Niches i totonu +50 ata

Pin
Send
Share
Send

O Niches i totonu e fesoasoani e fausia se ata masani o le potu. O le talaʻaga o latou vaʻaiga na taʻoto o loʻo taʻoto i le itu i totonu o le togavao. Peitaʻi aʻo leʻi aliaʻe mai lenei ituaiga sitaili, sa leʻi masani ona iai ni faleoloa i fale o taʻitaʻi o Roma. Latou te leʻi faʻalataina lea taua tele.

Niche faalava

O se faʻasologa faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina i se faiga masani. O lona faʻaoga e faʻalauteleina i le tele o vaega eseese, ma o le aoga e sili ona lelei.

O se lautele malologa mafai vaʻaia faʻaumiumi le potu. O le faʻaaogaina o lenei teuteuga elemeni e mafai ona maua i potu malolo ma fale faʻafiafia. O se faʻamau o loʻo tu i luga atu o le mata e fofoina le faʻafitauli o le taualuga maualalo, e pei o siʻi aʻe i luga ni nai senitimita.

O nei malologa e tuʻufaʻatasia ma maualalo meaafale. O lenei lomiga o le meaafale ensemble e sili faʻamamafaina le lelei o faʻalautele pule.

Niches elongated i le lautele o loʻo faʻaaogaina i tamaʻi potu. Latou faia homogeneous, pe vaevaeina i ni tele vāega, fausiaina o se faʻalautelega aafiaga. Faʻatasi ai ma lenei faʻatulagaga, o malologa malologa e mafai ona tasi i luga atu o le isi, pe faʻalauteleina i autafa o le puipui.

Soʻo se malologa malologa mafai ona faʻaopoopoina teisi teisi sili atu coziness ma le mafanafana i le atoa totonu o le potu. O toʻotoʻo i totonu o le puipui e foliga faigata ma le faʻatauvaʻa, e tuʻu ai le avanoa i se pupuni malamalama o le mea lilo.

Niche tūsaʻo

Vertical recesses i totonu o le puipui e faʻaaogaina e vaʻaia faʻateleina ai le maualuga o le avanoa. O ia pule e tu i tafatafa o le faʻamalama, faitotoʻa, poʻo le mea e tatau ona tuʻu ai se laʻititi o meaafale.

I le auala, meafale ma le maualuga i tua atu o se tūsaʻo niche foliga sili ona lelei. O nei elongated malologa mafai ona teuteuina ma le tutusa teuteu elemeni i autafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, nofoa poʻo fagu fagu e faʻaaoga mo lenei mamanu.

Vertically elongated niches galue pei o tamaʻi tusi, kapoti ofu, faʻatagata faʻata ma e oʻo lava i le au tausi fale. O la latou tusi talosaga e lautele, ma o le ata e mafai ona avea ma se mea.

Faʻafefea ona e faʻaaogaina i totonu?

O le faʻatinoina o le faʻamaoniga e faʻalagolago i le potu o le a faʻaaogaina ai, faʻapea foʻi ma le vaʻaiga o mafaufauga o mafaufauga. Seʻi o tatou vaʻai i le sili ona taʻatele faʻaaoga mataupu mo pule:

