Faʻafefea ona nana paipa i totonu o le faletaele: filifiliga ma faʻatonuga ma ata ma vitio

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona faʻapipiʻi paipa e aunoa ma se pusa?

O mea ma le fesoasoani o loʻo tapunia ai fesoʻotaʻiga e tatau ona faʻamalieina manaʻoga nei:

  • Faigofie o faapipiiina. A o faʻapipiʻi paipa i ou oe lava lima, e taua e oʻo lava i se tagata e ana novice ona mafai ona faʻatautaia le galuega.
  • Malosi ma ofu teteʻe. Afai o le fausaga e feaveaʻi, o lona uiga o mea e tatau ona tatalia pea le faʻafitauli masini.
  • Tetee i le susu. Faʻaputuga faʻaputuputu i luga o nisi paipa, ma i totonu o faletaele faʻasusu le tapu poʻo tapu tapu avea o se puna o le susu.
  • Faigofie ma ergonomics. I falemautotogi masani, o faletaele e le eseese i le tele, o le mea lea, e le gata i le matagofie vaega e taua, ae faʻapena foi le sefeina o avanoa.

Paipa o meatotino masani. E taua pe a tupu se faʻagasologa poʻo se siaki, faʻaavanoa atu i masini e tumau pea ona matala; o le mea lea, e le fautuaina le fausiaina o ni tauaso fausaga. O le sili matautia o pa puipui o le a a amata ona paʻu, o le gaioiga o le a le matauina. Ma a matauina e tuaoi i lalo le faalavelave, e tatau ona e tatalaina faavave puipui.

Ae le i faapipiina galuega, uma paipa tatau ona tuu i le faʻasologa tatau, afuala ma mita tatau ona siaki: o lenei mea e manaʻomia muamua o le a faʻatagaina ai oloa e tumau umi ma aloese mai faʻaopopo tau pe a tupu se faʻalavelave.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le kapeneta kapeneta, oe mafai ona le gata nana paipa i totonu o le faletaele, ae ia fausia foi avanoa faaopoopo mo le teuina o mea fau fale poʻo le faʻamamaina o oloa. O le a maua fua avanoa i le alavai alavai, ma o le faletaele o le a foliga matagofie aulelei.

I le ata o loʻo i ai le kapeneta i Khrushchev, faia e oka mai laminated chipboard. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e faigofie ona nana paipa i totonu o le faletaele ma tausi le potu ia lalelei.

Mea faigaluega ma mea faigaluega

O le pusa tu mo le faleuila e mafai ona okaina mai se kamupani meaafale pe faia e le lima. Mo galuega e te manaʻomia:

  • Fale tulaga.
  • Roulette.
  • Faovilivili, faovilivili, solo.
  • Vili.
  • Jigsaw.
  • Faitotoa
  • Avanoa mo le fausiaina o se faletaele kapoti: laupapa, chipboard, chipboard po MDF.
  • Faamau laupapa.
  • Ufiufi tifaga e puipuia le foloa mai le faʻaleagaina.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Amataina:

  1. Muamua lava, e manaʻomia ona e faia uma fuataga ma tusi se ata auiliili. O le faʻatauina o mea ma mea faʻaaoga e faʻatinoina e tusa ma le fua o le kapeneta i le lumanaʻi, faʻapea foi ma foliga o le faʻataʻatiaga ma paipa faʻasolosolo.

  2. Afai o le pusa tu mo le faletaele e faia i laupapa, o mea e tatau ona faʻafouina i le susu-repeleti tuʻufaʻatasia po o varnished. E faʻaoga foʻi le pisia: e mafai ona e faʻaogaina pupuni eseʻese e faʻatupuina ai le kapeneta.

  3. A i ai le avanoa i tua atu o le faleuila mo fata i totonu, matou te faia ai lagolago mo latou mai tulimanu poʻo fasi laupapa. Sa matou faataatitia fata, ona o le tipiina muamua o pu mo paipa. Afai e leʻo faʻamoemoeina ni avega maualuga, e mafai ona faʻaaogaina le plywood.

  4. Ina ia faʻapipiʻi se ofu na fausia i totonu, matou te faia faʻailoga i autafa o le faleuila. Matou te fausiaina se faʻavaʻa mai se pa, faʻafesoʻotaʻi ia vaega ma ni sikulipaʻi tipiina e ia lava.

  5. Matou te faʻatulagaina le faʻavaʻa e ala i le tutuʻi o tulimanu i puipui ma faʻalo i luga o ie. Afai o le nofoaga o paipa faʻatagaina, o le itu puipui o laminated chipboard ma le mafiafia o 16-18 mm mafai ona faʻapipiʻi i puipui i le atoa loloto.

