Faʻaleleia o se fanua i luga o le 6 eka - 40 ata

Pin
Send
Share
Send

Faʻatoʻaga ma laufanua fausiaina o se sili ona tele eria o le faʻataʻitaʻiga e manaʻomia matuia aʻoaʻoga moni ma aoga. Tusa lava pe o le a le tele o le 'upega tafaʻilagi, ina ia avea le lumanaʻi taunuʻuga ia agavaa ma taimi umi, e tatau ona faʻaaoga se faʻapolofesa auala i le ata. Tusa lava pe o le fausiaina o se laufanua mamanu o le 6 eka, o le a manaʻomia le onosaʻi, muamua totogia lava uai atu i teori.

Poloketi

E taua le aua le faʻatamala ile fausiaina o se auiliiliga poloketi luga o pepa, lenei o le a fesoasoani e le le amanaʻiaina le tele subtleties, amanaʻia uma "mailei", ma faʻapea foi iloiloina auiliiliga gafatia, faʻaletino ma tau tupe.


O le togalaau faʻatoʻaga poloketi o le a aofia ai vaega nei:

  • Fuafuaga 'upega tafaʻilagi;
  • Nofoaga;
  • Mamanu

Afai e tatau ai, faʻapea foi:

  • Alavai faiga;
  • Fuafuaina vai;
  • Ata fesoʻotaʻi eletise.

E manaʻomia se amataga poʻo se talatala i luga ole laiga e fausia uma isi fuafuaga. E tatau ona faʻaalia manatu taua, lauʻeleʻele laufanua (maualalalo, maupuepue, totoina o laʻau tetele), fale i le teritori o le fale, faʻapea foi ma tafatafa o tuaoi, nofoaga lata ane poʻo auala.
Le vaega lona lua o le faʻataʻitaʻiga o le sone. O i e manaʻomia ai ona e mafaufau poʻo a mea aoga o le a iai (vaega faʻafiafia, togalaau aina, taʻaloga, aiga, vaega a tamaiti). Iloiloina o mea moni e mafai ona maua i se tamaʻi fale taumafanafana, e sili atu le faʻatapulaʻaina o oe i 3-4 sone, ma ua maeʻa fuafuaina o latou taliaina lapoʻa.


O le sili ona malie le vaega o le vave fuafuaina fuafuaga. I le avea ai o se tulafono, o lenei aitema e tuʻuina atu i ai le sili atu taimi. O iinei e tatau ona faʻaalia ai mea uma e 6 eka o fanua e tatau ona liu iai.


E seasea tupu, e faʻatulagaina ni inisinia mo na tamaʻi eria. O le mea lea, o le faʻasusu mafai mafai ona suia e se masani togalaʻau faʻataʻavale, lea e mafai ona lafoina i soʻo se tulimanu o le togalaʻau aunoa ma ni faʻafitauli, ma mo moli, o se tulafono, o loʻo lava lava fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi i se atunuʻu fale. I le tulaga e pei ona fuafuaina e faʻapipiʻi sili atu ogaoga faʻasusu ma moli faiga, lea mo a latou mamanu e sili atu le faʻafesoʻotaʻi kamupani faʻapitoa.

Togalaau Faatoaga

Masani ai, i si o tatou atunuʻu, o fanua fanua e faʻaaogaina e toto ai fualaʻau. O le pito i luga fautuaga mai polofesa e aua le tausia lenei tu ma le aʻoaʻoga atoatoa. O se togalaau fualaʻau e mafai foi ona matagofie, e le pei o se tuugamau ma faʻatafafa tuugamau.


Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻatulagaina atoa le 'upega tafaʻilagi i se faʻatoʻaga tele. O moega e mafai ona suia i fugalaʻau moega o eseese tele ma foliga, lea o le fugalaʻau mea o le a suia i fualaʻau aina.


O fualaʻau uma e masani ona iai matou faʻamaumauga teuteuina, ma, i le faʻatulagaina talafeagai, e mafai ona tatalaina mo oe i se malamalama fou, e oʻo lava i se pateta masani na totoina ese, e pei o se ituaiga fualaʻau, o le a le iloaina, aua o ona lau laʻitiiti o le a avea ma se eseʻesega talaaga mo lanu fugalaʻau, tulaga ese fugalaʻau o fualaʻau e leʻi vaʻaia i le faʻaputu lautele o faʻatoʻaga.

