Grunge style i totonu: o foliga autu o ata, ata

Pin
Send
Share
Send

Talaaga o Talaaga: Muamua, tatou vaʻai i le talaʻaga o le grunge style. Tele o tagata e manatu o le nofoaga fanau o grunge o Amerika, ae o le mea moni na amata mai i Farani i le 19 seneturi. O le au Aristocrats i totonu o latou atunuu fale na tausisi i le faigofie, ae i le taimi lava e tasi o le teuteu na matagofie, o le malo na tuʻufaʻatasia ma tagata aloaʻia.

Foliga foliga

Faigofie ma le malamalama i totonu

E manaʻomia e Grunge le tele o avanoa ma le malamalama, o potu laʻititi e pogisa ma faʻaloʻalo e le ola. O le potu e tatau ona tumu i le ao, ma le faʻamalamalama moli e tatau ona malu ma mafanafana, ae le faigata.

Pe a teuteuina puipui ma isi luga, e taua le manatuaina o le grunge e le taliaina sili atu i le tulaga o stucco poʻo auiliiliga gilded. O teuteuga e tatau ona faigofie, faʻaaogaina mea masani. E tele le ea i totonu, o lea e leai se avanoa mo auiliiliga le manaʻomia, naʻo meaafale talafeagai ma mea teuteu o loʻo iai i totonu o le potu.

Mea masani

O se tasi o autu faʻavae o le grunge style o le faʻaaogaina o na o tulaga maualuga o mea mai le natura. E mafai ona fai piliki, laupapa poʻo se maʻa. E masani ona faʻaogaina le aʻoga i totonu, poʻo mea masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, piliki e aunoa ma le faʻaumaina. E faʻaogaina le laupapa e teuteuina ai puipui, faʻalo poʻo le foloa. O le taualuga e mafai ona teuteuina i galu uati, ma le le faʻataʻitaʻia. O puipui e mafai foi ona faʻafouina i ni laau talatala e aunoa ma le valiina i se lanu masani. O maa poʻo ni keramika, e faʻapea foi ma fola fale tele, e talafeagai mo le faʻatutuina o le foloa.

O le ie vaega tatau foi ona tausisia le faʻavae o naturalness, ie pei o ie lino, cotton, siliki, satin, fulufulu mamoe e talafeagai, i nisi tulaga fulufulu ma paʻu e talafeagai. O le naturalness o mea e faʻaaogaina i totonu e fuafuaina e faʻamamafaina lona manaʻoga mo masani paleni ma le fealofani.

Meafale i grunge faiga

Pe a faʻaavanoaina totonu, e ave le fiafia i le lalelei, foliga masani ma laina vaivai. A filifilia meaafale, oe tatau ona mataala i uiga o le onosefulu, pe a tatou talanoa e uiga i sofa ma isi mea masani ufiufi meaafale, ma, ioe, mea e faia i laupapa.

Lanu faalenatura

Efuefu, beige, paʻepaʻe, uliuli, enaena, pogisa lanumoana ma o latou le tutoʻatasi malulu paolo ua manatu masani mo le grunge taʻiala. Lanu mafanafana ma le le faʻamaluluina, o totonu o le grunge e mafai ai ona e malolo ma faʻaosofia ai le fauina o mea.

O lanu uʻamea e mafai ona faʻaaogaina lemu ma le le faʻagaeʻetia i le feololo e fausia ai ni faʻaleoga. Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, platinum i le tuʻufaʻatasia ma fafie mafai ona faʻaaogaina o se mea mo faʻavaʻa e faʻata faʻata. Faʻafanua ata faʻatagaina mo uʻamea.

Faamatalaga i Totonu

E taua le maitau o na uiga foliga e tutusa i le grunge taʻiala:

  • Fausia Nei mafai ona avea ma vae o nofoa, lamepa, mea faigaluega e avea o se teuteuga mo nisi fasi meaafale. Ae le tatau ona i ai se susulu ma le aʻafiaga o mea fou; i se faʻafeagai, o le mattness ma le aʻafiaga o aso anamua e taua tele.
  • Kapeta. I totonu o le atunuʻu, e sili atu le fiafia i ai lauulu uumi kapeta. Geometric mamanu ma teu fugalaʻau mafai foi ona talafeagai.
  • Pupuni. I le ao, moli e tatau ona tafe saoloto i totonu o le potu, ona o le tele o le malamalama o se tasi o vaega taua o le grunge faʻasino. Pupuni e tatau ona faigofie ona tipiina ma tipi mai ie masani.

Teuteu i le grunge style

O le teuteuina o se uiga i le feololo aofaʻi ma i se matua fealofani faatinoga. I tua atu i na mea uma, grunge lava ia e matua iloga ma e leai se manaʻoga mo le tele o teuteuga. Luga faʻamaeʻaina, forging, ie - o nei elemeni uma ua uma ona fai si masani ai ma ua avea o ni teuteuga elemeni.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e taʻalo ma le moli e ala i le pikiina o ni moli e le masani ai. E mafai ona avea ma moligaʻo masani poʻo tuiina, faʻapea foi ma se mea e gaosia i le tulaga o faʻatagata poʻo faʻatusa o manu. O se palanikeke i luga o le sofa ma aluga e faʻafetauia totonu e fai mai ie masani o le a atili ai ona mafanafana ma mafanafana le potu. O se ata susulu o ata i le faiga o pop art, mo se faʻataʻitaʻiga, o se atavali, o le a avea ma se lelei maeʻa leo i totonu o le grunge totonu.

Faletusi o ata

Lalo o ata ata o le faʻaaogaina o le grunge style i potu mo le tele o mea aoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fafefitu u0026 Tausani Mataafa (Mae 2024).