O a mea e filifili ai mo le faʻamaeʻaina o le faletaele?

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona teuteu puipui i totonu o le faletaele?

Ae e te leʻi filifilia ni mea e teuteu ai puipui i totonu o le faleuila, mafaufau poʻo a latou amio e tatau ona i ai:

  • Tumama O faletaele laʻititi e masani ona manaʻomia le faʻamamāina o le susu, o lona uiga o le pupuni o le faleuila e tatau ona tatalia e oʻo lava i aʻafiaga o le kemisi.
  • Malosi. Ina ia aua neʻi suia le puipui puipui i totonu o le faletaele i le 2-3 tausaga, filifili mea sili ona anagata o le a le leiloa o latou foliga mai mo se taimi umi.
  • Tetee susu. O le mea moni, o le maualuga o le susu iinei e sili atu le maualalo nai lo totonu o le faletaele. Ae o le faʻafesoʻotaʻiga ma le vai e le maalofia, o lea mo teuteuga ae le o pepa pepa puipui, mo se faʻataʻitaʻiga, filifili e le mafai ona lalagaina pepa puipui.
  • Puipuiga taliga. Maualuga sūsū faatupuina lelei tulaga mo suia tuputupu, o lea e taua ai le puipuia luga.

Tile

O le mea muamua e sau i lou mafaufau pe a filifilia se puipui maeʻa i totonu o le faletaele o tile keramika. O ia lea na filifilia e le tele o ana fale mautotogi ma fale mo le tele o ituaiga, malosi, anagata ma faigofie o le tausiga.

Ae ui i lea, o lenei faʻamaeʻaina mea o loʻo iai foʻi mea leaga - e fai si taugata, faigata o le faʻapipiʻiina ma le faʻamavaeina. I se faʻaopopoga, o le maeʻa e matua malulu lava e le ofi i totonu ma le mafanafana o le fale.

Faʻafefea ona filifili ma faʻaaoga tile, faitau la matou tala. Ma o le a matou mafaufauina isi mea mo le faleuila e le gata i tile.

Pepa palasitika

Palasitika o se tasi o sili faigofie ma sili atu paketi auala. E tumama, faigofie ona faʻapipiʻi, e i ai le anoanoaʻi o tisaini ma e le taugata. Ma le isi, e leai se manaʻoga e faʻamaʻimau taimi i le faʻavasegaina ma sauniuniga, o le faʻavaʻa o le a nana ai uma luga le atoatoa.

Faʻafetai i palasitika panels, oe mafai ona faia piliki poʻo pa laupapa i totonu o le faleuila, tile poʻo maʻa faʻamaeʻaina, pe fausia se faigofie faigofie luga.

Ae o lenei tini e i ai foi tulaga le lelei:

  • Muamua, o panels e faʻapipiʻi luga o le pusa, lea e nana 5-7 cm le aofaʻi o le eria. Ma o sea taugata e le mafai ona gafatia i se uma laiti avanoa. Ae i totonu o le atigipusa e faigofie lava ona nana uma fesoʻotaʻiga, ona o le palasitika maeʻa faʻaleleia foliga o le faletaele.
  • Lona lua, o mea taugofie e faʻamaeʻa ai mea e masani ona faʻasaʻoloto ai vailaʻau oona i le ea, e afaina ai le soifua maloloina o lou aiga Lona tolu, o le tele o panels e maaleale ma faigofie ona faʻaleagaina. Ae i le taimi e tasi, suia le vaega o le a le faigata.
  • Ma o le toe faʻafitauli mulimuli - o le avanoa o fuga faʻavae i lalo o panels e fai si maualuga. O le mea lea, oe o le a manaʻomia togafitiga ma lelei vailaʻau.

