Panoramic windows i totonu o potu ma fale

Pin
Send
Share
Send

Taleni saienisi talafatu tusitala ua lauiloa e muamua i o latou taimi i le tele o auala ma vaʻai fouvalega o le lalolagi ua naʻo fuafuaina e ausia. I le tele o futuristic galuega o le vaitaimi, o le fale o le lumanaʻi aofia ai tioata ma ei ai puipui puipui. O le mea moni, o na fale ua uma ona i ai. Na avea Mies van der Rohe ma paionia o se faʻailoga fou i le fausiaina o fale. Na ia fuafuaina se fale tioata, o ona puipui na liu faamalama. O le talafaʻasolopito o le fausiaina o le fale e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻaletonu, lea na avea ma "uliuli PR" mo lenei manuia tuʻufaʻatasia o le lototetele fausiaina manatu ma minimalist fomu. Na mumusu le tagata faʻatau e talia le galuega a le tusiata ma na faʻamatuʻu atu le faʻailoga i le fale faʻamasino ma le au tusitala. O se tulaga ogatotonu i le va o matala masani ma pupuni tioata futuristic o loʻo nofoia e panoramic windows i totonu. E taʻua i latou i nisi taimi o le "Farani" i tagata. Aisea na maua ai lenei faʻamalama i faʻamalama ma o anafea na amata ai ona aliaʻe?

Panoramic windows ma a latou ituaiga

Panoramic windows muamua na aliali mai i se tasi o itumalo o le atunuʻu - Provence. O le French hinterland, o le igoa e masani ai soʻo se tagata mamanu, na avatua le ola i le tulaga masani o le igoa lava e tasi, lea, i le ala, o loʻo manaʻomia foʻi eo tatou tagata lautele. O uluaʻi taʻua o ia fausaga na amata mai lava i le ogatotonu o le 7 senituri. O le mea moni, tioata i lena taimi e leʻi faʻaaogaina i soʻo se mea, o le mea lea e mafai ai ona taʻua i latou o "faʻamalama" faʻatusa, faʻavae i luga o latou aoga aoga. E lauiloa le Provence e le gata i ona laufanua matagofie ma faʻavasegaina o laufanua lavender, ae faʻapena foʻi mo lona mafanafana ma le tau malie.

   

O nei tulaga uma e lua na avea ma mafuaʻaga mo le fausiaina o "faitotoʻa" e le masani ai (ma i Europa o loʻo faʻaigoaina lava ia mea), lea na faʻanenefuina le tuaoi i le va o le fale ma le lalelei lalata ane, faʻatagaina le susulu o le la ma le ea fou o le Côte dʻAzur. O le fausiaina o se tino uʻamea faʻamau ma ni faitotoʻa e lua, na tu i luga aʻe o le foloa tulaga. O tioata o lenei tele e leʻi fausiaina i lena taimi. O faitotoʻa na matala pe minoi ese na tumu i fafie.

Ina ua maeʻa le pisinisi tioata na faia se sao tele i le atinaʻeina, o faʻamalama na amata ona faʻamamaina le moli e tusa lava pe latou te leʻi matala. O le uluaʻi manatu i totonu na faʻaaogaina e le gata i Farani, ae na aveina foi e isi atunuʻu. Ile taimi nei, e tele faʻavasegaga o pupuni pupuni.

Faʻamoemoeina i le auala e tatala ai, ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

  • Swing. Fausaga masani, lea e masani foi mo masani faitotoʻa. O pupuni vaʻavaʻai faʻamau e talafeagai mo potu ma avanoa vaapiapi, e leai se avanoa e faʻamoe ai faitotoʻa.
  • "Harmonic". O le uluaʻi lomiga, o loʻo gaugau ai ni laulaʻau i totonu o le "tusi" ma tuʻu faʻatulagaina i le "paka" nofoaga i autafa o le pa i fafo. "Accordion" e le talafeagai mo tamaʻi potu.
  • Taupega tutusa. O faitotoʻa o ona po nei e tutusa a latou mamanu. E na ona see atu o itu i itu, ma sefe ai le avanoa.
  • I le amanaʻia ai o le ata foliga, pupuni pupuni e vaevaeina i lua ituaiga:
  • Ma le shtulp. A matala, latou te faʻatagaina oe e fiafia i le atoa ata, ae o fusi e mafai ona na ona faʻasolo (o lona uiga, latou tatala "ia latou lava" ma i le itu).
  • Ma faʻamalosi. O lenei fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi o se vaega o le taupega-fafo auala. Faʻafetai lava ia te ia, e mafai ona matala atoa faʻamalama poʻo ni vaega "ia latou lava" ina ia mafai ona faʻamalosi sina potu. Ae paga lea, o le impost tu i le ogatotonu solia le manatu o le atoatoa tatala, o le uiga o le lautele foliga.

