Poloketi o fale ma se faletaavale

Pin
Send
Share
Send

O se fale e iai le faletaavale o le miti a tagata nonofo tetele o loʻo manaʻomia le filemu ma le ea fou i fafo atu o le faʻamalama. O mea faʻaonapo nei ma tekonolosi ua mafai ai ona fai se miti e faʻataunuʻuina, vave, ma aunoa ma le leiloa o le lelei.

Lelei ma mea le lelei o se fale ma se faletaavale

O le fale tuʻufaʻatasia e maua ai le le mafaafitia tulaga lelei nai lo le fausiaina o se isi fale, lea o le uʻamea solofanua o le a paka ai. I le amataga laasaga, ae le i amataina le fausiaina o se fale, e tatau ona faamasani oe lava ia i le lelei ma le lelei o lenei ituaiga ina ia mafai ona iloiloina ma le faʻatauaina se fale fou.

Le lelei o faigata fausiaina:

  • Sefe Laʻititi mea e manaʻomia, o le tuʻufaʻatasia fale o le a sefeina oe mai le tuʻuina o faʻaopopo faʻamatalaga i se fale tuʻusaʻo. Sefe le aoga vaega o le laueleele.
  • Faigofie. O le faitotoʻa i totonu o le taʻavale afi e sili atu ona talafeagai nai lo le sopoʻia o le auala mo le aiga atoa. E leai se mea e manaʻomia ai le faʻamamaina o se vaega tele mai le kiona i le taumalulu.
  • Ergonomics. O se potu mafanafana mafai ai ona tautua lelei le taʻavale ma sefeina suauʻu mo le faʻamafanafanaina o le afi. Faʻatulagaina o se potu ma potu aoga mo togalaau meafaigaluega ma mea faigaluega i totonu o le potu.
  • O se poloka aoga tasi. O le atigipusa e mafai ona ofi uma masini mo le vevela ma le sapalai o le vai, ea faʻasologa, ma faʻapipiʻi se masini fufulu.

Le lelei o le faigata fausiaina:

  • Subtleties i le faʻatulagaina. Tapulaʻa maualuga aveʻesega potu malolo mai le tafatafa pa ma le faletaavale ma se faʻaopopo vevela ma leo masini faʻaʻeseʻese.
  • Poloketi agavaa. E manaʻomia se ea ea, tutoʻatasi mai le fale e nonofo ai, ina ia aloese mai le sosolo o kasa ma mea manogi.
  • Saogalemu afi. O se taʻavale e maualuga le lamatiaga o le afi ma o le afi o le a vave ona oʻo atu i potu malolo. E fautuaina le tuʻuina o se afi tineia ma lapataʻi faiga i le tulaga o le asu.

Features ma nuances o mamanu

Pe a atiaʻe se poloketi, o le aofai o fogafale o se fale nofomau e amanaʻia, pe o le a avea ma se fale tele poʻo se tamaʻi fale, ma o le a le ituaiga o taʻavale pusa o le a, lalo atu poʻo lalo o le eleele. O le ata e amanaʻia: le aofaʻi o tagata, e fausia ai potu talafeagai ma faletaele mo se nofo lelei. O le vaega manaʻomia o le atigipusa, i le tele o aiga, lua taʻavale e masani ona faʻaaogaina.

O le autu uiga e mafaufau pe a fuafuaina:

  • O se nofoaga E tofu lava le upega tafailagi ma ona uiga taʻitasi i le nofoaga: fanua laugatasi poʻo le faʻaseʻe, palapala eleele ma le eleele o le eleele.
  • Le siepi ma le tele o le fasi fanua. Faʻamoemoeina i nei faʻataʻitaʻiga, o le fale o loʻo atinaeina ma le amanaʻia o le tulaga o mafai auala ulufale atu ma le saogalemu ulufafo o le taʻavale i le potu i lalo. I luga o vaapiapi, o le nofoaga o le fale e faʻatatau i togi autu ma le pitonuu ma isi fale o fale o loʻo fuafuaina.
  • Faʻailoga O sone i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a faʻaaogaina mo le totoina, o le faʻatulagaina o se nofoaga faʻafiafiaina, o se malaetaʻalo ma le taele o loʻo mafaufauina.
  • Foliga foliga. O le fausiaina o fale e nonofo ai e tatau ona usitaʻia ma le saogalemu tulaga faʻatulagaina, fuafua i le mea o le a fale: tasi-fogafale, lua-fogafale, ma le potualuga. O le ituaiga o faʻavae, mea e lagolago ai fausaga ma taualuga, ituaiga o faʻaʻeseʻega luga e faʻamoemoe i lenei.
  • Poloketi faigata. Latou te faʻapea o se vavaeʻese mai tulaga masani fale fausiaina. O foliga ia o le fale ma le taualuga, o le i ai o terraces, e le o ni tulaga masani o le ulufale atu o tagata, ma e le faʻaopoopoina isi fausaga i le talosaga a le tagata faʻatau.