  • Fata tusi. O lenei filifiliga e sefeina avanoa, foliga matagofie ma talafeagai, fesoasoani e faʻagaoioia teuina tusi ma mekasini;
  • Kapoti. Lenei o le mafuaʻaga o le kapeneta mafai ona avea soo se mea. Ata, faʻaputuga o mea i totonu, tuʻu teu ma moligaʻo e tuʻu i totonu o pusa tuʻufua. Latou te faʻapipiʻiina foʻi metotia tapunia mo le teuina o seevae poʻo mea e momoe ai;
  • Avanoa mo masini fale. O se sili ona aoga mea i le umukuka. O se masini fufulu ipu e fausia i totonu o se lapoʻa tele, ma tagata fai kofe ma ogaumu microwave o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o tamaʻi potu
  • Nofoaga moega O se sofa poʻo se moega e tuʻuina i totonu o se malologa masani e foliga mai e masani lelei. O lenei metotia faʻasaoina avanoa i totonu o le potu, faia le atoa totonu tuʻufaʻatasiga sili atu ona faigata ma fealofani;
  • Nofoaga mo mea taʻele. O le faletaele o se tulimanu mafanafana lea e foliga atoatoa ai se ana teuteu. Faʻaputuga o solo matagofie, moligaʻo, suauʻu ma isi lava mea e tuʻuina iai;
  • Fale vevela O laau paolo-alofa i totonu o se niche o le a lagona sili atu. Ma afai o loʻo tatou talanoa e uiga i mea ola, ona mafai foi lea ona faʻatulagaina se fale mo se pusi i se malologa.

I se faʻaopopoga i la latou aoga aoga, o malologa i totonu o le puipui e vaevaeina i foliga ma ituaiga. O le laulau i lalo atu o loʻo iai faʻamatalaga ile sootaga ile va ole ituaiga o niche ma lona nofoaga.

Ituaiga malologaFaʻaaoga le mataupu
FaalavaPotu malolo, potumoe, ala savali, faletaele.
VerticalSuesuega, potu malolo, ala savali, vasega pepe, umukuka.
Lē masaniPotu o tamaiti, potu malolo, loggia, faletaele, hall masani i le fale.
Tuufaatasiga o malologaI soʻo se potu.

O nei filifiliga e le o se axiom mamanu, latou te faʻaalia ina ia mafai ai ona faʻafaigofie ona filifilia se nofoaga mo se ituaiga ituaiga o nofoaga.

O le leai se tulaga faʻapitoa niche ua malamalama o groove i le tulaga o fualaʻau, galu, liʻo. I se tulaga lautele, o lenei manatu aofia ai mea uma e le ofi i totonu o le faʻavae o laina faʻatulagaina ma faʻataʻoto.

O se faʻailoga e le gata o se matagofie teuteuga elemeni, ae faʻapea foi ma se atoaga mea e fai o le fausaga. A filifilia le ituaiga o niche, e taua le mafaufauina o lona tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia ma meaafale i totonu o le potu. Afai o le teuteuina o meaafale ua teuteuina i monograms, curls ma vaneina elemeni, o le mataafi laina e tatau ona faʻataʻamilomilo pe malepe. O le faʻataʻitaʻiga faatafafa tutusa o loʻo tuʻufaʻatasia ma minimalist meaafale.

Kapoti

O le fea o mataafi o le kapeneta? E le gata i le le masani ai, ae e sefe ai foi avanoa. E aveese ma le le fiafia i filifiliga a le kapeneta, o le a sili atu ona lelei le mea e fai e le niche. O se tusi tusi, faʻataʻitaʻiga, e mafai ona teuteuina i pou. Ma o tusi i luga o fata o le a sili atu ona vaʻaia ma anoa. O lavalava malologa e faʻatumuina ma tautau lavalava, pusa seevae. O se kapoti kapoti mo galuega taulima ma mea teuteu e mafai ona faʻaauupegaina i ni fata malamalama ina ia mafai ona vaaia e isi le matagofie o mea i totonu.

I totonu o le potumoe i totonu o se niche latou tuʻuina ai le gata i se moega, ae faʻapea foi ma se pusa tuai mo ie moega. I totonu o le potu malolo, o le laupapa a le loʻomatua mo ipu apa e mafai ona suia ma le manuia i le malologa i le puipui.

Mo mea faigaluega a le fale

I totonu o le umukuka, o pa puipui e sili ona manaʻomia. O mea faigaluega uma a le aiga e ofi uma iai. Leitioa a, e matua tele lava fausia-i tala faʻatusa i totonu o masini fale.

