Potu malolo totonu ma taʻinafi: ata o le sili fofo

Pin
Send
Share
Send

Nuances mo ituaiga eseese o afiafi

Ina ia mafai ona ausia se agavaʻa mamanu o se potu malolo ma se magalafu, oe tatau ona uai atu i foliga o le potu, lona faʻatulagaga, fua, teuteuga ma e oʻo lava i le faʻatulagaina o meaafale mea.

Pe a filifilia se magalafu fausiaina i totonu, muamua o mea uma e te manaʻomia e faʻamasani ai ia te oe lava i tulafono mo le faʻapipiʻiina o le nofoaga. Mo le saogalemu mafuaʻaga, e tatau ona faapipiiina se lelei lelei alaasu ma ea ea faʻamaeʻaina ina ia mautinoa lelei ea sapalai.

O se eletise faʻataʻitaʻi poʻo se taʻinaafi pepelo o le sili ona manuia filifiliga mo potu ma se tamai eria. Mo nei oloa, e sili atu le faʻatulagaina o se nofoaga latalata i le pito i totonu laumua pa. O le afi taʻina afi e matua faʻapipiʻi, saogalemu, mama ma e le mafua ai ni faigata pe a toe faʻafouina se potu.

O le afi kesi afi e lua galuega i le taimi e tasi, ua avea ma se muai teuteuga ma vevela le potu. O sea taulaiga e le fausia ai soot ma soot. O loʻo matala, tapuni, fausia-i totonu ma le tumau faʻataʻitaʻiga, ia, ona o lo latou agavaʻa, e mafai ona maua toetoe o soʻo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, latalata i le vaomago poʻo luga o se tulaga faʻapitoa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le ata o se potu malolo malamalama ma se mago fafie pepelo.

O le magalafu o meaola o se tali lelei lea mo totonu o se fale mautotogi. O sea oloa e le eseʻese i nofoaga faʻapitoa manaʻomia ma e matua le afaina i le siosiomaga. O se ea malolo malamalama afi-faʻamumū fausiaina i totonu o le pa vaeluaina foliga moni moni ma e le masani ai.

Faʻafefea ona tuʻu se taʻinaafi?

O le umu e tatau ona i ai ina ia le faʻalavelave i le faʻaoga aoga o le potu malolo.

Afi i le tulimanu o le potu malolo

O le tulimanu faʻataʻitaʻiga o loʻo iai se faʻapitoa faʻapitoa e mafai ai ona ofi faʻatasi i totonu o soʻo se ituaiga potu malolo totonu. O se magalafu faapena e mafai ona teuteuina i soʻo se mea, tuʻu i ai ni nofoa mafanafana mafanafana e lua i ona autafa pe faʻaopopoina i se sofa tulimanu.

Ina ia mafai ona puipuia le malulu mai le leiloa i totonu o le potu, e tatau ona faʻaauupegaina i se tulimanu e sili ona vaʻaia mai vaega eseese o le potu.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu o le potu malolo masani ma le taʻinaafi e tu i le tulimanu.

Afi i totonu o le potu malolo

Island fireplaces e seasea tupu, ae e matua manaia a latou foliga. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o potu tetele. O le ata e iloga i le i ai o le chimney taofi ma le ono mafai ona sili atu le vaʻaia i itu uma, o le mea lea e masani ona taʻalo ai le matafaioi a le ogatotonu elemeni o le potu malolo totonu.

O se magalafu tuu i le ogatotonu e vaʻaia faʻaaliga i le lanu poʻo le maeʻa ma o vaega autu o meaafale o loʻo faʻataʻamilo ai.

Afi i le va o faʻamalama

O se ofoofogia faʻatulagaina. Peitai, o lenei filifiliga ei ai lona drawback: ona o le vevela o le fafo puipui, o se faapitoa aofaʻi o le vevela o le a leiloa. O le le faʻamalieina o le a foia e le vevela faʻamafanafanaina o lenei sone.

O se taʻinaafi faʻapipiʻiina i le va o faʻamalama Farani e lua o le a foliga matagofie. Luga poʻo le faʻatulagaina tulimanu i le va o faʻamalama e lua o eseesega tele e talafeagai foi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻamalama afi i le va o faʻamalama e lua i totonu o le ata fusion-style hall.

I le va o faitotoʻa e lua

O le nofoaga e tu i le va o faitotoʻa e lua atonu e le o se filifiliga talafeagai mo se potu malolo. Talu ai e masani ona i ai se sone faʻamalologa i tafatafa o le taʻigaafi afi, o tagata o le aiga o loʻo pasia pea e mafai ona faʻalavelaveina i se malologa lelei. O le mea lea, ae e te leʻi faʻatulagaina se mea magalafu, e tatau ona e mafaufau totoʻa i le faʻatulagaga ma meaafale o le potu.

