Faʻafefea ona faʻatulaga lelei lago i le umukuka?

Pin
Send
Share
Send

Manaʻoga nofoaga

Ina ia saogalemu ma malu le umukuka, e tatau ona mulimulitaʻi i tulafono.

  • O le tuʻuina atu o mea eletise i le umukuka e mafai na o mea e faʻaalu ai le susu.
  • E le tatau ona sili atu ma le 1 mita le mamao na maua ai i latou mai le mea faigaluega.
  • E faʻatoa mafai ona tufatufaina agavaʻa pe a maeʻa uma tapulaʻa o le umukuka seti (maualuga, loloto ma le lautele o kapoti ma drawers) ua matua faʻamalamalamaina.
  • O le aofaʻi o le eletise o masini eletise i outlet e le tatau ona sili atu i le faʻatagaina.

E fia outlets oe manaʻomia?

Ae le i fuafuaina le faapipiiina o outlet, oe manaʻomia le fuafuaina o le aofai o fesoʻotaʻiga masini fale, aua neʻi galo e uiga i le pulou, ulo ma microwave. E aoga foi le mafaufau i le galuega faatino a le eletise mo moli i lalo o pa puipui. 25% e tatau ona faʻaopopoina i le aofaʻi e tupu ai pe a fai e aliaʻe isi masini i le lumanaʻi. O le nofoaga sili ona talafeagai e amata ai, o le tuʻuina atu o fafo mo mea fau fale.

O a ni lago sili ona lelei e faʻaaogaina?

O le filifiliga o lago faʻamoemoe e le gata i le mamanu ma le faʻatulagaina o le umukuka, ae faʻapea foi i foliga o lo latou faʻaaogaina. I totonu o le potu kuka, o oloa faʻapitoa ma le faʻateleina o le maualuga o le puipuia o le susu e talafeagai - ma silicone membrane (IP 44), e puipuia ai fesoʻotaʻiga i le fauga o le pusa lava ia. O ia oloa e o mai ma ufiufi poʻo pupuni, faʻafetai e le oʻo i totonu otaota ma lapisi. E seasea faʻaaoga soʻo luga o lago.

Afai e te manaʻomia ni lago faʻaopoopo i totonu o se umukuka ua uma ona toe faʻaleleia, ma e te le manaʻo e faʻaleaga puipui poʻo se tali, e mafai ona e faʻataua ni vaega toso faʻapitoa e nana ma nana i le countertop. A faʻamamaina le moliina, o se vaega puipuia e sau i fafo, tatala avanoa i le upega tafailagi. O le isi filifiliga o se pito i luga o le tulimanu eletise eletise poʻo se tulimanu faamama eletise, lea e faʻapipiʻiina i lalo o le kapeneta o le umukuka iunite.

O oloa na fausia i totonu ole falefaigaluega e foliga manaia ma e toeititi vaʻaia, ae e faigata mo le faʻaaogaina pea. O ia masini e aoga pe a manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le masini mo se taimi puʻupuʻu (palu, tuʻufaʻatasia pe palu), ae mo se eletise eletise o lenei filifiliga o le a le sili ona lelei.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tipi talafeagai e matala pe a tatau ai. A le faʻaaogaina, e tapunia pea le tapuni.

Faʻafefea ona faʻatulaga saʻo i le umukuka?

Ina ia faʻaleleia le saogalemu o le faʻaaogaina, o oloa e tatau ona maua fua. E le gata i lea, o le maualuga o lago i le umukuka e faʻamoemoe i le ituaiga o masini ma le faʻatulagaina o meaafale meaafale. Mo faigofie o le malamalamaaga, tagata atamamai vaevaeina le umukuka i ni tolu tulaga: luga, ogatotonu ma lalo.

Maea 'aisa

O le kulupu kulupu mo lenei masini e tatau ona i luga o le tulaga maualalo: o le auala lea e pei o le umukuka foliga mama. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le pusaaisa i le maualuga e tusa ma le 10 cm mai le foloa. Masani lava, gaosi faʻailoa mai le itu e sau ai le uaea mai: o le taua lenei faʻamatalaga e fesoasoani ia te oe tuʻu le mataʻupu kulupu i le itu taumatau. O le mea moni o le pusa 'aisa e puʻupuʻu - naʻo le mita - ma le faʻaogaina o faʻaopoopoga maea e faʻasa e tusa ai ma faʻatonuga.

Afai e te faʻamoemoe e tape masani le pusaaisa nai lo le masani ai, ona sili atu lea ona taliaina le fesoʻotaʻiga i luga atu o le pusa. E le gata i lea, o lenei metotia e faigofie pe a fai, a o faʻapipiʻiina se pito i tua atu o se mea eletise, e alu ese lona tino i luma ma leaga ai le lagona o le umukuka.

