Koluma i totonu o aso nei - 40 ata ata

Pin
Send
Share
Send

E te manaʻo e aumai ni tusi o le faʻamalieina, faʻaleagaga, aliʻi i totonu? Faʻatumu totonu totonu i koluma. O le iʻuga o le a faateʻia ma faʻafiafiaina ai oe. A uma ona faʻapipiʻi pou i le fale, e te le toe manaʻo lava e vaelua ma latou.
O a galuega e faia e lenei elemeni i totonu? O a sitaili o loʻo faʻaaogaina ai? O le a le mea e fai ai? E mafai ona faʻaaogaina koluma i tamaʻi fale mautotogi? Faʻafefea ona e "nana" se pou avega avega? O se elemene mamanu le mautonu ua lāgā le tele o fesili.
O le uiga i le koluma i totonu o ni elemene o na o le maota o le sitaili o se mea o taimi ua tuanaʻi. O lo latou faʻaaogaina i le fale, ofisa, nofoaga faitele ua faʻateleina lautele lautele. Ma, e le maumau. O koluma i totonu e aoga e teuteuina ai o tatou olaga i aso uma.

Lagolago poʻo elemeni teuteu

O tagata tusiata i aso anamua sa leʻi masani ona atamamai ile faʻaaogaina o pou. Na latou fausia potu tetele matagofie o malumalu, fale faitele, fale o tamalii, fale mautotogi.
Masalo o le mafuaʻaga lea mo le tele o meleniuma o le talaʻaga o le tusiata fale manatuina pou o totonu ma fafo elemene o le tamaoaiga ma le paoa.


Lenei taʻoto le gata i le tulaga tulaga, ae faʻapea foi i le lagona o le mataʻituina oe lava, talitonuina o oe lava e ona le fale. Taumafai e tu i tafatafa o le tele tulimanu koluma, mo se faʻataʻitaʻiga, le Winter Palace, pe savali i le faapaologa o le Kazan Cathedral i St. Petersburg.


Faʻafefea ona lagona? E feteenai lagona. I le tasi itu, o le silisili ese ma le tele na taofia. Ae i leisi itu, afai e te tuʻufaʻatasia ma lenei elemeni, ia faʻamasani i ai, i se isi tulaga, avatu le talitonuga, faʻatagaina oe e tu i luga aʻe o le vevesi ma le pisi.


Toe foʻi i le faatufugaga a tagata anamua, e ofoofogia le faʻafefea ona latou tuʻufaʻatasia o gaioiga o koluma ma teuteuga. O poutu sili ona malosi na uuina fola maa, ma i le taimi e tasi o galuega moni o faatufugaga ia latou lava. Koluma o se tuʻusaunoa meaalofa mai anamua tusiata i aso nei tagata mamanu.


O se koluma i totonu o ona po nei faʻatinoina galuega nei:

  • lagolagoina lagolago;
  • elemene teuteuina;
  • avanoa avanoa;
  • nanaina fesoʻotaʻiga (uaea, paipa);
  • teuina o mea (niches, loka).

O se koluma masani aofia ai vaega autu e tolu - faavae, tino ma laumua. O le faʻavae o le faʻavae o le koluma; pe a faʻaaogaina o se lagolago, o le faʻavae o loʻo avea ma se taua tele avega. O le tino o le pou e fesoʻotaʻi le pito i luga ma lalo. O le laumua o le pito i luga, sili teuteuina i le masani faʻamatalaga.

O le uiga eseʻese o aso nei fausiaina o le faʻaaogaina o koluma o lagolago. Nei, o se tulafono, mamana faʻamalosia sima poʻo uʻamea fausaga lagolagoina tele felafoaʻiga eria. I le avea ai o se teuteuga elemeni, o koluma e manaʻomia e tagata e ana le atunuʻu fale, taugata fale mautotogi.

E sili ona teuteuina koluma teuteuina i potu e iai le maualuga o le faʻalo - mai le 290 cm ma luga atu.

O le oʻo mai o mama mama oloa polyurethane foam, o le faʻaaogaina o pou e pei o teuteuina o auiliiliga o mamanu ua mafai i fale maualuluga ma tamaʻi potu. Soʻo se koluma, e oʻo lava i le tasi e tu naʻo ia, "vaeluaina" le avanoa lata mai. O tuʻufaʻatasiga o lua pe tolu koluma e talafeagai e faʻaleaʻoa ai le potu, faʻamalamalamaina vaega taʻitasi, aʻo tausisia pea le lagona faʻamaoni.

Colonnades ma le tele numera o elemene e toeititi lava le faʻaaogaina e ona po nei tusiata pe a fai o le fausaga o le atoa fale e le manaʻomia. Faʻamafanafanaga, maualuga lelei o le olaga manaʻomia le tuʻuina o se tele numera o fesoʻotaʻiga alu atu i fola uma o fale. Ufiufi uaea ma paipa i totonu o le koluma o se muamua, o nisi taimi na o le taliaina fofo taliaina.