Afi i luga o se puipui fua

O le tali masani. E sili atu le tuʻu o le taʻinaafi i totonu latalata i puipui totonu e faʻamafanafana ai i le fale. O se faitotoʻa ma se afi matala e le tatau ona fausia latalata i mea laupapa.

Ata i se fale tumaoti

I totonu o le potu malolo i totonu o se atunuʻu fale, e mafai ona faʻapipiʻi se mea e faʻamumu ai fafie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vaʻaia le lelei lelei o le foloa ma puipui, faʻalogo i le maualuga o le faʻalo ma tausi le saogalemu o le afi. Ona o le ola afi i le fale siosiomaga, mafanafana malosiaga fausiaina, ma le atemosifia tumu i le mafanafana ma avea i luga o tagata taʻitasi foliga.

O le faʻatulagaina o le fale e masani ona aʻafia ai le potu malolo faʻatasi ma le umukuka. I le mamanu o le potu tuʻufaʻatasia, o le a manaia le vaʻai i le taʻigaafi, lea e avea o se vavaeʻese elemeni i le va o gaioiga e lua.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le potu malolo i totonu o le atunuʻu-fale fale ma lona tulimanu faʻapipiʻiina ma brickwork.

Mo le fausiaina o se potu tele ma se maualuga faʻalo, o se faitotoʻa faia i totonu o se laufanua atunuʻu sitaili e atoatoa. O sea taʻinaafi i foliga o le mataitusi D e lapoʻa tele ma o loʻo i ai se mamanu e iloga e se faʻapitoa faigofie i nuʻu i tua ma natura. Ina ia mafai ona ausia le sili maualuga aʻafiaga, o le faitotoʻa feagai ma maʻa poʻo fafie, ma fafie faʻatulagaina i totonu o le afi afi.

Faʻataʻitaʻiga o afiafi i totonu o le taulaga fale

O le potu malolo totonu o le a fetaui lelei faʻamamaina se afi taʻinaafi. Afai e te faʻaogaina le lelei maeʻa, o le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga o le a foliga sili atu ona lelei e pei o se nofoaga moni. O ia ituaiga ata e masani ona i ai ni auala e faʻataʻitaʻi ai se afi. O le mu aafiaga o loʻo faʻaalia e faʻaaoga ai le faʻaaliga, e faia e ala i se backlight poʻo se ili, lea e faʻasolosolo ai laulaufaiva o le afi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se magalafu eletise i totonu o le potu malolo i totonu o se potu mautotogi i se faiga faʻaonapo nei.

I totonu o le hall i totonu o se fale mautotogi, o se magalafu e mafai ona tu i autafa o le puipui atoa pe naʻo nai tamaʻi avanoa e maua ai. O le a talafeagai e faʻatautau se TV luga o le faʻapapau, ma tuu se sofa faʻafeagai. O le puipui i luga aʻe o le faitotoʻa o nisi taimi e faʻaauupegaina i fata, teuteuina i se faʻata poʻo atavali i se aulelei matagofie. O se fofo aoga o le faapipiiina o se pa faigofie e avea o se faʻaopopoina o se magalafu magalafu.

Manatu i sitaili eseese

Faʻapipiʻi se magalafu e talafeagai i totonu o le potu malolo ma le tele o ituaiga o penefiti manatu faʻaalia i mea moni mamanu poloketi.

Afi i totonu o le potu malolo i se masani sitaili

I totonu o le hall masani, o se monolithic fireplace ma se chimney e masani ona fausiaina, maeʻa ma maamora, maamora poʻo clinker piliki. I tafatafa o le umu, e mafai ona e tuʻuina ni nofoa faʻanofoofu e faia ile laʻau masani, teuteuina le mea taua ma teuteuga eseese i foliga o uati tuai, ata i faʻamau uʻamea, pe sasa le faitotoʻa i tuʻugalamepa apamemea.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le ata o le eria ma se taʻinaafi i totonu o le potu malolo i se ituaiga sitaili.

Potu malolo faiga-maualuluga ma taʻinaafi

O se faʻasolosolo atoa kesi faʻataʻitaʻiga ma talatala outlines ma aunoa ma le manaʻomia le teuteuina e atoatoa mo se loft. O le ogaumu uamea o loʻo ufiufi i le uliuli poʻo le siliva vali e tetee ai i le vevela o le a faʻafaigofie ai ona teuteuina se falefaigaluega i se auala lelei.

O se paketi filifiliga mo se potu malolo alamanuia o se pepelo fafie ma se tuai aafiaga, teuteuina i tuugalamepa uamea.