Pepa puipui

E le pei o le faletaele, o le faletaele e mafai ona teuteuina i pepa puipui. Ae ina ia mafai ona tuʻuʻeseina mea faʻaleagaina a maeʻa galuega toe faʻaleleia, ave le fiafia i faʻataʻitaʻiga o le susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, vinyl, lē lalagaina poʻo le vai pepa puipui.

O tini o nisi taimi e tuʻufaʻatasia. O le auala pito sili ona faigofie o le faia lea o se tuʻufaʻatasia o ni mea se lua - pepa faʻapipiʻi ma maa, patipati poʻo ni laupapa.

Oe mafai ona faitau atili e uiga i le filifilia ma faʻapipiʻi pepa puipui i totonu o le faletaele potu i se isi tusitusiga.

Valiina o puipui i le faleuila

Pa ma varnishes faʻaiuina mea o se tasi o sili ona lauiloa ma pele i le tele. Ae mo le iʻuga mulimuli ia foliga sili ona lelei, o puipui e manaʻomia e faʻafoliga a o leʻi maeʻa.

Mai le atoa ituaiga o vali ma enamels, filifili le susu ma laei tetee. E masani ona faʻaigoaina "mo le faletaele", "mulumulu", ma isi. O sea ufiufi i ni vaega e faigofie ona faʻatagaina uma le faʻamamaina susu faʻamamaina ma le fufuluina ma le soʻona faʻatupuina o vaega.

Le tele o lanu e matua le faʻatapulaʻaina - okaina tinting i le faleʻoloa pe palu le vali o le lanu manaʻomia oe lava.

I le ata, le filifiliga o le faʻamaeʻaina o puipui i totonu o le faletaele ma slate vali

Monochrome vali e masani ona maua i ona po nei minimalist totonu, ae afai o lenei filifiliga filifiliga foliga mai e fiu ia te oe, tuʻufaʻatasia ma isi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tile, pepa puipui poʻo piliki.

E mafai ona e valiina e le gata o puipui lamolemole, ae faʻapena foi i utupoto, ie ufiufi, piliki, ma isi ituaiga.

Faʻaputuga

Afai o oe o se ili o faasao-faiga pe na o le fiafia i mea masani faʻauma mea, filifili se ie puipui. O laupapa laupapa e mafanafana, mafanafana ma faigofie ona vali - e faʻatagaina ai oe e faʻalautele le ata o le faleuila ma le faleuila.

O le lelei o laupapa e aofia ai foi le faigofie o le faʻaumaina ma le anagata - faʻatasi ai ma le faʻagaioiga tatau ma le tausiga, o le toe faʻaleleia i le faleuila o le a tumau mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

O le faʻaletonu o le laʻau masani e faigofie ona afaina i fungus, iniseti ma mitiia faʻafefe. Ae o i latou uma e foia i le varnish, vali poʻo le impregnation.

I le ata, o le teuteuina o puipui i totonu o le faletaele ma le patipati vali

MDF panels

O laupapa-faʻavae laupapa e i ai le tutusa lelei e pei o palasitika: faigofie ma le saoasaoa o le faʻapipiʻiina, tau talafeagai, o le tele filifiliga o mamanu. Ma le isi, ona o lo latou mafiafia, ua atili ai ona anagata, o lona uiga e le faigofie ona faʻaleagaina. Ma e maua ai foi le faʻateleina o leo ma faʻamafanafana vevela.

O le vaega o le faʻapipiʻiina o le pito i luga ma luga o le kleimer e faʻatagaina ai oe ona fausia se pa puipui e le i luga - ma o le mea lea e te manaʻomia i le faʻamaeʻaina o le faletaele.

O le MDF e tasi lona tele faʻaletonu: o le le lava o le susu puipuia. A oʻo i le vai poʻo le maualuga o le susū o le maualuga, o le a faʻafuaseʻi ona fulafula vaega.

Afai e te manaʻo e faʻaaoga ia mea mo puipui puipui, vaʻai mo filifiliga ma faʻapitoa impregnations.