  • Ae o le mea o le faʻavaʻa, o faʻamalama e faʻavasegaina i ituaiga nei:
  • Laupapa Na faia mai le larch ma le aluna. Pine e faʻaaoga e fausia ai paketi filifiliga. Talu ai ona o le mautu fafie mafai ona suia i le gasologa o taimi, o faʻapipiʻi utupoto o loʻo faʻaaoga nai lo. O ia faʻamalama e i ai se faʻapitoa faʻapitoa ma i le taimi e tasi "manava" tusa lava pe tapunia.
  • Palasitika. O se mea faʻaonapo nei, aoga, faʻatasi ai ma le fesoasoani o polotito i fale mautotogi ua faʻateleina pupula. O le "faʻatosina" PVC ma lona tau maualalo.
  • Alumini. O mea e mama, e mafai ai ona gaosi faʻamalama tetele ma malamalama lautele. Talu ai, alumini na faʻaaogaina na o malulu pupula o taumafanafana verandas po o attics. Ina ua maeʻa le tekonolosi o le faʻalauiloaina o le vevela faʻaola i le va o vaega i fafo ma totonu o le talaaga na atiaʻe, o mea na amata ona faʻaaogaina i soʻo se mea i potu uma o le fale.
  • Glass tuʻufaʻatasia. O le mea na avea ma mea fou i tausaga talu ai nei, ae ua maeʻa mafai ona faʻatuina ia lava o se faʻatuatuaina, mama filifiliga. Fau tioata faamalama o le a tau se penny manaia.

E tusa ai ma le ituaiga faʻatumuina tioata, fausaga e faʻavasegaina i:

  • Triplexes. E i ai se ata manino i le va o le fafo ma totonu tioata. Multilayer faʻatagaina le mea e aua le malepelepe i luga o aʻafiaga i ni tamaʻi fasi, ae ia ufiufiina i se fesoʻotaʻiga o taʻetaʻei i le nofoaga o le lotoifale aʻafiaga aafiaga.
  • Faʻasaʻo tioata. I le tulaga o le malosi, e sili atu i le masani masani tasi i le lima i le ono taimi. Afai ua faʻaleagaina, o le mea pa'ū pa'ū i fasi ma pupula pito, lea faʻaititia ai le lamatiaga o le manuʻa i se tagata lata ane. O le malosi o le pa e tatau ona sili atu nai lo le kiki masani, talu ai o le ipu malamalama foi e piʻo lelei.
  • Filifiliga eletise. Ultra-modern tioata atamai, o le manino lea e faʻatonutonuina e le mamao ese. O mea e sili ona taugata ma e faʻaogaina i fale mautotogi poʻo fale taugata o le atunuʻu.
  • Faʻata tioata. O le mea na faia e tusa ai ma le tekonolosi o le tutusa igoa: suavai tioata ua liligiina luga uʻamea uʻamea (apa). O le tioata faʻamamaina o le vevela o loʻo i ai se meatotino e atagia mai ai ma e le faʻaseseina le ata, e masani ai o tioata masani.

O pupuni lautele tetele e masani ona teuteuina i se teuteuga teuteu poʻo le spros. O se lattice faʻatusa i totonu o le faʻavaʻa, lea e mafai ona ova i luga, va-tioata poʻo fausaga. E i ai le tele o filifiliga mo le nofoaga o le shpros, lea e faʻafaigofieina ai le filifiliga o le uluaʻi faʻamalama mamanu.

Panoramic faamalama e faʻavasegaina e tusa ma a latou aoga aoga i faitotoʻa ma "maliega". I le muamua tulaga, o le faitotoʻa i le auala poʻo le teritori nofoia na o se vaega o le fausaga, ma i le lona lua tulaga, o le atoa eria. Faʻapea foi, faʻamalama mafai ona mautu ma vaega. O le filifiliga lona lua e sili atu anagata ma faʻatuatuaina ona o le i ai o vaeluaina.