  6. Matou te faʻamau faʻamau i faitotoʻa lava e le sikulima poʻo le sikulima i le faʻamau faʻamau o le faʻavaʻa. O tagata e ona fale mautotogi e masani ona filifili faitotoʻao jalousie, pei o le ata oi lalo. Latou foliga matagofie ma faʻaonapo nei, mafai ona valivali i soʻo se lanu, ma o le pu i faitotoʻa o le a fesoasoani e faʻamaluluina le maeʻa kapeneta.

Tatou tapunia paipa i palasitika panels

O se atigipusa poʻo se pa sese e faia i laupapa PVC o se isi auala taugofie ma aoga e nana ai le vaivai ma paipa vai i totonu o le faletaele Ole palasitika e le fefe ile susu male fungus, e anagata ma mama, faigofie e tausi.

O lenei metotia e talafeagai pe a fai o le faletaele atoa e laina i PVC panels: ona o le pusa o le a ofi atoatoa i totonu o totonu. Faʻapipiʻiina o oloa ma le saʻo auala o le a le mafua ai faigata ma o le a le tele se taimi.

I le tulaga o se faʻalavelave i le taimi o le faʻaleaogaina o le fausaga, o le a le faʻaleagaina mea - e sili ona moni lenei mo paipa e le inisiua mai faʻasologa. A maeʻa ona aveʻesea le malepelepe, e mafai ona toe faʻatasia faigofie le atigipusa.

I le ata, o paipa alavai i totonu o le faletaele o loʻo nanaina i totonu o se atigipusa faia i palasitika panels. O isi pa e faʻapipiʻi i maa o le keramika, ae o le faʻaumaina o mea e faʻafetaui, o lea e le o vave ona vaʻaia le eseesega.

Mea faigaluega ma mea faigaluega

Ina ia tapunia paipa i totonu o le faletaele ma PVC panels, oe o le a manaʻomia:

  • Tulaga
  • Roulette.
  • Faʻapipiʻiina o faovilivili, faovilivili o euro ma palu.
  • Se naifi maai.
  • Uamea talaaga otooto po o pa laupapa.
  • Palasitika panuni mo teuteuga.
  • Faʻapitoa fofoa.
  • Skirting laupapa fuafuaina e pupuni soʻoga.
  • O se jigsaw poʻo se hacksaw pe a fai o le faʻavae e faia i laupapa.
  • Faovilivili.

O le ata faʻaalia totoga mo palasitika panels: faʻamaeʻaina talaʻaga, fesoʻotaʻiga faʻapitoa, pito i totonu ma tulimanu fafo.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Matou te faia fua talafeagai, tusia se ata, mafaufau i pu mo le ulufale atu i le paipa ma mita. Matou amata galulue ma lagolago talaaga otooto: tūsaʻo ma faalava taiala (poʻo pou pou) o le a seti le tele o le pusa po o le vaeluaina. Matou te faʻatulagaina i latou i puipui e faʻaaoga ai faovilivili ma faʻatonu euro.

  2. Ina ia mafai ona faʻatuatuaina tapunia paipa ma isi fesoʻotaʻiga i totonu o le faletaele ma palasitika panels, osoers tatau ona faʻaopopo. Ina ia faia lenei mea, matou te fuaina tutusa vaega ma le umi o le 50 cm. Le isi, matou te faʻatulagaina le amataga talaʻaga, faʻatulagaina faataamilo i le taamilosaga faʻaaoga ai tamaʻi sikulima.

  3. Matou te faʻatuina ni teuteuga laupapa e tusa ai ma faʻatonuga. Afai o le pusa e tutusa, ona leai lea o ni faʻapipiʻiina faʻafitauli.

  4. Matou te tipiina faʻavasega pu ma faʻapipiʻi i latou. O se tasi o panels e mafai ona puipuia i le silicone faʻamau faʻamau e maua ai le ulufale i le paipa elemeni. I sooga e matou te faʻatutuina ai palasitika tulimanu ma palu, faʻalelei i latou i kelu poʻo "fao vai". O papatusi PVC e taua uma ma faʻauʻuina, o le mafuaʻaga lea ua matua lauiloa ai i Lusia. O le ata o loʻo faʻaalia mai ai na amata ona foliga mama le pa i tua o le faleuila i le maeʻa ai o le faʻapipiʻiina o paipa.

Faʻafefea ona tapunia paipa ma drywall?

