Patchwork i totonu: 75 faʻataʻitaʻiga i le ata

Pin
Send
Share
Send

O le patchwork o se metotia o le suʻiina o pateta salalau i totonu o ni ato tuʻufaʻatasi. O oloa ua maeʻa e masani ona taua o ie soosoo. Quilts, pillowcases, potholders, solo, kapeta, kapeta ma e oʻo lava i ofu e mafai ona faia mai lapisi. O togafiti i totonu e faʻaaoga i soʻo se mea, talu ai e faigofie tele ona galue i lenei metotia e oʻo lava i tagata amata, ma otaota ie e mafai ona maua i soʻo se fale. O oloa ua maeʻa e ono eseese i ituaiga eseese poʻo le taofiofia, fuafua i le filifiliga o vaega i le lanu ma le tino. O le mea moni mai le Igilisi "patchwork" ua faʻamatalaina o le "oloa e faia i ie masaesae." E masani ona galulue tufuga fafine ma ie vavae. O mea e le taugata, faigofie ona tipi ma suʻi, e le gata i lea, e fai lava si umi. Fasi fasi e tipiina e tusa ma template o eseese geometric foliga. Ona suʻi faʻatasi lea o latou ma le faʻaeteete e tusa ai ma le faʻavae o le mosaic, e pei o le faʻaputuina o se ata e tasi mai paso eseese. I totonu o le fale, o se galuega taua tele o le suʻiina o le a foliga mai e le masani ai ma sili atu le mafanafana. Sei o tatou talanoa e uiga i le mea ma le taimi na aliali mai ai le patchwork, faʻatasi ai ma le faʻatonuga faʻasino sili ona tuʻufaʻatasia, ma le a teuteuga faia i fono (e le manaʻomia ie) e mafai ona toe faʻaola ai le siʻosiʻomaga o potu eseese.

Talaʻaga o foliga vaaia

Ae paga lea, o ie e puʻupuʻu, lea e matua faigata ai lava le suʻesuʻeina o le talaʻaga o le amataga mai o le uluaʻi metotia, ua faʻaigoaina o le "patchwork". E mafai ona matou faʻapea mai o suʻisuʻi patchwork na aliali mai i atunuʻu eseʻese, talu ai o soʻo se suʻisuʻi e masani ona faʻamaimau. O se faʻanoanoaga le tiaʻi o fasi, ae ua le toe talafeagai mo nisi mea atoa. Ma na latou o mai ma se le masani ai metotia e faʻatagaina ai oe e aloese mai le toe faʻafouina o aano o otaota, fetuʻunaʻi i latou i se matua ese auala. O se tasi o mea sili ona leva na maua, e fesoʻotaʻi saʻo ma patchwork, o loʻo teuina ile Cairo Museum of Antiquities. Lenei o se palanikeke teuteuina i fasi taʻitasi o antelope paʻu. I Aferika ma Asia, o ie e suʻiina mai poloka o loʻo teuteuina pea i ata faʻavae. I luga o le teritori o Saina, o le foloa o se tasi o ana paia o loʻo ufiufiina i kapeta, lea na aoina mai i fasi ofu o tagata malaga. A o agai atu i lenei lava nofoaga, sa latou tuua i latou i luga o togavao ma lala maualalalo o laau. E tusa ai ma le manatu lautele taliaina, o le crusaders aumaia ie ie ie i le Old World. E masani ona latou foʻi mai faʻasalalauga e leʻo leai ni mea, ae o mea e le masani ai mo nei nofoaga.

I Amerika, na amata ai ona faʻataʻitaʻia mea e faʻapipiʻi ona o le tamaoaiga. O le manaʻoga mo se "olaga fou mo mea tuai" na tulaʻi mai i luma o tagata nofoia, o le tele o a latou tupe teu na totogi e totogi ai femalagaaiga i le sami. I totonu o se atunuʻu talavou, o se tu ma aga na tulaʻi mai i totonu o le afa fafine: na latou potopoto i ni vaega tele i afiafi ma, e ala i moligaʻo, tuʻu faʻatasi pisinisi ma le fiafia (suʻisuʻi ma talatalanoa). I Lusia, o le upu "patchwork", ioe, e leʻi ausia, ae o patchwork na amata ona soʻo. Mai fasipepa e tele lanu, sa fai ai tagamea teu ma taga talatala, na teuteuina ai totonu totonu o fale. O mea mulimuli e maua lava i le faiga a Rusia: o ni auala mafiafia na lalagaina mai le tele o fasi ie uumi. O ie afu malulu, lea na toe faʻavae i luga o fasi mea na suʻi e le tasi i le isi, na taʻua o ni matauila. E oʻo atu i le ogatotonu o le seneturi talu ai, o mea faʻapipiʻi na galo. Faatasi ai ma le oʻo mai o le faiga mo handmade patchwork, ua amata ona toe lauiloa. E pei ona taʻua muamua, o le metotia e faigofie lava, e tusa lava la e aunoa ma le suʻiina o taleni, e mafai ona e faia se ie afu ma se aluga.