I malologa laʻititi, e mafai ona e tuʻuina ni fagu muamua ma mea manogi, ma e iai foʻi scoops lelei, apa ma faʻamalama eseese ma se manaia foliga.

O se ufiufi poʻo se umukuka ogaumu o le a aveina foi se tulaga lelei i lalo o le faitotoʻa. E te manaʻo e faʻatulaga se tamaʻi fale teu uaina i le umukuka? Fai i totonu o se faʻailoga.

Falefaigaluega

O le aitia o se nofoaga faigaluega i le potu malolo malologa lelei ona e fausia ai se le masani ai ata e aunoa ma le soʻona faʻatauaina o le avanoa ma le le manaʻomia faʻamatalaga. O le faʻailoga e mafai ona avea o se kesi ma se fata mo faigaluega mea faigaluega.

O lona faʻaaogaina i lenei mea tino e talafeagai pe a fai o le faʻavaʻa o le nofoaga o se mea e manaʻomia vave.

A faʻasolosolo le taualuga i totonu o le potu, ma i le tulaga o le potu o se afeafe, o le faʻaletonu o le loto e mafai ona faʻaaogaina e faʻatulaga ai le avanoa faigaluega.

Moli tua

O le moli malamalama a le LED i le malologa poʻo le exedra foliga matagofie. O moli tufatufa e faʻamaluluina le avanoa i le malologa, e faʻaalia ai le teuteuina i lona malamalama sili ona fiafia i ai.

O le aoga aoga o backlighting iinei o le fesoasoani a nisi moli, e sili ona faigofie e maua ai mea e te manaʻomia i le umukuka po o lavalava.

O le a le mea e tuʻu i totonu o le puipui puipui?

Faʻafefea ona e faʻatumuina lenei auala o teuteuina avanoa? O le tali e faʻamoemoe ile mafuaʻaga o le avanoa. Toeititi lava o mea uma e foliga talafeagai i totonu: nofoa tuai, taugata amphoras, tusi ma discs, vaneina, se sofa, mea manogi, meataʻalo ma taʻaloga faʻailoga.

O isi taimi matua talitonuina mea e tuʻu iina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ata atoa o se anaina fale, o se auivi anatomical, poʻo se manu faʻamau.

Fai-oe-oe lava niche - laʻasaga i lea laʻasaga vasega vasega

O e miti o le fausiaina o se teuteuina grotto i le auala? Pe e te manaʻo e fai sau oe lava alcove i le potumoe? Ma o lenei vasega vasega o le a fesoasoani ia te oe liliu lou aitia i le moni. Ina ia teuteuina le puipui i ni pule, mulimuli i se faigofie algorithm:

  • Tusi se ata o le malologa i le lumanaʻi;
  • Mai laupapa poʻo uʻamea faʻamaumauga, fausia se faʻamau faʻailoga i le puipui;
  • Suʻi uma le faʻatulagaina o le faʻamau i le mago;
  • Ufiufi soʻoga i se fale muamua poʻo le putty;
  • Vali le aitema i le lanu manaʻomia.

O se malologa e tipi faʻatatau i le puipui e sili atu le tauagavale i polofesa. Latou te iloa puipui poʻo fea e talafeagai mo se galuega tuʻuina atu, ma o fea o avega e aveina ma e le mafai ona suia.

O le faʻamamafaina o le DIY niche e sili ona mafaufau iai muamua. Talu ai e faigata ona faapipii moli malamalama i le gaioiga.

Niche mamanu

O le ata faʻaonapo nei o le niche lea ua fuafuaina e faʻapipiʻi ai le sofa o le a ese mai le mamanu e tatau ai ona tuʻu le tele o elemene laiti.

O Niches latalata i meaafale ua teuteuina i ata puipui, atavali, susulu lanu lanu ma moli i tua. Ua latou o ese ma vali teuteu, pepa puipui ma ata. Teuteuina i pou, faʻailoga o faitotoʻa ma stucco.

