Lanumoana lanu i totonu - ata tuʻufaʻatasia

Pin
Send
Share
Send

E tusa ai ma le faʻavasegaga o maʻa, o le turquoise e faʻavasegaina o se taua. E pei lava o teuteuga ma lenei minerale aumaia ai le ana le manuia i le olaga, pisinisi manuia, laki ma le le maeʻa totogi o le talitonu o le a lelei mea uma, e faʻapena foi le lanu moana turquoise i totonu e faʻatumuina ai le siosiomaga o le fale i le fiafia, lagona lelei, ma e i ai sona aafiaga lelei i le soifua manuia o tagata o le fale mautotogi.

O le minerale (valaʻauina azure spar i Bazhov's Ural tales) ei ai se lanu lanu mai susulu lanumoana i le lanumoana mama ma se lanumeamata lanumeamata. A faʻaaogaina i totonu teuteuga, soʻo se tasi o nei lanu nuances e taua o le "turquoise", o lea e faʻapitoa tagata fiafia i lenei lanu, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaauupegaina totonu atoa, pipiʻi i le vaega filifilia.

E uiga i lanu ma le fealofani i le va o latou

Pure turquoise e matua tumu i se lanu, o lona uiga la, o le lona lua o lanu e sili ona malosi i totonu e faʻaaoga i luga o laualuga, e le mafai ona mumu mumu (faʻafeagai ma le lanumoana i le wavelength i le nuanua fusi o alaleo), faʻapea foi ma ona paolo - piniki, lanu mumu, Vaioleti.

Emerald lanumeamata, lanu viole, turquoise o loʻo fealofani i totonu o le lalagaina o le teuteuga, peitaʻi, o puipui e tolu o le potu, valivali ma nei leo, o le a mafua ai le itaitagofie.

Ina ia mafai ona faʻaulufaleina se aofaiga tele o susulu lanumeamata lanumeamata lanumeamata i totonu o le fale, e tatau ona fausia se talafeagai paʻaga mo ia - o filifiliga mo paʻepaʻe, efuefu, beige, auro, sukalati ma e oʻo lava uliuli o le a matua feagai ma lenei galuega.

Ina ia faʻafaigofieina le filifiliga, o loʻo i lalo le manuia ae le o le sili sili soa mo turquoise i totonu:

Lelei tuufaatasigaTuufaatasi sauniaFaʻatasiga le tutusa
Filifiliga papaʻe uma

Paolo o efuefu mai siliva mama i uʻamea uliuli

Fua o le oneone

Lanumoana loloto

Antracite, lanumoana-uliuli

Palette o lanumoana

Cinnabar, emerald, ultramarine - pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le azure lanumeamata i ni faʻafitauli faigata

Piliki - pei o se laualuga luga o foliga ma se vaʻaia chiaroscuro aafiaga, e faʻasaga i ai le turquoise inserts tu i fafo

Fusi atoa o piniki

Lanumeamata lanumeamata (mauoa laau afu, greens tautotogo)

Malulu malu o le samasama (lemoni, lime)

lanu moli

Paʻu moli malamalama

Faiga i totonu

O le sitaili o sitaili, lea o le faʻaaogaina o turquoise shade e sili atu nai lo le talafeagai, e fai si lapoʻa.

Nei o fesuiaiga o le ituaiga sasaʻe (Moorish, Moroccan, Initia), Metitirani (i lona Greek offshoot), eclecticism, fusion ma pop art, mama, faʻaleleiina faʻaonapo nei o Baroque ma Rococo.

Europa susulu o ituaiga tuai: baroque, rococo

O tagata vali ata Farani o Watteau, Fragonard ma Boucher, o e na avea ma faipule o le aulelei, matagofie o le teuteuina o le rococo i le valiina a Europa, na filifilia le paolo osure-turquoise mo le lagi i a latou faifeau. I le faʻaaogaina ai o le "auro i luga o le lanumoana" e le uma le taimi (e pei ona usuina e Boris Grebenshchikov), e mafai ona e fausiaina se potu fefiloi e tumu i mea taugata, mama, faʻaleagaina lagona. Fai le turquoise o le autu leo ​​o puipui ma faʻalo, faʻailoaina pupula o le avanoa ma papaʻe pou, pa puipui ma faʻata tele i le avanoa. Faʻaoga pupuni matagofie, laʻei teuteuina felanulanuaʻi o meaafale, teuteuina o meaafale e faʻapipiʻiina i le silika poʻo le veloveta ma foliga matagofie e pei o teuteuga, faʻatulaga ni moligaʻo maualuga ma le tele o moligaʻo, ma o loʻo ia oe lava Versailles.