Patchwork e vavalalata vavalalata i applique. Tekinolosi e matua tutusa. Pau lava le 'eseʻesega o appliqués faʻatasia mai' eseʻese fasi ua suʻi i le faʻavae.

    

Faʻafesoʻotaʻi ma sitaili

E ui lava i le tepa muamua na foliga mai o le patchwork o le iʻuga o na o nuu i tua, o le mea moni e leai. O ie afu felanulanuaʻi, kapeta ma aluga e teuteu ai potu e teuteuina i tuʻaiga a le atunuʻu (Provence, Lusia). I totonu o ituaiga, latou te tau le masani ai. E ui i lea, faʻalagolago i le ituaiga ma le lanu o ie o loʻo suʻi ai le teuteuina o ie, e mafai ona avea ma matagofie teuteuga o le minimalism, aso nei, Scandinavian, kolone faiga, shabby chic, art deco ma, i ni mea seasea, e oʻo lava i tala faʻasolopito. O mea e fai ai mea e fai ai mea e fai e teuteu ai e le gata i meaafale ma fola, e oʻo lava i puipui. Mai fasi ie, tuʻufaʻatasia le patchwork metotia ma applique, oe mafai ona faia se matagofie vaega. I le tuʻufaʻatasia o vaega eseese o pepa puipui, o le faʻataʻitaʻiga ma le eseʻesega e ese ai, latou te fausiaina atavali muamua puipui.

    

Ie ie patchwork ma ona sitaili ma metotia

O le patchwork e faʻavasegaina i ni sitaili eseese e vavalalata ma atunuʻu latou te masani ona masani ai:

  • Sasaʻe. Masani lava, fasi o le tutusa foliga ma le tele e suʻi faʻatasi, ae o lanu eseese. O le sitaili e faʻailoaina i le faʻaaogaina o uluaʻi teuteuga faʻaopoopo: soʻoga, lapisi lapoa, lopa, tassels ma fringes.

  • Iapani. O le mea moni, ua naʻo se pito i lalo ole ituaiga sasaʻe, e faʻaalia ile faʻaaogaina ole silika ae le o vavae. O fola e teuteuina i fugalaʻau fugalaʻau faʻavae, ma o oloa e teuteuina i sashiko suisui, faʻaleaganuʻu mo Iapani suʻiʻu.

  • Igilisi. I lenei sitaili, sikuea o le tutusa tele e suʻi. E masani lava, o lapisi ma se faʻautauta mamanu e filifilia i totonu o lua tutusa lanu. O oloa maeʻa foliga laconic ma mama.

  • Faʻavalea patchwork. O se sitaili valea moni e tuʻufaʻatasia ai lauulu i le tele o ituaiga o foliga, lapoa ma lanu. Teuteuga mafai foi ona 'eseʻese: lipine, lopa, faʻamau, ruffles, lopa, soʻoga.

O le patchwork knitted, lea e faʻaaoga tatau ai e tufuga tamaʻi nila nila poʻo se mea teuteu, e tatau ona vaʻaia eseese. Muamua, sikuea e faia mai le vulu o lanu eseese, ona suʻi lea. Patchwork e faʻavasegaina i totonu o auala nei:

  • Sikuea O le filifiliga sili ona faigofie e faʻatino ai. O fola e faʻatafafa ona foliga ma e tipi faʻapena, pe suʻi mai fasi pepa (e masani ona tolu pe fa).

  • Tafatolu. O le mamanu ua uma sili atu faigata. I le avea ai o se tulafono, o le shreds i foliga o isosceles tafatolu e faʻaputuputu i tele sikuea.

  • Laʻau. E mafai ona tuʻu faʻatasi i le tasi ma le isi, faʻamasani faataamilo i se sikuea sikuea i le ogatotonu o le oloa, pe faʻataʻitaʻi i le "brickwork", o lona uiga, o flap taʻitasi i se laina sosoʻo ua tuʻuina ma se sifi.

  • Pulu meli O le oloa ua faʻatasia mai hexagons. I fafo, o le tapoleni e pei o se melikerio.