E le gata i lea, o laau eseese toto pateta o le a sili atu ona lelei fua ona tausiga mo latou o le a sili atu taugofie ma, tusa ai, sili atu le lelei nai lo i faʻaputuga tele.


O le fausiaina o se togalaʻau i le tulaga o le tele-level terraces o le a matua le masani ai, ae i le taimi e tasi aoga. toetoe lava o fualaʻau uma o tausaga taʻitasi i le ogatotonu laina, ona e le mafai ona fefefe i le maeʻa faʻamaʻaina o se maʻa fausia faʻapitoa. A o faia se elemeni o le laufanua, o le vaʻaiga lautele o le togalaau togafiti faia luga o se matagofie foliga, o le lagona o le faʻateleina o le eria e vaʻaia fausia.

Matou te tuʻufaʻatasia fualaʻau ma fugalaʻau

Ina ia fesuisuiaʻi le ata o le fale taumafanafana, e manaʻomia le faʻaopopoina o vali i foliga o fugalaʻau, tuʻufaʻatasia lelei ma laʻau lafulemu. Fugalaʻau mafai ona faʻaaogaina e le gata i tausaga ma faʻaletausaga.


A o tuʻufaʻatasia se fatuga, e taua le amanaʻia o foliga uma o totoina lata ane, o le tele o lalo o le eleele, vaega eleele, paolo faapalepale, faʻasūsū manaʻoga, o le tuputupu ae fua o le togavao, mea e fiafia i ai mo faʻasusuaga, palapala eleele, ogatasi ma isi tuaoi. A iai se manaʻoga e tuʻu se avanoa tele ile faʻatoʻaga toto, ona mafai loa ona faʻatumuina ile eleele o loʻo ufitia i lalo, poʻo laʻau o le taumafanafana e faʻatapulaʻa le ola e le manaʻomia se avanoa tele ole ola.


E talafeagai le faʻaaogaina o ituaiga eseese o fualaʻau ma fugalaʻau. O tagata faʻaonapo nei e ofaina le tele o ituaiga o meaʻai e mafai ona 'aʻai, allium ma faʻaputuga tetele o le lalolagi, o ituaiga latiruse, tamato tamato ma sili atu.
O le tuʻufaʻatasia o kukama ma togalaʻau e lelei mo le faʻatu i luga o laufanua.


Zucchini, e alofagia e togalaau uma, salalau luga o le eleele, maukeni o le a foliga lelei i le tuʻufaʻatasia ma maualalalo zinnias ma marigolds.
I se tulaga lautele, e le tatau ona fefefe se tasi e faʻataʻitaʻi i lenei itu, fausiaina ni fatuga tulaga ese fou.

Avanoa

A o faia se laufanua mamanu, oe manaʻomia le faʻaavanoaina uma i elemeni uma o le togalaau, ina ia leai se faigata i le tausiga o latou.


E oʻo lava i le tulaga faʻatulagaina, o se faiga o auala ma motu taʻitasi ua fuafuaina, lea e tatau ona mautu ma ia lava lona tele. Afai foi e leai ni fesoʻotaʻiga i lalo o le eleele e oʻo atu i le vai, e aoga le fuafuaina pe faʻafefea ona tuʻuina atu le faʻasusu ina ia aua neʻi faʻaleagaina laʻau i taimi e faʻasusu ai.

Fua fualaʻau ma laʻau laʻau

Mo se fale taumafanafana o le 6 eka, o le a faʻaeteete le filifilia o laʻau laiti ma laʻau, ma fesuiaʻi i latou ma fua feololo fua.


E sili le tuʻu ole vaega lea o le togalaʻau e latalata ile itu i matu poʻo le itu i matu sasaʻe o le upega tafaʻilagi, ina ia aua neʻi faʻatupuina e nei faʻatoʻaga ni paolo mo laʻau toto e fiafia ile malamalama ile ao. O le a sili atu foi pe a fai o nei totoina o loʻo tu i luga o se maupuʻepuʻe masani, lea i le tautotogo o le a leai se vai stagnant, o se aso leaga o le aʻa aʻa, a leai e tatau ona e fausia le saʻo alavai.


O alavai o loʻo faia mo laʻau taʻitasi i le pito i lalo o le pu totoina faʻatasi ma se faiga lautele mo le faʻaaluina o le tele o vai ie faapipiiina o paipa alavai, alavai, ma isi. Faʻatasi ai ma se masini alualu lelei, o vai uma e tatau ona alu e aunoa ma le faʻatuai i lenei itu.


