Faʻafefea ona filifili se laminate? Motugaafa ma tulaga lelei tulaga

Pin
Send
Share
Send

Laminate lelei tulaga faʻatulagaina

Lenei fola o se tele-vaega mea i se chipsboard poʻo tuaʻau lagolago. O faʻaputuga e faʻatupuina i resins gaosi, ma o le pito i luga e aofia ai pepa e mafai ona e lolomiina ai soo se ata. O le tele o taimi, e faʻataʻitaʻi e le laminate le laʻau masani.

I le gaosiga, o laʻasaga e oomiina i le maualuga o le vevela, ma mafua ai le umi, faigofie-tausiga fola ufiufi mo le fale. O ona uiga eseʻese i le tele o faʻailo e tatau ona amanaʻia ina ia mafai ai ona saʻo le filifilia o se laminate:

  • Mafiafia.
  • Fai vasega tetee.
  • Aʻafiaga tetee.
  • Tetee susu.
  • Faʻatasi pe leai se chamfer.
  • Ituaiga fesoʻotaʻiga.
  • Uiga faaleuo.
  • Lanu fusi o alaleo.
  • Tau

O loʻo faʻaalia i le ata se potumoe i se faiga faʻaonapo nei. O se tasi aoga o le faʻamalamalamaga o le mafai lea ona faʻaola e le gata o le foloa, ae faʻapea foʻi ma puipui.

O le a le mafiafia e tatau ona e filifilia?

Mo le foloa i totonu o le fale, e sili atu le filifilia o se 8 mm laminate. I potu e maualuga ai le avega, o le mafiafia o le 9-10 mm o le a sili atu ona aoga, o lenei filifiliga e sili atu teteʻe i uumi avega (o lona uiga mamafa meaafale e masani ona aʻafia le laminate). O le maualuga o le leo faʻamamaina ma le vevela o le foloa faʻamoemoe i le mafiafia o le faavae vaega: o le manifinifi o le ufiufi, o le sili atu o le tuaoi faʻalogo i leo o tulagavae, ma le malulu o le foloa.

O le sili ona paketi filifiliga o se mea ma le mafiafia o le 6 mm, ae afai o le ai ai mamafa meafale po o masini i le umukuka po o le potu, ona sili atu lea ona ave le fiafia i le sili taugata laminate ma le mafiafia faʻavae vaega.

Vasega tumau

O le maualuga o le vasega, o le umi o le ola olaga o le ufiufi laminated. Lenei fuafaatatau matua afaina ai le tau o le oloa, o lea e sili ai le filifilia o au mea mo potu taʻitasi. O se oloa taugofie e le talafeagai mo se auala savali poʻo se umukuka, aua i nei eria o le fale mautotogi o le foloa ua faʻaalia i le maualuga avega.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia manino mai ai laminate e filifili ai mo se potu faapitoa:

VasegaTofiaPotuTaimi o le olaga
21 aiga

Potumoe, suesueE oʻo atu i le 2 tausaga
22 aiga

Potu malolo, vasega pepe2-4 tausaga
23 aiga

Faapaologa, umukuka4-6 tausaga le matua
31 pisinisi

Laʻititi ofisa, potu fonoE oʻo atu i le 3 tausaga / 8-10 tausaga mo nofoaga e nonofo ai
32 pisinisi

Potuaʻoga, taliaina, ofisa, faleoloa3-5 tausaga / 10-12 tausaga mo fale mautu
33 pisinisi

Faleoloa, faleʻaiga, fale gaosi oloa5-6 tausaga / 15-20 mo fale nofo

E masani ona faʻatau e tagata Lusia le filifilia o le laminate anagata, o oloa la a le vasega 23-32 e sili ona lauiloa. I le tau-lelei faʻatusatusa, o le 31st vasega malo, ae o le 32nd vasega e sili atu talafeagai mo le umukuka ma le alatele ma maualuga feoaʻiga. Vasega 33 fola e talafeagai mo le faletaele, faʻapea foi ma se potu mautotogi ma fagafao.