Vali teuteu

O se metotia fou lava o le teuteuina o pa e faʻaaoga ai faʻamaumauga faʻapitoa e mafai ai ona e fausiaina se tulaga ofoofogia. Mo faletaele ma fale taele, e fautuaina e tagata atamamai ni vailaʻau gaosi. e teteʻe i le susū.

O le faʻapipiʻiina o le eleele e manaʻomia ni tomai faapitoa, ae e mafai lava ona e gafatia oe lava ia ma lenei galuega. E mafai ona e faia se maeʻa lamolemole, faia teuteu teuteu, faʻataʻitaʻi o maʻa poʻo fafie. Ma faʻalagolago i le tini, o le a liliu le puipui iila pe matte.

I le ata, o se eseʻesega o le tuʻufaʻatasia o le faʻaumaina o mea

Maʻa teuteuina poʻo piliki

O maʻa teuteu teuteu e le maualalo i foliga vaaia i se faʻatusa masani, ae e sili atu le taugofie. O le laei teteʻe ma le anagata o lenei maeʻa mea e faʻatusatusa foi i taugata natura maʻa.

I le taimi lava e tasi, o le filifiliga o lanu ma lanu mo se maʻa faʻapitoa e matua lautele atu. O le isi mea lelei o le agavaʻa e tatalia malosiaga mamafa e aunoa ma le faʻaleagaina o masini ma taʻetaʻei.

A e fesili pe faʻafefea ona teuteuina se faletaele e le gata i maa, o se maʻa e muamua mai i lou mafaufau. E tusa ai ma ona uiga, e le maualalo i maa, ae i fafo e foliga sili atu ona tamamalu ma sili atu le taugata. I le taimi lava e tasi, o le teuteuina o se faletaele o le a le sili atu ona faigata nai lo le faʻaaogaina o maa - faia oe lava pe saili se fesoasoani mai polofesa.

O se filifiliga mo le suia o alamanuia mo maʻa o le piliki. Tele taimi e le tau manaʻomia ona faʻataʻitaʻia, ua lava lea e faʻamama ai lona puipui mai le sima. A filifilia lenei metotia o teuteuga, ia mautinoa: brickwork e le alu ese mai le faiga.

Atonu e le mafai ona faʻagaioia le puipui, ae ui i lea, ina ia faʻafaigofie ona tausia, e sili atu le ufiufi i se varnish faʻapitoa. O lenei gaioiga aveʻese le porous uiga ma unhygienic natura o mea, faʻatagaina oe e fufuluina i soʻo se mea.

O piliki mumu e le talafeagai mo totonu uma, ae e faigofie ona valiina i soʻo se paolo: paʻepaʻe, lanumoana, uliuli e oʻo lava i le piniki. Malamalama paolo o le a faʻalauteleina le faletaele.

Afai i totonu o lou fale mautotogi fale puipui e le faia i piliki pe e te le manaʻo e aveʻese le putty, e mafai ona faʻataʻitaʻia le maamoni i le tele o auala:

  • sima ma masking lipine;
  • tile puaa;
  • tipiina le piliki;
  • Pepa PVC poʻo MDF.

I le ata, puipui puipui i maʻa masani

Pa sima

Loft-style faleuila faʻamaeʻaina e le gata i brickwork ma uliuli paipa. Faʻaopopo se isi mea - sima. Pei o mea na muamua atu, e mafai ona e faʻaogaina le uluaʻi puipui o le puipui ma se mea faʻasao. Pe faʻataʻitaʻi foʻi ma:

  • Microcement. E taʻua foi o le teuteuga sima. O le mea moni, o le tutusa sima lena, pe a faʻamago, fausiaina le atoatoa sima sitaili. O mea lelei e aofia ai le maualuga o le malosi, o le agavaʻa e faʻaoga i soʻo se vaega (e oʻo i le drywall poʻo tile), ausa ma le vai tetee. Ma le isi, o le a leai ni faʻasosoʻo poʻo sooga i luga o le puipui, o lona uiga o le a faigofie atu ona tausia le ufiufi.
  • Tile O aso nei o keramika o loʻo i ai le tele o ituaiga ie, e aofia ai le faʻatusa o sima. O lenei faleuila maeʻa foliga foliga tau alamanuia ma le masani ai, a e i ai le tutusa lelei e pei o se isi lava tile.

