Faʻafefea ona teuteu le faʻalo i le umukuka-potu malolo?

Pin
Send
Share
Send

O le fea faʻalo e sili na te filifilia?

O le vaega muamua o le faʻafouga i se fale mautotogi poʻo se fale o le faʻalo i luga o le faʻalo. E teuteuina le vaalele, o ata masani o paketi, paʻepaʻe, paʻu puipui poʻo ni fofo e sili atu le taugata i le tulaga o fausaga faigata na faia i mea faʻaonapo nei e talafeagai. O le filifiliga e aafia i le maualuga o le faʻalo i luga aʻe o le foloa ma totonu totonu.

Faʻalo faʻalo i le umukuka-potu malolo

O le ie faʻaloaloa e i ai se sili matagofie foliga. I le fausiaina o sea ufiufi, o se faʻapitoa pvc ata tifaga e faʻaaogaina, lea e faʻalauteleina faʻaaogaina vevela po o le malulu faʻapipiʻiina. O le taualuga o loʻo i ai le tele o ituaiga o paolo ma mafai ona i ai se matte, satin poʻo se pupula foliga.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu o le umukuka-potu malolo, teuteuina i se ie paʻepaʻe paʻepaʻe pupula.

Faʻafetai i le faʻalo o le faʻalo, e mafai ai ona fausia ni eseʻesega tele-tulaga fausaga ma o lea taulaʻi i le umukuka poʻo le malo nofoaga.

I se faʻaopopoga, o le ata e lava lona malosi, susu susu ma faigofie e fufulu. O lenei ufiufi o le a nanaina atoatoa fesootaiga eseese i le tulaga o paipa, uaea eletise ma isi mea.

Taualuga Plasterboard

Faufautua plasterboard fausiaina maua ai se avanoa sili ona lelei e faʻatinoina uluaʻi aitia mamanu i totonu o le umukuka-potu malolo. O lenei filifiliga faʻalo taualuga e tele ona uiga lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalologa tumau e matua mama lava, malosi, anagata ma faigofie e tausi. O faʻataʻitaʻiga a le Plasterboard e mafai ona valivali, paʻepaʻe, ma faʻapipiʻiina i totonu o moli susulu, faʻamalama ata faʻatonu poʻo moli uila.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le tele o tulaga faʻamalolo fausiaina faia i laupapa laupapa i le fausiaina o se umukuka-potu malolo faʻaonapo nei.

Vali pe paʻepaʻe

O le faʻaaogaina o le paʻepaʻe mo le faʻalo i le umukuka-potu malolo o se siʻosiʻomaga faauo fofo e le aofia ai tele mea tau. Afai e te manaʻo e fausia se lanu faʻalo luga, o lenei fofo e mafai ona faʻamamaina ma se lanu ma se paolo talafeagai.

O lenei metotia metotia e masani ona faʻaaoga mo se tamai potu ma le maualalo faʻalo. Pau lava le leaga o le paʻepaʻe o lona vaivai. O le faʻalo e ufiufi ai manogi uma e aliaʻe i taimi o kuka ma vave ona palapala, lea e manaʻomia ai ona toe faʻafouina luga. E le manatu foi le valiina ose metotia faigata ma taugata ole ofu.

Ae e te leʻi alu i le ufiufi o le faʻalo i le vali, o le vaʻalele e faʻafetauina ma faʻapitoa fale palu. Lenei faʻatagaina oe e ausia se atoatoa lelei mafolafola luga.

I totonu o le umukuka-potu malolo, o le faʻalo e teuteuina i faʻapitoa vai-faʻavae vali, e ese i le lautele lanu fusi o alaleo.

Pepa puipui

Ua manatu o se isi paketi maeʻa filifiliga. Mo le faʻalo i totonu o le umukuka-potu malolo, e mafai ona fufuluina puipui puipui puipui, e le fefe i le susū ma le vevela oʻo.

O le pepa puipui o loʻo i ai se laugatasi poʻo se embossed luga. Ina ia mafai ona vaevaeina le umukuka ma potu malolo eria, oe mafai ona pikiina aʻe oloa ma eseese ituaiga ma mamanu, vaʻaia tuʻufaʻatasia le potu ma faʻatulagaina se avanoa e tasi, ia tutusa tapoleni o le ai ai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu tuʻufaatasi umukuka-potu malolo ma se faʻalo e ufiufiina i pepa puipui e iai ni ona foliga faʻavae.

Taualuga tuʻufaʻatasia

Ina ia faʻamamafa le tuaoi i le va o le umukuka ma le potu malolo, e le gata i le lanu lanu ma moli, ae faʻapea foi mea ma mea eseese e mafai ai.

Ina ia fausia ni maliega faʻafiafia, faʻafaigata tapoleni, fausaga e faia i laupapa laupapa, palasitika ma laʻau e faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma le saʻo tuʻufaʻatasiga o mea, o le a mafai ona faʻataunuʻuina se uluaʻi mamanu, e le taumateina o le a avea ma autu teuteuina o le faʻalo i le potu malolo tuʻufaʻatasia ma le umukuka.