Aʻafiaga tetee

Lenei parameter faʻaali mai le lelei o le ufiufi teʻena aafiaga. E faʻamaonia ile iʻuga ole suʻega e togi ai le polo uʻamea ile fogafale e faʻamamaina ai le paʻu o mea mamafa poʻo le omiga ole mulivae. O le malosi faʻamatalaga o le faʻamaoni o luga.

O le ogatotonu vaega, impregnated kraft pepa malo (damper), e nafa ma teteʻi teteʻe. O le aafiaga tetee o loʻo faʻailoa mai e le faʻasino igoa IC. Laminate vasega 31 faʻamalosia aafiaga malosiaga 10N / 800 mm, lea e tutusa ma le coefficient IC1, 32 vasega tuʻu 15N / 1000 mm (IC2), ma le 33 vasega - 20N / 1200 mm (IC3). O le mulimuli lua coatings e tetee i le maosiosi ma abrasion mai ofisa nofoa uili.

I le ata o loʻo i ai se auala faʻapitoa ma maualuga-lelei, afaina-teteʻe laminate o le vasega 32, o le sili ufiufi mo se potu ma maualuga feoaʻiga.

Tetee susu

Faʻaalia i le vai o se tasi o le vaivai vaega o laminate fola. Afai e paʻu i le va o laupapa, ona fefete ai lea o mea, ma ua paʻu ese le mea teuteu i luga. O le soifuaga tautua o sea foloa e matua faʻaititia. I le amanaʻia ai o nei faʻaletonu, e gaosia ai e le au gaosi ni ituaiga faʻapitoa o le susu e le mafai ona susu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le ufiufi e puipuia mai le susu, lea e puipuia e le pito i luga o le lapisi ua faʻamamaina. E ui lava i lona teteʻe atu i le vai, o le foloa e le tatau ona faʻamago susu mo vaitaimi uumi o taimi.

O le laminate e le faʻasusu e teteʻe i le susu mo sina taimi. O mea e faʻavae i luga o se laupapa uʻamea tumau laupapa, togafitia ma faʻapitoa vaega. E le fefe o ia i le faʻamamaina o le susu, palapala ma palapala, ae afai e toʻulu se vai i totonu o le soʻoga, ona fulafula ai lea o le foloa ma aliali mai ai le le tutusa. O sea ufiufi e talafeagai i le umukuka ma i totonu o le auala, ae mo le loggia ma le faletaele e tatau ona e filifilia se isi mea.

O le laminate susu e tetee i le faaumiumi faailoa atu i le susu, talu ai le togafitiga o sooga ma mafanafana paraffin puipuia le fola mai deformation. E le leaga foi mo ia le paʻu o le tau. O se sili lelei filifiliga mo balconies ma faletaele, lea e faʻailoa mai e maualuga sūsū.

Chamfer pe leai

Chamfers e pito pito i luga e faʻamaʻa foliga pupuni e pei o laupapa poloka. Faʻatasi ai ma lea, o le ufiufi e foliga mai e sili atu ona masani ma sili atu le taugata. Faatasi ai ma le fesoasoani a le lolomi, o le chamfer e faaaoga i luga o le lua pe fa itu, ao tausia le puipuiga vaega. A maeʻa ona faʻapipiʻi, e ufiufi soʻoga i le gaʻo.

O le laminate beveled e tele ona aoga taua: e sili atu le teteʻe atu i masini faʻaleagaina, ma afai, a maeʻa ona aʻafia i le maualuga o le vevela, o va na fausia i le va o panels, latou o le a le matua vaʻaia.

Faʻatusatusa i laminate masani, beveled oloa mulimuli 5-6 tausaga le umi, tusa lava pe na latou faʻaletonu na faaleagaina i le taimi o faʻapipiʻiina.

I le ata o loʻo i ai se laminate, e tutusa lona umi ma le tino i laupapa laupapa, ae o le chamfers e maua ai se faʻapitoa foliga i mea masani.

Lenei fola ei ai lona drawback: e manaʻomia faʻapitoa tausiga. Ina ia aveʻesea le pefu, e fautuaina e faʻaoga se masini fufulu mama, ma o le palapala e aveʻese i se solo vaivai poʻo se fiberglass ie.