O malologa mo le tuʻuina o teuteuga e faia i le tutusa lanu e pei o le atoa lanu ata o le puipui. O isi taimi latou te faʻaaogaina ai pupuni lanu o lanu. Ae o suiga lanu uma iinei e tatau ona lamolemole.

E le faapouliuligia le avanoa i malologa. Pogisa nofoaga i le puipui fausiaina le aʻafiaga o se "uliuli pu" ma foliga le mautonu.

Faʻalagolago i le sitaili, o le mataafi mafai ona teuteuina i maa, piliki, poʻo le tipiina o nusipepa. Ae maise lava fatufatu fatuga e teuteuina i le decoupage po o mosaics.

Faatasi ai ma le fesoasoani o moli i le puipui, oe mafai ona faia se pisia tioata faamalama, faapea foi ma se sese faamalama, lea e masani i aso nei. E faʻamoemoeina uma i le ata o le potu ma le talafeagai o lenei metotia i totonu.

I totonu o tamaʻi potu, e le loloto le loloto o mea e fausia ai potu, ae o avanoa tetele e iai ni malologa taua e foliga fealofani.

    

I le potu malolo

I totonu o le potu tele, o lenei teuteuga elemeni e tuʻufaʻatasia ma se fata TV. Faʻaaoga o se avanoa-zoning elemeni. Latou faʻatumuina gaogao pa i lenei auala.

I totonu o le potu malolo, o le protruding avanoa i le magalafu e faʻamalosia e niches i le pa atoa. E i ai tusi, aluga ma isi.

O le mamanu o le malologa faʻafeagai o le faʻamalama mafai ai mo le maualuga faʻaaogaina o le malamalama masani mo le nofoaga faʻafiafiaina fausia iina.

O se nofoa faigofie faigofie foliga mai i le exedra. E mafai ona e taʻoto i lalo ma fiafia i musika, pei o Roma poʻo Eleni.

I totonu o se potu e tasi le potu, e tasi lava le mea e mafai ona iai, ae o lona tele e fuafua i le avanoa avanoa.

E ono fautuaina e le tagata mamanu le faia o se faʻailoga i le potu malolo i le tulaga o se nofoaga mo fafie poʻo se kapeneta mo le tele o tusi ma mekasini. Ae e mafai ona e faia se faʻamau mo se mea, pei o fagu uaina.

    

I le potumoe

O se filifiliga masani mo se niche i totonu o se potumoe o se malologa mo se moega. O tekonolosi faaonapo nei ua mafai ai ona le gata i le faapipiina o le tulaga i totonu o se fausaga, ae fesoasoani foi i le fausiaina o ia fausaga pe a fai o le moega e toe ave i totonu o le malologa i le ao.

E mafai ona i ai ni foliga i totonu o potumoe. O le tele o taimi, e pei o lapataʻiga i sasaʻe, faʻataʻavalevale, fata faʻatafafā, ma malologa masani. Tele filifiliga mo lenei teuteuga i le potumoe foliga sili.

I le potu a tamaiti

I le vasega pepe, o potu malolo e teuteuina i foliga o laʻau, vaʻa, apu ma fale.

O loʻo faʻaaogaina e fausia ai taʻaloga avanoa, faʻataʻataʻitusi, mea e momoe ai ma potu malolo e savali ai.

O le susulu mamanu o se faʻailoga i se vasega pepe foliga sili atu ona talafeagai nai lo se isi potu.

E fiafia tele tamaiti ile ala gaʻo lea. Faʻatasi ma latou, o le potu foliga matagofie ma tulaga ese. O se avanoa i se vasega pepe o se sili lelei fofo mo le teuina o meataʻalo ma taʻaloga mea faigaluega mo se tamaititi.

I le faletaele

O se faletaele teuteuina ma mataafi avea mafanafana, alofa ma galue.
O le ai ai pea mea faitino o le a suitulaga i latou i le malologa.

Masini tagamea, ato ato ma taʻele - o nei mea uma e mafai ona natia i totonu o se maʻi mai le faʻamamaina o mata.