O le tulaga o le eletise i tua atu o le auala savali e le mafai ona taʻua o le matagofie ma agavaʻa, talu ai o le iunite e tatau ona aveʻesea mai le puipui. I nisi tamaʻi umukuka, e oʻo lava i nai tamaʻi otaota o senetimita taua o le a maitauina.

I le ata, o le kulupu kulupu mo le pusaaisa ua faʻapipiʻi i lona agavale o ia i le vaega o le talieleele: o lea, o le masini e tutusa ma le umukuka seti.

Le nofoaga o lago i le nofoaga o galuega luga o le laulau

I totonu o se umukuka masani, o le maualuga maualuga o autafa o autafa e oʻo atu i le 95 cm. O Ipu o loʻo tautau i luga aʻe o le vaega e galue ai, ma faia ai se vaeluaga mo le talieleele. E tele nofoaga eletise e tatau ona iai i le nofoaga lea, ae le o le ogatotonu, ae latalata i pito i lalo. O le maualuga sili ona maualuga o le 15 cm luga o le laupapa faʻavae o le galuega. I lenei tulaga, e mafai ona latou ufiufiina i masini eletise ua fuafuaina e teu i taimi uma luga o le galuega luga: mo se faʻataʻitaʻiga, o se kofe masini.

E i ai leisi manatu: o tagata e ana le fale e kuka tele fiafia e tuʻu fafo vaega i lalo o puipui puipui. Ma e sili atu ona talafeagai e toso mai i fafo le plug e aunoa ma le fefe o le tago ma fufulu ese mea o le laulau.

Tagata uma filifilia le numera o masini ia lava. E fautuaina e tuʻu le tasi seti i se tasi o tulimanu, o leisi i le va o le tapu ma le ogaumu a le eletise i se mamao lava mai ia latou. Afai e latalata mai paipa, e tatau ona faʻapipiʻi puipuiga ma faʻamau faʻamau.

O leisi auala manaia e faʻatulaga lelei ai lago i luga aʻe o le umukuka galuega o le faʻapipiʻiina lea o se ala ma ni siʻi e mafai ona feaveaʻi, pei o le ata oi lalo. O lenei filifiliga e le gata e avea o se aoga ma aoga mea faigaluega, ae e foliga matagofie foi.

Aua neʻi galo e uiga i totonu-o masini fale i tautau afifi. Afai e faʻapipiʻi se microwave, e tatau ona tuʻuina iai se isi auala.

Le isi aveina mafai ona fuafuaina luga o le laulau 'ai. Oe o le a manaʻomia e fesoʻotaʻi se komepiuta feaveaʻi, TV poʻo totogiina eseese gadgets. Faʻapea foi, afai e tatau ona kuka tele mo malo, o le a faigofie ona faʻafesoʻotaʻi se mea e gaosi ai meaʻai pe palu i ai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tasi o faʻataʻitaʻiga o fesoʻotaʻiga lago i le umukuka: i autafa o le ogaumu faʻaeletise ma le tulimanu o le headset.

O fea le nofoaga e sili ona lelei e tuʻu ai le faʻasologa o le tapuni?

O pulou umukuka e eseʻese mai le tasi i le tasi e le gata i fafo, ae faʻapea foi i le auala e faʻapipiʻi ai. O oloa e faʻamalolo ma fausia-i totonu (fesoʻotaʻi i le pusa tuʻu), faʻapea foi ma puipui e faʻataʻavale (tautau eseese).

Afai e faʻapipiʻi le pulou i meaafale, ona tuʻu lea o le mataʻupu i le kapoti poʻo luga aʻe. O le masani masani mo le faʻapipiʻiina e tusa ma le 2 mita mai le foloa, ae mo se faʻataunuʻuina manuia e sili atu le manino iloa uma itu o meaafale ma meafaigaluega ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi le outlet vaega mai le vaʻaia. Mo se pupuni umukuka faʻapipiʻi puipui, o loʻo i ai se natia faapipiiina filifiliga, pe a o le fesoʻotaʻiga itu e nana i le ufiufi auala. O le lautele faʻalauteleina maualuga o le pulou lopa i le umukuka o 110 cm mai le galuega.

I le ata o loʻo i ai se umukuka ma le saʻo nofoaga o lago, lea e tuʻuina ai se masini eseʻese mo masini taʻitasi. O le mata o alalaupapa mo le puipui pupuni pa puipui o loʻo nana i totonu o le ufiufi ma o lea e le vaʻaia ai.