Ina ia aua neʻi soʻona soʻoga le vaalele taualuga ma aua le faia ni eseesega faigata, e fautuaina e le au mamanu le tuʻufaʻatasia o mea e sili atu ma le 2.

I le ata, o se tuʻufaʻatasiga o matte ma iila susulu ie i totonu o le umukuka-potu malolo.

Faʻailogaina o faʻafanua

Space zoning o loʻo faʻatinoina i lalo auala, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le umukuka-potu malolo ma le tele o le eria, oe mafai ona faʻaauupegaina se faʻaloaloa poʻo le faʻalo laupapa faʻalo i tulaga eseese o tusa 10 pe 15 senitimita maualuga. O le lua-tulaga mamanu, toe fai le foliga ma foliga o le umukuka iunite, o le a foliga sili ona feololo ma, talu ai ona fausia-i lamepa, o le a fausia maualuga-lelei moli i le galuega eria.

I le ata o loʻo i ai se potu lautele-umukuka potu malolo ma le lua-tulaga tele-ie faʻapaʻepaʻe tapoleni i papaʻe ma beige tone.

O se tali tutusa tutusa o le faʻapipiʻiina o le faʻalo e tele-lanu faʻalo, o loʻo aofia ai le tele o vaega uelo faʻatasi. O le plasterboard system e faigofie ona valiina i lanu eseʻese e fetaui ma le faʻatulagaina o totonu o le umukuka-potu malolo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻalo i luga atu o le potu malolo e faia i papaʻe, ma luga aʻe o le umukuka - i le lanu o meaafale. E fautuaina e tuʻufaʻatasia le sili atu i le 2 lanu ma tuʻufaʻatasia le malamalama, pastel lanu ma le mauoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻalo i luga o le peleni o lanu eseese i le vaega o le tamaʻi potu umukuka-potu malolo.

Paʻepaʻe e atoatoa e pei o se lanu lanu. Lenei mamanu o le a faʻaeeina le tamai umukuka-potu malolo ma le malamalama ma le lautele. E paʻepaʻe le sinasina o le kiona i soʻo se paolo. I le faʻatusatusaina ma susulu lanu, feololo feololo elemeni o le a foliga sili atu ona lelei. O se paleti mafanafana o le a faʻamaulaloina ai le faʻalo, ma o se paleti malulu, i se isi itu, o le a siʻi aʻe i luga le vaʻalele.

Ina ia vavaeʻese le potu malolo mai le vaega e kuka ai, o le tuaoi i le va o vaega e lua e mafai ona faʻaopopoina i ai ma le volumetric taualuga faʻamatalaga.

Manatu o ona po nei

I totonu o se ata masani i totonu, o le faʻataʻoto o le faʻatulagaina o le faʻatafaʻi, lapoʻai poʻo le faʻatafafā foliga o le a talafeagai. O se aitia lelei mo se umukuka-potu malolo o le a faʻalo i totonu o se malu ma masani beige, efuefu poʻo pistachio tone, faʻatasi ma le aulelei cornices ma a matagofie chandelier.

Mo se sitaili faʻaonapo nei, mo se faʻataʻitaʻiga, pei o le maualuga-tekonolosi, o se ie uliuli faʻaila uliuli e talafeagai. Ina ia le puputa tele le potu, naʻo le tasi le vaega e mafai ona iloga ma se paolo pogisa.

I totonu o le ata o loʻo i ai le fale tekonolosi-potu malolo maualuga, teuteuina i le faʻamalolo o le faʻalo e fausia i le laupapa laupapa.

O le vaalele o le taualuga i le mamanu o le umukuka, tuʻufaʻatasia ma le fale tele, o nisi taimi e teuteuina ai i pupuni teuteuina. O se tali tali tutusa e faʻaaoga mo potu e iai faʻalo maualuga. O pou laupapa e faʻaopoopo i ai le mafanafana, mafanafana ma fetaui lelei i totonu o le atunuʻu poʻo le Provence style.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻalo i luga o le laupapa ma faʻaputuga laupapa i totonu o le umukuka-potu malolo i le ituaiga Provence.

Leai se laʻitiiti metotia muamua o le vaeluaina avanoa o se 'eseʻese o faʻalo moli. O le 'aiga' aʻai e faʻatumuina e se moli uila masani, ma o le malologa nofoaga ma le nofoaga o gaioiga o loʻo faʻaauupegaina i moli malamalama e mafai ona faʻamalamalamaina uma susulu ma le malamalama malamalama fesuiaʻi.

Faletusi o ata

O le mamanu o le faʻalo i totonu o le umukuka-potu malolo faʻatagaina oe e vaʻaia vaʻaia le tuaoi i le va o lua eria e aunoa ma le faʻaaogaina o se faʻavasega tino ma i le taimi lava e tasi avatu le avanoa i se tasi ma vaʻaia foliga foliga. Ona o le tele o filifiliga o mea, lanu ma ie, e mafai ona e faʻatinoina ni aitia tisaini.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Scott Sterling Volleyball Blocks. BEHIND THE SCENES. Studio C (Iuli 2024).