Loka mo le fesoʻotaʻiga

Laminate e faʻapipiʻi e ala i le faʻaofiina i talaʻaga pito, ae e lua autu faʻapipiʻi metotia:

KeluMaota
O le laulaufaiva-ma-mataafi faiga e tatau ona faʻaopoopo faʻapipiʻoina i le taimi o faʻapipiʻiina.O le talaaga otooto o loʻo iai se loka talafeagai e faigofie ona oso i totonu.
Laminate pipiʻi e taugofie, ae e manaʻomia le kelu maualuga e faʻamau ai soʻoga. Ole umi ole taotoO oloa e iai le loka loka e sili atu le taugata, ae e mafai ona e faapipiina oe e oe lava.
Afai o le ea i totonu o le fale e matutu, o le a vaʻaia va i le va o panels.E le pei o le pipiʻi metotia faapipiiina, oe mafai ona savali i luga o le faʻatulagaina ufiufi nei.

Gafataulimaina

Laminate e naʻo le 80-90% fafie. O isi o mea e fusifusia: varnishes ma resins. O le mea sili matautia o le varnish lava, lea e faʻasaʻoloto ai mea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ma faʻalavelave i le neula. Ma le isi, o le fola o loʻo i ai le melamine, lea e faʻaaoga e faʻateleina ai le ofuina o le teteʻe ma le tele o mea. O le tele o ia, o le sili atu ona leaga mo le soifua maloloina o tagata, aua a vevela, melamine faʻasaʻoloto afaina formaldehyde.

Ae faʻapefea ona puipuia oe ma au pele? Ua fautuaina e le au faʻatofalaʻau le faʻatauina o ni oloa taugofie - o kamupani le faʻamaoni e faʻaopoopo ia latou vailaʻau oona ia latou.

O le saogalemu le ufiufi o oloa ma le E1 makaina, lea e faʻailoa mai ai le maualalo tulaga o formaldehyde faʻasalaga. E leai se leaga aafiaga i le tino. E faʻasa ona gaosia ma faʻatau atu laminate o le vasega E2 ma le E3 i le teritori o le Malo o Rusia.

O le sili ona siʻosiʻomaga faauo mea o formaldehyde-leai se laminate. Ua makaina E0 ma tau e sili atu. Laminate E1 ma E0 mafai ona faʻapipiʻi i totonu o potu a tamaiti.

I le ata o loʻo i ai le potu a tamaiti, o le fola o le fale e saogalemu ma faʻalelei le siʻosiʻomaga, ma maua ai foi le tamaititi ma le puipuiga mai le malulu.

Laminate lanu

A filifilia se laminate mo se fale mautotogi, tele o tagata muamua lava uma uai atu i lana mamanu. Lenei le tasi o le taua faʻavae mo le fausiaina o se matagofie totonu totonu. Ina ia mafai e potu ona vaʻaia lelei, o meaafale uma ma teuteuga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le tasi.

Ae e te leʻi faʻatauina se foloa, e tatau ona e filifili ma faʻapipiʻi le faitotoʻa ma faitotoʻa i totonu, talu ai o le lautele o faitotoʻa e laʻititi atu nai lo ituaiga laminate. Skirting boards ua faʻateleina ona filifilia e le o le lanu o le foloa, ae i le faʻatusatusaga - o le auala lea e vaʻaia ai totonu i totonu i le tele o taimi sili atu ona faʻaofoina. Afai o le foloa e mama, ona tatau lea i le palama ona faʻafetaui le faitotoʻa ma ona tamaʻi faʻamau.

I le ata o loʻo i ai le potu malolo i mafanafana lanu, o le lanu o le foloa siʻo le lanu o puipui ma o gatasi ma papaʻe baseboards ma ipu fusi.

O le autu galuega o le laminate o se maualuga-lelei faʻataʻitaʻiga o se poloka laupapa, mautu laupapa poʻo laupapa poloka. O le sili ona maualuga ma sili ona taugata foliga "faʻaopoopo".

Afai e teuteuina puipui i lanu le tutoʻatasi, ona mafai lea ona faʻatumuina le foloa, ma le isi itu: faʻatasi ai ma se tini susulu, e sili atu le filifilia o se mutimuti laminate lanu. O le ufiufi o le faʻataʻitaʻi i le paina, oak ma le birch o ni filifiliga lautele, ae o lenei auala e manaʻomia ai ni faʻaaliga susulu i foliga o meaafale poʻo mea teuteu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le potu malolo taofiofia totonu i lanu uliuli ma lanu efuefu. O le fola o se laminate ma se unobtrusive faʻataʻitaʻiga.

