Fautuaina teuteu totonu o le nofoaga o le kolone

Pin
Send
Share
Send

Faailoga faʻailoga

O le faiga faʻakolone o se palu o faʻamatalaga a ituaiga i totonu o le tasi potu. Na teuteuina e le vaega faʻakolone o latou fale i teritori na faʻatoilaloina e faʻaaogaina ai elemeni a Europa. Ae i se isi itu, na latou aumaia ni tala faʻasolopito i le latou atunuʻu. E le gata i lea, o subspecies ei ai a latou lava uiga faʻalagolago i atunuʻu:

  • O le Egelani kolone faiga e iloga i le i ai o se magalafu, pupuni faʻamalama ma faitotoʻa, ma upholstered meaafale i Initia faiga.
  • I le faiga faʻakolone a Amerika, taualuga fale mansard, sima i le teuteuga, e masani ona maua se laʻititi o teuteuga teuteuina.
  • O le Sipaniolo kolone faiga e iloga i le mataalia faʻaaogaina o sasaʻe, aemaise Moorish mafuaʻaga.

O le eseʻese kolone totonu e fa' iloga foi e lautele foliga:

  • Faʻamalama tetele ma faitotoʻa tioata. O le mea mulimuli, sili, tatau ona alu i fafo i se togalaau matagofie.
  • Elemene laupapa E faʻapea foi ona faatatau i tetele meaafale, pupuni ma faitotoʻa.
  • Vailaau ma ie pupuni. O se aga masani mo latou le sone le avanoa.
  • Mea masani. Wood, maa, apamemea, omea, cotton - o nei mea uma o loʻo i ai i le faiga faʻakolone.
  • Malulu paolo. Latou te fausiaina le faʻavae, ae mafai ona faʻavaivaia ma malamalama susulu. E le masani ai lolomiga i soʻo se mea - luga o le foloa, puipui, meaafale, mea faʻaaoga.

Lanu lanu

O se potu-faʻataʻitaʻi potu e masani ona malamalama, faia i pastel lanu. E mafua lenei mea ona o aʻafiaga o le tau - i totonu o atunuʻu vevela, o se papala e faʻafouina ai. I le taimi lava e tasi, paʻepaʻe ma isi lanu malamalama o le faiga faʻa-kolone e masani ona faʻaaogaina i teuteuga, ma latou te mananaʻo i meaafale pogisa - mo se faʻataʻitaʻiga, mahogany.

I le ata, le faiga faʻakolone i totonu o le potu malolo

Faʻafeiloaʻiga felanulanuaʻi i totonu totonu lanu pupula. O le mauoa, o totonu e fealofani na fealofani lava ma papalagi, mo i latou o lenei ata na matua ese lava. Poʻo le a lava le lanu e te filifilia, ave le faʻamuamua i paolo masani: oketi, mahogany, amu, olive, ie lino, sekone, terracotta.

Faʻaumaina mea

Amata ona teuteuina lou fale kolone-faiga mai le faʻalo. Tele o taimi e vali ai, ae o le faʻaaogaina o utupoto e lauiloa foʻi. Lenei vaifofo foliga sili ona lelei i luga o le taualuga mansard taualuga, ae o se faʻalo saʻo o le a foliga matagofie foʻi.

E puipui foi puipui pe faapipii pepa puipui. O pupuni o puipui i totonu o pulega faʻakolone e masani lava ona mama nai lo meaafale - e le tatau ona latou tosina mai iai latou. O le mea lea, afai e te filifilia pepa puipui i se faʻataʻitaʻiga, tuʻu ia laʻititi ae le faʻatusatusaina. Natura ofe poʻo jute wallpaper ma rattan panels fetaui i le filosofia o kolone fale.

I le ata o loʻo i ai se fresco i luga o le puipui i tua o le sofa

Kolone fola eseese i potu. E sili ona lelei le faia o se laupapa foloa i le potu malolo ma potumoe, tuʻu keramika tile i le umukuka poʻo le faletaele. Ina ia faʻamamafaina, faʻaaoga maa o loʻo i ai ni mamanu faigofie.