Potu malolo ma Provence sulu afi

O le taʻiga afi e tatau ona ogatasi ma le faʻalauiloaina sitaili, lea e iloagofie i le faigofie, e le masani ai aulelei, faʻalelei mea totino ma lanu o le pastel e aunoa ma ni maʻa.

O se magalafu e lainaina i mea i foliga o maʻa teuteuina, maa keramika, piliki matua ma isi ufiufi ma se ituaiga matte o le a faʻamanuiaina faʻatasi ma leo malamalama.

I le ata o loʻo i ai le potu faʻaaoga Provence ma se tulimanu magalafu faʻapipiʻi ma tile.

Potu malolo tekinolosi

O se tulaga faʻatulagaina fatu ma se U-foliga faitotoʻa e le talafeagai mo maualuga-tech. I le ata o le fale tele, e talafeagai le faʻapipiʻiina o se afi e sili ona faʻaonapo nei o se tafatolu poʻo se faʻataʻamilosaga foliga, faʻapea foʻi ma se faʻatusa e tuʻufaʻatasia ma se laulau kofe. O le oloa mafai ona pa-tiʻetiʻe pe taofia ma tu i le ogatotonu o le potu malolo.

Neoclassicism i totonu o le potu malolo

I le neoclassical style, o le faʻamumu o le autu auiliiliga latalata lea atoa fausia totonu fausiaina. O le symmetrical ma monochromatic fireplace portal e faʻatumuina ma eseese teuteuga teuteuina, teuteuina i latou i kulupu faʻaigoaina, rosette ma toʻomaga.

Afi i totonu o le potu malolo i le ituaiga o minimalism

O le faitotoʻa ma le laconic faitotoʻa ma uʻamea, palasitika poʻo tioata elemeni i le tuʻufaʻatasia ma le aoga mamanu o meafale i se minimalist sitaili o le a maua ai le potu malolo se foliga matagofie. O se tamaʻi afi magoafi ua manatu o se paketi filifiliga, talu ai e mafai ona faia i le tulaga o se mumū o loʻo tu i totonu o le puipui niche e aunoa ma faʻaopoopo cladding ma faʻaaoga.

I le ata o loʻo i ai se umi biofireplace fausia i totonu o le meafale pa i le ata o le hall i le ituaiga o minimalism.

Manatu i totonu e mamanuina

I totonu o se tamaʻi potu malolo ma se taʻinaafi, o le autu galuega o le faʻaaoga tatau ma sefeina o aoga avanoa. O se faʻafoliga faʻataʻitaʻi o le a ofi atoatoa i totonu o sea potu. I lenei tulaga, oe le tau manaʻomia le amanaʻia o le maualuga o faʻalo ma le numera o saoloto sikuea mita i le potu.

Mo le hall, e mafai ona e filifilia se minimalist eletise, kesi faʻataʻitaʻiga poʻo se puʻupuʻu tele biofireplace. O le mamanu o se atunuʻu fale poʻo le taumafanafana fale o le a faʻamalosia lelei se tamaʻi afi-ogaumu, o se sili sili ona lelei i se nofoaga tutotonu faitotoʻa.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o se tamaʻi fale faʻafofoa o loʻo iai se taʻinaafi.

O se tali tutusa tutusa mo se avanoa laitiiti o le a avea ma tulimanu faʻataʻitaʻiga. O sea mago e le gata e faʻaaogaina lelei ai le tulimanu i le hall, ae aoga foi ona suia ma faʻasaʻo le faʻatulagaina o le potu.

O se puipui-tiʻetiʻe mamanu ma se manifinifi tioata poʻo palasitika tino o le a talafeagai foi. O se oloa faʻapena i le tulaga o le plasma screen ma le faʻataʻitaʻiga o le susunuina o gaioiga e faigofie ona tautau i luga o le puipui i le potu malolo, lea e sefe ai avanoa i totonu o le potu.

Mo se potu malolo tele, o se motu faʻataʻitaʻiga o loʻo tu i le ogatotonu poʻo se ogaumu faʻapipiʻiina pa e talafeagai. I totonu o se potu tele e latalata i le nofoaga malolo, latou te faʻaaogaina ai se nofoaga mo faʻafiafiaga, faʻapipiʻi nofoa, se sofa ma se laulau kofe.

I le ata o loʻo iai se magalafu tuʻu i le va o faʻamalama e lua i totonu o se potu malolo tele.

Faletusi o ata

O le mamanu o se potu malolo ma se magalafu avea ma faʻailoga iloga o soʻo se fale po o se fale mautotogi. Lenei totonu manino faʻaalia ai le matagofie tofoina o tagata e ana ma faʻatagaina oe e ausia se nofoaga talimalo mo se fuaina malologa ma aiga poʻo uo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Nice guys always finish last should have known that (Mae 2024).