Malamalama laʻau fetaui lelei i totonu o le laconic totonu, tuʻuina i ai le malamalama ma le ea. E moni lenei mea i se itu laʻititi. Ae o le pogisa wenge-lanu laminate faia le tulaga mamafa, o le mea lea e talafeagai ai naʻo potu vateatea.

O le tali sili ona aoga ole fola efuefu: efuefu e toetoe lava a le vaaia i luga.

Tekonolosi faʻaonapo nei faʻatagaina le faʻataʻitaʻi e le gata o luga laupapa, ae faʻapea foi ma maa keramika ma maʻa. O foliga mai o ia oloa e le sili ese mai le uluaʻi kopi. O fua ma foliga o le oti e tausia e tusa ma le natura mea: o panels e sikuea pe i ai se vaega fuataga o le 1: 3 poʻo le 1: 4.

E i ai foi faʻaputuga ma ata, faʻataʻitaʻiga ma tusitusiga i luga, ae o ia fetafaʻilagi fofo manaʻomia se magafagafa lelei fuafuaina galuega ina ia o meaafale e foliga foliga le gaoia.

Faʻaalia iinei o se potu 'ai susulu ma felanulanʻu laminate fola e faʻaopoopo ai se taʻalo lagona.

Le tau

Tele mea taua afaina ai le tau o laminated fola, ma nei e le gata i luga uiga, ae faʻapea foi le igoa taʻuleleia o le gaosi oloa. E masani lava, o le maualuga o le vasega o le laminate, o le maualuga lona tau. O le averesi tau mo le 1 sikuea mita o le maualuga-tulaga ufiufi e tusa ma le 1000 rubles.

I le ata o loʻo i ai se potu ma fola taugata faʻataʻitaʻi poloka.

O le lelei laminate fola mo se fale mautotogi e le mafai ona taugofie tele, ae o nisi gaosi tosina tagata faʻatau ma le tau maualalo. I le taimi o le gaosiga, latou sefe i luga o le tulaga lelei o le faʻavae po o le puipuia vaega, lea le lelei aʻafia ai le tautua olaga o le foloa.

Faʻafefea ona filifili se lelei laminate: faʻapitoa fautuaga

Ina ia tuuina atu se lautele manatu o le lavelave o le filifilia o se foloa tapuni, ua matou aoina le tele o taua ma aoga fautuaga.

  • Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se fola mafanafana i lalo o le faʻamalamalamaga, e tatau ona e faʻatau naʻo na oloa e talafeagai mo le eletise poʻo le vai fola e tusa ai ma faʻatonuga a le kamupanī.
  • E sili le filifilia o se ufiufi maualuga o ituaiga lauiloa, talu ai talitonuina gaosi tuuina atu se faʻamaoniga mo a latou oloa.
  • O le pito i luga o le panels mafai ona matte, iila po o le pulumu, o lona uiga, ma le tupu faʻasolosolo aafiaga. O le filifiliga o mea e faʻalagolago i le aitia o manatu, ae o le lamolemole foloa e tau le aoga.
  • O le lelei laminate fola mo se fale mautotogi le tatau ona i ai se faaleagaina vailaau manogi.
  • O se laʻasaga taua i le faʻatulagaina o le foloa o le foloa o le sauniuniga o le faʻavae. Afai e le tutusa le foloa o le foloa, ona amata loa lea ona feʻaveaʻi solo mai le tasi ma le isi ma sosolo.
  • Afai e oso le vai i luga o le foloa, e tatau ona e solo ese vave, tusa lava poʻo le a le ituaiga laminate: o lenei auala e sili atu ona umi.

O le ata o loʻo faʻaalia mai ai le eletise vevela-faʻafefiloi fola, lea e tuʻuina i lalo o se faʻapitoa laminate.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusitusiga na avea ma faʻamatalaga ma fesoasoani e fuafua le filifiliga o laminate mo le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Window Cleaning In A PVC Mini Skirt (Mae 2024).