Masini faavae

O le ituaiga o faʻavae e faʻamoemoeina i le ituaiga o fale inisinia pusa saunia e le poloketi. E tatau ona suʻesuʻeina e inisinia o le eleele le eleele i lalo o le nofoaga na fuafuaina, le maualuga o le vai i le eleele ma fuafua le filifiliga sili mo le faʻavae. Afai o uiga o le eleele faʻatagaina, ona mafai lea ona faʻalolotoina lalo o le potu ma faia le pusa taʻavale i lalo o le eleele, sefeina avanoa i luga o le vaega, lea o le a matua faateleina ai le vaega o le fale. A faʻapea e le faʻatagaina e le eleele, e faʻatapulaʻaina i latou i se tamaʻi fale tele, ma o le pusa o le a i luga aʻe o le eleele pe tanu faʻatasi.

Ituaiga o faʻavae:

  • Ipu E faʻatagaina oe e fausia se faʻavae e tasi mo le atinaʻe faigata uma. O le faʻatumuina tekonolosi o loʻo faʻaaogaina ma eseesega maualuga; oe mafai vaega faʻalolotoina le pusa i le potu i lalo. O le faʻavae ua liligiina i totonu o se tasi formwork ma eseese maualuga ma faʻamalosia faʻamalosia.
  • Faapipii O le formwork ua sasaaina ma le faʻamalosia, fausiaina o luga tulaga o le faʻavae, lea o le atoa mamafa avega o le fale o le a pa'ū. O lenei ituaiga e sili atu le tamaoaiga, manaʻomia laʻititi sima, ma le maualuga o le faʻavae faʻatapulaʻa na o le ituaiga o eleele o loʻo faʻapipiʻi ai.
  • Faaputuga O loʻo faʻaaogaina luga o eleele le mautonu ma i nofoaga e le mafaagaeetia. Lenei ituaiga faʻavae faʻatapulaʻaina i le aʻafiaga o le mamafa avega i luga o le faʻavae, o le mea lea, mama mea e faʻaaogaina mo le fausiaina o pa.

E taua, pe a fausiaina se faʻavae, ina ia aloese mai le fulafula ma tetele shrinkage o le fausaga, o le aluga o le oneone ma iliili e manaʻomia.

Faʻasalaga

Ina ia aloese mai le maualuga o le susu i totonu o le fale, o le salalau o le susunuina ma manogi i totonu o le fale atoa, o le faʻapipiʻiina o le ea ea e faʻamalosia, e atiaʻe faʻatasi ma faʻatekinolosi uma. Faʻapitoa vaʻaiga e totogia i potu ma maualuga le susū: faletaele, faleuila ma le umukuka, e maua ai faʻaopopo faʻaalu vai. O se tutoatasi faiga o loʻo faʻatulagaina i le potu i lalo ma le potu taʻavale, lea o le a aveʻesea ai le fale o kasa faʻaalu ma manogi leaga. I le taimi o le fausiaina o maualalo-fale tumaoti fausia fale, o le faʻapipiʻiina o alavai-sapalai faʻamalosi ea o loʻo faʻataunuʻuina, lea e maua ai le sapalai o le ea i potu taʻitasi ma faʻaopopo ala faʻaaluina.

E taua le tatau ona faia o le atinaʻeina ma faʻapipiʻiina o inisinia uma faʻataʻitaʻiga e sili ona agavaʻa faʻapitoa; faʻaleaogaina ma suia o meafaigaluega i le tulaga o se mamanu sese o se taugata faʻagasologa.

