi, aua e le faigofie ona ausia se mafolafola luga.

Ona amata lea ona ufiufi le pito i luga ma varnish. O le a ia puipuia o ia mai mea leaga ma aafiaga mai fafo. O le foloa e faigofie atu ona faʻamama, ma o le a tumau umi i se "puipuia" tulaga. O se vaega e le puipuia e mafai ona osofaʻia e ni faʻamaʻi poʻo le a amata ona pala ona o le tele o le susu.

Fale faamafanafana ma meaafale fale

O meaafale e foliga mai e matua 'eseʻese lava, faʻalagolago i le ituaiga o mea masani avanoa. Laulau ma nofoa e faia, talu ai o le silhouette o le ili tipiina ia lava ua pei o se tamai laulau poʻo nofoa.

E lua mataupu faʻavae taua mo le fausiaina o meaafale:

  • Faʻatulagaina - faʻaputuputuina se elemeni mai laiti vaega (modules). Moni, ua tatou masani i lenei metotia. E faʻatagaina oe e faia se oloa o soʻo se foliga. Lenei e tatau foi ona ausia se tulaga lelei atoatoa laugatasi. O ipu o le a tuʻuina i luga o le laulau, ma ina ia latou le suia, o le laulau luga e tatau ona atoatoa oneone.

  • Mautu - o se mautu elemene ua avea o se faʻavae. O lenei filifiliga e sili atu ona faigofie nai lo le muamua i faaupuga faʻapitoa, ae e sili atu ona faigata le sailia o se lapoa-lapoa pa. Ma nofoa, e sili atu mea, ma afai e te manaʻo i se laulau e 'aʻai ai le aiga atoa, e tatau ona e tinker ma le sailia o se lapoa lapoa vaai tipi. O le tau o le atoa vaai tipi e tele tele.

E le afaina poʻo le a le mataupu faʻavae e te faʻaogaina i le fausiaina o se oloa, o le mea taua o le vave iloiloina lea o au agavaʻa ina ia aua le faʻaleagaina le mea. Soʻo se metotia e lelei, aua o meaafale laupapa e lauiloa mo lona malosi ma le umi.

Manatu umukuka faʻavae i le afa afa lapisi

O sea ata o se mea le masani ai teuteu mea ma se faʻatuatuaina fesoasoani i le umukuka. O mea e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela ma e le vevela tele. Mai tipi, oe mafai ona fausia faigofie tasi-fasi tulaga ma modular, o le mea o lea sili faigofie ona maua. Sa vaʻaia uma tagata i le faleoloa, ma mafaufau, "Leai, e le mafai ona e faia lenei mea" - o se manatu sese. Aisea e te totogia atili ai pe a fai e oe lava?

O le umukuka o le a faʻamalosia e fancy semicircular fata e mafai ona lalagaina faʻatasi mai maʻa laupapa tipiina, vaevaeina i latou i ni vaega se lua. O se tala sese na faia o le "lapoʻa" o loo i le faiga o le magoto ifo i le puipui. E manaia le metotia pe a fai o le fata e faʻataʻamilomilo, faʻafetai i lenei, ua fausia ai taga vaʻaia. O le iʻuga e maua ona o le malosi toomaga i luga o le paʻu. O fata o le a ofi faʻatasi i tusi kuka, poʻo oe lava aoina o fua o le talimalo talimalo. Ma o le oloa o le a tatalia se sili lapoʻa le mamafa, tusa lava pe o ona itu e ono le faʻaosofia ai le talitonuina.

Manatua! Afai o se tulaga faʻapitoa lenei mo ipu, ona sili atu lea ona faʻamaʻaʻa. O le faʻatasia o tamaʻi vaega e aofia ai le faʻapipiʻiina, ma le kelu e le talafeagai ma le maualuga o le vevela. O le tulaga o le a paʻu'ū ese i ni nai fasi.

Auiliiliga laupapa e pei o se faʻamau i totonu

Laʻititi splashes o "vaomatua" i se masani siʻosiʻomaga o le a aumaia oe latalata mafaufau i le natura. O tipi i totonu e faʻaaogaina e fai ma teuteuga ma faʻatino ni galuega.

Faʻafefea ona fatuina ni faʻailoga mataga i o tatou lava lima:

  • Uati O le le masani ai le faʻaaogaina ose laupapa laupapa tipiina i totonu o totonu e foliga matagofie. Ae maise pe a fai o se liʻo o le le laugatasi foliga ma paʻu luga o le fogafale. Ua mau le paʻu, aua e mafai ona leaga i le taimi. O le tele o le le masani ai a laupapa "panikeke" foliga, o le sili atu ona manaia o le uati o le a.

  • Vas fugalaʻau. Faʻailoa mai ou mafaufauga ma faʻaaoga ituaiga eseese o lala. O le teuteuga na faia e ou lava lima mai tamaʻi laʻau e foliga taugata, ma e leai seisi e mateia e le pene le tau o oe i le pene. O le a ia gatasi ma le ata, ma o le a maua se tali i mea ma se tutusa teuteuga.

Manatua! E tatau ona i ai ni nai mea na fausiaina mai mea tutusa i totonu o le potu. E tatau ona fefaʻasoaaʻi ma le tasi ma le isi, ae le pei o le "bust".

  • Faʻafanua mo faʻata. I le fausiaina o se oloa, e taua le usitaʻi i le pao poʻo le fua, ae o le vevesi o le a le talafeagai. Faʻafesoʻotaʻiga vavae lapoʻa ma tamaʻi tipi, pe fai le faʻamalama atoa mai lapoʻa lapoʻa. Soʻo se filifiliga o le a saʻo.

E mafai lava ona fai se fola mai 'iliʻoti i ou lava lima. E le gata i tamaʻi mea totino i totonu e fai i le minute e faʻaaoga ai fafie, kelu ma ou mafaufauga. Faateia au uo i se matagofie teuteuina fale ma faia lou olaga sili atu toafimalie. O se siosiomaga faʻalelei oloa o le a faʻamanuiaina lou soifua maloloina. Afai o le oloa e faia mai pine nila, ona mafai lea e le malamalama paʻu manogi mafai ona fesoasoani ia oe i le togafitiga o malulu.

Afai e te feagai ma le foloa, ona teuteuina lea o se puipui atoa ma se laʻau o le a foliga mai o se mataupu o le lima minute. Oe o le a manaʻomia le faʻaaogaina o lau oe tofo ma lou malamalama i le tuʻufaʻatasia, e ui o le tele o tagata talitonuina o latou lagona.

O le a sologa lelei mea uma, naʻo lou manaʻomia e "aoina" nei oloa ma faʻalelei i latou i le kelu, pe na o le tipiina o se mea mautu. Fausia se ata i lou ulu, ma taumafai e aumai i le ola. E te le manaʻomia se poto faʻapitoa poʻo ni tomai, tausisi i tulafono masani mo le filifilia o mea ma mea faigaluega gaosi. I tua atu i na mea uma, aisea e faʻaalu ai le tele o tupe i le galuega a le tisaini pe a fai e te mafaia ona feagai ma lenei galuega na o oe lava e aunoa ma le faʻaaluina o se sene.

               

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: crocheting a sweater for the first time (Mae 2024).