E oʻo lava i se fale taele poʻo se tane vai i totonu o se faʻailoga e foliga mai e sili atu ona feololo.

I le umukuka

O lenei teuteuga e tele ana galuega i le umukuka. Ma o nei gaioiga faʻalagolago i le sitaili o le umukuka avanoa:

  • Faiga masani. O lona uiga o loʻo iai fata e faʻapipiʻi uma ai mea e manaʻomia ile fale;
  • Atunuʻu Lenei o le malologa aveina se teuteuga avega;
  • Faiga masani. I lenei itu i le faʻailoga e mafai ona e vaʻai i le pulou;
  • Retro Faʻalauteleina i retro e faʻaaoga e faʻamalamalamaina ai lava olaga ma ata puipui;
  • Faiga faʻaonapo nei. E leai ni tapulaʻa ile faʻaogaina o le niche. O filifiliga e sili ona fatufatuaʻi, o lanu puputa ma le valea o onapo nei teuteuga e faʻaaogaina i soʻo se mea.

O nei filifiliga uma e mafai ona teuteuina o ni eseesega i luga o le umukuka pa, pe mafai foi ona fuafuaina e avea o se tuʻufaʻatasia o le faʻaauauina o se manatu e tasi i totonu.

Ina ia teuteuina le faitotoʻa i le umukuka, e mafai ona e faʻaaogaina maa, mosaic, tile, pa puipui, laupapa ma tioata. O le mea taua o nei elemeni e faigofie ona vaʻaia, ma e ofi foʻi i le aotelega o manatu.

I le potu tele

O se auala faʻataʻitaʻi ma se teuteuga pei o se maʻa e sili atu i taimi uma nai lo se potu ma puipui mautu. Lenei, moli vaivai, ato mo ki ma tamaʻi aitema, matau mo pulou ma peleue faʻaaogaina.

O teuteuga o le auala savali ma se malologa malologa faʻalagolago i le maualuga o le faʻalo. Tele maualuga pa mafai ona vaʻaia vaʻaia ma niches tu tu laʻititi ifo mata mata. O se auala faʻatasi ma se maualalo faʻalo e mafai ona faʻalauteleina vaʻaia e malologa i lalo o le faʻalo poʻo luga o le ogatotonu o le puipui.

O le faʻaaogaina o moli i le auala e sili ona talafeagai o se faʻaopopoina i le autu moli. O le avanoa i le faitotoʻa e leai ni faʻamalama, o lea e le taitai lava soʻoa le moli iina. E mafai foi ona faʻaaoga se faʻata e faʻalauteleina ai le malamalama malamalama.

Faaiuga

E mafai ona vaʻaia Niches e le gata i fale e nonofo ai, ae faʻapea foʻi i malumalu, falesa, maota ma fanua. O lo latou talaʻaga e tuai pei o le lalolagi, ma o latou fomaʻi e mataʻina i le eseʻesega. O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamau i totonu e mafai ona taʻua o ana anamua, lea na lalafi ai tagata mai le timu, matagi, malulu ma manufeʻai. O le mafuaʻaga lena o se tali i totonu e faʻaosofia ai le talitonuina, fafaguina ai se lagona o le saogalemu ma le mafanafana.

    

I se faatusatusaga, o pogisa mataala ei ai le isi aafiaga. E le fautuaina e fai i totonu, talu ai e masani ona fefefe tagata i vaieli pogisa, susu susu ma pu le iloa i le eleele. Ina ia faʻasalalauina lenei aʻafiaga, e faʻaogaina le moli, atoa ai ma le valivali i lanu malamalama.

Soʻo se totonu ma se niche foliga sili atu taugata ma mamalu nai lo aunoa ma ia. O le mea lea, o se malologa i le puipui o se uiga taua tele o ni sitaili i totonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to find Crazy Profitable Obscure Niches (Iuli 2024).