  • Lyapochikha. Rusia tekinolosi, lea e faʻatagaina ai oe ona maua se fleecy, teisi foliga foliga foliga oloa. Patchwork poʻo fusi e filifilia mai ie ma protruding filo poʻo faʻaputuga, e fuafua ai le aotelega untidiness. Latou suʻi luga o le tapoleni faavae i le auala lava e tasi ina ia uma tautau tautau saoloto. Ole ala lea e maua ai oloa lapopoʻa.

  • Tautevateva. O lenei metotia faʻaaoga sikuea sikuea o le tutusa tele, ae eseʻese i le lanu. Faʻatulaga ia mea e pei o sela i luga o le laupapa laupapa.

E i ai le tasi auala e mafai ona saogalemu le faʻavasegaina i totonu o sili ona faigata. O le metotia o le watercolor e aofia ai le fausiaina o se ata atoa mai patch o foliga tutusa ma le lapoʻa, ae ese le lanu. O paolo o le a tatau ona filifilia ma le faʻaeteete ia maua ai sina ata "fufulu", o se mea masani mo ata na fausiaina ma lenei ituaiga o vali.

    

Patchwork tile

Patchwork i le lautele lautele uiga o le upu aofia ai sili atu nai lo naʻo le galue ma ie. O le metotia o le tuʻufaʻatasia o laupepa mai se mea na afaina ai le faʻamaeʻaina o mea. Na amata ona faia e ni tagata fau tile ni seti faʻapitoa, e teuteuina ai fasi mea taʻitasi i se faʻatusa tulaga ese. E mafai ona e faʻaaluina sina taimi tele ma piki oe lava ia "mosaic". O tile o loʻo faʻataʻatia luga o le foloa, fale o le fale taele poʻo luga o le ofu o le umukuka, lea e mautinoa lava o le a avea ma faʻasilasilaga o totonu o lenei potu.

    

Patchwork mai pepa puipui

Nai lo le fiu tali, o puipui e mafai ona teuteuina i le ufiufi na faia e ia lava, faʻaputuputu mai fasi pepa puipui pe o ie. I le tulaga muamua, ua lava le taofia o toega o mea mai le toe faʻaleleia mulimuli, ma fesili mo ni vaega le talafeagai mai uo. O le pepa puipui ua tipiina i ni vaega, filifilia e tusa ai ma mataupu faʻavae o le fetaui lelei ma fesuiaʻi faʻapipiʻi i le puipui. O se ie e suʻi mai le ie ma faʻamau i luga ma ni fao poʻo ni mea faʻavae. E aoga le mafaufauina o ie e aoina le pefu ma mitiia manogi, o lea o le teuteuga e tatau ona aveʻesea masani mo le fufuluina.

    

Kapeta fala

Kapeti ma kapeta e suʻiina mai toega o mea malosi ma anagata. O ie vavae tuʻufaʻavae poʻo silika maaleale e le talafeagai mo nei faʻamoemoe. I le avea ai o se tulafono, latou te faʻaaogaina le paʻu masani, jeans poʻo vaega o kapeti tuai, masaesae tuai, na aloese mai i le ituaiga o le gase. E ui lava i se faiga masani, fasi ma foliga "pulupulu nofoaga" o le a foliga lelei foi. Kapeta e le gata e mafai ona suʻi, ae faʻapea foi ona lalaga. E le fautuaina e faʻaaoga na oloa maaleale i le umukuka ma le auala savali, talu ai o iina e mautinoa lava e vave ona ofuina. O le "tackle" ala e suʻi mai i fasi 'ie manifinifi lava, talu ai o fasipepa e faʻailoaina ma le faʻaeteete ma "nutimomoia", o loʻo faʻamau i lenei tulaga ma suʻi.

    

Faʻaaʻoaʻoga faʻataʻitaʻiga i potu

Oe mafai ona teuteuina le atoa fale mautotogi ma oloa faia le faʻaaogaina o le patchwork metotia. O ia faʻamatalaga o le a fesoʻotaʻi potu vavaeʻese i totonu o le tasi totonu totonu tuufaatasiga. I totonu o le potu malolo, potumoe ma potu pepe, sili ona tele patchwork ie teuteu e faʻaaogaina. Mo le umukuka, o filifiliga tuʻufaʻatasia e filifilia mai ie ma tile, ma e naʻo tile keramika e faʻaaogaina i le faletaele.