Faʻapipiʻiina o pou i ni mea lelei, o mea e teu ai seisi auala lelei. E masani lava e mafua mai ile manaʻomia e nana le pou pou, ae ma le lelei mamanu e faʻaaogaina o se teuteuga, sone, faʻatinoina gaioiga elemeni.
E ala i foliga o le tino, o nei ituaiga o koluma mafai ona iloga:

  • lapotopoto;
  • lapoʻa;
  • sikuea;
  • faatafafa;
  • faʻaipoipo

Mafaufau i koluma o se teuteuga auiliili, afa-koluma tatau foi ona aofia ai iinei. O semi-koluma e le aveina le lagolago avega. O loʻo faʻapipiʻi i le puipui, faia o teuteuga ma le faiga o nofoaga, aʻo taofiofia uma teuteuga faʻamatagofie na maua mai i koluma atoa.
Koluma maualalo mai 80cm ma luga faʻamalosia totonu totonu i se amataga auala. E faʻaaogaina e fai ma laulau, e tu mo tuʻu vase, faʻatagata, ma tanoa.

O se vaitau? Faiga? Faasinoga?

Tala faʻamaualuga

O totonu masani ma koluma tuai e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga a Eleni - Faʻasaʻo, Ionic, ituaiga faa-Corinto. O le teuteuina o le faʻavae, tino, laumua e le gata e leʻi suia, e le gata i lea, lelei tofo manaʻomia le matua tausisi i talitonuga Eleni.


Koluma Eleni koluma, afa koluma o loʻo fealofani faʻatasi ma aso nei tele-tulaga faʻalo, moli, polyurethane stucco suia. Column teuteuga ma le Venetian sima, vali valivali, maʻa masani e lautele faʻaaogaina e teuteu. O koluma e faia i mea e le taugata - polyurethane foam, gypsum, sima, ona matua valiina lea. Lenei faʻaititia tele latou tau ma faʻafaigofie faʻapipiʻiina.


O le tuʻufaʻatasia o ni pou se lua pe sili atu foʻi e fesoʻotaʻi ma se piʻo faʻaofuofu e matua fiafia tele i ai latou tisaini i aso nei. Arches, ina ia mafai ona faʻaititia le tau, e faʻafaigofie ai le fausiaina, e faia i le laupapa faʻapipiʻi.
O koluma laupapa faatafafā, teuteuina ma taugata ituaiga o laʻau i le faiga o se aʻoga Igilisi poʻo se fale Rusia, faʻatasi ai ma laupapa laupapa i luga o puipui, e mafai ona faʻatatauina i le tutusa ituaiga.

Le iloa atu sasaʻe

Faʻafiafiaga colonnades fesoʻotaʻi i faʻanofo vaʻaia o se tuʻufaʻatasia vaega o sasaʻe tusiata fale. E faʻatusatusa i le taofiofiga masani, o le tino o le pou i sasaʻe e teuteuina tele i mosaics, teuteuga, ma lanu susulu.


O piʻo faʻaofuofu e faʻamamafaina e laina faʻaopopo, ma e faʻatele foi ona pupula ma pupula matagofie.
Faʻatulagaina ensembles ma pou i totonu sasaʻe totonu e faʻatumuina e pupuni mai ie, kapeta, faʻamalama tioata faʻamalama.

Faiga i totonu o aso nei

Minimalist style, hi-tech, loft - e le 'alo ese ia koluma. O nei sitaili ofoina tele avanoa, avanoa maualuga. O koluma e galue iinei o lagolago fola. Tele taimi, o pou faigofie nei, maeʻa e tusa ma le sitaili o le potu - uʻamea (siliva, limasene, chrome, 'apamemea), clinker "tuai piliki", sima ma faʻailoga o formwork.
O le sili ona lata mai faiga o le faʻaaogaina o backlighting i puta ipu koluma.

Faiga masani

I le lelei old Procece, Lusia faiga faʻaopoopo, ma isi ituaiga sitaili, laupapa ma talatala maʻa natura e sili mo teuteu koluma.
Koluma mafai ona atoa laupapa, ma "maʻa" faʻamaeʻaina luga o faʻavae eseese (sima, polyurethane foam, plasterboard, sese koluma) na faia ma mea e faʻataʻitaʻi maʻa.

Faʻaaogaina o koluma afa, koluma, teuteuina latou faʻavae i luga o le sitaili o le potu atoa, ma soʻo se mea, e oʻo lava i le faigofie, counter o le a avea ma "faʻamamafaina".

Fetaui ... mea mo pou

Masani ai, o elemene o le koluma na vavae ese mai maʻa - maamora, maamora, travertine. O maa i le lotoifale sa faʻaaogaina mai nofoaga lata mai, ona o poloka maa mamafa e faigata ona feaveaʻi i mea mamao. O le tino o le koluma na faʻaputuputu mai le tele o vaega, o faʻamau i le va o latou na matua olo lava, o le pou pou na foliga mai na o le monolithic.