O a mea e filifili mo le teuteuga o le foloa?

O le foloa e mafai ona oʻo i le faʻamamafa sili i le faleuila. O le mea lea, o mea e tatau ona umi, puipuia mai le susu, faigofie ona fufulu. Sili ona lauiloa filifiliga:

  • Tile E pei lava o puipui - e leai se mea sili atu ona lelei ma sili ona lelei. O le tele o taimi o le foloa e faʻamamafaina, faʻaaogaina o patchwork tile, faʻatusatusa lanu uliuli ma papaʻe faʻamau, poʻo le fausiaina o se faʻatusa o tamaʻi mosaics.

I le ata, faʻamaeʻaina le fola o le faletaele i tile

  • Lava faʻalaugatasi fola. I le tulaga o le tumama, e sili atu nai lo analogues ona o le leai o seams ma tetee i osofaʻiga vailaʻau. O le maeʻa e le faʻatapulaʻaina, mai mautu lanu i 3D.
  • Microcement. E faʻaaogaina e fai ai se fola sima e faigofie ona tausia mama. Faʻafetai i le quartz i le tuʻufaʻatasiga, o sea foloa e toetoe lava a le mafai ona faʻaleagaina pe valu.

Taualuga o le faʻalo

O mea teuteu teuteuga mo le faleuila e masani ona leai se eseesega mai isi potu. E aofia ai:

  • valivali vali;
  • faʻaloʻo le faʻalo;
  • palasitika panels;
  • ufiufi;
  • pepa puipui mafai ona fufulu.

Faitau e uiga i mea lelei ma mea leaga o mea uma i la matou tusitusiga.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻafouga mo se fale tumaoti

I totonu o se fale laupapa, laupapa maeʻa fautua mai ia lava, ae o le faʻavasegaina o laʻau i totonu o se tamai faleuila o le a vaʻaia faia ia sili atu ona laʻititi. O le mea lea, o lenei metotia e naʻo le talafeagai mo faletaele tetele.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le valiina o se pa po o le ufiufiina, oe mafai ona maua matua le faʻamoemoeina iʻuga: o le lanu lanu o loʻo tutusa lava teuteuina, ae le o toe ola. I se faʻaopopoga, laupapa lanu, e le pei o laʻau masani, fetaui ma soʻo se ituaiga totonu.

I le ata, o puipui e ufiufi i tile i totonu o le faletaele i le falealuga

Ae o le laupapa e le naʻo le filifiliga mo le faʻamaeʻaina o se faletaele. Faʻaoga ni filifiliga e fetaui ma lau sikaili: microcement, brick, tile ma palasitika panels. I le taimi lava e tasi, aua le amanaʻiaina le fautuaga mo le tele o nofoaga: o se tamai faleuila teuteuina i le sili ona mama lanu, faʻaaogaina o mea malamalama. A iai se faʻamalama o le faleuila, e avanoa se lanu pogisa.

I totonu o fale o le atunuʻu, o teuteuga tuʻufaʻatasia ma patipati ma pepa puipui poʻo puipui vali foliga foliga talafeagai.

Faletusi o ata

A filifilia ni mea mo teuteuga, taulaʻi e le gata i sitaili ma paketi, ae faʻapea foi i a latou meatotino. O le faletaele e tatau ona faʻamaeʻaina i le susū-teteʻe ma anagata mea, o le a latou tumau ia oe umi atu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Unit 8: International Organisations (Mae 2024).