Penefiti

O le manatu o le matala atoatoa na faʻataʻitaʻia mo le sili atu ma le afa seneturi. O ia lea na mafua ai le le malamalama o tuaoi ma foliga mai o potu lauiloa potu mautotogi, faitotoʻa ma faʻamalama lautele. Faʻafetai i na ituaiga metotia faʻavae, le nofoaga "manava" ma faʻatumu i le ea. Vaaiga aoao vaai sui o se manuia faʻailoga o le faitotoʻa ma faʻamalama matala ma i ai le tele o le le faʻafitia lelei, faʻatasi ai ma latou maitauina:

  • Faʻaalia, faʻaonapo nei foliga mai fafo ma potu mai totonu.
  • O se aotelega sili ona lelei o le lalata lalelei ma le agavaʻa e alu i luga o le faʻataʻavale poʻo le vave i totonu o le lotoa, togalaau, i le gazebo. O ia faʻamalama e sili ona taua i fale tumaoti ma dachas, le mea e le o se cityscape cityscape, ae pupula natura panoramas o le a aliali mai i luma o mata o tagata o le fale.
  • Vaʻaia faʻalauteleina o le avanoa o potu vaiti ona o le le malamalama manino tuaoi.
  • Lelei malamalama masani, lea e sili ona talisapaia i Provence, minimalism, loft ma Scandinavian style.

   

A filifilia se lelei mea mo se faʻamalama, o le a maua ai foi le lelei vevela ma leo faʻamamaina.

Le lelei

Panoramic faʻamalama e le aunoa ma le tele o le le lelei. E aofia ai:

  • Faigata i le faapipiiina i mautotogi. Ina ia faʻapipiʻi se fausiaina lautele, o le a tatau ona malilie i le toefausiaina i le fale asiasiga, lea e le o taimi uma e gata ai ma le manuia. I nisi fale, e matua le mafai lava ona fau se faʻamalama umi i totonu o le puipui o le avega e aunoa ma le fetuʻunaʻia o lona malosi.
  • Ole faigata ole tausiga ole matatioata tauaso. O le faʻafitauli e toe talafeagai mo fale mautotogi. Afai o le fale o loʻo tu luga o fogafale i luga, ona e le mafai ona faia e aunoa ma le aʻafia o alamanuia feʻaʻei.
  • Faʻamafanafana malosi o le potu. O le tele aofaʻi o le malamalama masani ua i ai drawbacks. Talu ai o le oʻo atu o pupuni lautele e oʻo atu i se faamaumauga 90%, o le potu o le a vevela e pei na "ofu" i le uliuli ma tuu i le la lava. O le tulaga maualuga o le ea malulu o nofoaga o le a sefeina ai le tulaga.
  • Faigata i le faʻapipiʻiina o masini faʻavevela, lea e masani ona faʻasaga i le puipui i lalo o le faʻamalama.
  • Tau maualuga.

O le isi toe faʻafitauli e mafai ona mafaufauina o le le mautonu mafaufau e maua e nisi tagata ma le matala i manatu mai le auala. O se tagata ma le le mafaufau e manatu o ia e masani ona vaʻai i se tasi. O le tulaga o le a faʻasaoina e tauaso, talu ai o faʻamalama Farani e masani ona le teuteuina i pupuni uliuli.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o matamata pupuni i potu eseese

Panoramic faamalama e lautele, latou ofi tino i totonu o totonu o matua o soʻo se potu: vasega pepe, potumoe, hall, potu malolo. O le mea sili ona taua e lua tuʻutuʻuga:

  • O le agavaʻa e faʻapipiʻi se avanoa i totonu o le fausaga o le fale.
  • O se vaʻaiga matagofie o le a tatala atu i aiga.

Ae mo le fetaui lelei o le tulaga, o faʻamalama Farani e talafeagai e oʻo lava i faʻamaumauga faigata, ae o tuʻufaʻatasia ma Provence, Art Nouveau, minimalism, hi-tech, Scandinavian ma eco style o loʻo sili ona aoga.

Potu malolo

O le magalafu ma se isi tulimanu i tafatafa o le faʻamalama vaʻai ma se nofoa maualalo e ufiufi i aluga e maua ai se faʻamafanafanaga faʻapitoa i le potu malolo. O le avanoa i lalo o le tamaʻi sofa e mafai ona faʻatumuina i tusi, ma o lea o le a mafai ai ona faʻatulaga se tamai avanoa mo le faitauga. Afai e le oʻo le avanoa i le foloa, ona mafai lea ona faʻaigoaina o le Falani i se faʻailoga, e ui lava o loʻo taofia uma tulaga lelei o le mea muamua (seʻi vagana ai le ulufale atu i le auala). O le faʻamalama Farani e masani ona tuʻu i tua o le sofa, o le ogatotonu lea o le ata tisaini. Lenei faʻatulagaina aofia aofia faamemeloina le matala laufanua ao tu, ae o le faʻafitauli mafai ona foia i le filifilia o se le masani ai sofa ma le faʻalua faʻalua. O le mea lea, o tagata e onaina o le a i ai ia latou lafoa faaluaina le tele o "nofoa" nofoaga mo malo. E mafai ona e tuʻueseina le tulimanu ile faʻamalama lautele e faʻaaoga ai le pulumakau, lea e faʻapipiʻi ai se ata matagofie o se pea nofoa faʻataʻavale ma se laulau kofe.