O le laupapa laupapa faʻapipiʻi o se oloa e oʻo i le amataga e mafai ona ia taulimaina. Muamua, mo PVC panels, o se fausaga e fausiaina mai se uʻamea faʻamaumauga. Nisi tagata faʻaaogaina poloka laupapa, ae o le uʻamea e manatu o se sili atu talafeagai mea. O le faʻavaʻa e ufiufiina i le laupapa-e le mafai ai ona susu, talu ai o le faleuila o se potu e maualuga le susu. E fautuaina e teuteuina le maeʻa fausiaina ma se talafeagai mea: tile, mosaics, vali po o pepa puipui.

O paipa e mafai ona suʻi faʻafuaseʻi, tuʻuina i le atigipusa toeititi lava o soʻo se foliga (mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu avanoa mo se tapu ma se paipa, o loʻo faʻataʻamilo ai se mea faʻamama vai) pe faʻatuina se atoa fausaga. Afai o paipa o loʻo i autafa poʻo le tulimanu o le faletaele, o le fausiaina o se pusa o le sili lea filifiliga, talu ai o le faʻapipiʻiga o le a tuua ai le tele o avanoa avanoa.

I le ata, o se atigipusa faia i le susu-e le mafai ona faʻasaʻo laupapa faʻatasi ma le fusi faʻafesoʻotaʻi ma poselane stoneware cladding.

Mea faigaluega ma mea faigaluega

Ina ia nana ou paipa alavai i totonu o le faletaele i ou lava lima, e te manaʻomia:

  • Faovilivili ma sikuea tipi e le tagata i lona sikulima
  • Seleulu ma seleulu mo uamea.
  • Tulaga
  • Roulette.
  • Spatula
  • Naifi drywall
  • Faasee.
  • Susu susu malulu.
  • Talaaga otooto Alumini.
  • O faovilivili ma salu.
  • Faʻaumaina mea, putty, primer.
  • Faamalosia lipine.
  • Leo mea faʻaʻesega.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le laʻititi o lisi o mea e faʻatulagaina mo le fausiaina o se pusa faʻamago.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Matou amata amata faia le atigipusa:

  1. Matou te faia se ata e tusa ai ma fuataga. Tuua avanoa mo le mea faʻaʻesega.

  2. Matou te faia faʻailoga luga o le foloa ma puipui e tusa ai ma le polokalame. E mafai ona e faʻaaogaina se faigofie poʻo leisa tulaga. Matou te faʻamau faʻamau ia uʻamea i le poloka.

  3. Ina ia sili atu le faʻatuatuaina o le pusa, matou te fausiaina ni tagata faʻamaʻaʻa: matou te tipiina ni elemeni faʻaopoopo mai le uʻamea faʻamasani, o le lautele e tutusa ma le mamao i le va o le faʻatonuga taiala. O le tulimanu talaʻaga e faʻamau i le pito i luga ma lalo ma tamaʻi faovilivili.

  4. Ae le i faʻamamaina le faʻavaʻa, matou te faia faʻailoga i luga o laupepa o le mago tusa ma le ata.

  5. Matou tipi ese mea: ma se naifi matou tipiina se vaega o pepa malo, sina loloto loloto le lau i palama. Gaugau lemu le ie ma tipi ese mai le isi itu.

  6. Ae tatou te leʻi tapunia uma paipa i totonu o le faletaele i le laupapa laupapa, matou te tipiina eseina ni pu mo faʻaputuputu ma mafai ai ona maua fesoʻotaʻiga. Seʻi vagana ua maeʻa ona tatou agaʻi atu i le ofuvae. Matou te faʻapipiʻiina auiliiliga o laupepa faʻamago i le pusa ma faʻamau i latou i ni sikulipa tipi e ia lava. Teu ma le faʻaeteete mea le faʻalelei i se naifi.

  7. Matou te faʻamamaina vaivaiga (soʻoga ma lua mai faʻovilivili) e faʻaaoga ai le sima ma le putty: matou te faʻamuamua le fausaga, ona matou faʻamalosia lea o tulimanu i se mea faʻapipiʻi faʻapitoa ina ia le taʻe le fofo pe a mago. E toʻesea mea le lelei e ala i le oloina o le oneone.

  8. Palemia le laualuga e toe faʻaleleia le pipiʻi. Ina ua maeʻa le primer matua mago, tile keramika, mosaics ma e oo lava i laminate mafai ona faʻapipiʻi. O le maʻa porcelain stoneware o le a faʻatagaina ai oe ona pupuni le pu pe a e faʻaaogaina tile e pei o luma o le faitotoʻa, pei o le ata o loʻo i lalo. E le gata i lea, o le fausaga mafai ona valivali pe faʻapipiʻi ma pepa puipui e le mafai ona susu.