Afai o le potu e iai ni pulu poʻo ni faʻamalama faga, faʻamamafa i latou, o lenei o le a avea o se sili faʻaopoopo i le kolone faiga i totonu. E sili pe a faʻapipiʻi faitotoʻa i totonu tetele, pe aveʻese uma ma fai se faʻatagata vaneina.

Meafale

O le autu o mea masani e tafe mai teuteuga i meaafale. O filifiliga e sili ona lauiloa ole laupapa, rattan, poʻo le ofe. I le taimi e tasi, filifili ni faʻataʻitaʻiga malosi aʻe nai lo mea vaivai ma faʻamaeʻaina.

O le sofa faʻaafi poʻo nofoa masani o rattan e fetaui lelei e pei o meaafale teuteuina. Tuʻu tele aluga i luga e faʻamamafaina le itu i sasaʻe o le sitaili.

I meaafale mamanu, oe le tatau ona lafoa ni teuteuga: vaneina elemeni, ituaiga teuteuga, mafolafola poʻo tele volginous silhouettes e maua i le faiga faʻa-kolone i totonu. E masani ona faʻaaoga autu o manu. E maua uma i mea atoa (o se laulau i le tulaga o le elefane), ma i elemeni taʻitasi - paws ae le o vae, ulu e pei o au o faitotoʻa, faʻatusa mo teuteuina foliga.

Ina ia faia le maeʻa totonu totonu foliga lalelei, tuʻu i luga ulu - faʻafefiloi! O le faʻafefiloiina o vaega eseese o meaafale ma teuteuga e fausia ai se ata tulaga ese ma faʻaopopo ai le fiafia.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se potu susulu e faʻamama ai potu ma moli

Teuteuga, ie, mea faʻaaoga

A o fausiaina se kolone totonu, faufautua fautua sili ona uaʻi i le teuteuga. O ia lea na te avatua se faʻalelei lalelei.

Ituaiga ie.

O le faʻamalamaina o faʻamalama e faʻatinoina ai foi le aoga tele: e puipuia tagata nonofo i atunuʻu vevela mai le vevela o le la mo le tau o nei teritori. O le mea lea, pupuni laupapa i totonu o fale e lauiloa. I mea onapo nei mea moni, suia i latou i laupapa poʻo ofe pupuni, faasee pupuni. Pupuni, i se isi itu, avea ma teuteuga, o lea na latou 'oti mai taugata silika, veloveta poʻo ie lino.

Kapeta i luga o le foloa o le isi kata pisinisi. Tuʻu i lalo se Indian geometric mamanu, o se fugalaʻau papalagi mamanu, pe suia lou masani kapeta ma manu nana.

O aluga ma mea e momoe ai i luga o meaafale teuteuina e tutusa lava le taua ma pupuni poʻo kapeta. O se tuʻufaʻatasiga o mea eseʻese e foliga sili ona lelei - aluga ufiufi mo ie pupuni lino, faʻataʻitaʻiga.

Laʻau.

E le mafai le kolone pe a leai ni teuteuga i totonu o laʻau, ma o le tele, o le sili atu. O le faʻailoga o le sitaili e mafai ona taʻua o le pama, lea e tupu tele i totonu o atunuʻu mafanafana o Aferika. I fale, latou te totoina i tapu ma tuu i totonu o potu.

O teuteuga ola e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete, o lea a e leʻi faʻatauina se laau, mafaufau pe mafai ona e vaʻaia. A leai, suia fugalaʻau fou ma fatuga fatu faʻatasi ma fugalaʻau eseʻese ma laulaʻau, pe faʻaaoga laʻau totino i ie.

I le ata, o se filifiliga mo teuteuina o le sofa ma paʻu

Mea Faʻaaoga

O le tiapolo o loʻo iai i totonu o faʻamatalaga ma o le iʻuga mulimuli e faʻalagolago lava i le tulaga e te manatu mamafa ai i le filifiliga o vaaiga. O faʻaaliga o le a:

  • vailane poselane;
  • puipui Aferika ufimata;
  • fatafata laupapa;
  • faʻata i faʻata na vaneina;
  • atavali ma laufanua o le vao vao;
  • faʻatagata 'apamemea, ipu teuteuina;
  • nifo ma ulu o manu.

