Totonu o se potu e aunoa ma faʻamalama: filifiliga, ata

Pin
Send
Share
Send

O le mamanu o se potu e aunoa ma se faʻamalama ei ai ona lava uiga. I le avea ai o se tulafono, latou te taumafai e fausia le manatu o le ao e ulufale i totonu. E mafai ona ausia lenei mea i auala eseʻese, mai le faʻapipiʻiina o lamepa faʻaopoopo i le tipiina i totonu o faʻamalama moni.

Faʻataʻitaʻi

I le fuafuaina o se potu e aunoa ma se faʻamalama, o le metotia faʻataʻitaʻi e masani ona faʻaaogaina: i se tasi auala poʻo seisi latou fausiaina le lagona o loʻo i ai se faʻamalama i totonu o le potu. E talitonu le au psychologists, e oʻo lava i se faʻamalama e tosoina, e iai sona aafiaga lelei i uiga o se tagata, ma e le tatau ona tuulafoaʻia lenei metotia.

  • Pupuni. O le i ai o pupuni vave faʻaalia le nofoaga o le faʻamalama. Afai e te pupuni se vaega o le puipui, o le a foliga mai e pei o nanaina se faʻamalama i ona tua. O le ili o le a fesoasoani fausiaina le lagona o se savili māmā agi i le faamalama. O se malamalama tu i tua atu o le pupuni o le a faʻalauteleina ai le lagona. Afai e te tuʻuina se faʻavaʻa faia i luga o le puipui, e te maua le atoa lagona o loʻo i ai se faʻamalama moni i totonu o le potu.

  • Atavali. O se laufanua matagofie o se lapoʻa tele i totonu o se faʻavaa mautu e mafai foi ona avea o se ituaiga o "faʻamalama i le natura". Landscape wallpaper i ai le tutusa aafiaga.

  • Panels O le palasitika vaega faʻapipiʻi le pusa lea e faʻapipiʻi ai le moli i tua e mafai ona avea o se faʻamalama sesē pe a e filifilia le ata talafeagai.

  • Faʻata. O se faʻamalama sese e faia i faʻata o le a fesoasoani e fausia ai se lagona o loʻo i ai se faʻamalama i totonu o le potu, e le gata i lea, o le faʻata luga e vaʻaia lautele se tamaʻi avanoa.

Faamalama

O totonu o le potu e aunoa ma faʻamalama e faigofie ona faʻalelei e ala i le tipiina o se faʻamalama moni i se tasi o puipui. Ioe, o le a le alu i fafo, ae o le a avea ma totonu totonu, ae o lenei o le a mafai ai e le ao ona ulu atu i le potu, e ui lava i sina laʻititi. O ia faʻamalama mafai ona tapunia i pupuni pe a manaʻomia.

Tioata pisia

O faʻamalama tioata e mafai ona tautua e le gata o ni teuteuga, ae faʻapei foi o se faʻataʻitaʻiga o le tatalaina o faʻamalama - i lenei tulaga, e tatau ona tuʻu se malamalama i tua atu o latou. Lanu lanu o le a fausia ai se fiafiaga lagona ma faʻapaleniina le le lelei lagona o le leai o se faʻamalama i totonu o le potu. O faʻamalama tioata e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai le umukuka, auala, fale taele.

Transom

Ole igoa lea ole faʻamalama e le matala. I le limasefulu o le seneturi talu ai, o transoms na lautele faʻaaoga e faʻamalamalama ai faletaele - na latou faʻatulagaina i puipui i le va o le faletaele ma le umukuka i le mamao o le lima i le sefulu centimita mai le faʻalo.

E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi le potu ma le auala i transoms. O le taualuga e faʻapipiʻiina i luga o le faʻalo e le o se mea faʻafuaseʻi - e faʻatagaina ai oe ona tuʻua nofoaga ma tuʻua, ma i le taimi lava e tasi ia mautinoa le tafe mai o le ao.

Sliding panels

I le mamanuina o se potu e aunoa ma se faʻamalama, o loʻo faʻaaogaina foi isi "togafiti" - mo se faʻataʻitaʻiga, o sliding panels nai lo puipui, faʻatagaina oe e faʻamalamalama le potumoe i le pogisa, ma i le ao e faʻatagaina ai le susulu o le la i ona itu uma.

Moli moli

O le auala pito sili ona faigofie e fausia ai totonu o le potu e leai se faʻamalama o le lagona o le ao o loʻo ulufale atu i totonu o le potu o le tuʻuina o moli e faʻasusuluina le malamalama ina ia le vaʻaia ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma matte semi-manino panels i luga o le faʻalo, i lalo o mea e faʻatutu ai malamalama malamalama. Luminaires mafai ona tuʻuina i ni pule faʻapitoa, poʻo tua atu foi o kapoti.

Moli tua

Afai e tele kapeneta i totonu o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se umukuka poʻo se potu e fai ai lavalava, ona mafai lea ona tuʻuina fasimea Uila i le va o latou - o le moli o le a vaʻaia faʻaopopoina, ma o le a faʻaopoopoina teuteuina aafiaga o le a aliaʻe - o fasi meaafale o le a foliga mama ma sili atu ea.

Faʻata

I le mamanuina o se potu e aunoa ma se faʻamalama, faʻata e masani ona faʻaaogaina - latou vaʻaia faʻalautele nofoaga, avatu ia latou loloto, ma, susulu malamalama, faʻateleina le malamalama. Afai e te tuʻuina faʻata faʻata e sefulu i le sefululima senitimita i lalo ifo o le faʻalo, o le a atili ai ona pupula le potu.

O lenei metotia e talafeagai mo le teuteuina o soʻo se nofoaga. I le tuʻufaʻatasia faʻata ma malamalama malamalama, oe mafai ona ausia se taua tele i faʻamalamalamaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, sconces mafai ona faʻapipiʻi i panels faʻata - i lenei tulaga, o le malamalama, susulu mai le faʻata, o le a lolovaia le potu ma le malamalama e manatua ai le la.

Faʻatuina i luga

Moli mafai ona atagia e le gata mai faʻata, ae faʻapena foi mai luga iila, ma e mafai ona faʻaaogaina lea i totonu o le potu e aunoa ma faʻamalama. I lenei tulaga, o meaafale e filifilia ma foliga pupula, o elemeni o uʻamea iila e faʻaopopoina i le teuteuga.

Lanu

O le tele paʻepaʻe e faʻaaogaina e teuteuina ai le potu, o le moli e foliga mai. Paʻepaʻe atagia ave i le atoa fusi o alaleo, ma ona o lenei, le potu ua tumu i le malamalama, tusa lava pe leai se tele. O le taualuga ma puipui e mafai ona papaʻe papaʻe e faʻateleina ai le malamalama, ma o teuteuga elemeni o le a olaola totonu o le fale.

Tioata

O le faʻaaogaina o tioata mea e faʻatagaina ai oe i le taimi e tasi e "faʻavaivaia" i le ea ma aloese mai le pisapisao, ma faʻateleina le malamalama ona o le susulu o mata tioata. I se faʻaopopoga, o laulau tioata ma nofoa e le poloka moli malamalama ma aua le faia ni paolo i totonu o le potu.

O se potu e leai ni puipui e mafai ona liua e avea ma potu malamalama ma le mafanafana pe a e mulimuli i le fautuaga a le au mamanu ma aua le fefe e faʻataʻitaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Step By Step: Using The Mac Batch Rename Tool (Mae 2024).