Filifilia o se sili sili outlet mo se fufuluina masini po o le masini taele

E sili atu le sauniuni o se uaea eseese ma outlet mo le masini fufulu ipu muamua, ma e le gata i luma o le faʻatauina o se taʻavale, ae faʻapea foi ae le i faʻaleleia le umukuka. Mo soʻo se mea faigaluega e fesoʻotaʻi ma le vai, e i ai le tulafono faʻamalosia: eletise togi e faʻasaina i le pito i luga poʻo lalo o le tapu. E faʻasa foʻi ona tuʻuina ni lago i tua o le masini fufulua ma le masini ta lavalava. Mo faʻaonapo nei fausia-i masini, o le fesoʻotaʻiga nofoaga ua fuafuaina i le isi vaega o le ulutala. O oloa e tatau ona faʻaauupegaina i le susu puipuia. O le manatu o lago i le faʻavae o le umukuka ua faʻasolosolo tuulafoaʻiina, talu ai e le o faʻavae uma ei ai lona maualuga masani.

O loʻo faʻaalia i le ata se ata faʻatusa o le tufatufaina atu o faleoloa i le umukuka.

Fale faʻamaeʻa

Ua autasi le au atamamai i le manatu e lamatia le faia o ni faaiuga mo mea faigaluega a le aiga: atonu e le ofi lelei mea faigaluega. Mo hobs, malosi faʻaaogaina tatau tatau ona amanaʻia: pe a fai o le hob alu i le fa fuimu, oe manaʻomia se faʻapitoa eletise outlet, lea na muamua faʻaauupegaina i se uaea uila. E manaʻomia le mulimuli i faʻapipiʻiina faʻatonuga mai le kamupanī, na ia tuʻuina mai.

Ogaumu, e le pei o puaʻa, e faʻatau atu i palaka masani, o lea e leai se mea e manaʻomia ai se mea i inei: e fesoʻotaʻi lava i mea tau eletise masani.

Afai e i ai kapeneta ma faʻamalama faitotoʻa i autafa o le hob ma le ogaumu, o lago mafai ona tuʻu i totonu ia latou, laa i tua pe a ma le 20 cm.

Afai o le ogaumu faʻapipiʻi eseese, maualuga atu nai lo masani ai, ona faia lea o le eletise outlet i le pito i lalo kapoti.

Fautuaga mo le faʻatulagaina o uaea ma masini faʻatau

Soʻo se galuega i luga o le eletise eletise i le umukuka e tatau ona amata i le tusiaina o se fuafuaga. O se agavaʻa faʻatulagaina o outlets ma faʻailoga o le a faʻatagaina oe e fuafua uma tapulaʻa ma aveʻesea le tele o faʻafitauli.

E mafai ona lafi ma fafo fafo o se uaea i totonu o se fale mautotogi, ae i totonu o se fale laupapa, e faʻasa ona faʻapipiʻi i totonu. Wood o se mea susunuina, o lea uaea ma isi mafuaʻaga o le afi e le mafai ona nanaina.

Naʻo le eletise e faʻatinoina ona faʻaogaina.

O le umukuka o se potu ma maualuga sūsū ma faʻatumuina i mea faigaluega ma se uamea tulaga: o nei uma faʻatonutonuina le faʻapipiʻiina o se folasaga RCD (toe taimi nei masini) i le laulau. Mo faʻavaeina, oe tatau ona faʻaogaina ni lago ma se faʻapitoa fesoʻotaʻiga.

O faʻaopoopoga uaea e le mafai ona faʻaaogaina i le umukuka: o lenei taufaʻafefe se puʻupuʻu ala ona o le faʻafuaseʻi ona oʻo i totonu o le susu poʻo le ovaina o uaea.

O masini eletise lapoʻa uma o loʻo lisiina i le tusitusiga e iai le malosiʻaga tele, ma o nisi o latou e feagai ma vai. O nei mafuaʻaga e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo ma le mea moni e tatau ona faʻatinoina le faʻapipiʻiina i ni vavaeʻeseʻesega: o latou taʻitasi i le talita e iai a latou lava masini.

I le avea ai o se taʻiala, e mafai ona e faʻaaogaina ata i lalo ma laina tufatufa o lago i le umukuka mo masini ma moli.

Faʻafefea e le tatau ona maua ia lago?

O mea sese a faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga manatu e mafai ona tele ni faʻaletonu lona leaga. Ina ia sefe saogalemu nofoaga i fafo o lau umukuka, o loʻo i ai ni faʻatonuga faigata e mulimuli ai:

  • Aua le faapipiiina totini umukuka ma ki e aunoa ma le faia o se muamua fuafuaga.
  • E le faʻatagaina ona tuʻu ni lago i lalo ma luga o tapu. I tulaga ogaoga, ua faʻatagaina ona faʻapipiʻi oloa ma le IP44 susū puipuiga luga o le siphon.
  • Aua le faʻapipiʻi masini i le umukuka latalata i le ogaumu kesi.

O le tuʻuina atu o fale i fafo i le umukuka o se faigata ma mataʻutia gaioiga e tatau ona tuʻuina atu i tagata fai eletise, ae o mea faigaluega saʻo, poto faʻapitoa ma tomai, e mafai ona e faʻatautaia oe lava i le faʻapipiʻiina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: derbouka rythme wahda twila (Mae 2024).