Fausiaina mea

O mea faʻaonapo nei e mafai ai ona fausia se fale tele ma matagofie i se taimi puʻupuʻu, e aunoa ma le faʻataulagaina o faʻamafanafanaga mo tagata nonofo ma tele tau tautupe.

Mea mo le fausiaina o pa:

  • Sima Aerated O se poloka mama e aveina se avega mamafa mamafa i luga o le faavae. E i ai lelei vevela-sefe uiga ma mafai ona faigofie ona maeʻa ma facades.
  • Poloka foam. E i ai se tau maualalo, ae e maualuga lona faʻaaogaina vevela pe a faʻatusatusa i le aerated sima, o le mea lea, i malulu itulagi, faʻaopopo vevela faʻaʻesega o nofoaga e tatau ai.
  • Wood. O se siosiomaga faʻalelei ma le saogalemu mea e faʻasaoina lelei le vevela ma e umi le umi o lona ola, pe a fai e faʻafouina i le afi retardants ma antiseptics.
  • Piliki Tagoina se lapoʻa mamafa pe a fai e te fausiaina se falealuga i luga o le taualuga. O piliki e le mu gofie ma e le afaina i fafo leaga mea. E le manaʻomia fafo faʻamutaina o foliga.

O le autu uiga o pa mea:

IgoaCoefficient o conductivity vevelaPasene o mitiia suavaiPauna kg / m3Le manaʻoga mo le faʻamaeʻaina
Sima Aerated0,29-0,4730%300+
Poloka foam0,29-0,5826%800+
Wood0,1-0,3530%700tuu i le faitalia
Piliki0,7-0,813%1800

Taualuga faʻalauteleina faʻamoemoeina i le filifiliga o le fausiaina facade faʻamaeʻaina, le faigata o le taualuga fausaga ma le tagata faʻatau gafatia gafatia.

Fua

Foafoa mo tagata taitoatasi atinae atinae atiina ae tele filifiliga mo fale, lea e mafai ona maua mai le 100 i le 700 m2 o le aoga nofoaga.

E faʻamoemoe i le aofaʻi o foloa i totonu o le fale, o le i ai o se afeafe ma potu aoga: potu i lalo, fale taele, vai taele ma potu faʻavevela. Ituaiga fale: o se lua-aiga fale ma eseʻese faitotoʻa, ae tasi le fale taʻavale, poʻo le tasi aiga tele e manaʻomia le tele o potumoe i le leaga o aoga potu. O loʻo manaʻomia foʻi le manaʻoga ole tagata faʻatau mo ni mea faʻaopopo fausaga: o le faga faʻamalama, o le nofoaafi, o se togalaau i le taumalulu ma le veranda.

O fua o le atigipusa pusa e faʻatulagaina faʻapitoa lava, faʻavae i luga o le aofaʻi o avanoa taʻavale mo le tasi pe lua taʻavale. Afai e manaʻomia e se aiga se paka atoa mo ni taʻavale, o le fogafale muamua ua maeʻa faʻatulagaina mo paka, ma o le faitotoʻa i le fale e faʻatulagaina e ala i le faʻapipiʻiina o se isi sitepu i le fogafalelua.

Poloketi o fale ma se faletaavale

Ina ia iloiloina filifiliga, oe mafai ona faʻaogaina tulaga masani poloketi, o le faʻatinoina o tekinolosi lea na atiaʻe e fausiaina faʻalapotopotoga, pe okaina se tagata lava ia atinaʻe galuega.

Fale nofo

O le uiga eseʻese o lenei ituaiga fausiaina o potu uma e nonofo ai ma aoga o loʻo i luga o le tulaga tutusa. O le mea autu ma lenei ituaiga o fausiaina o se agavaʻa faʻatulagaina o potu malolo, le aofia ai le avanoa o le vaiaai o potumoe, potu malolo ma umukuka ma se taʻavale potu. O le mea lea, i le va o nei potu, maualuga-lelei leo faʻamamaina ua faʻatulagaina poʻo se buffer sone faʻatulagaina mai potu mo faʻatekinolosi faʻamoemoega. O le fogafale lona lua o loʻo fausiaina e pei o se afeafe tele, ma le faitotoʻa ma se faʻapaologa ma se faʻapaologa e toe faʻaluaina mai le pusa faletaavale.