I aso nei, o pou teuteuina mai maʻa masani e toeititi lava a le faia ona o le taugata ma le mamafa o le gaosiga.
Mo mautu fausia e mafai ona tatalia le lapoʻa lapoʻa, sima e faʻaaogaina. O le saunia formwork sasaa ma oneone-sima sima, tausia seia faʻamaʻaina, ona aveʻese le formwork. O koluma Monolithic e faia i luga ole taimi e tasi ma le fausiaina o le fale.


Mo fale laupapa, elemene faia i mautu ogalaau e talafeagai ma masani ai, e ui lava iinei e mafai foi ona e faʻaaogaina se sima faʻavae ma mulimuli ane fafie laupapa.


O le isi "mautu" mea o gypsum, gypsum koluma, mamafa ma sili atu taugata, latou mafai ona okaina e tufuga o loʻo faia gypsum stucco moldings.
Uamea - talafeagai mo totonu minimalist totonu, lava mamafa, ma "tamalii" uʻamea (chrome, limasene) - le taugofie.


O le filifiliga sili ona temokalasi ole polyurethane foam pou. O se mama mea palasitika, faigofie tipiina ma se faigofie hacksaw, lelei faapipiiina ma faʻapitoa faʻapitoa poʻo kelu pei o "suavai ni fao".


Tagata gaosiina o polyurethane foam teuteuina oloa teuteuina le tele o filifiliga o pou saunia-faia, faʻavae tulaga ese, laumua. Oe mafai ona filifilia vaega uma o le koluma taʻitasi, ona faʻatulaga i lau mea e te fiafia i ai.


O koluma e faia i lenei mea e tatau ona valivali, a leai o le elemeni o le a "pa'ū ese" mai le totonu totonu sitaili.

Filifiliga tamaoaiga o mea mo le koluma - polystyrene ma drywall.
O oloa gaosi e i ai lava uiga tutusa e pei o le polyurethane foam, ae laʻititi ifo le mafiafia ma le malosi. E mafai ona faʻatauina ua uma ona saunia.


O pou o faʻamafanafana e gaosia i luga ole laiga. E matua faigofie lava ona faia faataamilosaga, sikuea, sikuea faatafafa, faʻatumuina i latou i faʻaputuga, niches, fata. Plasterboard o se sili atu mea aoga e faʻatagaina ai oe e faia le sili ona le fuafuaina mea.
O le pito i luga o le mago o le putty, soʻo se maeʻa mea e faʻaaogaina i le putty - vali, vai pepa puipui, Venetian sima.


Koluma ma semi-koluma faia i polyurethane foam, polystyrene foam, drywall e talafeagai mo totonu o fale maualuluga tele-fale fale ma tamaʻi fale. Latou te faʻatagaina oe e faʻasao le teuteuina o nei fausaga fausaga, aveʻese le mamafa ma tele o faʻanatura, sima, vali faʻatusa.

Faʻafefea ona nana se koluma e le manaʻomia

O le foliga foliga o nisi fale manaʻomia se tele fola eria ma se laʻititi numera o vaeluaina ma avega-mamafa pa. I lalo o ia tuutuuga, e faigata ona fai e aunoa ma se lagolago e pei o se tele pou i le ogatotonu o le potu. Afai e le fetaui le koluma i le lautele sitaili o le potu, e talafeagai le teuteuina.


O faʻata i luga o le koluma o le a "faʻavaivaia" le pou le talafeagai i le vanimonimo, ma o le a faʻaopopo ai le leo i le potu atoa. O se tali muamua o le suia lea o le koluma i totonu o le fale - o se kapeneta ma fata poʻo se faʻamau, o se lagolago mo le pito i tua o le sofa poʻo le nofoa, o se auala e faʻatumu ai mea teuteuina.


O totonu o se potu ma koluma o le a sili atu ona sili atu le lelei e faʻatatau i totonu e aunoa ma latou. Afai e le faʻatagaina e le eria ona tuʻu faʻavaʻa pou, faʻaaoga pou-afa, o le a latou le faʻaaluina tele avanoa, ae o le a faʻataunuuina a latou galuega teuteu.

Faʻatasiga o afa-koluma tuʻufaʻatasia ma photowall-pepa e sili ona lelei. O le pikiina i luga o se ata o se talafeagai sitaili, oe mafai ona suia soʻo se, e oʻo lava i le tamaʻi potu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se auala savali. O se tamaʻi auala, o se fasi togalaʻau poʻo ni alavai o Venise o le a faʻalauteleina lelei ma faʻafouina le avanoa faʻafetai i le faʻatulagaina o le koluma.

Ina ua maeʻa malamalama i aitia o tufuga tusiata anamua, filifilia o talafeagai tekonolosi mea faʻaonapo nei, le efuefu sima-tioata fale mafai moni ona liua e avea ma se maota o le maota, o se mea e faʻatatau i ai faleoloa, o se sauā faʻamaualuga poʻo se ... togalaau matagofie.


Ole a la le mea lilo o le faʻaaogaina o pou i totonu? Latou te faʻaopopoina le leo, suia se ata mafolafola i le 3D, fausia se leo leo, faʻatulaga le pao i le vateatea, ma o lea ia faia totonu ola ma moni.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Wayno - Lou Nei Tino 651RMX (Mae 2024).