Tatou nana le paipa ma tuua avanoa

O le isi auala faʻaonapo nei e faʻapipiʻi ai paipa i totonu o le faletaele o le pupuni o pupuni (poʻo pupuni), ia sa faʻapipiʻi muamua e puipui ai faitotoʻa ulufale mai le gaoi. I aso nei, o nei fausaga e sili ona lautele faʻaaogaina i totonu o le fale ma faʻatino gaioiga nei: latou tapunia le pusa tu i luga o le poletito, nana paipa alavai, ma e faʻaaogaina foi o se faitotoʻa i le pusa tu.

O taʻavale faʻamalama e feaveaʻi: e faigofie ona siʻi aʻe ma maua ai avanoa i fesoʻotaʻiga ma fuaina o masini. O le mamanu o loʻo i ai se lamolemole monochromatic luga, ae mo sili atu le lalelei ma le mafanafana, oe mafai ona filifilia ni faʻataʻitaʻiga ma se mamanu o loʻo faʻaaogaina e ala i le lolomiina o ata. O faaseʻe pupuni e faia i le tele o lapopoa, ma o le auala o le tatalaina faʻatagaina oe e sefe le vaega o le faleuila.

I le ata o loʻo iai se faletaele tuʻufaʻatasia ma se atigipusa, lea o loʻo totoe ai le faʻaaogaina o paipa alavai. O faaseʻe papaʻe e faʻamoe e fai ma faitotoʻa.

O faasee pupuni e faia i le alumini poʻo le palasitika. O le vaega mulimuli e tatau ona faʻatautaia ma le faʻaeteete: e ui lava i le teteʻe atu i le susu ma le ele, o le palasitika e le malosi e pei o le uʻamea. Alumini faaseʻe pupuni e manatu e sili atu ona talafeagai mo le faletaele: o latou tau e maualuga atu, ae e anagata ma matagofie. E moni lenei mea pe a fai o le vaevaega o le a tulaʻi ma paʻu soʻo.

Mea faigaluega ma mea faigaluega

Mo oe lava-faʻapipiʻiina oe o le a manaʻomia:

  • Faasee pupuni ma puipui puipui, pupuni ma auala.
  • Drill ma drills mo uʻamea.
  • Paʻu
  • Samala
  • Faovilivili.
  • Seleulu uʻamea
  • Faovilivili.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se ata masani o se oloa e aofia ai lamellas, o se pusa puipui, o taʻavale faʻasolosolo ma se faʻamalama e faʻamoe ai.

Faʻatonuga faʻatonuga

Ina ia filifili le pusa saʻo, oe manaʻomia le amanaʻia o le itu o le faatafafa matala. Amataina:

  1. Matou te faʻamamaina atoa le nofoaga mo le faʻapipiʻiina o le atigipusa. Matou te filifilia le metotia faʻapipiʻi. Afai e faʻatagaina le loloto o le paipa faʻamau, ua faʻapipiʻi totonu le tetele fausaga i totonu: o lenei faʻatulagaga foliga sili atu ona lalelei.

  2. Afai e le lava le avanoa, ua faʻapipiʻi le pusa i fafo:

  3. A maeʻa ona faʻapipiʻi le pusa, matou te fetuʻunaʻi lona tulaga i le faʻaaogaina o se tulaga. Afai o paipa i le pito i lalo faʻalavelave i le tapunia, ona faʻapipiʻiina lea o le fausaga i ni vaega se lua ma le siʻitia i le fetaulaʻiga.

  4. Matou te aoina le tapoleni ma faʻapipiʻi i le pou. Matou te faapipii le taofi ma siaki le sologa lelei o le gaioiga. E taua le aua neʻi sosolo ma pupuni saoloto pupuni.
    Faʻapitoa e masani ona aʻafia i le filifilia o se faʻataʻitaʻiga ma le faʻatinoina o faʻapipiʻiga. Ae e mafai ona e faʻatasia le fausaga e oe lava i le suʻesuʻeina o faʻamatalaga auiliili i lenei vitio:

O le a le auala sili mo se faletaele?

Mo le fausiaina o se laʻasaga faigata i totonu o le faletaele, o le a manaʻomia le tele o mea ma avanoa avanoa, o lona uiga o le metotia e le talafeagai mo se faleuila vaapiapi. O le tali sili ona lelei e avea ma atigipusa e toe faʻataʻamilo le punou o vai sapalai vaega: latou te le gata ufimata paipa, ae avea foi o ni fata faʻaopopo mo mea tumama. O tauaso eseese e sefe ai foi le taua avanoa: e le pei o swing faitotoʻa, latou ave itiiti avanoa.