Fale fogafalelua

O filifiliga e sili ona manaʻomia mo se pisinisi tumaoti. O le auala lelei e fausia ai se fale i luga o se fasi fanua, lea e faʻatagaina ai oe ona tufatufaina faʻatatau le avanoa ole fale ma fanua latalata. I lenei atinaʻe, o le autu potu malolo o loʻo tu luga o le fogafale lona lua, ma o le pitonuu ma le potu taʻavale o loʻo nofoia le umukuka ma le potu malolo, faʻalagolago i le manaʻoga o le tagata faʻatau, i luga o le fogafale muamua o loʻo iai: se togalaau togalaau, se fale faʻafitauli vai ma se vai taele ma potu faʻapitoa.

Faletaavale i lalo o le fale

O se filifiliga e sefe ai le aoga faʻaaogaina avanoa e ala i le faʻalolotoina o le poloka taʻavale. A faʻatulagaina se fale fogafalelua, o le vaega faʻaaogaina e toeititi faaluaina pe a faʻatusatusa i se isi ituaiga fale. O le poloketi e manaʻomia tele tupe teu tupe i le tulaga o le faʻavaeina o le faʻavae ma faʻamaopoopo se sologa lelei ulufale i le poloka taʻavale. E manaʻomia foi le amanaʻia o faʻatonuga faʻatekinolosi o le sili lelei itu mo le tasi taʻavale: lautele 3 m, umi 5 m ma maualuga 2 m.

O le mea taua a fai o le faʻatuina o se taʻavale pusa i le potu i lalo, e leai se suavai ma se alavai e manaʻomia e faʻasolosolo eleele ma liu vai mai le faʻavae, o lenei e tatau ona faia e tagata faʻapitoa.

Faletaavale i lalo o le fale

Saunia mo se fale fogafalelua, i luga o le fogafale o loʻo i ai nofoaga paka mo tele taʻavale, o se faleoloa toe faʻaleleia mo latou tausiga ma nofoaga faʻapitoa. Potu, umukuka, potu malolo, faletaele ua fuafuaina i le fogafale lona lua. E fetaui lelei le faʻaaogaina o lenei ituaiga fale peʻa fai o le fale ua fuafuaina mo se aiga tele ma tele avetaʻavale. Ae o sea fausiaina o le a avea se tele vaega o le fanua fanua, pe a fai o le fasi fanua laʻititi, o le sili ona lelei filifiliga o le suʻeina o le faletaavale i le potu i lalo.

Fale faiga ma fale taʻavale

O le fausaga foliga o le facade e filifilia ae le i amataina le fausiaina, o foliga o le fale, o le taualuga ma le vaʻaiga o le facade faʻamoemoe i le itu e filifilia.

Lauiloa foliga foliga:

  • Igilisi. Faʻasaʻo ma faʻasologa o le fale ma symmetrical fausaga. O foliga na faia i maʻa ma laumei, faga faʻamalama ma koluma. O le fale faʻa-Peretania e faʻaosofia ai le agaga o se maota tuai. I lenei sitaili, o le faletaavale pusa ua fuafuaina i le potu i lalo, ae afai e fausia i le tulaga o le fogafale muamua, ona i le isi itu e tatau ona i ai se symmetrical fale e mafai ona faʻaauupegaina mo se potu ogāumu.
  • Aso nei Le lamolemole o laina fauina i le tuʻufaʻatasia ma le embossed mamanu o faʻanatura teuteuga i luga o le faafoliga. O le sitaili faʻaalia ai se tuʻufaʻatasia o mea fou ma maʻa masani ma tioata lanu-tele. O le taualuga e faʻataʻamilomiloina ma le le taua taua eseesega. O le pusa faletaavale e siʻi teisi mai le fale nofomau, o le mea autu o le facade ma le taualuga e faia o le tutusa mea.
  • Aso nei O le sitaili faʻatagaina ai se tuʻufaʻatasia o ni faʻatonuga: avant-garde, eco-style ma high-tech ma le faʻaaogaina o mea sili ona lata mai ma tekonolosi i le teuteuga. A o aofia ai lenei sitaili, o le faʻafoliga e mafai ona faia i piliki poʻo fafie, ma le taualuga uʻamea, teuteuina i 'olo. Faiga faʻaonapo nei mafai ona tuʻufaʻatasia uma manaʻoga o le tagata faʻatau mo teuteuga ma le ata.