    

I le potu malolo

I totonu o le potu malolo, ua teuteuina vaega faʻatupu e faʻaaoga ai metotia faʻapipiʻi. O le tele lava o elemeni elemeni teuteuina le vaega meaafale mo le malologa: latou teuteuina nofoa ma pulou ma ufiufi, ufiufi le sofa i se palanikeke, ufiufi le foloa i aluga i aluga-faia aluga, ufiufi le foloa i se kapeta. E ui lava i totonu o lenei potu e mafai ona faia le faʻaleoga i luga o pupuni poʻo se puipui e vali ai se ata vali "watercolor" poʻo se tapoleni e le masani ai, e tuʻufaʻatasia mai foliga faʻavae o ituaiga eseese. Afai o le potu malolo ei ai se magalafu, ona lona faʻamamaina maeʻa mafai ona suia i lanu felanulanuaʻi keramika fola i totonu o se patchwork sitaili.

    

I le umukuka

Mo le umukuka, filifili teuteu lavalava ma patchwork ceramics. Ina ia matagofie ma mafanafana le siʻosiʻomaga, o le potu e teuteuina i ie puipui, o ie ie ie, ie mafanafana, oona mafanafana poʻo solo. Afai o se 'aiga' ai e faʻapipiʻi foʻi i le vaega kuka, ona mafai lea ona teuteuina i le ufiufiina o le foloa i se kapeta e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga o le laulau. O le laufanua o se moli poʻo se moli uila o loʻo ufiufi foʻi i se ie faia e faʻaaoga ai le patchwork technique. Keramika fasi o eseʻese uiga ma lanu e faʻaaogaina e teuteuina ai le foloa, puipui ma le papatusi i tua. O se fofo matagofie ma le le masani ai o le teuteuina luga o le vaega o loʻo faigaluega poʻo le countertop luga o le pa counter ma "patch".

    

I le vasega pepe

I totonu o le potu a tamaiti, o le patchwork ie soosoo poʻo le kapeta o le a faʻaopoopoina faʻapitoa mafanafana. I totonu o fale mo teine, o le faʻamamafaina o luga o maaleale malu o piniki, peach, mint, 'amu. I le potu a tama, fasi lanu moana, efuefu, lanumeamata lanu e faʻaaoga. Monochromatic patches e masani ona fesuiaʻi ma fasi mea o loʻo tusia ai ata: manu, taʻavale, faʻiry-tale tagata, vaaiga mai tamaiti tala fatu. Mo se tamaʻi tamaʻi tui, o le mea e fai ai mea faʻalaʻitiiti o le a maua ai se avanoa lelei e faʻafoe ai se metotia fou, e fausia ai le teuteuga o lona potu ma ona matua.

    

I le potumoe

O le patchwork vaega i luga o le puipui i le ulu o le moega o le a foliga manaia i le potumoe. O le moega lava e teuteuina foi i le ie afu ma aluga na aoina mai fasi. I luga o le foloa i itu uma o le moega, e mafai ona e taoto i luga o se kapeta vaivai fale. I lanu e fautuaina ai e usitaʻi i agamalu faʻatasi ma faʻamaumauga o le alofa: piniki, lilac, lanumoana, lanumeamata, lanumoana leo. O le filifiliga muamua o le a avea patchwork pupuni mo paga paga, ia e tuʻu saʻo i luga o le foloa poʻo luga o moega laulau. Afai o le potumoe e vateatea pe tuʻufaʻatasia ma se isi vaega, ona mafai lea ona e vavaeʻeseina i le faʻaaogaina o le pupuni lea e tosoina ai se ie ie i luga o se uʻamea poʻo ni laupapa

    

Faaiuga

Patchwork o le a avea ma sili sili teuteuga e le gata mo le le mautonu ma laconic totonu o se taumafanafana fale poʻo se atunuʻu fale, ae faʻapea foi mo se mautu siosiomaga o se taulaga fale. O le patchwork technique ua leva ona le toe avea ma se vaega o tuʻufaʻatasi tuʻufaʻatasi sitaili. I tausaga talu ai nei, patchwork ua avea ma sili ona lauiloa i polofesa tisaini o ona foliga ua amata ona maua mai i le tele tisaini aoina o meaafale ma ie mo teuteuina totonu. O le metotia e faigofie lava ma e le manaʻomia se onosaʻi pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, teuteuina poʻo le galue ma lopa. Afai e le lava lapisi e fausia ai se kapeta poʻo se mea e momoe ai, ona aoga lea o le alu i totonu o mea tuai, lea atonu e matua leai lava se aoga filifiliga e te le mafaufauina e tuʻu i lalo o seleulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Easy Patchwork Quilt tutorial (Mae 2024).