O kulupu o laʻau laʻau e mafai ona avea ma papupuni vaʻaia, faʻafetai ia latou e mafai ona e fuafuaina ni vaega e le mafai ona vaʻaia i ai le vaʻai a tuaoi fiailoa, e matua moni lenei mea mo se vaapiapi o se nofoaga e faigata ai ona fausia se nofoaga tuʻufua faʻafiafiaga.


Lenei, aua foi neʻi galo e tuʻufaʻatasia pisinisi ma le faʻafiafia, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le fausiaina o tuʻufaʻatasia o laulaau ma currants.

Paolo vaega o le togalaau

A o faia se mamanu mo se taumafanafana fale ma ou oe lava lima, oe manaʻomia le amanaʻia o mea laiti uma.
O se tasi o nei taimi faigata e mafai ona mafaufauina faʻatumuina le paolo vaega o le togalaau. O le tele o taimi, e leai ni poto masani i togalaʻau, ona o le leai o se poto masani, millet tuua ai le vaega lea i lalo o le mafiafia o vao, e le taufaafefe pe afai o lenei o se le vaʻaia nofoaga i tua atu o le fale, sili atu ona faigata mo i latou o loʻo avea ma pito i luma o le fale.


O le mea moni, e tele faʻatoʻaga-faʻapalepale faʻatoʻaga, o le mea moni o le a latou le fua pe maua laʻau fugalaʻau, sili atu ona masani ai o ni teuteu lau laʻau. I le fausiaina o ni tuʻufaʻatasiga eseese o laʻei ma paolo, e mafai ona e mauaina se lelei teuteuina aafiaga.


O lau pupula lapopoʻa lau o le talimalo o le a faʻatusatusa ma le fulu fulu lau i luma o le pito i luma. E maualuga ferns umi mo le pito i tua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le renani.
A faʻapea e tatau, e mafai ona e faia se vao mai le eleele e ufiufi ai laʻau pei o oxalis, hoof poʻo lili o le vanu.

Faatoʻaga tafaoga

I tausaga talu ai nei, ua avea ma masani le mauaina o fale mafanafana taumafanafana e le ina ia mafai ai ona aʻafia i togalaau, ae naʻo mo faʻafiafiaga faʻaleaganuʻu i le ea fou. I le avea ai o se tulafono, e leai se aoga e maua ai ni teritori tetele mo lenei, o se fasi fanua o 6 eka ma se tamai atunuʻu fale ma se lelei saunia lelei nofoaga faʻafiafiaina o le a lava.


Lenei oe na o le manaʻomia e filifili le sili unpretentious laau e le manaʻomia faʻapitoa tausiga. Ma mai teuteuga elemeni o le a lava e fausia 2-3 fugalaʻau moega ma tumau fugalaʻau e mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga. Tatala eria mafai totoina ma maualalo solia-tetee mutia mutia.


O le vaʻaiga lautele e mafai ona fesuisuiaʻi i le faʻapipiʻi o gazebos, umukuka umukuka, taupega poʻo ni vaituloto fai.
Oe tatau ona malamalama o soʻo se 'upega tafaʻilagi o le a manaʻomia sina tausiga ina ia mafai ai ona tausia se foliga foliga foliga lelei.


I le vevela vevela, toeititi lava o faʻatoʻaga manaʻomia faʻasusu, moega fugalaʻau manaʻomia fafagaina ma veleina, ma le vao e tatau ona moaina.

Moega fugalaau

O le sili ona taatele elemeni o laufanua mamanu o se fugalaʻau moega.
Eseesega i le va o moega fugalaau faʻatafafa, e taʻua o faʻavae ma moega fugalaʻau e le faʻatusalia. Faʻailoa foi le eseesega o le tasi-tulaga ma le tele-tulaga fugalaʻau moega.


Rabatkas e masani ona talafeagai mo togalaau fuafuaina i se laina tuusaʻo ma manino geometric foliga. I vaega laiti, e masani ona tu latalata i fale.


O moega e leai ni fua e talafeagai mo togalaau laʻau e taumafai tagata uma e faʻataʻitaʻi i le natura. Lenei, pei o se isi lava mea, o se tele tele ma masani ai fua o le totoina o le a talafeagai.
Pe a fuafuaina se moega fugalaʻau, e tatau ona amanaʻia le taimi fugalaʻau o vaega uma, fetaui lelei ina ia ausia le aʻafiaga o le faʻaauau pea ona fugalaʻau, ina ia mafai ai ona suia le faʻafuga inflorescences e fou fugalaʻau. Mo lenei, ua faia laulau faʻapitoa, lea e atagia mai ai le vaitau o le fugalaʻau. Afai, e ui i lea, o loʻo i ai taimi faʻavaitaimi ma le leai o fugalaʻau o le autu perennial, ona tatau lea ona e vaʻaia faʻatumuina i latou i tausaga faʻaletausaga ma se umi vaitaimi fugalaʻau.