Turquoise lagi ma taugofie i sasaʻe

O maataua o le "Afe ma le tasi po", o le ana faʻataulaitu o Aladdin, o le teutupe a le maharaja a Initia - afai e te fiafia i lenei ata, ona ofi mai lea o le turquoise i totonu o le teuteuga feilafi. I Sasaʻe, o le turquoise e taʻua o se maa taua o le fiafia ma le alofa, e tosina mai ai le tamaoaiga, e le faʻatagaina e solofanua i le efuefu i lalo o faʻamau o se auro auro. Mama azure-lanumeamata lanu e mafai ona faʻaeeina le fale i le manuia, malamalama, manuia. I le ituaiga sasaʻe, o lenei lanu e le o le mea autu, e faʻaaoga faʻatasi ma isi lanu tumu, ae o lona pupula o loʻo i ai i luga o auiliiliga o teuteuga, faʻataʻitaʻi, teuteuina, kapeta, keramika ma apamemea ipu, puipui atavali. O aso nei fesuiaiga i luga o le autu o sasaʻe maota e teuteuina e tusa ma le tutusa tulafono.

Le fiafia i le lalolagi

O le susulu o mata o le matagofie i saute, o foliga o Othello na faapouliuligia i le ita, le sauā o le la o itumalo o Aikupito - o le ituaiga Moorish, na faamamafaina e papalagi o le 19 seneturi, mitiia uma lanu pupula o le lalolagi i sasaʻe. Terracotta, carmine, emerald, loloto lanumoana, pogisa turquoise o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma matagofie mananaia o pa teuteu teuteu. O le auro ma le tinā-o-penina e tauva i totonu o faʻatautau ma faitotoʻa o meaafu na vaneina pogisa, o mea manogi manogi e faʻafuaseʻi aʻe le asu i luga, ma o faʻamau faʻataʻaliʻoliʻo tulimanu na tuiina le faʻalo i luga o latou taualuga, o molī gaʻo manifinifi na faʻamalamalama ai moli. A aunoa ma le kopiina, ae faʻalauteleina le Moorish sitaili mai se faʻaonapo nei vaaiga, oe mafai ona faʻaogaina nisi o ona auiliiliga, o se faʻapitoa tofo e fausia ai se manaia, le motusia totonu.

Fusion style ("fusion") - o se tuʻufaʻatasia o mea le tutusa

O se faʻataʻitaʻiga sitaili laʻitiiti, faʻatulagaina ina ia mafai ona maua le autu, sili ona taua manatu i totonu o le potu teuteuina, mafai ona tuʻufaʻatasia uma vaega eseese o le teuteuga. Naʻo le fofo lava na, ole potu fusion-style e avea ma potu e tasi, fealofani, ae leʻo le lafoaʻi o mea le mautonu. O iinei o loʻo iai le turquoise ile tele lanu lanu: o tagata taʻitasi o le aofai o meaafale faʻafefeteina ua tuʻuina i le ogatotonu, kapeti lapoʻa, o atavali tetele monochrome na puleaina e le aqua, ma fagu vali tetele o loʻo avea ma teuteu lanu lanu lautele.


O se ata na fanau mai ile sami sami

O le Metitirani sitaili - o se siʻuleo o lana faʻaaliga Eleni - tuʻufaʻatasia turquoise i totonu ma paʻepaʻe ma loloto paolo o lanumoana (pogisa azure, kobalt, indigo).

O le leo autu e paʻepaʻe, atonu e lanu laitiiti ma le susulu o le la, ae o le turquoise ma le lanumoana o se faʻamanatu o le maoae matagofie lanu o le vai o le sami Eleni, na maua ai le lalolagi Aphrodite ma le tele o malologa.

O le lanu o le aquamarine lea e puleaina le teuteuga o le fale o se faʻamanatuga lea o se faigamalaga fiafia, pe a oʻo mai lagona o le matagofie o le tele turquoise avanoa vaʻaia mai le vaʻalele o le vaʻalele ma e matua le masani ai i le itu i matu o le vaʻaia susunuina e le susulu o le kiona faʻatumuina ma le faʻatalitali mo se tafaoga umi na faʻatali.

Green-lanumoana mafai ona avea ma lona lua autu autu pe a paʻepaʻe mo teuteuina se potu ma elemene o le Eleni sitaili.

O le lautele lautele i ie tūsaʻo ma teuteuga puipui, faʻaata tioata iila tioata, aluga masani, ie moega mo malologa lelei ma le pa puipui "Swallow Birds" o se faʻailoga o Eleni o nisi o togafiti togafiti o le a fesoasoani e faʻatulagaina lelei le Eleni sitaili i totonu o aso nei fale.

Taʻitasi avanoa ua i ai lona lava paolo

Mafaufau i le ata o soʻo se potu i totonu o le fale, a o filifilia se lanu turquoise o se "mumu" filo e tuʻufaʻatasia uma totonu, e aoga le iloiloina o ni fofo mamanu o le a fesoasoani faʻamamafaina le fiafia i le atoa aiga, ina ia mafai ona filifilia maeʻa mea ma teuteu mea ma se malamalama manino o lea o le iuga e tatau ona maua.