Moli

O se tasi o elemene iloa o le kolone-faiga sulu o se lapisi moli uila ma matauila moligaʻo. E tautau i latou i soʻo se potu, mai le potu malolo i le umukuka. E le manaʻomia le toe faʻamauina saʻo o le lamepa, ae e sili le uʻamea, gaʻo ma faʻapipiʻi se moli mafanafana.

Lamepa mo foloa ma lamepa lamepa e faia i silika po o ie lino, faʻaaogaina uma faigofie ie ma fafo.

I le ata o loʻo i ai le fale faʻafiafia ma se taʻinaafi ma susulu faʻaaliga

Potu teuteu filifiliga

O le faiga faʻakolone lava e tasi e faʻaalia i se auala fou i potu fou taʻitasi.

Potu Kolone faletaele totonu

O laupapa gaosi ma meaafale faleie e le fefefe i le vai, o le mea lea e lelei tele mo le teuteuina o le faletaele. Tuʻu fou fugalaʻau totonu e pei o teuteuga ma tautau pupuni poʻo malamalama tulle ma mea teuteu i luga o faʻamalama.

Ina ia faʻamamafaina le sitaili, aua neʻi galo e uiga i maa susulu - o ni foliga le masani ai luga o niu o le a avea ma se paolo matagofie i totonu o le faletaele.

O loʻo faʻaalia i le ata meaafale laupapa i totonu o le faletaele

Potu o le Kolone

O le moega e taʻua o le totonugalemu o soʻo se potumoe-faiga potumoe, sili atu ona totoa i ai - o se pupuni e tautau, vaneina maualuga fata e faapipiiina, ma talafeagai ie e filifilia. O pusa o mea toso, lavalava ma isi meaafale a le kapeneta e sili atu ona lelei latou faia mai ituaiga lava laʻau. O togavao ma mea teuteu o le puipui o le a fesoasoani e toe faaolaola ai totonu.

Ata o potu moe meaafale ma vaneina vae

Potu malolo totonu

O le elemene autu o le hall o se sofa. O ie faamalu vaivai e faia i ie poʻo le paʻu o le a fesoasoani i le tele o aluga. Tuʻu se laulau kofe muamua i luma o le sofa.

O le faiga faʻakolone i totonu o le potu malolo o le a faʻatumuina e fata vaneina i tusi, tu ma laʻau, paʻu manu poʻo latou faʻataʻitaʻi. I le auala, kapeta ma paʻu e le gata na tuʻuina i luga o le foloa, ae o loʻo teuteuina faʻatasi ma latou.

I le ata, o se faʻamalama pupuni i le potu malolo

Design umukuka

I totonu o le umukuka, teʻa foliga ua teʻa atu i tua, tuʻuina atu i le faʻamaoni ma ergonomics. Potu lautele, laupapa maʻa faʻamalosi, laulau laʻau masani ma nofoa o meaafale autu ia mo le umukuka kolone.

O le laulau kofe ma tamaʻi nofoa o le a fesoasoani e faʻaopopo foliga o Initia - latou masani masani inu lauti i tua atu pe faʻaaoga e avea o se tafaoga nofoaga.

I le ata o se papaʻe umukuka seti ma balusters

Kolisi faiga faiga kapeneta

O vaega taua o le vaega o galuega o se laulau, o se nofoa faʻataʻavalevale ma pusatu. E sili pe a fai e fai i laupapa mautu poʻo laʻau masani. Ina ia faʻamalosia le filiga ma le laconicism, filifili le ufiufi ufiufi o meaafale meaafale - a le o se nofoa galue poʻo se sofa.

I le ata, o le nameri le paʻu i luga o le foloa i le ofisa

Faletusi o ata

Ua e aʻoaʻoina le uiga lilo o le fatuina o se nofoaga e le masani ai. Faʻaaoga a matou motugaafa e fausia ai sau oe lava mafanafana totonu!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: KANANA FOU SEMINARE - EFKAS CD 2008 O le Poto mai le Lagi - Samoan Choir (Iuli 2024).