   

Potumoe

O le potumoe e tatau ona mafanafana ma se malu totonu e faʻamalosia ai le malologa lelei ma le moe lelei. O le matamata i faʻamalama o le a fesoasoani ia te oe moe ai, i ai o se vaaiga matagofie o le auala i luma o ou mata. I le masani ai, o se puipui lautele o loʻo tu i le itu o le moega, talu ai o le ulu ulu vaʻai i se avanoa pa ma se TV. I le taeao, e mafai ona e ala i luga aau i le la, lea e mautinoa ai se lagona lelei ma le leo mo le aso atoa. Afai o le nofoaga o le potu e angular, ona mafai lea ona e teuteuina i se faʻamalulu modular faʻamalama lea o le a puʻeina pa e lua i le taimi e tasi. O sea poloketi e tatau ona atiaʻe ma le faʻaeteete e se polofesa, talu ai o le avega i luga o le fausaga o le a tele. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se afeafe i le pito i luga, ona pupuni faʻamalama o le a sili tuʻufaʻatasia ma avanoa i luga o le taualuga, ofoina atu se vaʻaiga o le manino lagi. I totonu o se avanoa i le pito i luga o le fale, o le a mafai ai ona e alu i totonu ulu i le natura. Aiga o le a mauaina se lagona faʻapitoa fiafia i le taimi o timuga.

Umukuka ma potu 'ai

Aiga faʻaalu le leona le faʻasoa a latou taimi avanoa i le umukuka. Se tasi auala po o seisi, o iinei o pati lauti, malologa laiti i le taimi o sauniuniga o le 'aiga aoauli ma talanoaga vavalalata faia. O le i ai o se pupuni lautele i lenei potu o le a maua ai le umukuka teuteuina o se faʻapitoa faʻamafanafanaina ma tofo. A 'ai, e taua mo se tagata ona i ai se mautinoa mafaufauga mafaufauga. Ina ia mautinoa le lelei manaʻo, latou taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o pogisa, malulu lanu ma susulu, lurid auiliiliga i le ata o le potu 'ai. O le natura laufanua o loʻo vaʻaia e se tagata o se tuʻufaʻatasia ma se tuʻufaʻatasia lelei o lanu, e fesoasoani e faʻatupuina le lagona a o 'ai.

I potu tuʻufaʻatasi, o le 'aiga' aʻai e masani ona faʻaauupegaina latalata i le faʻamalama o faga. O le matala vaʻaia, ma e oʻo lava i le tele o foliga geometry o le faʻavaʻa, o le a avea o se faʻaopoopoina manaia i totonu.

Kapeneta

I le suʻesuʻega mo se tamaloa, ua faʻapipiʻi pupuni pupuni ma tioata malamalama ma pupuni faʻamalieina pupuni. O laupapa laupapa o le a faʻamaluluina ai le taugata o paʻu ie o nofoa. I totonu o le fale faigaluega a le teineititi, o faʻamalama Farani e teuteuina i ie puipui poʻo ie pupuni e faia i le ea malulu. Ina ia aua neʻi misia le avanoa e mafaufau loloto ai i laufanua, e le tatau ona "natia" galuega i totonu o le potu. O le tuutuuga tulaga ua siitia latalata i le autu teuteuina o totonu ina ia mafai e se tasi ona galue i le malamalama masani, lea e sili atu nai lo le lava.

Faletaele

E toʻatele e ono manatu e le talafeagai le tuʻuina o faʻamalama vaʻavaʻai i totonu o le faletaele, o le mea o loʻo tupu e tatau ona nana mai mata o tagata ese mai le auala. O le faʻafitauli e mafai ona faigofie ona foʻia i pupuni, pupuni poʻo tioata pisia. E sili le i ai o le taele po o jacuzzi i luma o le fausaga. Ina ia malelemo i totonu o flakes o foam aunoa ma se ata o le maasiasi, o faʻamalama e tatau ona le amanaʻia tuafale o a latou lava meatotino. I potu taugata, o lenei faitotoʻa le tumau e tau atu i le vai taele poʻo le sauna, e mafai ai ona faʻaauau au togafitiga vai.