Teuteuga i totonu ma mea faigaluega i faletaavale

O le maeʻaina totonu o le faletaavale potu e tatau ona faʻatusatusa i le aotelega sitaili ma le lanu o le fale. E sili atu le filifilia o moli malamalama o puipui ma faʻalo, latou vaʻaia faʻalauteleina se tamai potu ma faʻaleleia moli.

Mea masani manaʻomia mo le faʻamaeʻaina o mea: leai-mumu, teteʻe atu i vailaʻau vailaʻau ma masini faʻafitauli, unpretentious i le tausiga. O puipui ma faʻalo e faʻapipiʻiina, vali, ufiufi i laupapa laupapa poʻo ni uʻamea faʻamamaina. Faʻapitoa vaʻaia e totogia i le fola ufiufi: e mafai ona avea o se sima screed, lava-faʻaputuga fola poʻo ni poselane stoneware tile.

O fata o loʻo faʻaauupegaina i luga o puipui mo le teuina o mea faigaluega talafeagai; e fautuaina le tuʻuina o se potu mo faʻaopopo mea faigaluega mo le lipeaina ma le faʻaleleia o le taʻavale. Faʻatasi ai ma le lelei fuafuaina, o se pusa vai potu ma masini mo le faʻatonutonuina ea maluluina, ea ma vai sapalai masini o loʻo faʻapipiia i totonu o le faletaavale potu.

Faʻatulagaina o se ulufale ma filifiliga o faitotoʻa

O le faitotoʻa i le fale inisinia e tatau ona maualuga ma saogalemu, sili atu ma le liliu itu. Afai o le faletaavale ua fuafuaina i le potu i lalo, o auala auala e faʻalaugatasia i le maualuga o le malifa ma sasaʻaina i le sima faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le maa nutimomoia maʻa e puipuia le taʻavale mai le seʻe i le taimi o timuga ma aisa.

O le taua faapitoa mo le ulufale atu i le faletaavale o le ituaiga o faitotoʻa, lea e tatau ona lelei ma ogatasi ma le lautele sitaili o le fale.

Fale faitotoʻa ituaiga:

  • Swing. O le sili ona faigofie foliga faia o uamea. O faitotoʻa e faʻatumuina i le faitotoʻa i se tasi o laulaʻau. Ae o le ata e le talafeagai i le faʻagaioiga pe a fai o le faletaavale pusa o loʻo tu i le potu i lalo.
  • Faʻafoʻe O le auala e faigofie ma talafeagai. O le faitotoʻa laisene alu i le itu, i autafa o le puipui, ae manaʻomia lava le avanoa mo masani faʻagaioiga.
  • Siʻi i luga. O le filifiliga pito sili ona lelei, e le manaʻomia ni avanoa faʻaopopo, e alu aʻe le ie i le faʻalo. A faʻapipiʻiina masini sisii i luga, oe manaʻomia le mafaufau e uiga i le nofoaga o moli moli.
  • Vaega. O se vaipuna auala ma taiala vaevaeina le tapoleni i ni vaega ma siʻiina i le taualuga pe a gaugau.
  • Faasee faasee. Mama mea ma se faʻafaigofie faiga mimilo le tapoleni i lalo o le faʻalo i se liʻo. Ae o sea ituaiga foliga e le mafai ona tatalia se malologa-i totonu.

O le tele filifiliga o auala e faʻatagaina ai oe e filifili le sili ona talafeagai ma talafeagai filifiliga mo faletaavale faitotoʻa.

O le lelei o le faigata fausiaina o se fale nofo ma se poloka taʻavale e sili atu tele nai lo le le faʻamanuiaina o sea atinae. O se poloketi agavaʻa o le a tuʻufaʻatasia uma nofoaga i se tamaʻi eria, ma o se lelei faʻataʻatiaga o le a faʻatulagaina nofoaga malolo mo se nofo lelei nofo ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: فال با پاستور (Mae 2024).