Potu o tama poʻo le aʻoga

Faiga o le sami. E fetaui lelei mo le fausiaina o totonu ole ofisa tama poʻo se potu mo se tama talavou. O le autu a le sami o le a atagia mai i le paʻepaʻe pe mauoa tele o pa puipui maeʻa mea, teuteuina ie o faʻamalama, auiliiliga totonu. Faʻaaoga faʻafanua ma vasa sami ua valiina i le lanu e manaʻomia, o se pusa tele i totonu o le vai lea e faʻamalamalamaina ai le vai i le lanumoana-lanumeamata, ma faʻaputuga o le ea e pei o le silky susulu o le turquoise polesi, ie e tuʻufaʻatasia ai le pogisa ma le malamalama lanu moana. Lelei filifilia o ie ufiufi, pogisa poʻo moli mama meafale (e tusa ma le matua o le ana le potu), ni nai faʻaleoga faʻamatalaga o le a faʻamaeʻaina le faʻatulagaina o se potu aoga moni.

Fuafuaina a tamaiti i lanu malamalama

O le faʻaaogaina o lanu uma o le turquoise i totonu o le potu o le tamaititi, e tuʻufaʻatasia ma mafanafana beige, oneone, kulimi lanu, o se auala lelei e faʻatumu ai le potu malolo i le ea, sami pasī ma le la. O sea lanu lanu o le a faʻateleina ai le gaioiga a le laititi tagata, aumaia ai se uiga lelei lagona. O le loloto o le lanu e faʻaaoga i le valiina o meaafale, o ie pupuni, e oʻo lava i le faitotoʻa, e lagolagoina e moli mama, e sili atu ona vaivai, e mafai ona fausia ai se siʻosiʻomaga o le fiafia e ala i le malamalama susulu, ma faʻanenefuina e le malamalama o le po - e maua ai se moe filemu.

Potu o teine

A teuteuina le potu o se teineititi e fiafia i le turquoise, miti o Bounty Island, e tatau ona e sailia poʻo fea o paolo e sili atu: mauoa pe agamalu? O le filifiliga o le malamalama azure-lanumeamata leo, pei o le autu, e mafai ona taʻalo i luga ma papaʻe meafale laupapa, lele pupuni pupuni, tioata volumetric vases o faigofie foliga. E mafai ona e faʻaopopoina ni nai faʻamatalaga malamalama i le potu ua maeʻa (atavali, aluga, pupuni mafiafia, faia i se vaega mauoa) mulimuli ane, pe a fai e suia le tofo. E le manaʻomia se tau taua.

Faletaele

Soʻo se paolo o le lanumoana e vaʻaia e tagata e pei o malu ma mama. Mo le fale taele, o se potu mo le faʻamamaina o aso uma, lea e le gata o le efuefu o le tino e fufuluina i le vai, ae faʻapea foi ma le lelava lagona, o le filifiliga turquoise e sili ona talafeagai. O le lautele lautele o galu o le sami o loʻo faʻatusalia e aoina o monochromatic wall tile poʻo mosaics e tuʻufaʻatasia uma le tamaoaiga o le filifilia lanu. I le faʻaopopoina o mea faʻaaoga (sami, malamalama, poʻo le kopiina o le maʻa) ma moli taualuga e faʻaaogaina ai le analog of turquoise o se teuteuga teuteuina, o tagata e fiafia i se vai taele o le teropika o le a mauaina se avanoa ua tumu i le ea fou, lea o le a maua ai le faʻamoemoe lelei ma lagona lelei i tagata e ana le fale i aso uma.

Teena le faʻaaoga o maa fola lanu moana manino i totonu o le faletaele - o le laʻititi lava faʻasusu o le vai, faʻamagoina, o le a tuʻu ai faʻamaoniga manino o le a tatau ona soloiesea i taimi uma.

O nuances o potu malolo teuteuga

Lanquoise lanu i totonu o le potu malolo totonu e mafai ona i ai i ituaiga eseese:

  • manumalo (i lenei tulaga, pa teuteuina mea, teuteu teuteuina, mea teuteuina meaafale, mea teuteu teuteuina e filifilia e ala i le tuʻufaʻatasia o lanu lanumoana-lanumeamata paolo);
  • ia aofia ai i le lautele lanu lanu vali ma laʻititi aofia ai (o lona uiga o le i ai o le lagi lanumoana i teuteuga o ie pupuni, pepa puipui, meaafale inlay, lamepa);
  • avea ma se nofoaga faʻapitoa i le lotoifale.

I le mataupu mulimuli, o se mea masani e tu i fafo atu o le lautele monochromatic talaʻaga tosina atu i ai, avea ma se teʻi faʻaali e faʻatupuina ai se lagona malosi. O se nofoa susulu turquoise i totonu o se potumoe paʻepaʻe, o se sofa tele o se foliga manaia i se lanumoana lanumeamata lanumoana, o le ogatotonu o le potu malolo, tasi le puipui valiina i le aqua, teuteuina i le tele o foliga eseese foliga, ata vali poʻo ni ata - o nei metotia e faʻaaogaina i totonu eseese sitaili. Ae latou te lotogatasi i le lanu, lea e faia se taua tele i le fausiaina o se atoa totonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LANU-OE-MOANA TOLOA KONISITUTONE (Iuli 2024).