Ina ia faʻaititia le leiloa o le faletaele eria, oe mafai ona faʻaaogaina le natia faʻapipiia o paipa. O lenei filifiliga e talafeagai mo tamaʻi fale taele. O loʻo faʻatinoina ile amataga laiga ole toe faʻaleleia ae faʻatoa maeʻa suia atoa fesoʻotaʻiga ma mea faʻaonapo nei. Mo le nanaina faʻapipiʻiina, paipa faia i apamemea po o palasitika e faʻaaogaina: ua suʻi faʻatatau i le puipui po o le foloa. O fagu e faia i le faʻaaogaina o le hammer drill ma olo e tusa ma le numera ma le lautele o paipa. O lenei vaifofo e manaʻomia ai le tele o tupe ma faʻapitoa tomai. Aua neʻi galo e uiga i pu mo le faʻaaogaina o mita.

O a isi filifiliga o loʻo iai e aunoa ma se toe faʻafouga?

Ina ia mafai ona nana le pa i paipa e aunoa ma se tau faʻaopoopo, e fautuaina le faʻaaogaina o tauaso masani. O lenei auala paketi e atoatoa mo i latou e le mananaʻo e fausia ni faʻafitauli faigata pe o loʻo mafaufau i se filifiliga le tumau. O laupapa laʻau o le a ofi lelei i totonu o se siʻosiʻomaga, ma palasitika - i se tasi onapo nei. Ae afai o totonu o le faletaele faia i se tulaga masani, o oloa e foliga mai e le ofi i totonu o le aotelega mamanu.

O tauaso palasitika o le a tumau i le umi e mafai ai: latou te masani ona le fefefe i le vai, e faigofie ona tausi. O le lautele o ituaiga o oloa o loʻo faʻaalia i luga o le maketi faʻaonapo nei, e faʻatagaina ai oe e filifili se mamanu e faʻafetaui le lanu o le maeʻa. Ae paga lea, o tauaso e leai ni faʻamaʻoti leo, ma e le tapunia atoa paipa - mo le pito i lalo, e tatau ona e fausia se isi pusa.

Afai e le fuafuaina se faʻaleleia tele, ma o paipa e le ofi i totonu o soʻo se auala, e mafai ona e okaina se faʻapitoa kapeneta kapeneta. O lona faʻapipiʻiina e le tele se taimi, ae o ni fesoʻotaʻiga o le a nana.

Tele fafine o le a talisapaia se isi aitia o teuteuina paipa i totonu o le faletaele: o se masani faasee tauaso o le a fesoasoani e nana elemene elemene - o le mea autu o le faʻatau o se oloa e talafeagai i le lautele ma le maualuga. O le a leai ni faigata i lona faʻatulagaina. O roller blinds e iloga i le tele o lanu, ma o mea e puipuia e ni vailaʻau faʻapitoa antistatic ma antibacterial.

I le ata, pupula pupula o loʻo tu i le tulimanu e nana lelei fesoʻotaʻiga. I se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a latou tapunia loa le sapalai o le vai.

Mo tagata faʻatosinaina o le auala maualuga, e faigofie lava le tulaga: afai e fausia le faleuila i se ituaiga pisinisi, o paipa e mafai ona avea o se teuteuga sili ona lelei e fetaui ma le ituaiga filifilia. E naʻo lou manaʻomia e faʻatulaga lelei fesoʻotaʻiga i le aveʻesea o faʻaletonu, faʻamama eseʻesega tuai pe na ona suia i mea faʻaonapo nei.

I totonu o le ata o loʻo i ai se fale taele maualuga - o le piliki e fai ma teuteuga, ma o paipa uliuli e latalata i le tapu e vali i se lanu e tasi. Tu i fafo e faasaga i le terracotta talaʻaga, tatala paipa avea ma se tasi o autu taua o totonu.

Faletusi o ata

E tele auala e ufiufi ai paipa i totonu o le faletaele: o latou taʻitasi e lelei i lana ia lava auala ma e mafai i le toeititi lava o soʻo se potu. O le iʻuga e faʻamoemoe i mea e te manaʻomia i le tagata e ana le fale mautotogi, faʻapea foi ma le paketi ma le faiga i totonu. I totonu o le ata, ua matou faʻasalalauina ni tala fiafia e mafai ona fesoasoani ia te oe e filifili ai le ata saʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cropped Hoodie with Side Tie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).