 

Tisaini ma lanu lanu

Masani ai, o faʻamalama laupapa e papaʻe. O sea paolo e tuʻuina atu i palasitika, lea e faʻataʻamilo ai faʻamalama faʻalua-pupula, ma e taliaina foʻi i le "tagatanuu" sitaili mo le mamanu - Provence. Lanu lanu uliuli o le a faʻamamafaina le ogaoga ma le faʻapuʻupuʻuina o totonu. Ina ia okaina, e mafai e le tagata faʻatau ona faia faʻavaʻa o soʻo se paolo e ogatusa ma teuteuga o le potu. Lanu enaena e masani ona fesoʻotaʻi ma masani ma siʻosiʻomaga sitaili. O le ipu malamalama e mafai foi ona tuʻuina atu i ai paolo faʻapitoa o le aquamarine, fua o le fatu, poto poʻo le sinapi. E tatau ona manatuaina o totonu o le potu o le a mauaina se foliga tutusa i le susulu o le la i le ao, ao faʻamalama pupuni. Afai o le fausaga e i ai ni itu taua, ona sili atu lea ona lelei le tusia o lanu lanu i le metotia mosaic i totonu o tauaso tulimanu va i le va o le shpros panels.

Teuteuina o faʻamalama tetele

Farani faʻamalama o latou lava teuteuga o le potu ma le faʻataʻitaʻiga o le fale, o lea la latou lalelei manaʻomia na o le faʻamamafaina teisi, ae le faʻatosina mafaufau i le matagofie teuteuga. O le tele o taimi, tioata i totonu o latou e tint pe spros ma laʻititi foliga faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina. E fautuaina e tapuni faʻamalama Farani ma pupuni, manifinifi, pupuni malamalama (o le organza e sili ona lelei) poʻo le vaega, faʻasolosolo faʻataʻitaʻi, ia, pe a faʻasolosolo, o le a le faʻalavelave i le faʻafiafiaina o laufanua o le auala. I le avea ai ma filifiliga, o sliding-type screens e faʻaaogaina, lea, pe a manaʻomia, e aveʻesea atoa.

Filifiliga mo le faʻavasegaina o meaafale i potu ma faʻamalama o le foloa mai le foloa

Pe a tuʻuina se meaafale meaafale, o se teuteuga potu felanulanuaʻi pei o se pupuni lautele faʻamalama e tatau ona amanaʻia. Tele o taimi, o le 'upega tafaʻilagi i ona luma e matua faʻamamaina ina ia leai ni faʻalavelave i le maua fua o le auala. I le mamao o le afa mita, oe mafai ona tuu se tamai nofoaga malolo mo le lua, lea o le a mafai ai ona e fiafia i le laufanua ao inu lauti pe faitau se tusi. O meaafale tetele (e masani lava o sofa) e masani ona liliu ma lona tua i le faʻamalama ma tuʻu i se mea mamao, talu ai o le malolo i luga o lona uiga o le matamata TV.Teuina o faʻaputuga, fata ma kapoti o loʻo faʻapipiʻi faataamilomilo i le potu, ae le o tala ane o le puipui o loʻo tu ai le faʻamalama lautele, talu ai o le faʻalauteleina o le avanoa e mafai ona leiloa ona o sea vaʻaiga vaʻaiga.

O faʻamalama Farani e masani ona teuteuina fale taugata i fale teu oloa, o se agasala le leiloa o se vaaiga matagofie, ma le pauta i ao. I faleaʻoga masani a le taulaga, o le filifiliga taʻutaʻua o le ulufale i se loggia poʻo se polotito, lea e faʻaauupegaina ai se tulimanu malolo poʻo se fale vevela. Tele o tagata mamanu talitonu o le lumanaʻi i tua atu o pupuni pupuni, talu ai o le mataupu o le matala e le gata o loʻo tumau pea le lauiloa, ae o loʻo fesuisuiaʻi lava, tapeina toega o tuaoi. O le tulaga ese mamanu e lelei i le mea e faʻatagaina ai oe i le fale i taimi uma ma i le taimi e tasi lagona lagona ogatasi ma le natura, lea e aliali mai i luma o ou mata i lona mamalu uma.

https://www.youtube.com/watch?v=xuGxV04JhPQ

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: New! World class bi-folding door - The XP Vision (Mae 2024).