Ae mo le lanu fuafuaga, oe manaʻomia le faia lanu lanu mai kulupu o lanu e tutusa i le lanu, ae ese i le tino. E mafai foi ona e faʻatinoina tuʻufaʻatasiga monochrome.

Moega fugalaʻau faaletausaga

A o faia se-oe-oe laufanua mamanu, e mafai ona amata i fugalaʻau moega ma faʻaletausaga mea totō. Faʻatasi ai ma latou o loʻo i ai le tele filifilia o le le faʻamatalaina laʻau mea e mafai ona e faʻataʻitaʻia ma maua ai le poto masani i le faʻatoʻaga.


O se taua taua o ia puʻupuʻu-laueleele o le mafai ona suia le mamanu tausaga. I le tasi vaitau e mafai ona avea ma tele-tulaga laʻau fugalaʻau moega o dahlias, amaranth, petunias, nasturtiums, calendula, ma i le isi itu o le a avea o se masani tuufaatasiga o asters, cineraria, stonecrop.
Tausaga faʻaletino foliga mai e umi fugalaʻau, lea e aoga mo faʻaauau fugalaʻau i le atoa vaitau.


E tele ituaiga unpretentious e manaʻomia sina tausiga. E le gata i lea, o le tele o faʻatoʻaga na fafagaina e le manaʻomia le ola lelei o le substrate. O lea la, e mafai ona e faʻasolosolo ona filifilia fugalaʻau e sili ona talafeagai mo lau '' upega tafaʻilagi, lea o le a faʻafiafiaina i taimi uma ma le tele o latou fuga.

Vaʻaiga taʻitasi

Ole tele o 'upega tafaʻilagi e faʻailoa mai e se laufanua vaʻaia e leai ni uiga taʻitoʻatasi. Ina ia le vaʻaia le vaʻai, oe manaʻomia le faia o elemeni e faʻataʻitaʻi i le natura elemeni o le laufanua (maupuepue, laueleele maulalo, eseʻese tulaga).


O se tasi o nei elemeni mafai ona avea o se alpine faasolosolo po o se terraces o ni "fola". Laʻau ma laʻau faʻapea foi vaʻaia avatua le manaʻomia 3D aafiaga.


Fausia ni fugalaʻau fugalaʻau eseese ma faʻasolosolo laufanua o le a faʻatosina mai ai mafaufau, puʻeina mata.

Lotogatasi i le togalaau

E mafai lava ona fausia se sologa lelei laufanua tisaini i ou lava lima.
Mo lenei, tagata taʻitasi elemeni tatau ona filifilia i le tutusa sitaili, tuʻufaʻatasia ma fale ma natura foliga vaaia o le 'upega tafaʻilagi.


Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea faʻaaoga BBQ e tatau ona talafeagai i totonu o faʻatoʻaga toto ae leʻo foliga mai fua.


Fausia lamolemole tafe lanu lanu nofoaga tasi i le isi, oe le tatau ona fausia ni nuanua niu, o lenei faʻamaʻi le mafaufau ma e le fesoasoani i le malologa.
Muamua lava, o le laufanua mamanu fuafuaina mo se tagata; e sili atu le faia uma ona vaega faʻalelei ma aoga.


O le tisaini o se pitonuʻu o loʻo i ai le taulaga, o loʻo i ai se laʻititi tauagafau, e le tatau ona utaina i le anoanoaʻi o teuteuga, e sili atu le uaʻi atoatoa i mea e fai.

I le faʻaiuga, e mafai ona tatou fai atu o se mea fiafia tele le fausiaina o se laufanua mamanu o se taumafanafana fale ma ou lava lima, tomai mafai ona faʻaleleia i tausaga uma, aumaia i latou i le sili lelei. I le faʻalauteleina o lou malamalama i nisi o mataupu na oʻo i lenei tusitusiga, aunoa ma le fefe i le faʻataʻitaʻia, oe mafai ona atiaʻe lau oe lava ituaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sau ia oe le Manamea by Punialavaa cover by- Kalasa Manesesa (Iuli 2024).